Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa świetne zdjęcie Kalinki.
Sama byłam w szoku. Nie wiem, czy to tylko przypadek, ale całą drogę jej opowiadałam, co w domu zrobimy, że "mama włączy bajkę, zrobi kolację, a potem w nagrodę dostanie ukochane ciuciu, czyli kinder czekoladkę". I zrobiłyśmy to wszystko, a potem żeby być konsekwentną (choć kusiło mnie, że może zapomniała i oszczędzę jej zęby 😉) to wzięłam ją na kolana i przypomniałam i dałam, ale się cieszyła, normalnie zachwyt był. Zobaczymy, muszę ją zacząć wychowywać 😉 bo już zaczyna się bunt dwulatka i próba sił... ajjj...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Wanilia bardzo się ciszę, że nie musicie się niepokoić, ze już po usg i że wszystko jest dobrze. Całusy dla Huberta. 🙂
Nadia charakterek ma twoja Tosia 😁
Moja też swój pokazuje, zresztą stwierdzone przez pediatrę, bo tam zawsze pokazuje co potrafi i chce za wszelką cennę postawić na swoim, lekarz twierdzi, ze to dobrze 😉 Ale w szał to właściwie nigdy nie wpada, bo czegoś nie może.
A to, ze dzieci z rodzicami pokazują rogi to chyba normalne. W wakacje była u mamy moja siostrzenica - grzeczna dziewczynka....po przyjeździe rodziców takie chimery były, że ho!!! 😁
Aniqa zazdroszczę Ci trochę zabiegów pielęgnacyjnych. Będziesz musiała nam jakieś foto strzelić 😉
Aga ja wolę być cichooooo jak Jaśmina śpi, taki cenny czas 😉 A jak sprzątam to ona często mi "pomaga". No i wczoraj miałam zamiar odkurzać, więc nie bardzo przy śpiącym dziecku 😉

O 5 rano słońce wschodziło, a teraz deszcz 😞 W ogóle Jaśmina wstała dziś o 7.50 🤢 zeszła z łóżka i włączyła laptopa, bo miałam na stoliku obok łóżka. 🤢

• Mamusie
wanilia - cieszymy sie z Wami!!!
nadia - u ans trojki szly gladko jak wszystkie zeby

u nas wlasnie byla Pai od sprzatania i powiedziala ze mam swieta cierpliwosc do tego dziecka, haha, a ona lubi dzieci a dzisiaj powiedziala "Julus ide, wykonczyles mnie" hehehe 😉

ale na szczescie Julus juz spi 🙂) tylko nie wiem jak dlugo bo jakis jebaniec napieprza wiertara!!!!

asia - gratluje piaskownicy i zazdroszcze podowrka, ja widze jak u nas na dzialce jest fajnie siedziec a Julek ma zajecie caly czas!!! 🙂))

aniqa - gratluje postepow dzialkowych!!

aaaa, aja ja zapomnialam Wam napisac, we wtorek dpstalismy pozowolenie na budowe!!!!!!! 🙂)))))))))))))))))))))

• Mamusie
hej.i u nas pogoda piękna.teraz słońce coś zaszło...wczoraj od 22 do 24 prasowałam...a tak mnie naszło,mój i tak w pracy a sterty ciuchów wszędzie.tak że dzisiaj posprzątane i jestem gotowa na gości.ciasto drozdzowe z jabłkami zrobione do kawy 🤪 na gorąco jadłyśmy to drożdze z jabłkami tak popracowały że aż winem zalatywały 😁 😁 łepetynkę umyję jeszcze i poprasowane ciuchy złożę bo tego już nie dałam rady zrobić.siatki w oknach miałam zamontować ale jakoś ciągle mi weny brak żeby te okna 'przy okazji' umyć 🤢 dziewczynki się bawią razem ale już chyba za długo bo sie przestały dogadywać i co chwile mała jęczy. rzodkiewka jaka mi już urosła! aż mało mi oczy nie wyszły!! sałata też już malutka ale widoczna,koerek największy i jeszcze bazylia całkiem fajna rośnie.musze to dzisiaj popodlewać bo mi na suchoty zemrą 😁 😁 😁

• Mamusie
Nadia to potrafi przejść na rok albo nawet na dwa !

Ja do tej pory - po urodzeniu Kacpra miałam dwa ataki i boję się następnego. Jednocześnie niemądrze odwlekam wizytę z tym od lekarza. Ból jest okropny. Niestety u mnie raz skończył się wymiotami a drugi raz zaśnięciem z wyczerpania zaraz po zniknięciu bólu ... Moja koleżanka miała taki atak że dożylnie przeciwbóle jej nie pomagały.

Oby kochana to nie spotkało ani Ciebie, ani mnie, ani naszych bliskich i innych forumowiczek 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
hejka kochane!!!
Miło mi jestem druga!!!! U nas niedziela piękna słoneczna spacer już zaliczony mały śpi od 12 spoko!!!
MARIKA mówisz że jeszcze masz tydzień urlopu a to luzik na ogarnięcie w domu
!!!Tak wszędzie dobrze ale w domku najlepiej masz rację !!!!

• Mamusie
hej,
to jako czwarta 🙂
Niedziela jest piekna 🙂 na w pracy wiec wystawilam stolik do ogrodka i siedzimy sobie tak z M i Florem caly dzien. wystawilismy my kocyk, basenik, plac zabaw z dwoma namiotaki i tak sie bawi caly dzien. 🙂
Marika super ze jeszcze tydzien wolnego, podoga ma byc piekna wiec akurat mozna wykorzystac.
wanilia jak tam nocki? w miare przespane?

• Mamusie
cześć dziewczyny

wczoraj miałam tragiczny dzień. jak wstałam o 6 i od tej godziny było mi tak niedobrze, że masakra. cały dzień przeleżałam na kanapie, w międzyczasie wymiotowałam. było mi niedobrze, nie miałam siły nawet się podnieść, dobrze że M. był w domu i zajmował się Maćkiem. po prostu tragedia. a o 20 zrobiło mi się strasznie zimno i w ubraniu poszłam się położyć do łóżka, przykryłam się kołdrą i kocem i nadal mi było zimno... dzisiaj rano wstałam w zupełnie innym stanie. chociaż trochę nadal mi niedobrze... ale wczoraj to masakra, nic nie jadłam cały dzień bo nie mogłam się patrzeć na jedzenie a co dopiero zjeść.

• Mamusie
Agaa a może Ty w ciąży? haha Ja nim jeszcze wiedziałam, że w ciąży jestem to właśnie na swoich urodzinach tak pochlałam i całą nockę hafciłam, za tydzień weekend, a ja wstałam i zaś od rana wymiotuję... też się przeokropnie chora czułam, nawet odwołałam wizytę u babci z tego powodu... zaczęłam się zastanawiać czy to teraz tak co tydzień będzie... jakże się pomyliłam... tak było codziennie przez długie miesiące 😜 To była sobota... we wtorek test pokazał już 2 kreseczki... tak więc Aga kierunek apteka!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
meliska napisał(a):
Agaa a może Ty w ciąży? haha Ja nim jeszcze wiedziałam, że w ciąży jestem to właśnie na swoich urodzinach tak pochlałam i całą nockę hafciłam, za tydzień weekend, a ja wstałam i zaś od rana wymiotuję... też się przeokropnie chora czułam, nawet odwołałam wizytę u babci z tego powodu... zaczęłam się zastanawiać czy to teraz tak co tydzień będzie... jakże się pomyliłam... tak było codziennie przez długie miesiące 😜 To była sobota... we wtorek test pokazał już 2 kreseczki... tak więc Aga kierunek apteka!!!!!!!!!!!!!

następna która mi tak mówi: mama moja, szwagierka, brat mój...

no to prostuję: we wtorek robiłam test bo mi się okres spóźniał 5 dni, w środę rano dostałam okresu i nadal go mam... więc chyba mało prawdopodobne...

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Nadia to potrafi przejść na rok albo nawet na dwa !

Ja do tej pory - po urodzeniu Kacpra miałam dwa ataki i boję się następnego. Jednocześnie niemądrze odwlekam wizytę z tym od lekarza. Ból jest okropny. Niestety u mnie raz skończył się wymiotami a drugi raz zaśnięciem z wyczerpania zaraz po zniknięciu bólu ... Moja koleżanka miała taki atak że dożylnie przeciwbóle jej nie pomagały.
Oby kochana to nie spotkało ani Ciebie, ani mnie, ani naszych bliskich i innych forumowiczek 🙂 🙂 🙂

Wiem o czym mówicie....też miałam po urodzeniu Misia 2 ataki.....i muszę iść do lekarza po usg.....ale też.mi nie po drodze.... 😜