Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Hej,
220 ml? 180 ml? Ja jak mojej ściągnę na noc w butelke to wypija 70 ml 😮 Wczoraj domieszałam do swojego mleka troche koziego ( 20ml koziego/30ml mojego) i po 3h rzygańsko na całego - reakcja taka jak po modyfikowanym. Ja juz nie wiem co robić..... 😞
Guga dużo zdrowia dla Guginki 🙂

moja wypija co 3 godz. 180ml. wychodzi 5 razy na dobe

ja za dnia czasem jak muszę podawać modyfikowane albo odciągnięte to 120 ml wystarcza

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
co do jedzenia to ja dałam dzisiaj Maćkowi ziemniaki z dynią... ale mu nie podeszły, pluł, robił rewelacyjne miny i w ogóle 😉 jutro zrobię drugie podejście i jak nie zje, to znaczy że po prostu tego nie lubi 🙂 bo po próbie podania ziemniaków z dynią dałam mu jabłko z bananem i to wcinał ze smakiem 🙂

ja czytałam, żeby nawet 8 razy podawać coś co nie podchodzi... nie zrażaj się po 2 próbach... a słodkie to wiadomo, że nasze dzieciaki szybko załapią

oooo, to nie wiedziałam. dobrze wiedzieć 🙂
ziemniaki z marchewką mu smakują 🙂 a ziemniaki z dynią na razie nie, ale będę próbować w takim razie 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂

A my dzisiaj w "dalekiej" podróży byliśmy heheh ciekawe czy Ulka słyszała jak jej cześć krzyczałam z centrum Lublina 😎 😎 😎

Dziewczyny tak czytam o tym, że mleko ściągacie...a po co jeśli można wiedzieć???
Ja ostatni raz ściągałam chyba ze 2 m-ce temu jak jeszcze mi się nie uregulowała laktacja, a teraz to nawet nie wiem ile mam i chyba lepiej bo nie mam głupich myśli, że jest mało czy coś...ważne, że Kajtek się najada 🙂
Tu na myśli nie mam oczywiście dziewczyn, które leki biorą i karmić nie mogą więc rozumiem ściąganie pokarmu 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Hej,
220 ml? 180 ml? Ja jak mojej ściągnę na noc w butelke to wypija 70 ml 😮 Wczoraj domieszałam do swojego mleka troche koziego ( 20ml koziego/30ml mojego) i po 3h rzygańsko na całego - reakcja taka jak po modyfikowanym. Ja juz nie wiem co robić..... 😞
Guga dużo zdrowia dla Guginki 🙂

moja wypija co 3 godz. 180ml. wychodzi 5 razy na dobe

Wg wskazan mleka ktore daje wlasnie tak ma byc 5x 180ml. U mnie mniej ale czesciej.

Meliska zaden tam zarlok. apetycik ma 🙂

u mnie je 100ml na raz, i około 4-5 butelek plus ze 2-3 karmienia ode mnie 🙂

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Hejka 🙂

A my dzisiaj w "dalekiej" podróży byliśmy heheh ciekawe czy Ulka słyszała jak jej cześć krzyczałam z centrum Lublina 😎 😎 😎

Dziewczyny tak czytam o tym, że mleko ściągacie...a po co jeśli można wiedzieć???
Ja ostatni raz ściągałam chyba ze 2 m-ce temu jak jeszcze mi się nie uregulowała laktacja, a teraz to nawet nie wiem ile mam i chyba lepiej bo nie mam głupich myśli, że jest mało czy coś...ważne, że Kajtek się najada 🙂
Tu na myśli nie mam oczywiście dziewczyn, które leki biorą i karmić nie mogą więc rozumiem ściąganie pokarmu 😉

Bo np. Yasmine ma widzmisie; nie jem z piersi 😎 🤢 ...a mi jest przykro i chce tez laktacje utrzymac choc to troche.

• Mamusie
A jeśli o mleczko prywatne chodzi to ja co wieczór walczę laktatorem... i tak średnio 150 ml mi wychodzi, raz nawet 220 ml 🤪 z 2 oczywiście... a zaczynałam od 60 ml... także nie ma źle. I odpuściłam sobie też nocne wstawanie i odciąganie, wszelkiego rodzaju herbatki laktacyjne i piwa bezalkoholowe. Butla no noc i chyba raczej dla wygody, bo całą noc mi przesypia... a w zamrażarce już mam z 10 porcji zamrożonych... na czarną godzinę będzie 😜

• Mamusie
dziewczyny moja Konsta jadła dzisiaj zupke jarzynową była w 7 niebie 🤪
Aniqa1111 a bezpieczne jest to żebyś ją karmiła ? jesli będziesz brała dalej leki tylko w mniejszej dawce to tak czy tak przejdzie przez pokarm.. Ja bym nie karmiła nie chciałabym żeby moje dziecko dostawało w pokarmie tych lekarstw ale zrobisz jak uważasz..
coq nic nie zrobisz że nie mleko ci sie konczy tak to juz bywa inne w ogole nie karmią a my chociaż troche i z czystym sumieniem moge mowic ze karmilam ją 4 miesiace
guga guginka to mała terrorystka 😆
wanilia a pediatry pytałaś co masz zrobić jak zastąpić to twoje mleko wrazie W może ma jakiś sposób?
Idę spać dobranoc! 😘

• Mamusie
Marzena ja odciagam swoje mleko do butli bo moja gwiazda się na nia obraża jak długo pije tylko z cyca. Po ostatniej przerwie ponad tydzień walczyłam żeby wypiła mleko z butelki.I jest roblem żeby ja zostawićz tatusiem na dłużej niż 3h. Poza tym chciałam znaleźć jakieś modyfiowane dla niej bo niedługo wracam do pracy no ale tu zaczęły się schody - po wszystkim oprócz mojego mleka mała wymiotuje 🥴 W środę idę do pediatry, zobaczymy co powie.

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Hejka 🙂

Bo na noc butlę daję, więc muszę ten nadmiar jakoś upłynnić... a za dnia się przydaje, można czasem wyskoczyć gdzieś bez dziecia swojego lub w innych kryzysowych sytuacjach 😉 a niezużyte w zamrażarce ląduje

• Mamusie
Wiecie cooo....
właśnie uzmysłowiłam sobie, że jestem niewolnikiem swojego pączka 😮
...tzn. nie dosłownie bo uwielbiam z nim być ale po tym co piszecie to wychodzi na to, że w pełni i z nadmiarem chyba się mu poświęcam...muszę się ogarnąc... 🤔

• Mamusie
witam z rana 🙂 ja już męża do pracy zawiozłam na 7;00, bo deszcz leje jak cholera.babcie na pociąg na 7;29 i zaraz sama o 8;00 jade do dentystki bo mi się ząb ukruszył i mam scharatany cały policzek od środka 🤢 mam nadzieje ze mnie przyjmie i chociaż mi zaklei to co wypadło na razie bo ja sie najeść nie mogę !!!!tak się gryze... wczoraj zakupiłam sobie kurtkę przeciwdeszczową i buty wreszcie bo już chodziłam w dziurawych a nie było kiedy pojechać... kurtka jest boska i rychło w czas ją kupiłam bo nie wiem jak u Was ale u nas to oberwanie chmury dzisiaj! w kaloszach chyba pojadę....

• Mamusie
Dzień dobry,
obudził mnie dziś telefon od koleżanki że zostałam ciostką 🤪 Kumpela od tygodnia leżała w szpitalu z powodu ciśnienia i dzwoniłam codziennie a wczoraj nie zadzwoniłam to ja pokroili i Mikołajka wyciągnęli 🙂
My bylismy wczoraj u znajomych w lesie haha. Tzn oni mieszkają pod lasem, pięknie tam u nich. Weronika miala dużo wrażeń bo tam nie dość że 4 psy, to jeszcze konie, papugi, legwan i parę mniejszych stworów. Ale się przyglądała 😁 Najmniej ją interesowała młodsza koleżanka 😜 W tygodniu jedziemy jeszcze raz bo kumpela chce konie ruszyć trochę a jak mąż w pracy to się boi że w razie W jak glebę zaliczy to nie będzie jej miał kto pozbierać i malutka się zająć. A ja tu sama siedzę więc z radością się spakuję z Weroniką i Korbą i pojedziemy 🙂
Miłego dnia 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
pammat napisał(a):
a ja teraz nie wiem najchętniej poszłabym spać ale M jest w chacie i mnie wyzwie że znowu chce gnić muszę coś wykąbinować 😎 :

😁 😁 😁

Pammat to on nie wie, ze gnicie najlepsze jest? Nie zna sie no!! 😎

Dzien dobry!!

Wanilia ale fajnych stworow sie naogladala Wernika. 😆

Asia to sie nam sfotografuj w nowej kurtce.. 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂

Słoneczko jest 🤪 też bym chętnie jeszcze pogniła, bo oczy jakoś ciężko chodzą, ale moja gwiazda mówi nie nie nie 🤢 no to nie 😜

Moja dzis od7 szaleje 😮 i jest jakims glodomorem po 5 mleko po 6 mleko po 7 mleko 😮 O 8 w kocu usnela a ja moglam sie ogarnac i poleciec po pieluchy.
Za godzine idziemy do prefektury odebrac dowod jasminowy 🙂

Wiecie, co wczoraj sciagnelam sobie przed snem mleko bo juz prawa piers nabuzowana byla, i jakies dziwne to mleko bylo, super wodniste i jak zawsze jest zoltawe w porownaniu do tego sztucznego tak teraz bylo biale a nawet lekko przezroczyste 🤢 Oczywiscie dzis rano jak Bambine przystawilam do piersi byl placz i wyginanie glowy. Szkoda mi tego wszystkiego i jakos sie pogodzic nie moge. 😞