Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hellol,
Ja jak zwykle nocami sie ujawniam heh.. Dzis malzon skonczyl kolejna 18-stke 😜
Jutro mamy gosci i siedzialam przy garach. A mi sie wydaje, ze dzieci pol roczne moga zaczynac mowic, bo moja tez gada mama, papa i baba, moze nieswiadomie, ale robi to tak czesto, ze wole myslec, ze faktycznie potrafi. Corka mojej siostry miala 8 miesiecy jak gadala, nie byly to zdania, ale mowila wyrazy jak np:daj,pic,jesc,maly,piec,kot itd.takie proste slowa. U mnie i meza rodzinie dzieci szybko zaczynaly mowic,wiec jest szansa.
Aniqa tak sie martwilas o Kalinke a ona siedzi jak na tronie. Moja to sie giba na wszystkie strony albo pada do przodu.
Lece pod prysznic i spac. Jutro wyprzedaz garazowa moze cos wyhacze dla Sarki ( uwielbiam wyprzedaze 😜
Dobranoc

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no ja sama oczywiście o tej porze...u mnie kocioł był dzisiaj...mąż rzecz jasna.narobiłam mu kichy przy kolegach.sklepałam go a jeden to aż stanął między nami ☺️ z relacji kolegi wiem,że była policja i chciala skuter zajumać ale zajechałam do domu po jakimś czasie po akcji a tam skuter a ten łajdak śpi sobie w najlepsze i muzyka na full 😮 więc nie wiem jak to było do końca. tuli teraz hardkorowo podłogę i mam nadzieję ze nie wtarmosi mi się w nocy na łóżko bo rozłożyłam tylko pół 🤪 i kopnę w klejnoty bez wahania!! tak się udenerwowałam że aż łeb mnie bolał długo i prawa ręka a nie wiem czemu... 😮 dlatego i tak siedzę tu późno... a wiecie co??? mojej Milence idzie druga jedynka 🤪 zdjęcia super dziewczyny 🙂 Kalinka,Jula to ja nie wiem ale moja nie jest taka sztywna... raz się obróciła i leń dalej 😞 a Wasze siedzą normalnie!! nie no wiem już OCB.moja skupia się na wychodzących zębach i nie ma czasu na obroty 😁

• Mamusie
dzień dobry 🙂

ja właśnie wyległam z wyraaa 😁 dobrze mi się leżało 😁
Maćka nakarmiłam o 6 i dalej poszedł spać. wstał o 7 ale to już mój M. się z nim bawił 😁 a ja już nie spałam ale leżałam w łóżku i odpoczywałaaaaam 😁 super 🙂

a zaraz trzeba się będzie zabrać za umycie głowy, bo pewnie na 12 do kościoła się wybierzemy

• Mamusie
hej kochane!!! Nasz mały spał do 6 i my z mężem jeszcze drzemaliśmy do 7 a mały się bawił!!!
Odpowiedź dla AGAMI tak gotuje razem wywar warzywny z mięsem i podam dziś małemu pierwszy raz i myślę że będzie ok!!! Kości cielęce są najlepsze i mięsko co tam jest przy nich najłagodniejsze!!!
DORIANNA życzę ci żeby mały DORIANEK był grzeczny w kościele i żeby cała imprezka się udała!!!
ANIQA ja piłam po 20 kiedyś normalnego LECHA i karmiłam małego po 1 w nocy

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
holi32 napisał(a):
słyszałam że ten Lech Shaddy jest pycha muszę sobie go kupić !!!

naprawdę polecam 🙂

malzon byl w sklepie i tez wlasnie pije tego lecha shandy 😉 aga, a bedziesz karmic w nocy po tym piwie? bo nie wiem wlasnie, niby ma 2,5% czyli malo, ale nie wiem czy i tak nie za duzo...

ja karmiłam dopiero o 6, jakoś się bałam wcześniej. i Maciek dostał butelkę

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
O widzę, że tu wczoraj wieczorem pijaństwo i rozpusta była 😜
Ja też mam wjazd jak to Holi określiła na słodycze i w związku z tym moja waga mnie przeraża 😮 😮
Wczoraj wieczorem ciocią zostałam 🤪
A rano obudziłam się zlana potem... śniło mi się, że do szpitala trafiłam i okazało się, że w ciąży jestem 😲
My już po śniadanku... kaszka bananowa... mniam 🙂
Jak już przy jedzeniu jestem... pytanie do mam, które gotują słoiczki... czy dobrze rozumiem, że Wy te zupki zagotowujecie w te słoiczki po deserkach?

Dorianna oby się Wam ten dzień super udał 🙂

Wanilia a z Tobą co? chyba ta sarnina Ci nie zaszkodziła? jutro czekam na Ciebie 🙂

• Mamusie
aniqa ja wlewam gorące, zakrecam i gotuje 15 minut od zagotowania wody pod przykryciem a pozniej przewracam an scierke do gory dnem...dzieki temu moga dluzej stac
meliska nie probuj gotowac w tych sloiczkach.. one sie nadaja do tego bo sa jednortazowe i strzelaja podczas gotowania pokrywka do gory i zupki wyplywaja.,.. a jak probowalam tylko wlac obrocic do gory dnem by samo chwyclo to az podskakiwaly... one sie nie nadaja do ponownego uzycia... ja zbieram sloiczki po przecierach te wieksze... i w te zagotowuje.... mam ich mase;p robilysmy juz mlodemu w zeszlyum roku jabluszka w nie, jabluszka z gruszka 🙂
no sprobuje mu pogniesc banana ale jak on czuje grudki to go na haftowanko zbiera...
milej niedzieli laseczki;D

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂
O widzę, że tu wczoraj wieczorem pijaństwo i rozpusta była 😜
Ja też mam wjazd jak to Holi określiła na słodycze i w związku z tym moja waga mnie przeraża 😮 😮
Wczoraj wieczorem ciocią zostałam 🤪
A rano obudziłam się zlana potem... śniło mi się, że do szpitala trafiłam i okazało się, że w ciąży jestem 😲
My już po śniadanku... kaszka bananowa... mniam 🙂
Jak już przy jedzeniu jestem... pytanie do mam, które gotują słoiczki... czy dobrze rozumiem, że Wy te zupki zagotowujecie w te słoiczki po deserkach?

Dorianna oby się Wam ten dzień super udał 🙂

Wanilia a z Tobą co? chyba ta sarnina Ci nie zaszkodziła? jutro czekam na Ciebie 🙂

ja mam słoiczki po ketchupie wlocławek.
Agamimusze nastepnym razem tez zagotowac.

• Mamusie
agami napisał(a):
aniqa ja wlewam gorące, zakrecam i gotuje 15 minut od zagotowania wody pod przykryciem a pozniej przewracam an scierke do gory dnem...dzieki temu moga dluzej stac
meliska nie probuj gotowac w tych sloiczkach.. one sie nadaja do tego bo sa jednortazowe i strzelaja podczas gotowania pokrywka do gory i zupki wyplywaja.,.. a jak probowalam tylko wlac obrocic do gory dnem by samo chwyclo to az podskakiwaly... one sie nie nadaja do ponownego uzycia... ja zbieram sloiczki po przecierach te wieksze... i w te zagotowuje.... mam ich mase;p robilysmy juz mlodemu w zeszlyum roku jabluszka w nie, jabluszka z gruszka 🙂
no sprobuje mu pogniesc banana ale jak on czuje grudki to go na haftowanko zbiera...
milej niedzieli laseczki;D

Hej,

U Nas bez zmian maly cwiczy wstawanie i bardzo sie denerwuje jak mu sie reki nie poda. Jak mu sie poda reke to chwyta odrazu i sie podnosi, a potem puszcza sie jedno raczka i i sie smieje ze stoi 🙂 Wczoraj nawet po wstaniu na nozki chwycil sie szafki i tak sobie stal z jakies 5 minut:

Jesli chodzi o siedzenie to mu nie bardzo jeszcze wychodzi bo wyglada tak:

a paluch w buzi tez juz wyladowal:

Co do sloiczkow to ja gotuje albo w tych po przecierach, ale tez wkladam spowrotem do tych po deserkach. Goraca zupke wlewam do sloiczka i zamykam. Zostawiam do wystygniecia i samo sie zasysa 🙂 wkladam potre do lodowki 🙂

• Mamusie
Basieńka no po prostu Florek cud malina!!! jak prosto stoi, szok 🤪 🤪 🤪

my dzisiaj na długim spacerze byliśmy po południu. Maciek nie chce w wózku leżeć, ma podwyższone leżenie na tak pół siedząco i pół leżąco, ale złości się i w ogóle nie chce być w wózku i się drze. masakra... trzeba z tym walczyć, bo w końcu w ogóle nie da się wsadzić do wózka...

• Mamusie
no ja Basia nie probowalam jak ty tak poprostu zostawic 🙂 ja probowalam gotowac albo odwracac do gory dnem i to ie trzymalo... a jak gotuje 5-6 sliczkow to wole je przegotowac by miec pewnosc ze chwycilo...
no cudnie stoi..masakra jaki on silny....czym ty go karmisz? 🙂)). a moj Kuba tez taki garbusek jak siedzi i dlatego mamy zakaz sadzania go wlasnie przez zolwia na pleckach;p w wozku na lezaco lub pollezaco jezdzi nawet woli na lezaco bo w kimke latwiej isc...

• Mamusie
agami napisał(a):
no ja Basia nie probowalam jak ty tak poprostu zostawic 🙂 ja probowalam gotowac albo odwracac do gory dnem i to ie trzymalo... a jak gotuje 5-6 sliczkow to wole je przegotowac by miec pewnosc ze chwycilo...
no cudnie stoi..masakra jaki on silny....czym ty go karmisz? 🙂)). a moj Kuba tez taki garbusek jak siedzi i dlatego mamy zakaz sadzania go wlasnie przez zolwia na pleckach;p w wozku na lezaco lub pollezaco jezdzi nawet woli na lezaco bo w kimke latwiej isc...

Je dosc duzo tak jak pisalam, ale to sie nie przeklada na jego mase 😞 tak jak u wielkszosci z wszych pociech. On sie strasznie duzo rusza. Co do siedzenia to on za bardzo nie lubi. Moja Mama mowi ze Florek odziedziczyl to po mnie szybciej stoi niz siedzi 😁 Podobno tez taka bylam 😉
A jesli chodzi o sloiczki po deserkach to one maja taka wypukla pokrywke, jak po ostygnieciu jest wklesla to sie udalo 😉

• Mamusie
Witam,
i po chrzcinach polaczonych z nasza 5 rocznica slubu!!! 🤪
Malutki w Kosciele super spokojny, caly czas patrzal co sie wogol dzieje, a po polaniu glowki i olejku odrazu zasnal, jakby faktycznie "cos" z niego wyszlo 😉
Imprezka udana, jedzenia az za duzo, goscie zadowoleni, a ja padam ze zmeczenia, ale szczesliwa 😆 😆 😆

Wogole to jest jeszcze ktos przed chrzcinami? Czy my zamykamy ta liste 😉