Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej,

Przeczytalam zalegle strony i juz w wiekszosci nie pamietam.
Utkwila mi tylko Chloe pamietam ze jak bylam w szpitalu i mi wywolywali porod to tez byla jedna laska u ktorej sie pomylili z wyznaczaniem daty porodu i za wczesnie sie w szpitalu pojawila. Byla juz matka 4 dzieci i powiedzieli ze w takim razie sprobuja wywolac. Z dzieckiem wszystko ok dobrze sie rozwijalo i zdrowe sie urodzilo. Moze Jagienka przyjdzie na swiat przed 11. Powiem ze ciezko mi sie wypowiadac o tym czy nalezy porod wywolac czy nie. W szczegolnosci ze tak jak mowilas jak sie zaczna skurcze wtedy chce je troche podtrzymac. Jagienka jest juz dosc duza wiec moze lekarka sie boi ze nie bedziesz w stanie urodzic bo za duza jagienka juz bedzie. A pytalas moze dlaczego lekarka tak chce zrobic?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka kochane dzięki za kciuki dzwoniłam do góry firma z Wrocławia heheh!!!
Powiedziałam że chcę złożyć wypowiedzenie oczywiście pytali dlaczego no i im mówię względy rodzinnie i osobiste sprawy i pytają czy sytuacja w zespole w aptece nie nasiliła tego a ja mówię że tak ale nie chcę gadać a koordynator mówi że będzie dzwonić wieczór do mnie i pytać dlaczego naprawdę się chce zwolnić !!!! Ja jej nie powiem że mam nową robotę tylko prawdę o personelu prawda!!!
o porozumienie stron zapytam i jak coś już mam napisane zatytułowałam jako podanie

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane dzięki za kciuki dzwoniłam do góry firma z Wrocławia heheh!!!
Powiedziałam że chcę złożyć wypowiedzenie oczywiście pytali dlaczego no i im mówię względy rodzinnie i osobiste sprawy i pytają czy sytuacja w zespole w aptece nie nasiliła tego a ja mówię że tak ale nie chcę gadać a koordynator mówi że będzie dzwonić wieczór do mnie i pytać dlaczego naprawdę się chce zwolnić !!!! Ja jej nie powiem że mam nową robotę tylko prawdę o personelu prawda!!!
o porozumienie stron zapytam i jak coś już mam napisane zatytułowałam jako podanie

Dzis jest ostatni dzien miesiaca wiec dobrze by bylo gdybys papierek miala dzis zlozony, no chyba ze rozmowa telefoniczna jest u Was wiazaca.

• Mamusie
Bry 🙂

Kalinka 25 nieźle my narazie 23
Ja na wyprzedaży kupiłam mu kurtki i są super ale kupiłam też zarąbiste kozaki elefanten i jednak 23 ledwo włazi ...Misio w nich po domu chodził ale do śniegu jeszcze trochę i muszę je sprzedać fotkę wrzucę później jak nie pójdą na grudniówkach 😉 to wystawie na allegro 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
aa, szukam przepisu Asidudziki na placki z cukini, znalezc nie moge na forum. moze sobie któras spisala przypadkiem? 😉

takie ala ziemniaczane? ja kiedyś robiłam wg tego przepisu... naprawdę pychota... nawet lepsze od ziemniaczanych 🙂
Swego czasu jak cukinia u mnie w ogródku królowała to nawet muffiny cukiniowo-marchewkowe były 😉

dzieki Meliska, własnie zaczynam robic z tego przepisu 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Bry 🙂

Kalinka 25 nieźle my narazie 23
Ja na wyprzedaży kupiłam mu kurtki i są super ale kupiłam też zarąbiste kozaki elefanten i jednak 23 ledwo włazi ...Misio w nich po domu chodził ale do śniegu jeszcze trochę i muszę je sprzedać fotkę wrzucę później jak nie pójdą na grudniówkach 😉 to wystawie na allegro 😉

my "wykańczamy" 23 rozm, normalnie 24 bym wziela,ale specjalnie kupilam za duze, bo chce zeby cala zime w nich chodzila i jak bedzie gruba skarpeta to tez troche zabiera

• Mamusie
Dzien dobry,
melduje sie i uciekam.Sajgon w domu mamy,bo jest remont w dodatku kot nam zachorowal i musielismy ja odizolowac od kurzu,farb,tynkow itp. Na kompie stale bajki wiec nie mam jak napisac i poczytac co u Was. wieczorem padam na pysk i tak o. Z telefonu masakra sie pisze a jeszcze gorzej czyta. Mysle ze za tydzien moze1,5 sie wygrzebiemy. Pozdrowionka i buziaki dl wszystkich

• Mamusie
to teraz Wam wrzucę butki co mam do sprzedania leciutkie i nieprzemakalne

rozmiar 23 z przesyłką 75 zł ( w deichmann 139 😜) polecam 🙂

ttp://imageshack.us/photo/my-images/546/3z4q.jpg/][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/3848/3z4q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

nrazie tyle bo wlaczymy o laptopa....z Miśkiem 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

miałam napisać, ale aktywnie czas spędzaliśmy i czasu na komputer zabrakło 😉
od dzisiaj powrót do szarej rzeczywistości, w pracy znowu toksyczna koleżanka i zmiana... bo od dzisiaj pracuję na dwie zmiany, jeden tydzień 7-15, drugi 10,15-18.15. i to nie na zastępstwo, bo kolegę nam zabrali. no i beznadzieja... chyba w ciążę zajdę 😜

Wanilia piękne zdjęcie Hubercika 🙂

Holi ja też miałam Ci gratulować, ale poczekam na Twoją ostateczną decyzję 🙂

Chloe jaka z Jagienki już duża pannica 🙂 i jestem tego samego zdania co dziewczyny, że nie ma sensu za wcześnie do szpitala iść i to jeszcze na wywołanie

Meliska uwielbiam Twoje posty! 😁 ja lubię te ciuszki Lupilu, uważam że dobre gatunkowo są, Maciek ma kilka rzeczy i zadowolona jestem 🙂 Maciek może w mowie dobrze sobie radzi, ale z sikaniem u nas lipaaa...

Coq to fajnie, że Jaśminka ma już paszport 🙂

Marika butki fajne, ale dla nas mogą być za małe...

• Mamusie
moje dziecko juz spi. zreszta nie dziwie sie, skoro w nocy nie spala od 3 do 5.30 🤢 powiem wam, ze u nas od jakiegos czasu noce sa tragiczne, mala spi srednio do 1 w nocy, a potem co chwila pobudki i to takie, ze zawsze musze ja wziac do nas do lozka, bo inaczej ryk. ona zasypia, wiec ja eksmitujemy spowrotem do lozeczka, ale wystarczy, ze sie przebudzi i powtorka z rozrywki. a dzisiaj to wogole horror, bo nie spala od 3

• Mamusie
Marika buty ladne. Ja sie jeszcze za zimowymi nie ogladalam. Bede kupowac jesli zajdzie potrzeba, a jak bedzie w miare pogoda i nasze rozowe obdarciuchy beda jeszcze dobre to dokulamy sie do wyjazdu, bo siostra ma cos po swojej corce. Zobaczymy. Ale pewnie u nas rozmiar 23.

Aniqa faktycznie, dziwne, ze tak sie Kalinie przestawilo, ale pewnie to przejsciowe.
Na pocieszenie napisze Ci, ze moja corka juz dawno zapomniala co to lozeczko i spimy sobie od kwietnia we dwie, a tata nasz sam 😎 No i zazwyczaj tez w nocy jest pobudka...w dodatku prawie co noc jeszcze mleko robimy 😎

Holi gratulacje! 🙂
Aga witaj po nieobecnosci. Ale widze, ze nastawienie do pracy takie samo albo jeszcze gorsze. 🤢 To po Wanilii i Chloe bedziesz kolejna? 🙃 Super! Fajnie byloby miec takiego bobasa, ale u mnie raczej juz drugie dziecko w gre nie wchodzi.
Beata witamy na pokladzie i czekamy na staly powrot! Zdrowka dla kota!!!

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Coq, ida piatki (jedna do polowy widoczna, a druga juz mega nabrzmiala pod dziasłem. mam nadzieje, ze to od tego i jak wyjda, to minie, bo jak nie bede miala przechlapane

E, to pewnie od tego. Jeszcze wroca przespane spokojne noce 😉
...ja tez w koncu kiedys bede przesypiac regularne cala noc, moze za rok, ale napewno 😜

• Mamusie
Coq nastawienie do pracy dzisiaj rano miałam bardzo dobre. szłam z uśmiechem... no ale niestety nowa koleżanka zaraz rano jakieś rewolucje robiła, zabrali nam kolegę, ona zaraz zajęła jego miejsce... i jeszcze od razu jakieś jego rzeczy wyrzucała... no a potem te dwie zmiany... no i na stałe, czyli osiadłam już na dłuższy czas... bo jakby na chwilę to kogo innego by przypisali do tej zmiany... a kiedyś dyrektor wspominał, że posiedzę przy koledze, który robi duże kredyty dla firm... no a teraz nie będzie takiej opcji. więc nie widzę żadnych szans rozwoju dla siebie. i tak podsumowując wszystko to: pieniądze marne, brak rozwoju, atmosfera nieciekawa to nad czym tu myśleć... aaa, i jeszcze chodzą pogłoski że mnie i koleżankę chcą wysłać na kurs kasjerski w razie zastępstwa za kasjera w razie nieobecności, urlopu, choroby etc... to już by przyważyło szalę. bo na pewno nie usiadę za kasą... więc jak tylko coś takiego usłyszę to od razu zapadnie decyzja: albo wypowiedzenia, jakaś nowa praca i wtedy co najmniej rok bez ciąży albo ciąża 😉

ogólnie wkurza mnie to wszystko...

• Mamusie
Dzień dobry ja się urlopuje bo trochę się przeziebilam....

Agaa też bym raczej ciążę doradzała 😉 po co szukać nowej pracy jak to i tak Ci chodzi po głowie 🙂

Wanilia biedny piesiu.......... 😞

U nas nadal nie grzeją!!! Lecimy na farelce......wczoraj jak słońce grzało to lux w mieszkaniu było 20 stopni ale rano ledwo 18....więc się dogrzewamy z Misiem..gorzej jak słońca nie będzie to się strasznie wychlodzi... 😲.cały dzień na farelce średnio mi się widzi...... 😮

Butki zaraz zmierzę..... 😉