Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hejka kochane łeb zafarbowany kolor spoko myślałam że wyjdzie bardziej rudy ale wyszedł w czerwień lecz jestem zadowolona!!!
Co to projektu to on http://uarchitektow.pl/projekt-domu/z211-gl
Wanilia i tak jak własnymi siłami zrobił tyle Mąż to podziwiam pięknie a my mamy kredyt wzięty więc budowa musi iść do 2 lat mamy się wprowadzić a jestem na etapie zaczynania dachu w październiku chcemy mieć stan surowy zamknięty a na przyszły rok w grudniu chcemy już parapetówkę robić

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Uhej
U nas dzisiaj swieto narodowe, Kalina zrobila pierwszy raz siku na nocnik:-D muzyczka zaczela grac,a Kalina myslala ze to gdzies za oknem i chyba nie sskojarzyla muzyczki z siku.
Marika,my wybralismy ogrzewanie tradycyjne.
Aha,dzisiaj oficjalnie dostalam potwierdzenie,ze. Poniedzialek zaczynam nowa prace:-) no i okazalo sie, ze podstawe bede miala o 600 zl wyzsza ,wiec juz wogole super

• Mamusie
Dobry wieczor,
Widze, ze nikt nie tesknil za nami 😠 😜
Troche podczytalam Was, ale czasu nie bylo, bo Mama byla u nas na 10 dni. Wczoraj juz pojechala i smutno mi bardzo a Sarka rano szukala babci i wolala " Mama a Baba gdzie?". Pobyt Mamy uwazam za udany i nawet malzon zrobil nam niespodziewanke i zabral do Efteling taki holenderski Disneyland. Co do wanienki, to my podobnie jak Coqnie uswiadczylismy luksusu posiadania wanny i nadal pluskamy sie w wanience wlozonej do brodzika.
Sarka od niedzieli jest tylko na mleku i piciu, bo wychodza jej trojki i tak ja boli, ze jedynie to jej odpowiada. Ma zaczerwienione dziasla i daje jej Daktarin, zeby sie infekcja nie rozwinela, jak przy dwojkach bylo. A Sarka na sniadanie najczesciej jajka sadzone, albo jajecznica,parowka lub sznytka chlebka z maslem. Obiady je te co my, nie gotuje juz ekstra dla niej no chyba ze mamy kluski ziemniaczane to jej robie placki albo nalesniki.
Podziwiam dziewczyny, ktore sie buduja i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe budowanie 😆
My dostalismy juz wybudowany dom i mimo ze ma swoje lata (rocznik 77) jest jak dla nas idealny-nie za duzy i nie za maly. No i mamy ogrodek 😎
Aniqa Gratulacje nowej pracy, bardzo sie ciesze 😆
Basienkatrzymam kciuki za hiszpanski
Jesli o kims zapomnialam to przepraszam
Dobranoc

• Mamusie
dzień dobry

Beata teskniłysmy ale już dałysmy raczej spokój z wywoływaniem ....bo juz znamy się nie od dziś 😉 😜 każda wie jak tu wrócić 🙂

Buźki dla Sarki żeby szybko jej wyszły te 3 nam jeszcze jednej brakuje i 5 ..

czuję jesień i ja.... 🤔 rano już takie zimno jak do pracy idę 14 stopni.... 🤔 chyba czas cieplejsze rzeczy wyciągać....

• Mamusie
co do domku Holi bardzo mi odpowiada ale jest jedno ale... 😜brak garażu i stryszku coś takiego szukam jak Twój -jeden pokój na dole ale koniecznie z garażem a nad garażem np.stryszek żeby choćby nawet schować tam choinkę pranie w zimie (i nie tylko) powiesic.... z tego co pamietam tylko Wanilia z garażem buduje ale dla mnie to obowiązkowo musi być ....i przy dachu dwuspawdowym zostaję by ściany na poddaszu nie były tak bardzo skrojone..... 😉

• Mamusie
Hej,

Test z Hiszpanskiego jakos poszedl. Dokladne wyniki beda w czwartek, ale juz mi powiedziala ze zdalam 🙂
Namawiala zeby kontynuowac nauke hiszpanskiego i chyba z tego skozystam. Nie sa drogie lekcje a zawsze to nowy jezyk 🙂
Marika my mamy dom kupiony z 1895 chyba dom jest duzy z piwnica i strychem. Mamy dwa garaze i 3 komorki. Garaz jest wolnostojacy. Co do ogrzewania to mamy gazowe (CO plus woda) a w lato panel sloneczny ogrzewa nam wode 🙂

• Mamusie
hejka kochane!!!
Firma mi buduje domek ale tylko stan surowy zamknięty w środku już będzie robić teśc z moim M !!!
Tyle że ja się muszę wybudować w ciągu 2 lat bo my mamy duży kredyt wzięty na 30 lat niestety i cóż!!!
Marika powiem ci że garaż mi niepotrzebny bo mam wiatę ale garaż przydatny a stryszek mam maciupeńki ale zmieszczę tam choinkę a na dole pod schodami mam schowek mały!!!
Beatka tęskniło nam się !!!Fajnie że mamę miałaś na 10 dni!!! Współczuję bólu przy 3 biedactwo Sarunia!!!
Ważne że choć mleko chce jeść !!!
Pamm co tam u ciebie
Nova gdzie ty tam
Ulka jak się macie???
Tyle nas poznikało

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Hej,

Test z Hiszpanskiego jakos poszedl. Dokladne wyniki beda w czwartek, ale juz mi powiedziala ze zdalam 🙂
Namawiala zeby kontynuowac nauke hiszpanskiego i chyba z tego skozystam. Nie sa drogie lekcje a zawsze to nowy jezyk 🙂
Marika my mamy dom kupiony z 1895 chyba dom jest duzy z piwnica i strychem. Mamy dwa garaze i 3 komorki. Garaz jest wolnostojacy. Co do ogrzewania to mamy gazowe (CO plus woda) a w lato panel sloneczny ogrzewa nam wode 🙂

idziesz jak burza Basia z tym hiszpańskim 🙂 !!!!

ja się boję CO że mnie później rachunki zrujnują ...... 🤔 ☺️

• Mamusie
marika321 napisał(a):
co do domku Holi bardzo mi odpowiada ale jest jedno ale... 😜brak garażu i stryszku coś takiego szukam jak Twój -jeden pokój na dole ale koniecznie z garażem a nad garażem np.stryszek żeby choćby nawet schować tam choinkę pranie w zimie (i nie tylko) powiesic.... z tego co pamietam tylko Wanilia z garażem buduje ale dla mnie to obowiązkowo musi być ....i przy dachu dwuspawdowym zostaję by ściany na poddaszu nie były tak bardzo skrojone..... 😉

my tez taki z garażem - a nawet dwoma 😜 strychu nie robimy nad garażem, zamiast tego taras. ale za to mamy tez piwnice

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Proszę o projekt jakoś go nie widzę......Agi,Wanili i Chloe kojarze 😜

mało uwazna jestes 😜 jakis czas temu wstawialam
http://pracownia-projekty.dom.pl/dn_diona_bis_.htm doprojektowana piwnica, drugi garaż (bedzie jeszcze bardziej wysuniety), zamiast pomieszczenia gospodarczego na dole bedzie pokój

• Mamusie
Hej,
wybaczcie ale napisze tylko tak pokrótce o wizycie i spadam 😜
Wizyte mieliśmy na 11, tak sie umawiałam tel z chirurgiem - przyjeżdżamy a tam pełna poczekalnie ludzi i wszyscy do niego 😮 Zajeliśmy kolejkę ale miny mieliśmy cienkie - wierzcie mi. Przyszedł spóźniony 15 min i ..... zawołano nas jako pierwszych 🤪 Ze względu na dziecko of course. Lekarz rączkę obejrzał i stwierdził ze nie jest źle. Operacja najwczesniej po roku - decydował będzie anestezjolog. Paluszki da się podobno naprostować ale tylko operacyjnie, mam sobie dac spokój z masowaniem bo przyczyną ich wygięcia są źle ustawione jądra kostnienia - trzeba je ustawic jak trzeba i póki sie tego nie zrobi to rehabilitacja nie pomoże. Operacja najprawdopodobniej odbędzie się w klinice chirurgii dziecięcej we wro bo tam mają sprzęt dostosowany do małych pacjentów ale operować będzie zespół z Trzebnicy - podobno juz tak współpracowali. Jestem megazadowolona i pełna nadziei że z rączka naprawdę będzie ok 🙂 Aaaa, i eszcze powiedział że ta wada najprawdopodobniej ma podłoże teratologiczne a nie genetyczne i że musial w czasie ciąży zadziałać jakiś niekorzystny czynnik, pewnie nigdy nie dojdę co to było.. 🤨
ps. za wizytę nie placiliśmy, rzekomo była na NFZ ale nikt nie wziął od nas danych 🤔 Chirurg poznał mojego M, wspinali sie kiedyś razem w klubie wspinaczkowym 😉

• Mamusie
Bry wieczór 😉
Julcia ma się już lepiej... jak dzik lata... dziękujemy 😘
Ja za to padam na pysk... dziś w robocie 14 godzin i ostatnie dni zapieprz przeokrutny i napięcie zenitu sięgało... dziś wizytacja samego prezesa 🤢... aż się jutrzejszego dnia boję, bo albo dostaniemy w ryło albo spłynie to po nas jak po kaczce, bo że nikt nas nie pochwali to normal 🤢... no ale i chyba nie będzie za co 😜
Wanilia tak się cieszę, że zdjęcie się udało i w porządku z kosteczkami... oby lekarz miał dla Was same dobre wieści 😘
O reszcie oczywiście pamiętam 😘
Dobranoc 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Bry wieczór 😉
Julcia ma się już lepiej... jak dzik lata... dziękujemy 😘
Ja za to padam na pysk... dziś w robocie 14 godzin i ostatnie dni zapieprz przeokrutny i napięcie zenitu sięgało... dziś wizytacja samego prezesa 🤢... aż się jutrzejszego dnia boję, bo albo dostaniemy w ryło albo spłynie to po nas jak po kaczce, bo że nikt nas nie pochwali to normal 🤢... no ale i chyba nie będzie za co 😜
Wanilia tak się cieszę, że zdjęcie się udało i w porządku z kosteczkami... oby lekarz miał dla Was same dobre wieści 😘
O reszcie oczywiście pamiętam 😘
Dobranoc 🙂

14 godzin...ja pier****

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Proszę o projekt jakoś go nie widzę......Agi,Wanili i Chloe kojarze 😜

mało uwazna jestes 😜 jakis czas temu wstawialam
http://pracownia-projekty.dom.pl/dn_diona_bis_.htm doprojektowana piwnica, drugi garaż (bedzie jeszcze bardziej wysuniety), zamiast pomieszczenia gospodarczego na dole bedzie pokój

haha przepraszam ☺️

• Mamusie
wanilia napisał(a):
DDzień dobry,
czyli lepiej Cie Aniqa za język nie ciągnąc co za numer siostra wywineła?
Marika ciągle zapominam zapytac jak tam dodTKOWA PRACA? 🙂

przesuneło się rozpoczęcie z sierpnia na początek wrzesnia.....5 znowu jadę do MEN do stolicy ....na jakąś konferencję o realizacji takich projektów....zobaczymy jak będzie jak ruszymy pełną parą.... 😮 🤔
szczerze to wcale mi się nie chce ....bo mam dośc wygodne życie :P ale same wiecie że jak się mysli o budowie to taka fucha jak z nieba.....ciagle sobie powtarzam.....że to dla nas wszystkich.....naszej 3 ....później 4.... 😉 😜 😎