Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
u nas szaro,buro i ponuro, az sie wychodzic igdzie nie chce.
wczoraj bylismy ze znajomymi na sztuce z Centrum Kultury u nas "Związek otwarty", swietne, usmiałam sie jak głupia. A potem poszlismy do pubu na piwo, normalnie jak gowniara sie czulam jak szlismy w 10 osob przez miasto w nocy 😜 Bosh, gdzie te czasy, ze to byla normalka 😉

Super 🙂 Czyli musicie potorzyc 🙂
Ja juz ponad trzy lata jak ze znajomymi ostatni raz wyszlam 🙃

• Mamusie
bry 🙂

a może Admin mi podpowie o co chodzi że mamusie na telefonie nie działają... w takim sensie że nie mogę dodawać postów....od ponad roku zawsze na telefonie głównie korzystam z forum a od około tygodnia nie mam możliwości ani ODPOWIEDZIEĆ ani np. Zacytować.... 😞
dodam tylko że brzuszek wciąż działa bo wczoraj sprawdzałam..... 😎

• Mamusie
Hej,
Chloe witamy w domku 🙂

widze ze ude weekendy mialyscie 🙂 My w sobote poszlismy sobie do kina 🙂 dawno juz nie bylismy. Film jak film myslalam ze bedzie lepszy and przynajmniej sie najadlam nachosow 🙂
Niedziela spokojna. Na groby z mama i Florkiem pojechalismy polozylismy choinke posprzatalismy i to domku. Dziadek wziol Flora na spacer i nie bylo ich 3 godziny.

Nie wiem co jeszcze mam napisac ale zmiana czasu mi nie sluzy.... ciagle chce mi sie spac 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
maz dzisiaj do pracy pierwszy dzien odkad jestem w domu...
ale babcia wziela Julka na spacer a ja zostalam z Jagienka w domu. Generalnie konkretna dziewczyna, noc przesypia prawie cala, a w dzien oko zmruzy najwyzej na 15 minut... wlasnie pobujalam ja w lezaczku i usnela ze smoczkiem. Je ladnie, nie ma kolek, cycki co prawda mnie strasznie bola ale to tak na poczatku jest, przyzwyczaja sie 🙂
Ogolnie jest fajnie, brakuje mi tylko spacerow, szczegolnie ze taka ladna pogoda. Dzisiaj przychodzi polozna to sie dowiem kiedy mozemy wyjsc 🙂)

• Mamusie
Chloe super że już w domku jesteście 🙂 A Jagienka płacze jak nie śpi czy raczej się rozgląda? Bo ten mój gagatek do dziś domaga się uwagi bez przerwy, inaczej ryk...
Wrócilismy z bioderek : ponad godzina w poczekalni, myślałam ż wyjdę z siebie tak mi Werka świrowała 😮

• Mamusie
hejka kochane!!!
Ja odpoczywam dziś byłam na spacerku ale bardziej takim gdzie załatwiałam zakupy i sprawy i stwierdzam że moje dziecko jest niegrzeczne nie słucha na złość robi no szok!!
Chloe ekstra że wam się układa wszystko że mała Jagienka grzeczna a dobre jest to że ona nie śpi w dzień kurde!!!
Wanilia mówisz że już po usg bioderek i jak wszystko ok !!!!

• Mamusie
marnotrawna ja wróciłam 😁

chociaż cały czas czytałam Was na telefonie, tylko napisać nie było kiedy.

sobota była dniem sprzątania, ale jestem z siebie dumna, bo wszystko błyszczy! 🙂
a niedziela, M. miał wolne... w końcu no i korzystaliśmy zarówno z pogody jak i z czasu razem 🙂

chociaż na wieczór się wkurzyłam. bo we wtorek (znaczy się jutro) M. miał wieźć do Kielc(przyjechała wczoraj) na wyniki z mammografii, bo coś tam delikatnie wyszło i takich listem nie wysyłają, trzeba się zgłosić. więc z racji, że niani naszej tak niespodziewanie ten wtorek średnio pasował, to wzięłam sobie w piątek dzień wolny na wtorek. a dzisiaj teściowa miała jechać z drugą synową też do Kielc, do szpitala bo coś tam z nosa mieli jej wycinać, zabieg jednodniowy, miała wyjść tego samego dnia. no i wymyśliłam, że jak już wezmę dzień wolny to pojedziemy wszyscy, to miało zająć max godzinę, że na zakupy jakieś podskoczymy i w ogóle 🙂 no a wczoraj ok 20 dzwoni teściowa, że dzwoniła lekarka i że zabieg przełożony na wtorek... no i dupa zbita, bo trzeba tam być max 7 rano, czyli żeby na spokojnie to ok 5.30 wyjechać. więc nie będziemy tam targać Maćka, bo to bez sensu... i tak czekać do 9-10 żeby na otworzyli jakieś sklepy, a potem czekać i nie wiedzieć o której teściową wypuszczą... no i dupa zbita... bo moje plany się rozsypały... no i nawet na zakupy nie mam jak jechać, bo M. samochód zabierze.

• Mamusie
a co do smoczków i butelek to Maciek je mleko z butelki ze smoczkiem, raz na noc już w łóżeczku, a potem albo jak wstanie jeszcze w łóżku albo do drzemki. na razie nie mam mu zamiaru zabierać, bo jak lubi mleko niech pije 🙂

a smoczek niestety też mamy, ale tylko do spania więc nie jest źle...

Chloe fajnie, że jesteście wszyscy już razem 🙂 a jak Jagienka przesypia noce to dobrze, i Ty wtedy się trochę wyśpisz 🙂

Wanilia rozumiem, że wyniki usg bioderek dobre? w sumie nie mogłoby być inaczej 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

Chloe fajnie, ze Jagienka Ci chociaz noce przesypia, no i ze ladnie je 🙂
Basia na mnie tez cos dziwnie zmiana czasu dziala, jak nigdy.

U mnie od rana bylo pogodnie i goraco wrecz, dwie godziny na spacerze spedzilysmy. A teraz pochmurno i cos tam z nieba leci.

Dziewczyny ja tylko zapytalam o ten smoczek do butelki! Nikogo nie oceniam i nie sadze, ze trzeba, bo inaczej zle. Nie chodzi o to, ze czy dziecko mleko lubi czy nie, bo mleko nadal daje (Jamina by zyc bez niego nie mogla 😉 ), tylko zrezygnowalam ze smoczka kierujac sie poradnikiem zywieniowym. I tak jak napisalam, taka decyzja zapadla tez ze wzgeldu na stan naszego ostatniego smoczka 😜

• Mamusie
No to powiem wam,ze na mnie rowniez ta zmiana czasu zle dziala, wczoraj myslalam ze sie pozabijamy z malzonem,od rana do wieczora na siebie szczekalismy 🤨 a dzisiaj ciag dalszy dalej jestem zla i do tego spiaca.
Jakby tego bylo malo, to jak sie wczoraj zwazylam, to pojawila sie 8 z przodu 😞 no masakra,waze prawiw ttyle co jak szlam rodzic. Do tego moj ciagle mi dowala,ze gruba jestem i juz chyba sto kilo waze...cham jeden,wiem ze jestem grunba,a ten chyba mysli ze jak bedzie mi dopierdalal, to mnie to zmotywuje...taaaa,ale chyba do zarcia wieks,ego
W kazdym razie zaczynam cwiczyc od dzisiaj i nie ma ze boli

• Mamusie
Hejka kotusie perełeczki ja właśnie zgasiłam piwko tak mi się chciało a mąż mi mówi że jemu się piwka nie chce i poszedł spać no to mam go gdzieś i sama obaliłam!!!
Aniqa no ty się nie przejmuj ja też się czuje gruba mam cellulit i ciągle narzekam na swoja figurę kurde!!! Najbardziej wkurzona jestem na to że nie mam motywacji do ćwiczeń!!!
Agaaa mówisz że takie plany miałaś a tu się wszystko pokrzyżowało cóż innym razem!!!

• Mamusie
co kupujecie dziewczyny na mikołaja.....w kilku przypadkach na urodziny 😉 swoim dzieciaczkom 🙂???

bo szukam pomysłu 😉

ja myślę o duplo 😉 ale przeglądając allegro to mnie zaciekawiło 😜

http://allegro.pl/ukladanka-magnetyczna-tablica-kredowa-edukacyjna-i3626296901.html

tylko na straszną chińszczyzną zalatuje.... 🤔

• Mamusie
Dzien dobry,
zmiana czasu? masakra jak dla mnie....
Aniqa jak dla mnie to Ty jests super laseczka a ze nie chudzielec? Docinki Twojego meza są zdecydowanie nie na miejscu....
Aaagaa spoko, zostaniesz w domu to kasy nie wydasz 😜
Holi tekst o piwie wymiata 😁
Marika ja mam pare pomysłów, znajde chwile to liki powklejam. chociaz my mikołaja jeszcze w tym roku zlewamy a i na urodziny robimy skromna imprezke dla znajomych z dziecmi i mysle ze prezentu nie kupimy bo ja wole kupowac jak jest potrzeba a nie okazja. wiadomo jak dzici starsze to na urodziny trzeba ale jeszcze teraz odpuszcze raczej

• Mamusie
Wanilia co racja to racja, tyle że liczyliśmy na szczodrość teściowej jakbyśmy z nią podjechali na zakupy. a co mamy kupić to i tak kupić musimy...

Aniqa jesteś piękną kobietą! i tego Twojego M. to w dupę trzeba kopnąć, żeby zaczął doceniać kogo ma przy swoim boku...

Marika ja się jeszcze nie zastanawiałam nad prezentami... ale ta układanka którą wstawiłaś mi się podoba 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Aniqa glupia sprawa, ze tak Ci maz dogatuje 🤨 Calkiem szczerze i bez slodzenia powiem Ci, ze jestes bardzo ladna kobieta ( stwierdzam na podstawie zdjec 😉 ). Poza tym nie jestes otyla, co juz jest niezdrowe, a tylko nie jestes chudym wieszakiem...w koncu po co dazyc do takiego "idealu"?
Marika dobrze, ze napisalas, ze masz problemy techniczne, bo juz myslalam, ze forum olewasz 😉

Zmiana czasu nie tylko u mnie namieszala. Wczoraj cale popoludnie probowalam polozyc spac Jasmine. Usnela o 16:45 czyli o 17:45 starego czasu, a o tej porze, to czesto byla wykapana i szla spac na noc, zwlaszcza jak wstala wczesnie rano, a wczoraj obudzila sie o 6:30. Myslam, ze to bedzie drzemka, bo wstala po 19, zla jak osa, musialam z nia siedziec ogladac Noddy'iego, tata nie mogl sie zblizac... a po 45 minutach poszla spac, do rana 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A Mikolajki... nie wiem, bedziemy w Polsce, wiec pewnie ciotki i babcia sie postaraja 😉 Ja bardziej musze myslec na drobnymi prezentami dla siostrzencow i siostrzenicy.

pewnie się już nie możesz doczekać, zarówno wylotu do Polski jak i świąt Bożego Narodzenia w domu rodzinnym 🙂 super! 🙂