Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
cześć dziewczyny 🙂
Ulka
kapciochy bajeranckie!! byłam wczoraj w daichmanie ale za butami dla męża więc nie wchodziłam na dziecięce a szkoda 😞 więc buty do pracy dla meża kupiliśmy a później poszliśmy na sklep i kupiliśmy mu telefon!! 😮 taki miał fajny dzień...ale należało mu się 😁
ja to się teraz długo zastanawiam jak ubrać małą na dwór zeby jej nie przegrzać albo nie zaziebić.stały rytuał przedspacerowy to najpierw wyjść na dwór sprawdzić jaka pogoda a potem 30min przed szufladami Milenki 😮 🤢 już niedługo kombinezony...ale ten czas nam zleciał! dzisiaj chyba zrobię placki z mojej ostatniej w tym sezonie cukinii...
Milenka już bardziej mobilna ale raczkowanie to to nie jest.pokonuje małe odległości na pupie i pochodnych 😁 z siadu opiera sie na nogach(dokładnie na palcach ,stopach) i tak manewruje że się przesuwa.lżej jej już idzie przekręcanie się w każdą stronę a z czworaczka sama siada. o staniu nie ma mowy więc i chodzika jeszcze nie wyjęłam.póki co siedzi w zabawkach i przebiera 🙂 wracając do nowego tel męża to myślałam ż ekota dostanę jak już byliśmy w domu!! co go nie poprosiłam to ten głuchy i zapatrzony a to w kompa(bo czytał co piszą o jego NOWYM telefonie) albo w sam telefon i taki zajarany jak dziecko 🤔 niech mu będzie ale już mnie tak denerwował ze przy życiu trzymał mnie tylko fakt iż nie pije 🙃 nie wiedziałam że życie może być aż takie spokojne 🙂 wybieram sie na dłuuugi spacer i znowu problem jakby się tu ubrać 🤔 🤔 ech... baaaaaaaj 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Aniqa łączę się w bólu. Tosia 2 razy mnie ugryzła swoimi 4 zębolami i myślałam, że umrę z bólu. tak pisnęłam "ała" a ona się tego wystraszyła i zaczęła płakać aż się zaniosła 😞 potem bałam się ją karmić, a teraz już ona uważa i jak zaczyna ściskać mocniej sutka ząbkami, to po prostu zabieram na chwilę i ona przestaje. A jak się czuje Kalinka? Już jej przeszło przeziębienie?
Kupiłam wczoraj buciki na jesień Tosi. Polecam CCC, mają skórzane fajne buciki w przystępnych cenach. Są teraz promocje i kupiłam za 39,90, a zastanawiałam się nad bucikami z Bartka, ale cena powala - 189 zł... więc różnica jest spora, a mają te z CCC pozytywną opinię ortopedów

• Mamusie
Hej,
ja mam dwa dni urlopu więc leniuchujemy z Werką w domku 🙃 No, przynajmniej ja się staram leniuchować 😜 Wczoraj M wrocił po 17, poszliśmy na spacer a o 20.30 byłam juz w łóżku 😮 Pewnie bym się wyspała gdyby nie akcje mlodej, myślę że przez ząbki....Jeden już prawe wylazł ale widzę że jak zwykle idą parami więc drugi na starcie 🥴
Asiu jak miło czytać Twoje radosne posty 🙂 😘
Aniqa nie wiem czy pamietasz ale ja mialam ten sam problem: Weronika nie chciała pić z butelki ani mleka modyf ani mojego. W końcu przeszedł niekapek, na początku dawałam jej w takim półśnie, wtedy się mniej broniła 😜 Wydaje mi się ze Tobie będzie jeszcze trudniej bo Kalnika starsza więc bardziej cwana...U mnie było o tyle dobrze ze w wieku 7 m-cy Weronika sama zaczęła odrzucać pierś więc wykorzystałam moment.

• Mamusie
Cześć Mamuśki 🙂
Normalnie padam... czy ja kiedyś wrócę do formy? 🤢 Dzisiaj mam wolne, ale od rana ganiam... spacer połączony z załatwianiem wszystkich spraw... bank, zakupy, wypad na działeczkę po świeże zioła do obiadku i nawet wstąpiłam do tak zwanej TANIEJ ODZIEŻY i nie mam pojęcia dlaczego nasza Holi tak to nazywa 😮 kurcze ceny niektóre porównywalne jak w sklepie, a jakość pozostawia wiele do życzenia... ja mam w kuchni ścierki w lepszym stanie... mniej poplamione i ponaciągane 🤢 zazdraszczam Wam fajnych ciucholandów, bo zawsze chwalicie się, że coś fajnego upolujecie. Mój po nocy wstał, zjadł obiad i zaś do pracy poszedł 🤢 Ja dziś nie skorzystałam ze wspólnej drzemki z moją niunią i dzięki temu mam chwilę aby do Was kuknąć 😉
Mamy górną dwójkę... czyli już 4 ząbki, ale reszta nadal w natarciu... ajć 🤢
Ostatnio dałam Julce cebulę i oddać nie chciała 😮
Na naszym łóżku moją córcię szaleństwo ogarnia i rzuca się to w przód to w tył i skąd ona wie, że na podłodze tak nie można 🤔
Ja wczoraj w pracy, a mój mąż wrócił z Julą z kościoła cały w skowronkach, bo mu proboszcz przy komunii powiedział... " no cały Ty " haha pewnie jak wracał to chmury zaczepiał tak łeb zadzierał 😁

Aniqa to Ci Kalinka... wyniuchała do czego ma się zęby... szczerze współczuję 😘

Zdrówka dla Wszystkich chorych dzieciaczków i ich rodziców oczywiście też 😘

Wanilia ja w sobotę mam wolne, więc jeśli pogoda dopisze i Twój małżon poza domem będzie to może wybierzemy się do tego ZOO, bo oczywiści nigdzie nie będę Cię ciągać jeśli możecie wspólny weekend spędzić 😉

• Mamusie
Aga poka fotki 🙃
Asiu ciesze się Twoim szcześciem 🙂
Meliska ja tez nie potrafie nic fajnego w ciucholandach wyszukać
Chloe proszę o opinie : piesek którego mamy zamówionego za 3 tyg będzie miał operacje na przepukline -dostane go po operacji jak już dojdzie do siebie,czytałam troche w necie i kuzynka taty też zapewnia że to sie często u szczeniaków zdaża i że po operacji bedzie już ok-Ty sie na tym znasz więc prosze o opinie nie wiem czy rasa ma jakieś znaczenie ale jeśli tak to dodam że to shih tzu 🙂 z góry dziękuje

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Dziewczyny szukam kombinezonu dla małej na zimę i proszę Was o radę, jaki lepiej kupić, jednoczęściowy czy kurtkę i spodnie?? Co myślicie? Zakładacie już rękawiczki? Moja ma ręce lody po spacerku...

Ja mam kurteczkę i do tego kupię śpiworek do wózka,raczej sie nie zanosi na spacery w śniegu w tym sezonie - no chyba że mnie Młoda zaskoczy 😉

• Mamusie
powiem Wam z doświadczenia ze kombinezon wygodniejszy 🙂 na większe dziecko dobrze jest mieć np spodnie narciarki +kurtka bo dziecku wygodniej biegać ale nasze dzieci nie oszukujmy się- w tą zimę raczej po śniegu wiele biegać nie będą.sanki i ew wózek.śpiworki też są fajne 🙂
z Milenką zrobiłyśmy sobie dłuugi spacer dzisiaj i kupiłyśmy pyszną kiełbaskę do placków z cukinii 🙂 placki zrobione a do tego zupka na zielono z brokułami,brukselką,marchewką i ziemniaczkiem 🙂 no i deserek- stygnie szarlotka 🤪 miałam napad a teraz mi nogi w dupę włażą ☺️ 🤢 ( 😁) a ile garów przy tym było do zmywania!! ciasto zaraz na ciepło z Julą skosztujemy a dzisiaj jest szarlotka z kisielkiem żurawinowym więc tak smakowo może być z leksza inaczej 🙃 mąż dzwonił ze wraca i zgadnijcie co! CAŁY DZIEŃ RADIO GRAŁO Z JEGO NOWEGO TELEFONU 😁 😁 hahahahahaha ale szpan!!! 😁 😁 śmiech na sali 😁

• Mamusie
moje dziecko daje czadu z telefonem 🤪 włączyłam jej muzykę a Jula wetknęła jej smoka do dzioba zeby go do buzi nie brała i tak wywija!macha tym telefonem,łapkami i buja się na boki 😁 słodziak taki że nie wiem! nauczyła sie od jakiegoś czasu buziaka cmokać jak sie cmoknie do niej 🙂 Rozkoszka moja 🙂
w ogóle to mogłybyście się odezwać bo chce mi się gadać 😁

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
moje dziecko daje czadu z telefonem 🤪 włączyłam jej muzykę a Jula wetknęła jej smoka do dzioba zeby go do buzi nie brała i tak wywija!macha tym telefonem,łapkami i buja się na boki 😁 słodziak taki że nie wiem! nauczyła sie od jakiegoś czasu buziaka cmokać jak sie cmoknie do niej 🙂 Rozkoszka moja 🙂

Weronika robi kosi łapki i papa, teraz uczę ją pokazywać ucho i nosek i zaczyna nam wychodzić 🙂 Właśnie się wykąpałysmy i trwa rytuał "mycia zębów" - oczywście musi sama trzymać szczoteczkę 🥴

• Mamusie
wanilia napisał(a):
asiadudzika napisał(a):

Weronika robi kosi łapki i papa, teraz uczę ją pokazywać ucho i nosek i zaczyna nam wychodzić 🙂 Właśnie się wykąpałysmy i trwa rytuał "mycia zębów" - oczywście musi sama trzymać szczoteczkę 🥴

u nas Maciek robi brawo, papa, daje cześć, przybija piątkę 🙂 i pokazuje lampę, nawet ze 3 razy udało mu się idealnie powiedzieć "lam-pa" 🤪 aaaa, i mówiłam mu, że krzyżyk to "Bozia". i jak się teraz Maćka zapyta gdzie jest Bozia to pokazuje na krzyżyk na ścianie 🙂

• Mamusie
i już śpi 🙂 bo dzisiaj nie spał od 13 więc padł 🙂

Asia a Ty znowu robisz smaka.... tym razem szarlotką, oj zjadłabym 😁
Wanilia ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała i poszła na L4 🙂
Meliska Ty zapracowana kobieto 😘
Rita jutro zrobię zdjęcia to Wam wrzucę moją kuchnię 😆 😆 😆

• Mamusie
coraz mądrzejsze te nasze dzieciaczki 😁 😁 😁

Asia Ty piszesz, że nasze dzieci nie będą biegały w zimie... no w przypadku Maćka to ja nie wiem... przecież zima może trwać i do marca... a wtedy już rok i 4 miesiące będzie miał i wtedy to już biegał będzie całkowicie. on już teraz się do chodzenia zbiera 😜 więc co do zimy to ja na pewno spodnie na szelkach i kurtkę 🙂

Nadia co do rąk to u Maćka też zimne na spacerze... muszę kupić rękawiczki

• Mamusie
Hej,
Marnotrawna wrocila z wakacji 🙂
Bylismy w Chorwacji bylo super. Florek poznal morze i poplywal w nim, bawil sie z innymi dzieciakami i pogoda bylo przesliczna.
Postaram sie wybrac kilka najfajnieszych zdjec, choc bedzie trudno. Kupilismy nowy aparat i mamusia zaszala i podczas 2 tygodni narobilam jakies 2500 zdjec 😁

• Mamusie
Basieńka witamy i czekamy na fotki 🙂
Asia ale sie miło teraz Twoje posty czyta tyyyyyle w nich usmiechniętych minek 🙂
my chyba kombinezonik kupimy małej ale szczerze jeszcze o tym nie myslałam

wgle odpalam przed chwilą laptopa a Adam: A TA JUZ LECI NA ZEBRANIE KÓŁKA GOSPODYŃ WIEJSKICH 🙂 😜
hahahaha czub

• Mamusie
Maja pokazuje papa, robi asio rączką do muchy, puszcza buziaki "cmoki", paluszkiem po ustach takie bibibibi robi, buzi daje i się przytula jak się ją poprosi hmmm i co jeszcze? podchodzi chodzikiem do terrarium agamy i woła PIPUUUUUUUUU -papuguje po mnie bo ja zawsze wołam do niego "pimpuś" a i brawo robi -to chyba wsio 🙂