Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Dziewczyny oc,ywiscie,ze ona ma z deklem cos!nikt normalny by sie tak nie zachowywal. A najgorsze ze ona wszystkim rozpowiada te bzdury 🤢 niby kazdy wie,ze ona bredzi,ale wiecie klamstwo powtorzone 100 razy w koncu staje sie prawda. Boje sie,ze w koncu kfos jej uwierzy. Asia,masz raacje i o to mam zal do meza,ze on nie potrafi stanac po mojej stronie i mnie bronic. On i jego bracia byli przez nia wychowywani jak ich matka zmarla i ona jest dla nich jakims bogiem,boja sie jej cokolwiek powiedziec,zeby jej nie urazic. A nie zaprzeczajac tylko przeciez utwierdzaja ja w tym ze to ona ma racje...mi rece opadaja,bo jestem na przegranej pozycji wlasciwie.

Aniqa wiem że jesteś wściekła i nabuzowana 😠bo babcia daje czadu..... 😮miałam z czymś takim do czynienia ....i wiem że wkurw....to jest na MAXA..... 😞 ale z perspektywy czasu wiem że to po prostu starość czasem człowiekowi tak miesza.... 🤨 ważne jest tylko to by jednak wszyscy sobie zdawali sobie sprawę że babcia ma swój świat....i wpuszczali jednym a wypuszczali drugim uchem.... 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A moje dziecko groszki nie znosi, zreszta jak wiekszosci warzyw 😎 Teraz czasami upoluje kolka groszkow i zje, ale wczesniej nie bylo mowy nawet.

Doszlo do tego, ze wizyty u pediatry mnie stresuja 🤢
Jak tylko lekarz wchodzi do gabinetu Jasmina zaczyna plakac i kurczowo sie mnie trzymac. Mialam ogromne trudnosci, aby ja rozebrac 🤢 Z lozka sie rwala,ledwo moglam ja utrzymac, cale padanie w placzu, zwazyc sie nie dala, lekarz doslownie krzyczal, a cala waga latala, wiec wystawil taka normalna, ale tez non stop zbiegala 😮 na oko 12kg wpisal. MASAKRA!
Pytalam o mleko, lekarz doradzil kontynowac jeszce z 3.
A i doradzil na charakterek jakis zlobek czy cos podobnego, nawet dal mi namiar na taki darmowy, trzygodzinny, ale troche daleko ode mnie....zobaczymy.

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dziewczyny polecam Wam mokre chusteczki... właśnie wróciłam z Tesco... kupiłam 6 paczek, bo więcej nie było... dla mnie rewelacja, a najfajniejsze zamykanie 😉 i cena!!! promocja tylko do środy!

A ja polecam kran i wode 😜 😁 Serio, chyba dwa razy kupilam chusteczki 🙂
Ale u Was Meliska to chyba tylko do rak?

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):
Dziewczyny polecam Wam mokre chusteczki... właśnie wróciłam z Tesco... kupiłam 6 paczek, bo więcej nie było... dla mnie rewelacja, a najfajniejsze zamykanie 😉 i cena!!! promocja tylko do środy!

do rąk, do buzi, do powycierania stołu 😁, zamiast papieru toaletowego... oj idzie tego 😮

Z tym lekarzem masakrę macie 😮... moja tam lubi 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):

Wolę pampersy na promocji w rossmanie 24,99 za 6 pak -7%(karta rossnę) 23.24zł=za 1 paczkę 3,87 😜 😜 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):

do rąk, do buzi, do powycierania stołu 😁, zamiast papieru toaletowego... oj idzie tego 😮

Z tym lekarzem masakrę macie 😮... moja tam lubi 😜

mój tez lubi ..... 😉 😎

a chusteczki u nas dalej do "zeskrobywania z pupy" ☺️ 😜 ale pomału prawie codzień siusiu w nocnik....choć raz 😁 😜

a żłobek może nie taki zły pomysł chociaż parę razy w tygodniu jak nie chcesz codzień bo skoro nie ma kontaktu z dziećmi to całkiem spoko rozwiązanie tym bardziej że za darmo .....myślę że po powrocie z polski 😎warto spróbować 🙃 oczywiście nic na siłę ale polska już będzie dla niej niezłą szkołą nagle ciocie babcie.....kuzynki i kuzyni..... 🤪

• Mamusie
hej ho.... zyje zyje.... ale co to za zycie... dalej nie mam kregoslupa a w srode do pracy 😞((((( dzis jakas nowe metode na mnie testowali jestem cala plastrami poklejona..... i masaz.... meksyk... wlasnie robie lazanki... i musze zawiesc tacie bo mama w delegacje d jastrzebiej gory pojechala wiec by mi chlopcyu z glodu nie padli jade zawiezc bo tata z bratem plus kuchnia to nie dobry pomysl....
no groszek.... prosze was... hehehe u nas zakaz stadionowy w markecie wlazenia na puszki "gjochu" i "kuku" "fola" rzadzą :P przewaga groszku ale kukurydza i fasolkja w sałatce tez n ie pogardzi.... a mleko... ja pytalam lekarza.... jak mial jelitowke to kazal dawac 0 albo 0,5 bo tluszcz przy jelitowce to nie dobry pomysl i wtedy wlasnie kazal modyfikowane odstawic..... a pozniej mowil zeby normalne 3.2 dawac 🙂 wiec na takim jedziemy chociaz u nas mleko raz w tygodniu..... a tak tylko jogurty serki sery melko w zadnej postaci nawet kakao nie przechodzi 😞( aniqa babcia meksyk.... ma napewno cos z glowa.... moja babcia od strony taty tez wymysla....i ogolnie lekomanka...... ale poslzismy do lekarza dal leki i jest ok.... pogadaj z mezem nie pod katem ze ciebie krzywdzi... bo nie tylko ciebiue krzywdzi ale i siebie... a takie zachowanie trzeba leczyc farmakologicznie... proponuje prywatna wizyte psychiatry w domu... dobierze leki babcia da na luz....moze ona wcale nie jest zlosliwa tak mocno tylko mozg w tym wieku ma juz spore braki i odmawia posluszenstwa.... psychiatra nam powiedzial... ze to co nasza czasem mowi to ona tego nie kontroluje.....wiec moze czas na lekarza...
coq co do dylematu ze zlobkiem.... nasza sasiadka z gory lat 3 tez ma temperamencik.... zapisali ja do zloba a teraz do przedszkola i..... rogi ma jeszcze wieksze.... terroryzuje pania.... wiec uwazam ze jak dziecko jest hmmmm tak jak moj kubus.... zywe i bezposrednie to ono poprostu takie jest.... chociaz jak patrze na kube i ta majke... to oboje z mezem mowimy ze kuba to zboj.... ale przy niej to istny anioł 😉))))
hmmm husteczki mokre.??? uzywam na spacerach... jak pamietacie kuba ma uczulenie... i pupa po tym czerwona wiec woda mydlo i waciki kindi platki do pupy w razie awarii... a tak husteczki tylko na spacer po kontaktach z lizakami itd:P

• Mamusie
Hej,

zyje zyje.
Nic mi sie nie chce. Czytam Was caly czas ale jakos brak mi weny. Wczoraj bylismy na basenie Florek coraz ladniej plywa z czego bardzo sie ciesze. Niestety sam bez plywaczek jeszcze nie umie sie utrzymac. Na wiaosne zapisujemy go na lekcje plywania.
Jutro mam szkolenie na ktore mialam przygotowac 5 minutowa prezentacje, ale nie mam jeszcze tematu i nie wiem co mam zrobic i na jaki temat. MASAKRA.
Szukam jakiejs motywacje do pracy bo powoli przestaje mi sie chciec. Jakos powoli ale idzie do przodu.
Aniqa wspolczuje babci.... ja mam ciocie ktora nic nie pamieta z terazniejszosci i jedyne co to pamieta stare lata. Nikogo prawie nie poznaje. Pamieta bardzo dobrze tylko mnie i mojego Tate. Nie wiem dlaczego.
wanilia duzo zdrowka
meliska oby firanki sie znalazly, gdzies w oknach
coqdziekuje barzdo za przywolanie i pamiec 😘

• Mamusie
Dobry wieczor,
ja na chwilke tylko. Nie mam weny cos 🤢 🤢
Przeczytalam jedynie o chustczkach no i babci.
Aniqa bardzo mi przykro. Serdecznie Ci wspolczuje. Uwazam, ze ani wiek ani choroba nie usprawiedliwia takiego zachowania. Moim zdaniem kobieta jest zlosliwa i ma okropnycharakter. Ja bym spakowala siebie i dziecko i sie wyniosla chociaz z drugiej strony to byloby jakby przyznanie racji. Ciezko strasznie.
Coq kiedy wylatujesz do Polski?
Ide dziecko wykapac, bo znowu ma problem z kupa 😞 😞

• Mamusie
Dziewcze spi, przylozyla glowe do poduszki i juz spala.

Ciesze sie, ze wilki sie odezwaly 😉 🙂
Beata Sarah chyba od poczatku problemy z kupa miala? Wspolczuje Ci, bo Jasmina z miesiac tak miala i nie wiadomo jak dziecku pomoc 😞
Do Polski w czwartek lecmy. Zobaczymy jak ten moj Perszing bedzie sie zachowywal? 🤔
Wanilia zdrowi, zdrowia, zdrowia!
Agami Tobie rowniz zdrowia! Skad u Ciebie takie problemy z kregoslupem?
Meliska oj oj kiwam ekologicznymi paluszkami na to scieranie stolow jednorazowymi chusteczkami 😎
Basia Florek nie ma wyboru, bedzie super actif po mamusi 🙃

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

Wanilia zdrówka! 😘

Meliska Ty też kobietko nie daj się chorobie 🙂 😘

Coq no u nas Maciek ostatnio podobnie reaguje na lekarzy, a ja wiem od czego... bo odkąd zaczął już rozumieć jak jedziemy do naszego szpitala na kontrolę z nogą to jak tylko wejdziemy do gabinetu to zaczyna płakać no i teraz jak tylko ktoś chce go badać to płacze...

Beata oj, niefajnie, że Sara ma problemy, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło...

coś jeszcze miałam pisać, ale oczywiście nie pamiętam 😜

• Mamusie
Chyba nie dam rady odpisać Wam wszystkim po nieobecności bo czytałam "po łebkach" b i tak w głowie niewiele zostawało 🤔 Czuję się lepiej ale w weekend znowu zaatakowały zatoki, powtórka z sytuacji przed porodem : nie mogłam ruszyć głową bo jakby mi ktoś szpile wbijał, nie mogłam jeść bo miałam wrazenie że boli mnie szczęka razem ze wszystkimi zębami 🥴 No ale już lepiej : Meliska 😘
Asiu uwielbiam zdjęcia Twoich dziewczynek, takie z nich wesołe iskiereczki, naprawdę zawsze oglądam z przyjemnością 🙂 Gratuluje zakończenia obróbki zdjęć, ja porzuciłam temat przez chorobe i traz muszę się zabrać na nowo za to
Aniqa wspołczuje sytuacji z babcią...Może trzeba pomyśleć o wyprowadzce? Ale wspólnej, razem z mężem. Bo coś czuje że dalsze mieszkanie u "słodkiej babusi" może być ciężką próbą dla waszego małżeństwa...Trudna to sytuacja, mam nadzieję że razem znajdziecie jakieś rozwiązanie i mąż nie zostawi Cię samej w tej sytuacji, że się jednak za Tobą wstawi i zrozumie jak się musisz czuć po czyms takim 😞
Coq zaraz wylot 🙃 🙃 🙃 Cieszę się razem z Tobą ale.....nie zapomnij o nas 😉 😜
Agami jak Ty bidulo zamierzasz dźwigać brzuszek z tym kręgosłupem? 🤨

• Mamusie
Też nie wiem wanilka;( ale tak chcemy większą rodzinę a jak nie teraz to kiedy.... Podpreperuje kregoslup i będziemy myśleć... Narazie seria rehabilitacji przede mną... Masaże lasery cwćwiczenia z rehabilitabtem i jakąś nowa metoda od wczoraj plastry naklejane na kręgosłup kinesiotyping czy coś...

• Mamusie
heja.
mało mnie dzisiaj bo się wzięłam za siebie.a raczej za porzadki... w szafie po swojej stronie posprzątałam i to był mega wyczyn!!kilka toreb do lamusa,inne na strych ze moze kiedyś schudnę... no i siata z szyflady z bielizną do kosza poszła.jest tam jeszcze dużo do wywalenia ale jeszcze sie nie rozpadają gaciochy to chociaż z raz jeszcze założę 😎 dumna jestem z siebie.a co!
Wanilia dobrze że Ci lepiej! dzięki za miłe słowa 🙂 teraz po obróbce muszę powybierać i na nowo pozapisywać co do wywołania.miałam to zrobić teraz ale tyle zaległości wszędzie 😁 obiad dla meża nie zrobiony... podobno ma wrócić później to jeszcze zdążę.
w sobote pierwsze urodziny Milki dla moich 2 koleżanek z dziećmi,bo my sie tak urodzinujemy wzajemnie 🙂 może być nas sporo bo to już 3 pełne rodziny,kurcze blade! będzie wesoło 🙂 a jaki sernik ja zrobiła ostatnio to szczęka opada 🤪 chciałam czegoś innego i poszukałam w necie. sernik ze śmietaną sie nazywa.cały pic polega na tym że sie ubija kremówkę i miesza łyżką z resztą ciasta. wyszło GENIALNE!!!takiego dobrego sernika jeszcze nie zrobiłam jak żyję! 😎 🤪

• Mamusie
http://mniam-mniam.bloog.pl/id,332934983,title,sernik-ze-smietana,index.html?smoybbtticaid=611bc1
jakby Was interesowało.tylko wprowadziłam kilka zmian ,jak to ja. ser był z wiaderka i już.one tam piszą ze pęka-niech pęka!!że opada-niech opada-przynajmniej widać ze nie kupny!! opada troche ale to nic nie zmienia bo jest puszysty i pyszny.nie dałam rodzynek bo Julka nie lubi w cieście tylko same. no i z kg sera wyszła mi jedna wielka blacha + keksówka.całe mnóstwo! teraz jak bede robić na 15grudnia na drugie urodziny Milki to dam połowe oleju.polecam bo jest rewelacyjny.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dziecko mi padło w wózku w drodze ze żłobka... i tak już jej 3 godzina leci... lux 😉
Basieńka wypalenie zawodowe?... przesilenie jesienno-zimowe? 🤔... dobrze, żeś chociaż ruchowo aktywna... widzę, że za cel sobie obrałaś, aby Florek niebawem zajął miejsce naszych pływaków olimpijczyków 😉
Wanilia ano zimna zima 🤢... już wczoraj z Julą samochód odśnieżałam... jaką radochę dziecko miało 😁... matka mniej 😜
Asia Ty tak o tym jedzeniu potrafisz się rozwodzić, że aż ślinka cieknie... jak zaleję laptopa to Cię kosztami obciążę 😁 😁 normalnie aż oklask Ci się należy za to rozprawkę o serniku... łap 😉... a ja też chyba spróbuję tak kusisz 😉