Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wanilia strasznie pod górkę....i kłody pod nogi .... 😜
ale spokojna Twoja rozczochrana 😉 krople wysłane...... 🙂 poleconym 🙂

A raczej mnie nie wetnie bo w fonie internet jest więc napewno podczytywac będę..... 🙂 więc miejcie się na baczności...... 😜

Coq co racja to racja lyzeczki do dentysty odpadają......mogłyby przeszkadzać..... 😉

• Mamusie
heja
Wanilia doskonale rozumiem twoje wkur*** o kase. ja juz mam tez dosyc mojej firmy, dzisiaj przyszla premia za zeszly miesiac...kur*** 87 zł 😮 czlowiek caly miesiac zapieprza, stresuje sie , bo plany, bo audyty, bo setki maili na ktore trzeba odpisac natychmiast, a nie za 5 minut, bo cie zjada, bo pojebani klienci...i na końcu rzuca takie ochłapy, po które nie warto sie schylac...decyzja podjęta, z koncem umowy czyli w sierpniu, spadam stamtad jak najdalej. najwyzej posiedze chwile w domu, a szukac bede czegos nowego na spokojnie

• Mamusie
Wanilia, sarna przezyla?
co do wypadkow,to wczoraj zaliczony pierwszy powazny, przed wejsciem do domu Kalina sie potknęła i uderzyla w kant betonowych schodow czołem. I generalnie na czole siniak wielkości Alaski 😮
Aga, kalina tez w zeszle lato u niani spaliła sobie łydki na słońcu, byly mega czerwone i z krostkami. u lekarza nie bylam, poprostu duzo smarowalam kremem i oliwka, po kilku dniach samo zeszlo. wiec te leki za 60zł chyba troche naciagane 🤔
no dobra, musze isc ogarnac chalupe, bo rano do tej wstretnej roboty, a mama przyjezdza do mnie do Kaliny, wiec wy[ada chociaz pomyc 😉 😉

• Mamusie
Aniqa faktycznie mało motywująca twoja praca 🤢 plus stres 🤢

Wanilia zapomniałam rano, dobrze, że nic Ci się nie stało przy tym bliskim spotkaniu z sarną. Mam nadzieję, że ona też bez szwanku z tego wyszła. 😉

Marika witamy na urlopie 🙂

Aga jak tam Maciej?

Meliska wzywamy.

Dobranoc. 🙂

• Mamusie
Ja mam jutro szkołę i nic nie umiem. Miałam nauczyć się tekstu 1800 na pamięć i dupa dupa dupa 🙃 🙃 🙃 Do tego postanowiłam zrobić coś czego nie skończyłam i od października będę kończyć studia ale nie we Wrocku tylko w Opolu.

Wani;lia Krzych zajechał do domu dopiero o 20.15.... A KAcpr oczywiście musiał zrobić mi test cierpliwości 😮 😮 który oblałam. Tak się mięsem narzucałam że hohoho! Od akcji buntowniczych w sklepie po to że księciunia trzeba na rączkach nosić ehhh!

• Mamusie
dzień dobry 🙂

wczoraj jak wróciłam z pracy to mama zaprosiła na obiad, potem spacer z Maćkiem. a wieczorem padłam po prostu i poszłam do łóżka bez mycia bo sił nie miałam..

dzisiaj siły trochę zregenerowane. o 14 idziemy na komunię do kościoła. a potem się będziemy musieli trochę rozdwoić bo do 2 osób jesteśmy zaproszeni 😉 i kupa kasy z kieszeni dzisiaj wyjdzie... 😮

• Mamusie
no a Maciek już lepiej. chociaż nadal krostki są, ale zaczerwieniony już mniej

Aniqa przepisała Zyrtec w kroplach, wapno. no i 2 maście. jedną to Fenistil i tym kazała smarować cienką warstwę a drugą to jakiś derma coś tam.. no ale Maciek naprawdę tragicznie wyglądał. i u niego nie tylko łydki. cały taki był, łącznie z twarzą który była masakryczna po prostu, oczy tak podpuchnięte że szok....

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Cherry napisał(a):
Ahoj 🙂 🙂 🙂

Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł netto na osobę. Będzie ono wynosiło 1200 PLN. Generalnie ustawa ta eliminuje otrzymywanie becikowego przez najbogatszych.

Natomiast jeśli chodzi o odpis od podatku zostały wprowadzone zmiany ale ogólnie on zostaje.

Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

Tak ogolnie ulga bedzie tylko nie dla wszystkich, tzn. trzeba uwazac na dochody:
"
2. ograniczenie ulgi na dzieci (prorodzinnej) - podatnicy, którzy osiągną w roku podatkowym dochody powyżej kwoty 112.000,- zł - i mają tylko jedno dziecko nie będą mieć prawa do ulgi prorodzinnej. Limit ten będzie liczony łącznie dla obojga małżonków.

Czytaj więcej na Wieszjak.pl: http://pit.wieszjak.pl/ulgi-odliczenia/299294,Ulgi-w-PIT-w-2012-r-po-staremu-zmiany-dopiero-od-2013-r.html#ixzz2Stv6V6hL"

co to jest ta ulga prorodzinna?

no i ten dochod 1922zl na osobe. to jak masz jedno dziecko to juz jest prawie 6000 wiec spokoooo 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Uaga Chloe to chodzi dziewczynom o zwrot podatku na dziecko 🙂
Basia ja tam uważam ze zwrot dla osób zarabiających ponad 112 000,00 chyba już nie jest taki niezbędny.... 😜

a juz kumam, spoko nam nie grozi w takim razie utrata ulgi 🙂