Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Rita napisał(a):
sprawdziłam pogode na najbliższe dni i padać u nas nie przestanie buuuuu 🤢

Przykro mi....u mnie pięknie i dziś było 17 🙂

Majci zdrówka!!!!!
Tego fosidal nie miałam.....

no i wygląda na to że kilka następnych dni bedziemy dalej gnić w domu a Adam od wczoraj wraca z pracy po 19 tak ze biedna Majcia całe dnie skazana na mnie 🙃

• Mamusie
miałam napisać, ale po obiedzie wyszliśmy na dwór... i wróciliśmy przed 19 🙂 M. i rodzice moi grabili liście, i takie tam porządkowe prace wykonywali a ja z Maciulkiem spacerowaliśmy sobie wśród nich 😁

teraz M. usypia Maćka, bo on dzisiaj spał niecałą godzinę tylko. a wstał przed 6...

Wanilia zdjęcia świetneeee!!!!!

Marika buziak dla Misia po szczepieniu 😘

Asia ileż Ty kobieto masz energii!!! 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):
Chodzi Ci o te mielone ??

aha... 🙂

Najzwyczajniej w świecie....
Mięso mielone( ja ostatnio fileta z indyka zmielilam jakieś niecałe 40 dkg)
Do tego wbiłam jajko ,soli trszczyptę....i troszkę pieprzu ziolowego,papryki słodkiej i ja dałam odrobinę czosnku ale naprawdę szczyptę do tego ok 2 garści płatków owsianych lepisz kotleciki i pieczesz w piekarniku ,lub panierujesz i smazysz my jeszcze kiepsko ze smazonymi więc raczej z piekarnika pieszczesz w 180

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):
Chodzi Ci o te mielone ??

aha... 🙂

Najzwyczajniej w świecie....
Mięso mielone( ja ostatnio fileta z indyka zmielilam jakieś niecałe 40 dkg)
Do tego wbiłam jajko ,soli trszczyptę....i troszkę pieprzu ziolowego,papryki słodkiej i ja dałam odrobinę czosnku ale naprawdę szczyptę do tego ok 2 garści płatków owsianych lepisz kotleciki i pieczesz w piekarniku ,lub panierujesz i smazysz my jeszcze kiepsko ze smazonymi więc raczej z piekarnika pieszczesz w 180

Dzięki dobra kobieto 😘 nie wiem czemu, ale coś mi się we łbie usrało, że one z warzywami jakimiś, a one chyba z sosami były 🤔

• Mamusie
Wyniki mamy super 🤪
Dzień 4 "6" zaliczony 😎 mój stał nade mną i się śmiał czy już po pogotowie dzwonić 😁
Chloe straty świnki współczuję 😞 ja 3 kotki żegnałam, które z nami średnio po 12 lat były każda, więc rozumiem co czujesz 😞
Coq, Wanilia dziewczyny cud maliny 🙂 francuskiej pogody zazdraszczamy, ale u nas też źle nie jest 😉
Marika Misio normalna reakcja... to tylko moja taki cudak 🙃 trzymamy kciuki za brak objawów poszczepiennych 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Marika fajnie, że napisałaś...tzn., że Meliska Cię zapytała i że napisałaś 🙃 o tych klopsach pieczonych, bo ja mojej tylko gotuję. Robię takie wielkości orzecha włoskiego, ale raczej małego...i ledwo to zjada 😮
Meliska cieszę się, że wyniki macie eleganckie 🙂

Gotowane też robię w sosie koperkowym,pomidorowym i czasem brokulowym czyli tak samo przyrzadzone mięso w 3 innych sossach i kotleciki z piekarnika.... 😉

• Mamusie
Mówicie że nie dajecie smażonych maluszkom no ja daję czasem ale bez panierki albo najpierw smażone a potem duszone!!!
Meliska super że wyniki macie dobre ekstra!!!
Marika mówisz że Misio dał koncert na szczepieniu biedoczek!!!|
Z tym dawaniem cześć jest kochany!!!
hehee
ja jeszcze pół godzinki i do domku!!!
Rita mówisz że u ciebie ma padać ??? Hm niefajnie ciekawe jak u nas bo dziś było pieknie

• Mamusie
Meliska wyniki .....prosta sprawa że super wyszły!!
Co do reakcji Misia nie wiem czy to normalne......nigdy się tak nie darł.....ba nie wiem czy w sumie na wszystkich się tyle darł co dziś...... 🤢 🤢 😮

Werka oczywiście rozkoszna 🙂 Wanilia sab simplex ważny do 08.2014 ja się raczej nie wyrobie.....z siostrzyczką.... 😉 więc Ci mogę wysłać..... 🙂 na dniach....bo nie będę obiecywać że jutro pognam na pocztę....
za free oczywiście to taka dobra wróżba coby kolki Hubcio nie miał 🙂

• Mamusie
hehe akuku słodki Kubusiu 😘

Meliska super że wyniki macie dobre 🙂
Holi u nas deszcz daje od 3 dni już-porażka
ja klopsy mielone Mai do zupki wrzucam takie małe i lubi-oczywiście jak jej apetyt dopisuje

wykąpałam małą bo Adam padnięty po robocie,ciężko dziś mieli więc ma luz na wieczór i teraz szłam pomyc naczynia po obiado-kolacji ale stwierdziłam że pierdziele i nie sprzatam już -zostawiam syf na noc =chłopaki mają jutro wolne więc niech zobaczą jak to miło wstawać i widzieć syf
posprzatała bym jak zawsze wieczorem bo i podłogi na noc jeszcze zmywam zawsze co by na rano czysto było a patrze a tu buciory w salonie jednego i drugiego i przy drzwiach wyjściowych reklamówka ze śmieciami którą postawiłam jak z pracy wrócili,
i znowu sie zaczyna echhhh

• Mamusie
Agami woow jakie 2 węgielki nam tu kukają 😉
A czapę kupiłam dziś pierwszą z brzegu, rzekłabym byle jaką 🤢 chodziło tylko o to, żeby była cienka i wiązana... tak mnie dziecko wkurzyło na spacerze 😠 bo zrywa czapkę z głowy 😠 może i ciepławo jest, ale i dość wietrznie. Czapek Ci u nas dostatek, więc ta awaryjnie będzie z nami chodziła na spacery w torebce w razie takich jazd jak dziś 😜