Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja mam dziś bratanicę na noc 😉... teraz łazienkę okupuje... wiecie nastolatka... pewnie w ciotki kosmetykach buszuje 😜 😁 😁
Beata też myślę, że zęby... na pocieszenie Ci powiem, że u nas trwało to długie tygodnie 🥴 A jeśli o przeciwbólowe chodzi to kiedyś jak Jula strasznie mi gorączkowała to lekarka kazała na zmianę podawać ibufrofen i paracetamol... tak żeby dziennych dawek nie przekraczać
Wanilia gratulacje dla Werki 🙂 U nas też nocnik stoi centralnie na środku pokoju 😜... kij z tym ważne, że działa... Julka się sama obsługuje 😉 I jak nasika to sama chce iść do ubikacji wylewać... normalnie oczy trza mieć wszędzie 😜 I do perfekcji opanowała siadanie na nocniku i zarzucanie sobie sukienki na plecy coby rąbka kiecki nie obsiurać 😁
A w ogóle weekend w Zakopanym zapowiadają deszczowy i chłodnawy 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 i jeszcze tłumik nam się przepalił 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa piątka 🤢 to sobie pogodę wybrałyśmy na wyjazd 🤢 ale... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 😉... będzieci się do siebie tulić w hotelu 😉
Agaa u nas też sałatka się robi z papryką i cebulą... ale z cukinii 😉... u nas już po ogórach... ufff 😜

... dobranoc...

• Mamusie
Meliska też mam ochotę zrobić coś z cukinii, ale na razie nie mam cukinii 😜 trzeba by skądś załatwić 😁

dzieciątkom chorym życzę zdrówka! 😘

Aniqa a może jednak będzie pogoda? 🙂

Wanilia dla Ciebie brawa za nauki Hubercika 🙂

a mój syn coraz częściej mnie zadziwia, coraz więcej gada, dzisiaj jak się obudził u rodziców to mama mi mówiła, że chwilę się z nimi pobawił, a potem rzucił tekstem "moja mama, idę do domu" 😁

• Mamusie
BRY,
u mnie wszyscy na nogach już 😉 Ale Hubert spał w łóżeczku do 5.30 🤪
Aniqa dobra decyzją z tą zamianą kompa na książkę 🙂 Ale zaglądaj do nas czasami, aż tak dużo czasu to nie zajmuje, ominiesz jakiś przydługawy opis i będzie gitara 😎
Aaagaa grille, imprezy...Weekend rzeczywiście aktywny - dla żołądka przde wszystkim 😁

• Mamusie
Hej,

jakos nie mam glowy ostatnio do pisania postow....
Pogoda jest za ladna zeby siedziec w biurze a jednak musze.
weekend spedzilismy we Wroclawiu. Mama pokupowala mi troche ciuchow. Na nogach mam bable od butow. Florowi kupilysmy spodnie. Nawet fajne przeceny sa. Rynek jak zawsze piekny i pomyslowy. Florek puszczal banki mydlane 🙂
A teraz back to reality.... Dzis test z hiszpanskiego, wiec trzymajcie kciuki.

• Mamusie
hejka kochane!!
Meliska sorki że ci przepisu nie dałam na sałatkę z cukini!!
Ja z 1,5 kg cukinii pokroiłam w plastry potem 2 cebule w plastry i do tego papryki 2 średnie też w plastry wszystko razem zmieszałam posypałam 1 łyżką soli i 1 łyżką cukru i poleżało to z 30 min i potem do słoików a potem zrobiłam zalewę octową zagotowałam i zalałam
Zalewa!!!!
2 szklanki octu
1,5 szkl wody
2 łyżeczki papryki
2łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki curry

• Mamusie
Hej dziewczyny!!!

Tydzien internetu nie mialam 🤔 Maz owszem z telefonem do komputera mogl sie podlaczyc, ale go ciagle nie ma..tzn. mial do wczoraj 10 dni podczas ktorych niemalze bez ustanku pracowal.

Przelecialam doslownie posty od mojej ostatniej obecnosci i nie mam czasu na komentarze i napisanie co u nas, bo kolacje czas robic, a ja w lesie jestem 🤔

Ale nie omieszkam Wam podziekowac za zyczenia...macie juz z glowy na 15 stycznia! 😁 😁 😁 😁 😎 🙃

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!!!

Tydzien internetu nie mialam 🤔 Maz owszem z telefonem do komputera mogl sie podlaczyc, ale go ciagle nie ma..tzn. mial do wczoraj 10 dni podczas ktorych niemalze bez ustanku pracowal.

Przelecialam doslownie posty od mojej ostatniej obecnosci i nie mam czasu na komentarze i napisanie co u nas, bo kolacje czas robic, a ja w lesie jestem 🤔

Ale nie omieszkam Wam podziekowac za zyczenia...macie juz z glowy na 15 stycznia! 😁 😁 😁 😁 😎 🙃

hahahahahaha 😁 😁 😁 😁 a cos mi ta data nie grała i styczen mi sie kojarzyl, ale jak Rita mowi, ze gadu jej podpowiada, toz to musiała być prawda 😉 😉 😜 😜 sorry Coq 😘

• Mamusie
Wanilia powiem Ci, że mój żołądek zanadto nie ucierpiał, bo z grilla zjadłam tylko kilka pieczarek 😁

w ogóle to dobry wieczór 🙂

Aniqa ja cały czas czytam książki, ale w ostatnim tygodniu jakoś bardziej ambitnie mi to wychodziło i od czwartku pochłonęłam 6 książek 😁

Holi jak będę miała cukinię to wypróbuję Twój przepis 🙂

• Mamusie
Aniqa nie ma za co przepraszac, milo jest dostac zyczenia nawet jak sie nie ma urodzin 🙃

Moj maly babel spi. Maz w pracy jeszcze, a ja w koncu najedzona...jeszcze tylko jeden lub dwa dni 🙃

U nas dzis jest burzowo. Nad ranem przeszla dosc silna burza i caly dzien taki pochmurny, ciezki i duszny. Teraz tez ciagle grzmoci i sie blyska.

Musz epochwalic Jasmine. 😉 Po stole, nauczyla sie mowic"aku/oku" 😜 "lampa" 🙂 zaraz potem "malpa". I widze, ze coraz wiecej kombinuje, wiele rzeczy nazywa "..o/ika" widocznie wielu zdrobnien uzywam 🤔
Tez zaczelam walke z nocnikiem. Wczoraj jak wstalysmy, okolo 8 do poludnia Jasmina biegala bez pieluszki. No i sprawa wyglada tak, ze kontroluje "siur", nie zapomina sie nawet przy zabawie, ale kontorule na tyle, ze jak juz jej sie chce siusiu to siada na nocnik i nic 🤢 - wstrzymuje. Wstaje, chodzi i przybiega z krzykiem, bo juz gdzies kropelke popuscila, siada na nocnik i nic 🤔 W rezultacie do nicnika zrobila niewiele. A pieluszka po zalozeniu szybko byla do wymiany.

Poza tym ona niemalze sama zjezdza z duzej metalowej zjezdzalni 😮 musze naprawde pilnowac, zeby usiadla na spokojnie. A na sprezynach to juz wogole jest szalenstwo, chcialam ja tam kiedys asekurowac, lekko bujac, a ona w przod, w tyl, w przod, w tyl 😎

Chorym dzieciom Elusiowi i Sarze zycze, zeby szybko przeszlo!
Wanilia Tobie gratuluje postawienia na swoim 🙂
Ja nadal spie z Jasmina i to juz ponad 4 miesiace jak z malzonem nie dzielimy loza 🤔 Moze z nami cos nie tak, ale chyba ani jemu ani mnie jakos specjalnie tego nie brakuje. I przyznaje sie bez bicia, ze dobrze mi tak spac z coreczka ☺️ Chyba jedyna jestem taka co dziecka w lozeczku nie nauczyla spac, bo ona praktycznie w nim nie spala zbyt czesto.

Musze podczytac teraz bo juz nie pamietam co pisalyscie.

• Mamusie
Ulka calusy dla twojej Karoliny. Kolejna twardzielka grudniowa. 😉
Meliska ja juz wiele razy chcialam pisac, ze jestem dla Ciebie pelna podziwu. Prace masz nielatwa, o godzinach nie wspominajac i do tego i tak pelna zycia babka! 🙂
Basia jak test z hiszpanskiego?
Aniqa za ksiazki oklask do Ciebie leci 😉
Tylko wlasnie mam pytanie jak Wy to robicie, ze czytacie ksiazki? Wy pracujace, zonate i dzieciate? 🤔 Jestem w domu, nie pracuje i nie bardzo wiem kiedy mialabym poczytac...powod? Wieczna obecnosc Jasminy, ktora nie za bardzo potrafi isc w swoj kat sie bawic sama, na tyle dlugo, aby bylo mozna poczytac.
Teraz co prawda zaczelam czytac "Snieg" Orhana Pamuka, ale nie wiem kiedy skoncze...no i fakt zaczelam czytac jak internetu nie mialam..na szczescie znalazlam te ksiazke na dysku.
Dobra to ja chyba tyle.
Dobrej nocy wszystkim.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!!!

hahahahahaha 😁 😁 😁 😁 a cos mi ta data nie grała i styczen mi sie kojarzyl, ale jak Rita mowi, ze gadu jej podpowiada, toz to musiała być prawda 😉 😉 😜 😜 sorry Coq 😘

ojej hehe sorki Coq -na gadu mi wyswietliło że masz urodziny hehe coś Ty tam za date wystawiła nono 😜

• Mamusie
Hej,

Test z hiszpanskiego no coz.... Szkoda gadac... Wyniki beda w czwartek ale nie spodziewam sie ze zdam. NIe wiedzialam jak jest umywalka, piekarnik, jadalnia (tu najlepsze napisalam ze jest to pokuj w ktorym sie je posilek 😉), pomylilam za z przed, nie wiedzialam jak jest winda, broda itp. ogolnie slowka do d...y. Musze sie jeszcze pouczyc.

Poza tym jest cieplo i nie chce mi sie myslec. Jutro ma byc najcieplejszy dzien a od soboty juz ochlodzenie.

• Mamusie
dzien dobry 🙂

Basia zebys Ty wiedziala ile ja testow z franuskiego na studiach zawalilam 😜
Rita nie wiem co z tym gadu, bo ja go z rok nie uzywam. Kiedys cos aktywowali, profil bylo trzeba uzupelnic czy cos, nie pamietam, w kazdym razie od wtedy na gadu sie dostac nie moglam, hasla nie pamietalam...sama nie wiem. W kazdym razie moje gadu nie jest aktualne. 😉

A u nas dzis hmury i chlodno...cala noc burza byla.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
dzien dobry 🙂

Basia zebys Ty wiedziala ile ja testow z franuskiego na studiach zawalilam 😜
Rita nie wiem co z tym gadu, bo ja go z rok nie uzywam. Kiedys cos aktywowali, profil bylo trzeba uzupelnic czy cos, nie pamietam, w kazdym razie od wtedy na gadu sie dostac nie moglam, hasla nie pamietalam...sama nie wiem. W kazdym razie moje gadu nie jest aktualne. 😉

A u nas dzis hmury i chlodno...cala noc burza byla.

Ja tez pamietam swoje studia i duuuuzo zawalalam. Tylko tu jakos tak myslalam ze umiem wiecej. Zobaczymy w czwartek 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂)
Dziewczyny chciałabym Wam złozyc najserdeczniejsze życzenia z okazji URODZIN : niech spełniają się marzenia, dzieci rosną, słońce świeci, kasy nie brakuje a życie toczy się lekko i radośnie 🙂
No, to mam z głowy nie tylko Coq 😁

My byliśmy wczoraj na drugim szczepieniu z Hubertem i tu uwaga : moja maruda usmiechała sie pięknie do pani doktor a po ukluciu zapłakała i po 10 sek znów się usmiechała 🙂 Żeby było smieszniej na szczepienie załapała się też psim swędem Werka : zapytałam kiedy ją szczepić a babka że juz można i przypadkiem mają jedną szczepionkę akurat. Tak więc zaszczepiliśmy a moja złośnica dała piękny popis na co ją stać 😲 Całe szczęscie nic się nie działo potem i mamy na 6 tyg z głowy szczepienia..
Wieczorem wpadliśmy do Cherry i obeszliśmy place zabaw na jej osiedlu : mówię Wam - wypas, zabawki z gornej półki 😁 No i przywiozłam całą siate piw bezalkoholowych z Czech 🙃

• Mamusie
Dzien dobry,
Coq,bo to zyczenia na nieurodziny jak w "Alicji w kranie czarow" 😉
Dzis u nas ochlodzenie i deszcz. Mi jak sie uda czytam ksiazki Agathy Christie,uwielbiam je.
Za 10dni Mama do nas przyjezdza 😁
Czy jeszcze ktores dziecko oprocz mojej nie ma drzemek w ciagu dnia?Chyba Yasmine jeszcze?