Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bry
Wanilia ja mam te katetery rektalne WINDI pisalam kiedys Wam o nich. One sa do odgazowywania niemowlat i kupa tez idzie po nich bo moja miala problem z kupa i dziala rewelacyjnie.
A my wyspane w koncu. A nas tatus jutro zabiera na wycieczke z okazji Dnia Matki 😁
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Ja dzisiaj ledwo żywa, mała takiego czadu nam dała w nocy, że szok. Co chwilę budziła się z płaczem. Nie pomagała pierś ani smarowanie dziąsełek. Kurcze mam te krople na ząbki i zapomniałam jej zapodać 😮 może za gorąco jej było? w samym body śpi, ale w domu ukrop i może przez to. Wczoraj u nas 30 st na dworze, a dzisiaj 11... i jak ma się człowiek dobrze czuć? dziecko też pewnie to odczuwa..
Pamm ja nie wiem, co Ty masz za dziecko, że tak Ci śpi.. ja od 5 m-cy nie przespałam ciągiem 4 h.. masakra jakaś... zazdraszczam.. moja to cycusiowy potwór 😁

• Mamusie
Witam, nie mialam nawet czasu nadrobic was przez te dwa dni, bo co chwila cos 😉

Tez kupilam body w Biedrze, kremowe z misiami roz. 80 i sa dobre.
Wczoraj bylismy na szczepieniu, maly wazy 7850 g i ma 71 cm (chyba, bo sie wiercil), mial cztery wklucia, bo ja szczepie standard plus pneumokoki i poczul ostatni uklcie dopiero, w nocy lekka goraczka, a spac to juz poszedl o 17, bo chyba to go tak dobilo i jak sie obudzil ok 19.30 to juz go nie mylam tylko przebralam i nakarmilam i spal do 3 wypil herbatke i potem do rana, a teraz znowu spi i widze, ze troche odchorowuje te szczepienia...
Pewnie niedlugo wroci do swoje samopoczucia.

Co do obiadkow to calkiem niezle mu to idzie, tylko nie smakuje mu cokolwiek z jabluszkiem, krzywi sie i pluje, wiec narazie tylko warzywka 🙂

Dzieki za zyczonka na 5 miesiecy 😆 😆 😆

Witaj Nova 🤪

Agami super, ze wyniki dobre 😆

Pam oby malej szybko minela ta jelitowka i zeby to nie byl rotawir

beata lozeczko jest u nas w sypialni a lampki sa zgaszone od poczatku

Dziewczyny nie marwcie sie tym czy wasze malenstwa robia cos czy jeszcze nie, wszystkie maja swoj czas i nawet nie zauwazycie jak juz beda biegac i zapomnicie kiedy sie zaczeli bracac 😉

Co do fotelikow to spokjnie wystarczy ten od 0 do 18kg i my teraz taki chcemy kupic, moj maly ma dwa i pol roku a wazy dopiero 13,5kg i pewnie by sie jeszcze w taki zmiescil, a my myslelismy ze nie i jezdzi w takim od 9 kg a tam nie ma rozkladanego oparcia i jak spi to mu glowa czasami zwisa...

• Mamusie
Dzieki dziewczyny za porady, na szczęście wczoraj była kupa - w sumie całe zwały kupy 😁
I muszę sie pochwalić - nauczylismy Weronikę ssać kciuka 🤪 Do tej pory do buzi wkladała palec wskazujący ale uporczywie odginamy tego kciuka i wkładamy do buzi i zajarzyła 🙂 Uzgodniłysmy z rehabilitantką że na zasadzie wyboru mniejszego zła spróbujemy z tym kciukiem - w ten sposób sama go odgina tak jak trzeba i walczy z przykurczem 🙂

• Mamusie
bry
a moja gwiazda zrobila nam pobudke o 6 rano 😮 no masakra, pierwszy raz tak szybko. ale na szcescie odpdadła o 8 i do 9.30 kimka.
Nadia witaj 🙂 dobrze, Ze Toska już zdrowa, tylko teraz nie przesadz z przegrzaniem, bo z tego tez niestety apalenie pluc moze byc...
a moja wczoraj pierwszy raz spala w samym body, taki ukrop byl i mimo to cala noc miala spocona glowe, a karczek mega spocony, ale zimny 😮 nie wiem o co kaman, niby spocona to cieplo, ale skad wtedy zimny kark??

• Mamusie

Aniqa1111 napisał(a):
bry
a moja gwiazda zrobila nam pobudke o 6 rano 😮 no masakra, pierwszy raz tak szybko. ale na szcescie odpdadła o 8 i do 9.30 kimka.
Nadia witaj 🙂 dobrze, Ze Toska już zdrowa, tylko teraz nie przesadz z przegrzaniem, bo z tego tez niestety apalenie pluc moze byc...
a moja wczoraj pierwszy raz spala w samym body, taki ukrop byl i mimo to cala noc miala spocona glowe, a karczek mega spocony, ale zimny 😮 nie wiem o co kaman, niby spocona to cieplo, ale skad wtedy zimny kark??

a u nas zawsze tak jest niby spocony ale kark zimny ;/ i nie wiem czy mu a goraczo czy bolo jakis czas temu np za goraco spocil sie i mu zimno;/ no i w sumie przykrywam wtedy...

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aha, lozeczko u nas w sypialni, a lampka od poczatku zgaszona.

a u nas lozeczko w sypialni i lampka zapalona... ale to nie lampka nocna tylko taka hmmm dziecieca na bateryjki:P
o taka tylko na bateryjki i sobie lezy w lozeczku:P i to nie dla niego bo on bez tez zasypia ale glownie dla mnie bym sie po drodze do lozeczka nie zabila bo mamy w sypialni mini graciarnie:P

• Mamusie
u nas kupka dzisiaj lepsza bardziej taka plastelina niż woda z grudkami czyli chyba lekartwa skutkują zaraz jem obiad i jedziemy do mojej mamy wracamy jutro 🙂
doriana dla Dorianka zdrówka i wytrwałości po tych szczepieniach on jest przecież dzielny nasz chłopak! 😘
Miłego weekendu 🙂

• Mamusie
hej hej 🙂

Beata ale przecież Dzień Matki jest 26 maja??? to wycieczka już jutro?

Nadia fajnie, że się pojawiłaś w końcu 🙂

a my dzisiaj rano długi spacer, bo było 23 stopnie i fajnie było 🙂 ale tylko do 11, bo potem wiatr, a teraz leje i 10 stopni... no szaleństwo

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
hej hej 🙂

Beata ale przecież Dzień Matki jest 26 maja??? to wycieczka już jutro?

Nadia fajnie, że się pojawiłaś w końcu 🙂

a my dzisiaj rano długi spacer, bo było 23 stopnie i fajnie było 🙂 ale tylko do 11, bo potem wiatr, a teraz leje i 10 stopni... no szaleństwo

no jakas pogoda do bani, wczoraj goraco, że oddychac nie mozna, a dzisiaj 10st i mega wiatr

• Mamusie
a do mnie już jedzie mój Mateusz 😁 😁 😁 wyjechał o 15, teraz mieszkał w Niemczech przy granicy Belgii i Holandii. więc kawałek do domu ma 🙂 planowany przyjazd do Kielc jutro o 13 😁 😁 😁
w każdym bądź razie teraz już z każdą minutą będzie coraz bliżej nas 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a do mnie już jedzie mój Mateusz 😁 😁 😁 wyjechał o 15, teraz mieszkał w Niemczech przy granicy Belgii i Holandii. więc kawałek do domu ma 🙂 planowany przyjazd do Kielc jutro o 13 😁 😁 😁
w każdym bądź razie teraz już z każdą minutą będzie coraz bliżej nas 🤪 🤪 🤪

🙂

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂

Aga Dzien Matki w kazdympanstwie moze byc obchodzony w inny dzien. 🙂
http://fr.wikipedia.org/wiki/F%C3%AAte_des_M%C3%A8res

Nadia milo Cie widziec 🙂 Oj szkoda twojej Tosi! Ciesze sie, ze juz po chorobie. Ale strasznie tak, ze z kazdym dniem coraz gorzej i coraz to inna diagnoza.

Beatka fajnie, ze kropelki cos pomogly. 🙂 Moze troche da Ci Sarah odpoczac 🙂

Dorianna oby synek nie mial objawow po szczepieniu. A waga niezla 😆

• Mamusie
U mnie w nocy tez goraca. Yasmine spala w samym t-shircie i lekko ja spiworkiem nakrylam, ale sie odkrywala. Mimo wszystko okno zamknelam, bo balam sie, z emoze temp. spadnie i jeszcze ja owjeje.
O 5 rano nawiodla nas burza, ale tylko grzmoty i fajny, rownomierny deszcz, wtedy otworzylam okno bo duszno bylo. A wraz z burza spadek temp. i to spory, wczoraj ponad 30 st. a dzis z 15. 😞

Na spacerze juz bylismy. Dzis nawet we troje, wow swieto narodowe 😎

A o 11 mialam wizyte u peditry. Yasmine miala szczepienie przeciwko gruzliwy w zwizku z nasza podroza. Dosc ciezkie to sczepienie, wszystkie poprzednie klucia bylu w uda, i Mala je dobrze znosila, a to bylo w ramie. Z cale sily ja trzymalam, lekarz tez i kul. Jakos sie udalo, ale teraz ona ma na trwarzy i raczach takie czerwone kropki 🤨
Wazy moja koza 6740 g i ma 69 cm- choc mam watpliwosci czy to 69 czy 65 🤢 rozczytac pismo lekarza.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
U mnie w nocy tez goraca. Yasmine spala w samym t-shircie i lekko ja spiworkiem nakrylam, ale sie odkrywala. Mimo wszystko okno zamknelam, bo balam sie, z emoze temp. spadnie i jeszcze ja owjeje.
O 5 rano nawiodla nas burza, ale tylko grzmoty i fajny, rownomierny deszcz, wtedy otworzylam okno bo duszno bylo. A wraz z burza spadek temp. i to spory, wczoraj ponad 30 st. a dzis z 15. 😞

Na spacerze juz bylismy. Dzis nawet we troje, wow swieto narodowe 😎

A o 11 mialam wizyte u peditry. Yasmine miala szczepienie przeciwko gruzliwy w zwizku z nasza podroza. Dosc ciezkie to sczepienie, wszystkie poprzednie klucia bylu w uda, i Mala je dobrze znosila, a to bylo w ramie. Z cale sily ja trzymalam, lekarz tez i kul. Jakos sie udalo, ale teraz ona ma na trwarzy i raczach takie czerwone kropki 🤨
Wazy moja koza 6740 g i ma 69 cm- choc mam watpliwosci czy to 69 czy 65 🤢 rozczytac pismo lekarza.

no to ładnie Jasminka nadrobiła z wagą 🙂 teraz to chyba Florek najlżejszy 🙂
dziewczyny widzialyscie filmik z kwejka jak pewna szmata (bo nie mozna jej inaczej nazwac) traktuje swoje dziecko?! ne moge dojsc do siebie, ogladalismy to razem z moim i oboje mielismy lzy w oczach. ze tez ziemia takie potwory nosi...

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa podeslij link, jesli mozesz, bo ja nie wiem o co chodzi.

http://kwejk.pl/obrazek/1155197
jest naprawde straszne, ja drugi raz bym tego nie obejrzala....

nie mogłam nawet całego obejrzeć... masakra... aż mi łzy pociekły i ciarki miałam na całym ciele...