Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry 🙂
ja dzisiaj nie śpię od 6.mąż wstał do pracy i maść mu do oka wciskałam więc jak już wstałam tak pranie z dnia wczorajszego powiesiłam na dworze,następne się chechła i tu Wanilia u nas przeważnie teraz do południa słońce a po południu burza.teraz jak wyszłam po 6 z tym praniem to krótki rękaw i super się zapowiada.samochód dalej nie zrobiony czyli lipa straszna ale wymyśliłam że pojedziemy z Julką rowerami do przedszkola 😆 po południu moze być troche nieciekawie bo mam nadzieje że Milenka uśnie wcześniej w domu...a nie na rowerze 🤢 no i ze padać nie zacznie o 13 bo to dosyć istotna sprawa... 🙃
Rita zapomniałam Ci napisać ze cudowny ten Twój psiak!! nasz już taki duży...i stoi na łańcuchu a jak chwile się go z oka spuści to zaraz spierdziela!dzisiaj rano wystarczyło 5 minut.ale wrócił jak zawołałam 🙂
Cherry tak se poruchał że stoi w garażu- zaniemógł z wysiłku 😁 🙃 😁
mąż się skontrolował (oczywiście prywatnie-100zł to i tak nie najgorzej).badała mu dno oka i wpuściła takie krople że ledwo skuterem dojechał do domu 😮 źrenice to miał jak kot!wielka czarna kulka 🤢 strasznie raziło go światło a on myślał ze do pracy jeszcze pojedzie...no i nie pojechał.w sumie to oko się jeszcze nie zagoiło ale jak dla mnie 2 dni to mało.maść z antybiotykiem więc myślę że ok tygodnia i może będzie dobrze.
zachwaliłam pogode?? 🤔 jakoś szaro mi się zrobiło na dworze... Milenka już kaszkę szamie a Julce daleko do wstawania,oj daleko! ale się wczoraj udenerwowałam na nią...no tak mi grała na nerwach że nie wiem.zaczyna pyskować,kłócić sie,krzyczeć do mnie...nie wiem jak sobie z nią radzić... a bałaganiara taka że hej!większość krzyku jest o sprzątnie.
powiem Wam coś jeszcze.kończyła nam sie umowa z N i wyszła ta cała afera ze N łączy sie canal + i można zrezygnować.tak też uczyniłam.miał być odbiór do 31 maja a wyłaczyli dopiero wczoraj.pic cały w tym że w poniedziałki o 22 oglądam GRĘ O TRON.taka uradowana ze jeszcze nie odłączyli,naszykowana czekam.21;45 a tu brak odbioru 😮 😮 w zeszły poniedziałek odwołali premierę odcinka na ten tydzień więc tyle czasu czekania!!!ale! mąż mój kochany zakupił kabelek do TV naszego nowego i podłączyłam lapka i obejrzałam sobie w TV.oczywiście obraz pozostawiał wiele do życzenia ale i tak byłam przeszczęśliwa 😁 jak mały dzieciak się cieszę na ten serial.jak sie skończy to ja nie wiem co będę oglądała...chyba TV nie będe włączać wcale 😁 zebym to ja pamiętała która sobie TV ostatnio kupiła...aga czy agami??zawsze mi sie mylicie ☺️ nasz też ma 32 cale 🙂 co ja tu miałam jeszcze...ale naskrobałam 😎 zanudze Was na śmierć 🤢 ide dziewojki moje szykować,bo Milenka paskudzi Julki pokój w takich mękach sprzątany 😲 🙃 miłego dnia!!!

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej kochane!!!
Hej Marika!!!!
Aga jak w pracy i po pracy bo pogoda piękna!!!
Wanilia kurde niefajnie że mały Hubert też złapał dziwne bo taki mały nie powinnien na piersi złapać!!!
Asiaaaa ty to masz fajne teksty i każdy dzień u was jakiś inny!!!
Beatka hejka i jak u was lepiej już!!!
My dziś też popołudnie sami z synem!!!
Mąż w delegacji !!!

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane!!!
Hej Marika!!!!
Wanilia kurde niefajnie że mały Hubert też złapał dziwne bo taki mały nie powinnien na piersi złapać!!!
Mąż w delegacji !!!

Holi Julek jak mial 3 miesiace i karmilam go tylko piersia tez zlapal katar, jak bylismy w hotelu na swieta, a po 3 dniach ja od niego... ale to byl taki katar lajt 🙂

• Mamusie
chloe napisał(a):
holi32 napisał(a):
hej kochane!!!
Hej Marika!!!!
Mąż w delegacji !!!

Holi Julek jak mial 3 miesiace i karmilam go tylko piersia tez zlapal katar, jak bylismy w hotelu na swieta, a po 3 dniach ja od niego... ale to byl taki katar lajt 🙂

kalina miala katar jak miala 6 tygodni i tez n CYCU

• Mamusie
u mnie pogoda też się oczywiście zepsuła ale pranie wyschło 🙂 drugie na strychu.właśnie mięsko przyrządzam dla męża a Mila coś jęczy 🤔 już wiem.chodizło jej o to żebym jej rajstopy zdjęła i żeby połazić sobie mogła na bosaka 🙂 ostatnio to uwielbia 😁 ściąga skarpety i śmiga 😁
Julka w końcu nie pojechała do przedszkola bo pogoda była taka sobie i nie miałam dla niej zapięcia do roweru a jakby miała śmigać na nogach ponad 3 km po 5 godzinach w przedszkolu to nie byłoby ciekawie... pojeździłyśmy po wsi i też było spoko 🙂

• Mamusie
cZEŚC TAK WOGÓLE
caps... ale nam sie dzieci pochorowaly...my mMY miec jutro szczepienie, ale chyba nic z tego, bo katar dalej kalina ma i do tego kaszle. ale pojde, niech ja osłucha chociaż
Wanilia wspólczuje z całego serca..jak Kalina jest chora to jest masakra, al teraz do tego jeszcze taki maluszek. Trzymam kciuki, aby nic sie z tego nie rozwinelo 😘

• Mamusie
hejka a no kochane tak wiem że dziecko może złapać a zwłaszcza u Wanilii jeśli Weronika zachorowała!!!Oby się szybko pokurowali i Aniqa twoja Kalina też i Michałek od Mariki!!!
Asiaaaa dajesz ładnie mięsko zrobione no ja nie muszę za bardzo gotować bo męża mam w delegacji!!!
Mały mój spi dziś od 19.30 ciekawe do której pośpi!!!
Meliska mówisz że twoja mała na podłodze hehhe

• Mamusie
Ha, przeżyłam ten pierwszy dzień podwójnego zagilowania 😉 Całe szczęście nie padało dziś to dwa razy się na spacer wygrzebaliśmy. Weronika wypróbowała kalosze, głupia mama pozwoliła jej wejśc do takiej ogromnej kałuzy na boisku przy placu zabaw a sama była w balerinkach 😁 Tak więc Werka brodziła sobie w wodzie a ja biegałam z wózkiem dookoła tego mini jeziorka i modliłam się żeby Młoda nie usiadła i żeby zechciała wyjść 😁
Hubertowi ściągam gile z uporem maniaka, mam nadzieję że katarek szybko przejdzie i nic sie z tego nie rozwinie.

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

pogoda znowu paskudna, 2 burze dzisiaj i prawie cały czas lał deszcz...

a ja dzisiaj miałam szkolenie od 9 do 15. i ogólnie świetny gość prowadził, bardzo mi się podobało 🙂

Maćkowi katar już przechodzi, i chyba nic się z tego nie rozwinie 🙂 gorzej, że ja mam katar, i czuję że coś mnie łapie. dlatego już w łóżku leżę, żeby się wygrzać 🙂

Asiu jaki długi post. dobrze, że z okiem męża lepiej 🙂 a co do tv to my kupiliśmy, a właściwie to nie kupiliśmy tylko dostaliśmy od rodziców na 3 rocznicę ślubu 🙂

Wanilia zdrówka dla dzieciaków 😘 uśmiałam się z Twojego biegania wokół kałuży, wyobraziłam sobie to 🙃 😜

Meliska no to wymęczyłaś Julcię jak na podłodze Ci dziecko usnęło 😉

• Mamusie
Hahaaaa przecież Eluś to ranny ptaszek 🙂 to jutro bankowo o 6 na nogach :P skoro wcześniej poszedł spać 😉

Wanilia też sobie to wyobrazilam.....Misio też smiga w kaloszach ostatnio kucnął i zamoczył ręce i umył buzię....wyglądał śmiesznie 😉 fakt...... 🙂 jak jakiś bojownik......komandos...... 😉 😮 ale od razu musieliśmy ewakuować się do domu.....u

Aga zdrówka i dla Was 🙂

U nas lepiej troszkę katar gesty jest....ale Młody zaprzyjaźnił się z fridą więc problemu nie ma..... 😉 czyscimy i tyle..... 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
bry 🙃

Bry

jak dzieciaczki ??? 🤔

Chyba lepiej...?Katar jest ale Werka mniej kaszle i nie marudzi.
A Mały dziś mnie zaskoczył i wytrzymał w leżaczku 40 min bez marudzenia 🤪 Teraz udaje że śpi, tzn budzi się co 5 min ja wózkiem nie bujam 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
bry 🙃

Bry

jak dzieciaczki ??? 🤔

A Mały dziś mnie zaskoczył i wytrzymał w leżaczku 40 min bez marudzenia 🤪 Teraz udaje że śpi, tzn budzi się co 5 min ja wózkiem nie bujam 😜

ja też nigdy nie bujałam 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
bry 🙃

Bry

jak dzieciaczki ??? 🤔

ja też nigdy nie bujałam 😜

Haha, miało być jak nie bujam 😁 Werki nie bujałam, zasadniczo w wózku spała tylko na spacerach a teraz jak już nic innego nie pomaga to usypiam w wozku i bujam, oj bujam 😁 Ale to też nie pomogło dziś a że przestało padać to spakowałam towarzystwo i zaliczyliśmy godzinny spacer.

• Mamusie
Laski a Wy gdzie wszystkie jesteście w taką pogodę?????
Dostałam dziś od rehabilitantki numer do chirurga dziecięcego w Opolu. Zadzwoniłam ale nikt nie odbierał....Wyobraźcie sobie że po 10 min babka oddzwoniła 😮 Zapytała od razu w czym problem i wizytę mamy już w sobotę - zobaczymy czy powie nam to samo co we Wro czyli że z operacją trzeba czekać do roku i że paluszkom nic nie zaszkodzi że tak długo. A że wizyta prywatnie to przygotuję sobie liste pytań i nie wyjde póki się wszystkiego nie dowiem 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Laski a Wy gdzie wszystkie jesteście w taką pogodę?????
Dostałam dziś od rehabilitantki numer do chirurga dziecięcego w Opolu. Zadzwoniłam ale nikt nie odbierał....Wyobraźcie sobie że po 10 min babka oddzwoniła 😮 Zapytała od razu w czym problem i wizytę mamy już w sobotę - zobaczymy czy powie nam to samo co we Wro czyli że z operacją trzeba czekać do roku i że paluszkom nic nie zaszkodzi że tak długo. A że wizyta prywatnie to przygotuję sobie liste pytań i nie wyjde póki się wszystkiego nie dowiem 😜

Hej,
Ja siedze w pracy 🙂