Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jasmina mnie wykancza 🤢 Od dwoch tygodni chyba drzemki nie bylo, wszedzie jej pelno, ma faze na krzesla, non stop na jakies wlazi i na nim stoi - w krotkim czasie chyba z cztery upadki zaliczyla, kazdy moj sprzeciw to jej krzyk, czasami szal, przez caly czas cos kombinuje 🤢 Serio jestem zmeczona 🤔
Dzis wyrwala cztery guziki w komuterze, a wyszlam tylko do lazienki. Do tej pory nie znalazlam jednej z gumeczek, a na czworach cztrey razy przeszlam pokoj... zjadla czy co?!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Jasmina mnie wykancza 🤢 Od dwoch tygodni chyba drzemki nie bylo, wszedzie jej pelno, ma faze na krzesla, non stop na jakies wlazi i na nim stoi - w krotkim czasie chyba z cztery upadki zaliczyla, kazdy moj sprzeciw to jej krzyk, czasami szal, przez caly czas cos kombinuje 🤢 Serio jestem zmeczona 🤔
Dzis wyrwala cztery guziki w komuterze, a wyszlam tylko do lazienki. Do tej pory nie znalazlam jednej z gumeczek, a na czworach cztrey razy przeszlam pokoj... zjadla czy co?!

ja Ci sie wcale nie dziwie, b jestes z nia 24/7 i nawet najspokojniejszym mają prawo wysiasc nerwy. Ale już niedługo 🤪 jeszcze trzy tygodnie i pewnie Cie odciaza w domu

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

ja Ci sie wcale nie dziwie, b jestes z nia 24/7 i nawet najspokojniejszym mają prawo wysiasc nerwy. Ale już niedługo 🤪 jeszcze trzy tygodnie i pewnie Cie odciaza w domu

Mam nadzieje, ze troche odetchne 🤢 Z drugiej strony, tam duzy dom, schody wiec tysiac wiecej niebezpieczenstw 😮

• Mamusie
heja z wieczora.
Coq no to się stresu najadłaś 😮 wpółczuje.
Aniqa jaka furora a to tylko makaron z kiełbą 😜 Wanilia zrobiłaś?
dzisiaj w końcu zupa dyniowa jest i bardzo smaczna ze dużo dodawac nie musiałam.z grzankami 🙂 a no i kotlety dla męża z mięsa wieprz-woł,z jajkiem,startą na grubą pieczraką,na drobno cebulka,ryż gotowany,ząbek czosnku i obsmażone w bułce.całkiem smaczne tylko ja to bym większą ilość czosnku dała ale dla dziewuch nie mogą.do zupy na talerz sobie wcisnęłam czosnek i całkiem inna sie zrobiła-lepsza!
robiłyście coś z bakłażanem? w jajku i w bułce mi nie pasuje bo tłuste to że ło matko...

• Mamusie
Witam 😉

Agami super Kubuś mówi wierszyk 🤪 my jeszcze daleko z tyłu ☺️ ale jakoś się dogadujemy z Miśkiem co nie powie to jakoś mi na migi tłumaczy 😉
mi ostatnio tylko nawaliło forum i jakiś tydzień miałam problem ale w końcu jakoś mi M uratował sytuację bo już miałam mega nerwa że odpisać nie moge 😜 tak to śmiga bez zarzutu i ja praktycznie od zeszłego maja cały czas na tel 😉 😎
ps. pierwszy filmik mi nie działa.....

Coq odetchniesz dzieciaki się zajmą sobą tylko oby dały się spokojnie zaaklimatyzować Yaśmince 😉

jak to jest że jak ciąża to się doczekać człowiek wizyty nie moze i gna.... do gina jak szalony a po fakcie.......cieżko zaciągnąć 🙂

zmykam dobranoc

ps.w lidlu zakupiłam dziś pampersy 162 szt za 88zł lepiej wychodzą niż biedronkowe Dady 😎

• Mamusie
Agami pierwszy filmik prywatny : musisz zmienić ustawienia żebyśmy mogły obejrzeć. A wierszyk super 🙂 U nas raczej piosenki rządzą i o dziwo coraz więcej słów udaje się Werce wyśpiewać: głównie tych na końcu zdania: stary niedzwiedź mocno PI (śpi), niedźwiedź APIE (czyli łąpie) itp.
Forum w telefonie działa ale ja bardzo nie lubie pisać z tel
Coq szkoda mi Twojego męża bo chyba się trochę pogubił : tak bardzo walczy o lepszą przyszłość że zgubił teraźniejszość...Czas ucieka, Jaśmina rośnie i już więcej nie będzie szansy przeżyć z nią tego bądź co bądź wspaniałego czasu. Naprawdę nie wiem dlaczego niektórzy rezygnują z bycia kimś wyjątkowym w życiu własnych dzieci..Ja rozumiem że było cienko z kasą i chce się odkuć ale trzeba mieć też umiar..? 🤔 A Ciebie podziwiam już po raz kolejny za opanowanie, wyrozumiałośc i empatię wobec męża 🙂 I żeby nie było : nie ma w tym sarkazmu, naprawdę uważam że jesteś wyjątkową kobitką 😎
Asia zapiekanka jutro 🙂 A wczoraj w nocy upiekłam coś co się nazywa chlebkiem jaglanym : kasza jaglana, gryczana i otręby pszenne. Gdyby któraś miała ochotę upiec coś zdrowego ...... to polecam rozejrzeć się za innym przpisem, fujjjj 😁

My dziś na szczepieniu byliśmy : Młody waży 7400 i był bardzo dzielny. Generalnie przy drugim dziecku mniej sie czlowiek przejmuje tym cierpieniem dziecka 😜 Co do jedzenia a raczej niejedzenia Huberta to lekarka kazała sie nie poddawać i próbować ale nie wmuszać na siłe (niby jak? 😉 ) , mówi że skoro przybiera na wadze to nie ma tragedii
I muszę Wam powiedzieć że w czasie kiedy ja byłam na szczepieniu Werką zajęła się sąsiadka : mama tej pięciolatki co mi bałagan wytyka 😜 Naprawdę fajnie się ostatnio dogadujemy i pomagamy sobie wzajemnie jak jest potrzeba 🙂 Co jak co ale sąsiadów mi będzie szkoda jak się będziemy wyprowadzać

• Mamusie
Agami teraz działa: naprawdę dużo Kuba mówi 😮 🙂
Coq ja tez nie jestem za oglądaniem bajek przez dzieci ale idzie zima i nie damy rady organizować dzieciom czasu przez cały dzień. Ważne żeby robić tż inne rzeczy : wychodzić na spacery, czytać, rysować, układać puzzle i co tam jeszcze. I jeśli tak jest to i bajki są ok moim zdaniem

• Mamusie
wanilia napisał(a):
zaczynam myslec o torcie urodzinowym...

ja tez 🤢 u mnie znowu sie z 20 osob szykuje...masakra, nie zapraszam nikogo oficjanie, ale w rodznie moje m. jest zwyczaj, ze jak ktos ma urodziny to i tak sie wszyscy zjezdzaja czy se chce czy nie 🤢 wkurza mnie to, mnie czegos takiego nie bylo w domu