Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agami napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
Witam ciepło 😘
Katja najlepszego duzo zdrówka 😘
U nas nieciekawie małemu wyszła ostra anemia z 17.9 spadła do 7.1 🤢 🤢 jeden pozytyw że w kale nie ma krwi utajonej uff teraz bedziemy szukać przyczyny tak wielkiego spadku
Przez przypadek dowiedzielismy się że Rafcio ma anemie ,poszłam z nim do swojej lekarki prywatnie bo miał oczka zaropiałe ,a ona mi że mały jest za blady na jasną karnacje i badanie krwi kazała zrobic ,normalnie z 10 min szukałam na tym diagramie HGB 😮

Wiedziałyście to że żelazo u niemowlaka do 6mc jest zelazem pępowinowym a po 6mc dziecko samo musi juz gromadzić żelazo
Sorki że Wam męce ale od dwóch dni głowa mi pęka od nadmiaru myśli bo już wszystkie najgorsze wizje mi sie pokazały 🤢

spokojnie bedzie dobrze dostaniecie zelazo i podniesiecie poziom... ja o tym czytalam bo ja mam wieczna anemie i pytalam lekarza ze skoro karmie piersia a mam malo zelaza to czy jemu starczy i wlasnie powiedzial ze do 6 mc to dziecko ma a pozniej trzeba podawac produkty bogate w zelazo a jak nie da sie wystarczajaco urozmaicic diety to wtedy leki... moja przyjaciolka roczniakowi podaje zelazo teraz od 3 tygodni bo tez takie winiki mial.,..

No jutro jade z wynikami to sie dowiem co i jak bo jeszcze USG jamy brzusznej musimy zrobic
DZięki Aga 😘 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
agami napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
Witam ciepło 😘
Katja najlepszego duzo zdrówka 😘
U nas nieciekawie małemu wyszła ostra anemia z 17.9 spadła do 7.1 🤢 🤢 jeden pozytyw że w kale nie ma krwi utajonej uff teraz bedziemy szukać przyczyny tak wielkiego spadku
Przez przypadek dowiedzielismy się że Rafcio ma anemie ,poszłam z nim do swojej lekarki prywatnie bo miał oczka zaropiałe ,a ona mi że mały jest za blady na jasną karnacje i badanie krwi kazała zrobic ,normalnie z 10 min szukałam na tym diagramie HGB 😮

Wiedziałyście to że żelazo u niemowlaka do 6mc jest zelazem pępowinowym a po 6mc dziecko samo musi juz gromadzić żelazo
Sorki że Wam męce ale od dwóch dni głowa mi pęka od nadmiaru myśli bo już wszystkie najgorsze wizje mi sie pokazały 🤢

spokojnie bedzie dobrze dostaniecie zelazo i podniesiecie poziom... ja o tym czytalam bo ja mam wieczna anemie i pytalam lekarza ze skoro karmie piersia a mam malo zelaza to czy jemu starczy i wlasnie powiedzial ze do 6 mc to dziecko ma a pozniej trzeba podawac produkty bogate w zelazo a jak nie da sie wystarczajaco urozmaicic diety to wtedy leki... moja przyjaciolka roczniakowi podaje zelazo teraz od 3 tygodni bo tez takie winiki mial.,..

No jutro jade z wynikami to sie dowiem co i jak bo jeszcze USG jamy brzusznej musimy zrobic
DZięki Aga 😘 🙂

nie ma za co.... trzymam kciuki za to co powie lekarz i nawet jak okaze sie ze lekami podnosic bedziecie to naprawde ty dzielna mamusia najstarszego grudniaczka jestes i dacie rade 🙂)))

• Mamusie
Witam
Pam fajnie że przygotowania leca zgodnie z planem ja tam miło wspominam ten czas więc miło się wspomina zwłaszcza jak tak opisujesz 🙂 🙂 🙂

Meliska dziś dostałam "twojego maluszka" 🙂

U mnie dziś non stop leje więc jesteśmy uwięzieni........
Ja dopiero dochodzę do siebie po dwudniowym weselu.....chociaż nie pilam ale późne powroty.......i mało snu daje w tyłek , 🙂 ale wesele super

Wszystko nadrobilam

• Mamusie
Hej,
Wczoraj sie nie pojawialam, bo moj maz mial urodzinki i ja caly dzien przy garach stala. Zrobilam torta, babeczki oraz mussake 🙂 Wszystko wyszlo pyszne, ze tak skromnie powiem :P
Florek wczoraj byl straszny maruda, obudzil sie o 1 w nocy z potwirnym wrzaskiem i mial problemy zeby usnac, wiec rozlozylam sobie wersalke w jego pokoiku i tam spala z nim do rana. Pobawil sie troche i teraz spi. Jakos juz dlugo bo zasnal o 7:50 i jeszcze spi...
Moja siostra tez wczoraj przyleciala ze swoim malym (mlodszy od Florka o 2 miesiace) tako pucus jest. Jak mi sie uda to zrobie zdjecie Florka i kuzyna 🙂 Teraz wlasnie placze za sciana.
Dzis jedziemy z moja kuzynka na zakupy zeby Florek sie do niej bardziej przyzwyczail 🙂 A od Poniedzialku bedzie u niej spedzal cale dnie 😁

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 🙂

My ciągle o 6 wstajemy 🤢 dla mnie to masakra, ale jak już wsyanę to jest ok, najgorzej łóżko opuścić. Ale wczoraj tańcowałyśmy już o 5.40, ale szybko mała padła, a ja razem z nią i do 9 spałyśmy.
Agami współczuję 😘 😘
W ogóle tyle avatarków nowych się pojawiło, piękne nasze dzieci są 🙂 🙂 🙂
Anika mam nadzieję, że anemia minie Rafałkowi szybko.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Anika zdrowka dla Raflaka. Najwazniejsze ze wiecie co jest i mozecie dzialac 🙂

Co do okresu ja tez jeszcze nie mam
Rita, Pam super ze juz niedlugo ten dzien 🙂
Czy Beata nie ma teraz w ten weekndu swojego wesela?

dziękujemy 😘 mi tez sie wydaje że Beatka ma w ta sobote 🙂

• Mamusie
Dzien niedobry 😠
Agami co sie dzieje?
Ja pol nocy nie spalam,bo mnie rozlozylo.Spalam w grubej koszuli nocnej i puchatym szlafroku owinieta koldra a mimo to zimno mi bylo. Noe m kiedy sie wychorowac,bo jeszze prED sobota trzeba ostatnie sprawy pozalatwic.Ech... Cale szzescie Sarulenka spala 🙂

• Mamusie
hej z rana 🙂 Mila dzisiaj mi się tak często budziła że chyba bym nie skłamała jakbym powiedziała ze co godzinę 😮 chyba ta druga jedynka chce się ujawnić...pamiętam ze zanim wyszła pierwsza to też się tak czesto budziła.a powiedzcie mi mamy pierwszych ząbków jak tam Wasze piersi?? moje znowu wrażliwe a jak mała ciągnie to cały czas czuje tą jedynkę.nie przygryza mnie tylko po prostu przyciska i to takie nie fajne 🤨 widze że nie jestem sama NIEWYSPANA 🤨 nie martwcie się dziewczyny,jak wyjdą wszystkie zęby to się wyśpimy 😁 żarcik 😜 te pierwsze są najbardziej bolesne niestety.później się unormować powinno. miłego dnia 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Agami, Asia współczuję nocy 😘
coq a jak tam Yasminka się zachowuje u babci? 🙂
Beata na pewno wyzdrowiejesz i w sobotę wszystko będzie pięknie 🙂
Basieńka trzymam kciuki, żeby Florek przyzwyczaił się do Twojej kuzynki, no i czekamy na zdjęcia Florka z kuzynkiem 🙂
Ulka uśmiałam się z Twojej historii 😉

a my wychodzimy zaraz na spacer bo dzisiaj na szczęście nie pada. potem zajrzę to napiszę więcej 🙂

aaa, co u Wanilii? czemu nie zagląda???