Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hejka kochane!!!
Chloe super że się odezwałaś ekstra że z ciążą wszystko oki fajnie że wszystko się układa!!!A z domem szybko my też na zimę planujemy mieć stan surowy zamknięty z oknami bo okna już zamówiliśmy!!!
Marika no ja brałam maliny napełniałam do słoiczków i do tego na oko cukru i potem pasteryzowałam z 15 min aż cukier się rozpuścił w słoikach i już
A teraz idziemy na grila i na prażone papa

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny ustalilismy z M że od wrzerśnia przyszłego roku zaczynam studia 🤪 Postanowiłam się przebranżowić i wybrałam logistykę bo mieszkam w miejscu w którym powstaje mnóstwo nowych baz na terenach starego lotniska. Mam naddzieje że moj stary umysł da sobie radę ale jestem pełna zapału i optymizmu że zrobię cos dla siebie 🙂 A M w weekendy będzie się zajmował dziećmi 😎
No i zabrałam się za swój angielski, kiedyś mówiłam po ang bez problemu, czytałam łatwiejsze książki itd a teraz z roku na rok coraz gorzej 🥴 Tylko nie pytajcie kiedy się uczę 😁 Dzis np z Mlodym przy cycu wyrwałam 30 min 😜

• Mamusie
No brawo Wanilia 🙂) podziwiam co jak co ale na studia to mi by się już nie chciało.....bo to wiadomo już nie takie życie studenckie jak było 😜 😉 za angielski i mobilizację też brawo!!!!

Coq a co z Twoim włoskim......czy jak wizyty dentysty skończone to i lekcje poszły w odstawke....??? Czy się mylę...... 😉

A ja moje kochane popracowałam z M i ziemniaki u mamy wykopane i tu proszę o brawa dla nas bo 7 rządków motyką....... 🙂 😉 z synkiem bawiacym się przy nas 🙂 młody wykończony i śpi od 13.40 🙂 a ja jeszcze placka z malinami takiego jak Asia pisała zrobiłam bo obiad z zamrażarki.....babcia gołąbki na czarną godzinę zostawiła 🙂

Za to później na imprezę do znajomych 😉 jak Misio wstanie 🙂 należy się po tak owocnym dniu 😉

• Mamusie
Meliska no prawie spakowani... ale jeszcze nie całkiem. jestem zaszokowana ilością rzeczy... średniatorba podróżna z rzeczami dla Maćka, wielka torba podróżna z naszymi rzeczami, reklamówka z butami, reklamówka z ręcznikami bo to torby już nie weszły, a wszyskie razy dwa, bo i do kąpieli i na plażę 🙂 reklamówka z basenikiem Maćka, z zabawkami do piasku i do wody... i jeszcze plecak M. i moja wielka torebka, naprawdę dość spora 😁

a tata mówił, żebyśmy ograniczyli ilość rzeczy... mam nadzieję, że to wszystko wejdzie do samochodu, nawet nie mam jak zobaczyć, bo rodzice pojechali na wesele dzisiaj...
aaa, no i jeszcze wózek Maćka.. tyle od nas, a oni też po torbie, parawany, namiot plażowy, koce jakieś... oj sporo tego wszystkiego...

Wanilia dziękuję 🙂

a wyjeżdżamy max o 3 w nocy 🙂 a jeszcze M. do 19 w pracy, na 19 skoczymy do kościoła jeszcze, bo u nas msza z formularzem niedzielnym to już jutro nie będziemy szukać kościoła. no i oczywiście trzeba się pomodlić za podróż, nie tyle szybką ile cało i zdrowo do celu 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

Poszlo dziewcze spac, wiec w koncu moge napisac kilka slow!
Meliska jakby to powiedziec? Wiedzialam, ze sielanka malzenska trwa juz dlugo za dlugo...
Aga udanego wypoczynku zycze dla calej rodziny i oby do samochodu wszystko sie zmiescilo. 🙂
Aniqa po pierwsze gratuluje decyzji i ciesze sie, ze moglas taka wiadomosc podac szefunciowi 😜 po drugie, to zle zrozumialam z cenami tych pieluch.
A wszystkim wypowiadajacym sie w sprawie Pampersow pomaranczowych dziekuje - stwierdzam, ze jestem zadowolona, sa nawet chlonne, a dzieci juz tyle nie siusiaja to nadaja sie nawet na noc. Jesli znajda sie w Achaun takie w duzych kartonach to chyba sie przerzuce.
Wanilia brawa dla Ciebie za samozaparcie!!! Tez powinnam uczyc sie angielskiego, ale ja to tak od podstaw, a tak nie znosze tego jezyka ☺️
Pomysl ze studiami rownie mi sie podoba i mam nadzieje, ze i ja kiedys pojde w twoje slady, bo ochote jeszcze mam 🙂 Tylko najpierw musze sie wygrzebac, znalesc pomysl na prace, a potem wdrozyc w to wszystko studia. 🙂
Marika a wloski i owszem szlifuje, choc z mniejszym zapalem...ale, ale nie z powodu dentysty 😉 a raczej ze wzgledu na swiadomosc, ze nie szukam pracy. Poza tym gdybyscie zobaczyly moj zeszyt ze slowkami 😮 ile Jasmina tam notatek zrobila 🙃 gorzej, ze jej notatki i moje w jedno sie zlewaja 😁
Chloe milo, ze do nas zagladasz i ze chociaz forum w pracy dziala 🙂 A z brzuchem juz Ci tak niewiele czasu zostalo i znowu nowa dzidzie na forum przywitamy 🙃
Moja Jasmina tez uwielbia skakac, ale ona na plaskim terenie skacze raczej i najwiecej w domu, na nieszczescie sasiada z dolu... i jeszcze jak gotuje to biega ze swojego pokoju do kuchni i spowrotem, wali pietami niemilosiernie... staram sie jej wytlumaczyc, ze straszny halas robi... No ale, ze sasiad mnie raz jak powietrze potraktowal to biegac nie zakazuje 😜

• Mamusie
Hej kochane. My grila dzis zaliczyli super bylo maly grzeczny
Po 20 w domu bylismy.
Marika gratki za tyle grzadek ziemniakow podziwiam.
Placek z malinami mniam.
Wanilia podziwiam cie tak samo jak dziewczyny.
Jestes wielka. Mi sie juz nie chcialo.
Tyle ze zrobisz cos dl Siebie a mozliwosci ile.
Coq mowisz ze ty ang niee. He. Fajnie.
Agaa to niezle zescie nabrali toreb z. Bagazami. Ale z dzieckiem tak jest
Ok dobranoc

• Mamusie
hej 🙂
dzieki dziewczyny, mam nadzieje, ze podjęłam słuszna decyzje i nie bede żałować. a co do satysfakcji oświadzenia szefowi, że odchodze....oj była, oj tak... 😉 😁 😎
Aga - szczęsliwej podróży i oby wam pogoda dopisała, bo widze ze chcecie sie plażować, a u nas nad morzem obecnie jakieś 14 stopni 😜 ale mam nadzieje, że sie ociepli
Chloe, witaj kochana 😘 ale ten czas zasuwa...już 32 tc...już lada moment Jagienka bedzie z Wami 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
noooo, zdarzylam wrocic z pracy, zjesc obiad, a tu tylko 2 posty Coq - szaleństwo 😁 😁 😁

Tak, istne szalenstwo!
Brrr powialo u mnie dzis klimatami jesiennymi, chmury i wiatr a i temperatura bez szalu, Jasmina w spodniach przed kostki i bluzeczka z dlugim rekawem.

Korzystam, bo Mala w wanince, ale juz mnie nawoluje...a tak a propos, ktos kapie jeszcze dziecko w wanience? 🤔
Ide szykowac deske do prasowania 🙃

• Mamusie
No bry 🙂

My wczoraj po ciężkiej pracy zabawiliśmy na grillu i Misio wytrzymał do 22.20 i bawił się super poprostu dziecka nie było a że to u znajomych dorosłych był z 20 i jeszcze 6 dzieci to byłam pod wrażeniem że nikogo się nie bał wszystkim dał czesc i z każdym poszedł gdzie go tylko ktoś zawołal 🙂 nie powiem bo byłam bardzoooo zaskoczona i dumna że taki był grzeczny 🙂 😉 od 18 ani jednego grymasu....no szał!!!! 😉 🙂

Odmelduje się jesZcze po kąpieli...... 😉

• Mamusie
hejka no dziś szału nie ma!!!Dzień mieliśmy dziś fajny!!!
Rano byłam z małym u mamy na kawie a potem spacer i spanie !!popołudniu spacer nad rzeką i piknik rodzinny i balony i lody!!!
O 21 dopiero me dziecię padło !!!
Ja już też spać idę!!
Ja mojemu małemu daję płatki kukurydziane cornflakes i inne czkoladowe kulki!!!
Coq to co twoja Jaśmina je ???

• Mamusie
Holi,te kulki toz to sam cukier:-P
Coq,my sie w wanience kapalismy do zeszlego tygodnia;-) ale kilka razy ostatnie zeslismy do lazienki i to jednak duzo wygodniejsze dla nas przynajmniej,bo my u siebie u gory mamy tylko kibelek,a kapac mala musielismy w pokoju,nosic wode itp. Wiec teraz schodzimy na dol do lazienki. No i mala zadowolona,ma duzo wody w wannie,pluska sie,lezy na brzuszku jak foczka,wiec sama radosc.
A przed chwila wrocilismy z dozynek- niby gminny festyn,a ludzi chyba z 7-8 tysiecy:-o kupilam malej balon- konika,ale po 5 min polecial do nieba i 20 zl razem z nim;-) a ile placzu:-S
Juz sie odmeldowuje na dzisiaj,bo musze ten sajgon ogarnac
Donranoc

• Mamusie
Bo na 99% jestem pewna, że Jula ma anginę 😞 😞 Od wczoraj gorączka powyżej 39'C i taka niedobra, że szok... jeść nie chce... cały czas sobie wmawiałam ząbki ząbki, bo poza tym żadnego katarku, kaszlu... ale tknęło mnie coś do gardła zajrzeć... nawet M kazałam gębę otwierać dla porównania, bo ja migdałków już nie mam... w dzieciństwie biłam właśnie rekordy w chorowaniu na anginę.... i co widzę... zaczerwienienie, powiększony jeden migdał i biały nalot 🥴
I jutro do doktora 😞...