Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
holi32 napisał(a):
Hejka kochane!!!
Mówicie 2 ciąża to jest lepsza ale mi się już chce i poszła bym na l4 posiedzieć w domku!!!!
Właśnie jestem w pracy!!! O 15 do domku~!!!

Holi, przeciez nikt Ci nie broni 😉

Haha Holi dopiero pracę nową zaczęłaś 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bry 🙂

no Kalinka niezła Zosia -samosia brawo ...... 🤪 u nas teoria ok znana wyśmienicie gorzej z praktyką...... 😜
na fotę też czekamy 🙂
u nas z fotkami też krucho ....bo mama chodzi spać z synkiem......tzn. z dziećmi 😉 więc z wszystkim muszę sie wcześniej wyrobić 🙂 najważniejszy u nas teraz SEN!!! 😉 😜 😎

Wanilia posty o godzinie której piszesz......załamują mnie 😜 kochana życzę dużoooo snu 😉 😘 😘 😘

• Mamusie
Aga brawo za wzięcie sie za siebie....no i mam nadzieję że z tą nadżerką szybko się uporasz oby jak najmniej probemowo 😘 😘 😘

a my jutro bilans dwulatka a mamusia na badania wszystko hurtem .... 😉pewnie ze 100 zł wydam 🤔 ale cóż wiecie że jak chciałam do lekarza na nfz się umówić po samo skierowanie na badania chociaż iść to na czerwiec pani mnie chciała zapisać.... 😮 😮 😮 porażka ....i jak ktoś kogo nie stać na prywatne wizyty ma prowadzić spokojnie ciąze.......nie mówiąc jak ma iść przed 10 tygodniem do lekarza ....nie pojmuję tego kraju ......albo u mnie w mieście to jakieś chore......a w d... ich wszystkich mam ....O!! 😜

• Mamusie
Hej kochane!!!
No wiecie co tak pracuje krótko ale mam umowę na 3 lata więc mam czas zachodzić tylko w tym problem że jak pójdę na długi macierzyński to mogą mnie nie chcieć!!!
Marika mówisz że idziesz na bilans i do lekarza !!!Prywatnie lepiej do ginekologa jak miała byś do czerwca czekać!!!

• Mamusie
Pogoda z wczoraj :
[URL=https://imageshack.com/i/nmca0wj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/850/ca0w.jpg[/IMG][/URL]
🙃 🙃 🙃 🙃

Mama zrób kiteczkę yellow. Ale ta gumka jest biała..To biała, white kiteczka Kiki 🤪
[URL=https://imageshack.com/i/mvyrxdj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/823/yrxd.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Wanilia, co Wera nosi za rozmiar buta? 😉
Kiteczek słodziutki, malutki 😉 My tez teraz kolory przerabiamy - wszystko ma kolor zielony lub biały 😁
Co do włosków, jak ściete zostały końcówki, czyli te krecone, to myslalam, ze teraz juz proste beda, a one sie dalej kreca.
taka piekna pogoda, a my w domu narazie 😠 auta nie mam jeszcze, w wózku flak w oponach, malzon zabral do napompowania i musze teraz na niego czekac...

• Mamusie
Aniqa no co Ty, ja tez nie mam auta, a wozka od konca listopada nie uzywamy...na nozkach na spacer 😉
U mnie za to zmiennosc pogody utrudnia mi dzis podjecie decyzji o wyjsciu, raz piekne slonce, za piec minut deszcz...typowy marzec za oknem.

Wanilia Weronika mi sie zdaje zawsze taka rozesmiana-rozspiewana. 🙂
Aniqa swietnie, ze Kalina u fryzjera dzielnie sidziala, nie bedziesz miala problemow, zeby ja tam zaprowadzac.
Marika twoje wiesci o wizycie na nfz u ginekologa mnie powalaja 🤢 Moze jednak dobrze, ze mojemu M sie Polska odwidziala. 🤔

• Mamusie
Aniqa buty 24 z lasockiego. Tez bym na spacer na nogach poszła, nie wymyslaj mamuśka 😜 Do nauki kolorów: http://www.youtube.com/watch?v=BGa3AqeqRy0 Weronika uwielbia.
Coq weronika rzeczywiście jest zazwyczaj uśmiechnięta i rozśpiewano-roztanczona 🙂 Ale jak się złości to już na całego
idziemy na spacer, papa

• Mamusie
Weronika zna już kolory po angielsku ..... 😮 😮 😮 😮 no bez jaj!!!!! 😜 😜 😜

no my też już praktycznie tylko nóżkowe spacerki 😉 ale fakt jak się chce jeszcze zakupy robić to kicha......ale zawsze można na M zwalić zakupy a same tylko poprostu spacerować 😉

Mamuśka ale te dzieci poupychałaś w wózku 😁 😁 i też nóżka w oko ,i się rzuciła a butki super są sama je miałam kupić Miskowi ale ze względu na babcie i ich wygodę przy zbieraniu się codziennym z moim ruchliwym pierworodnym 🙂 wybraliśmy lasockiego na rzepki 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

Marika twoje wiesci o wizycie na nfz u ginekologa mnie powalaja 🤢 Moze jednak dobrze, ze mojemu M sie Polska odwidziala. 🤔

Coq na prowadzenie ciązy na NFZ nie miałam nawet ochoty ale chciałam choć skierowanie na wszystkie badania ...bo od "lekarza-prywaciarza: sie takie skierowanie nie liczy .... 🤔 bo może o tym nawet nie słyszałaś..... ale trudno ... zrobię je sobie na własny koszt ...zresztą jak zawsze.... 😁 😜ale wkurzające jest to że się tyle kasy płaci z wynagrodzenia 😠 a nawet za badania trzeba sobie zapłacić.... 😮

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Coq na prowadzenie ciązy na NFZ nie miałam nawet ochoty ale chciałam choć skierowanie na wszystkie badania ...bo od "lekarza-prywaciarza: sie takie skierowanie nie liczy .... 🤔 bo może o tym nawet nie słyszałaś..... ale trudno ... zrobię je sobie na własny koszt ...zresztą jak zawsze.... 😁 😜ale wkurzające jest to że się tyle kasy płaci z wynagrodzenia 😠 a nawet za badania trzeba sobie zapłacić.... 😮

Marika, ale mowilas, ze w ciazy jestes????? no bez przesady, zeby w ciazy do 6 m-ca czekac, az miejsce bedzie...to ciekawe jak oni na argument reaguja, ze do 10 tyg, trzeba miec pierwsza wizyte, zeby becikowe dostac???? U nas sie czeka na NFZ około. 2-3 m-cy

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Marika, ale mowilas, ze w ciazy jestes????? no bez przesady, zeby w ciazy do 6 m-ca czekac, az miejsce bedzie...to ciekawe jak oni na argument reaguja, ze do 10 tyg, trzeba miec pierwsza wizyte, zeby becikowe dostac???? U nas sie czeka na NFZ około. 2-3 m-cy

Ja w sumie nie wiem jak u Nas jest. Na NFZ juz od dawna nie chodze. Mam pakiet zdrowotny z pracy. W tym pakiecie mam ginekologa tez wszystkie badania lacznie z prenatalnymi.
Ja chodzilam jeszcze na NFZ to nie mialam wiekszych problemow z zapisem. Zawsze dla mnie cos znalazl w odleglosci tygodnia lub dwoch.
W sumie nie wyobrazam sobie chodzic prywatnie na wizyty gdzie za kazda u mnie licza sobie 150 zl i do tego jeszcze za badania placic. Jak dla mnie to za duzo....

• Mamusie
hej Mamy.
mąż zostaje do soboty wiec do soboty jestem z dziewuszkami.zaraz musze wyczaić moment na mycie sie bo potem Mila się drze jak wchodzę bez niej do łazienki...
Marika u nas to się czeka jakieś 3 tyg na wizyte na NFZ.wiecie co,mam jakieś bóle w lewym boku na dole...kończy mi sie okres a przez cały okres było mi niedobrze i strasznie kiepsko sie czułam.pojechałam dzisiaj do koleżanki (a właśnie pojechałam) i ona sie patrzy na mnie i mówi -test sobie zrób'-no zgłupiała jak ja w końcówce okresu i nie ma opcji żebym zaszła.ale wiecie co...kupiłam ten głupi test w rossmanie i jeszcze go nie zrobiłam.może zostawie na kiedy indziej bo przecież nie moge być w ciąży.na pocieszenie dodała że jej koleżanka z pracy miała okres przez 3 miesiące!! i dowiedziała się ze jest w ciąży w 4 miesiącu!!no nie ale przecież ze mną tak nie będzie no way!!

• Mamusie
no i sie chyba umówię do tego gina bo już dawno nie robiłam cytologi a wiem ze mam też nadżerkę już od czasów małej Julki.chyba że moze sie wchłonęła,bo babka powiedziała że jest mała i może sie wchłonąć.z tym ze to było dawno...tak.muszę isć do gina i wtedy sie okaze jak długo będę czekała....

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):

Ja w sumie nie wiem jak u Nas jest. Na NFZ juz od dawna nie chodze. Mam pakiet zdrowotny z pracy.
W sumie nie przynajmniej obie chodzic prywatnie na wizyty gdzie za kazda u mnie licza sobie 150 zl i do tego jeszcze za badania placic. Jak dla mnie to za duzo....

No fakt nie powiedziałam że jestem w ciąży jak mi powiedziała terminy tak mnie zatkalo..... 😮
Basia ja nie mam żadnego pakietu....i tak płacę .....dokładnie 150 + badania.....ale już z Misiem tak było.....więc trudno na ten cel nie żałuję... 😜.przynajmnej tym razem byłam przebiegła i ubezpieczylam się i M podwójnie i u siebie i u niego 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dobra dobra 😉 mam prawie 1,5 km w jedna strone do sklepu, do tego zawsze spacer łacze z zakupami, wiec nie wyobrazam sobie ponad 2 km Kaliny na nogach i jeszcze siaty z zakupami

Doskonale wiem o czym piszesz, bo u mojej mamy z naszego osiedla do "centrum" jest 1,5 km i tak chodzilam z Jasmina, a na plecch 35 l plecak na zakupy... bywalo, ze w ta i spowrotem nioslam moje dziecie na rekach 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Niepojete 🤢 Ja tu ide do lekarza prywaciarza i co najmniej 70 proc. panstwo pokrywa a z CMU 100proc.