Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Gratulacje dla jednozębej Milenki 🤪 To nam się ząbki sypią 🙂
Ja własnie wróciłam ze spaceru i malych zakupów po drodze. Umówiłam się z tą opiekunka z którą juz kiedys gadałam bo stwierdzilam że nie dam rady wysłać tego mojego dzikusa do żłobka. Ona by chyba tylu obcych nie przeżyła - a ja to wogóle 😮 tak więc szłam na to spotkanie i się zastanawialam czy się babka zgodzi na 1000zł miesięcznie za pełen etat bo stawki są taie albo nawet trochę wyższe z tego co podpytywałam a ona że teraz dostaje 500 zl więc by chciała 500-550 😮 😮 😮 Trochę mnie zszokowała - to wychodzi 3,5 zł na godzinę 😮 Stanęło na 800zł - nie miałabym sumienia płacić komuś takiej złodziejskiej stawki, w końcu bedzie się zajmowała moim dzieckiem a nie kotem czy psem...Z drugiej strony to ja chyba jakaś głupia jestem 🙃 A Wy ile będziecie płacić?

ja ok. 700zł za pol etatu 🙃 troche duzo, ale fakt faktem dziewczyna nie moze byc stratna, ze ja wracam na pol etatu, a mi na niej zalezy, bo nikogo innego nie mam. A gdzie bedzie sie nia zajmowala? u ciebie czy u siebie w domu?
A tak wogóle to dzień dobry
bylam dzisiaj u szefa no i staneło na tym ze wracam 18 czerwca na pol etatu, praca zmianowa, od 10-14 lub 16-20. ciekawa jestem jak to bedzie...mega sie tego boje, ale mam nadzieje, ze nie taki diabeł straszny...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
My po spacerze, ale przed obiadkiem, bo tak się rozdarła, że nie było sensu dawać, bo tylko by pluła, więc dałam cyca na uspokojenie i zasnęła i śpi na rękach 🙃
Asia gratulujemy ząbalka 🙂
To już coraz mniej szczerbatych dzieci... kto jeszcze bezzębny?... my chyba będziemy ostatni 😜
Basieńka to Ci Florek... już się do chodzenia rwie 🤪
Moja chyba też się do raczkowania szykuje... przyjmuje pozycje na pieska i gibie się póki co w przód i tył... o tak 😜

o kurcze, ale pozycja boska 🤪 🤪 🤪 kalinie daleko do takiej...
a my tez szczerbate i ani widu ani słychu zebow, wiec chyba my zamkniemy stawke 🙂

• Mamusie
Ja nie wiem gdzie Wy się wszystkie podziewacie... jest piątek, po 21 i na dodatek przed wypłatą 😜 jedynie Agami usprawiedliwiona 😉
Jula wykąpana, nakarmiona i śpi już, a ja nie mam do kogo gęby otworzyć, bo mój w pracy 🤢 a tu tak cicho... chyba idę na Allegro się pocieszyć 😜
Aniqa czyli szef zgodził się na pół etatu... no to super 🙂 czyli kolejna mama wraca do pracy

• Mamusie
hej wieczorkiem!!! Gardło dalej mnie mega boli już płukam i ssie tabletki i nie przechodzi!!!
W ogóle mam mega stresa bo mam guzka na tarczycy przed ciąża miałam większy potem w ciąży nie czułam go i teraz znów go na szyi czuję i 8 czerwca idę do endokrynologa boję się że będę musiała mieć operację i w ogóle

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
My po spacerze, ale przed obiadkiem, bo tak się rozdarła, że nie było sensu dawać, bo tylko by pluła, więc dałam cyca na uspokojenie i zasnęła i śpi na rękach 🙃
Asia gratulujemy ząbalka 🙂
To już coraz mniej szczerbatych dzieci... kto jeszcze bezzębny?... my chyba będziemy ostatni 😜
Basieńka to Ci Florek... już się do chodzenia rwie 🤪
Moja chyba też się do raczkowania szykuje... przyjmuje pozycje na pieska i gibie się póki co w przód i tył... o tak 😜

o kurcze, ale pozycja boska 🤪 🤪 🤪 kalinie daleko do takiej...
a my tez szczerbate i ani widu ani słychu zebow, wiec chyba my zamkniemy stawke 🙂

taaaa... pamiętam, że też w takiej siedziałam na korytarzu porodówki jak mnie skurcze chytły 🤢 🤢 🤢 😁 😁 😁
zobaczycie dziewczyny, że lada dzień Wasze dzieciaczki też zaczną takie dziwne pozycje przyjmować 🙂

• Mamusie
Witam,
moj maly tez jeszcze bezzebny 🙂
okienko mamy zawsze otwarte, bo oddychac by nie bylo czym 🙃

Aha i moj maly zmienil pozycje do zasypiania, bo zasypia na brzuchu i po jakims czasie steka i nie moze sie odwrocic i musze go przelozyc i spi dalej 😁

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej wieczorkiem!!! Gardło dalej mnie mega boli już płukam i ssie tabletki i nie przechodzi!!!
W ogóle mam mega stresa bo mam guzka na tarczycy przed ciąża miałam większy potem w ciąży nie czułam go i teraz znów go na szyi czuję i 8 czerwca idę do endokrynologa boję się że będę musiała mieć operację i w ogóle

a herbatkę z miodem i inne domowe sposoby przetestowałaś
trzymam kciuki, żeby się okazało, że tego guzka można jakoś lekami przepędzić 😘.... to czekamy do wizyty i na dobre wieści oczywiście 😘

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa fajnie, że możesz na pół etatu wrócić 🙂

Meliska jestem jestem 😁 łazienkę posprzątałam i pranie (dużo się nazbierało) wyprasowałam, no i już mam luuuuz 😁

o żesz... mogłaś coś sobie na sobotę zostawić 😜 a nie forum zaniedbane 😠 haha 😁

• Mamusie
właśnie muszę herbatkę z miodem czasnąć sobie jeszcze przed spaniem oooooooooo kurde miodu ni mam ja piernicze!!!! szkoda!!!! Dzięki Meliska myślę że po zrobieniu biopsji wyjdzie że jest oki i że nie trzeba będzie jeszcze wycinać chociaż ja tą szyję ciągle dotykam bo mnie to drażni

• Mamusie
meliska napisał(a):
holi32 napisał(a):

a herbatkę z miodem i inne domowe sposoby przetestowałaś
trzymam kciuki, żeby się okazało, że tego guzka można jakoś lekami przepędzić 😘.... to czekamy do wizyty i na dobre wieści oczywiście 😘

polecam plukanki z rumianku albo z szalwi albo miodu albo wody utlenionej 🙂 mi zawsze pomaga rumianek 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa fajnie, że możesz na pół etatu wrócić 🙂

Meliska jestem jestem 😁 łazienkę posprzątałam i pranie (dużo się nazbierało) wyprasowałam, no i już mam luuuuz 😁

o żesz... mogłaś coś sobie na sobotę zostawić 😜 a nie forum zaniedbane 😠 haha 😁

na sobotę cała reszta sprzątania została 😉 będzie co robić

• Mamusie
Aniqa opiekunka będzie przychodzić do nas. Szczerze mówiąc nie chciałabym nigdzie Weroniki wozić, wolę żeby była na swoim terenie 😉 Tyle że my do końca sierpnia organizujemy opiekę własnymi siłami i dopiero od września opiekunka, Weronika skonczy już 9 m-cy.
Holi32 ostatnio na grudniówkach lepiej ze zdrowiem więc trzymam kciuki zeby u Ciebie na strachu się skończyło.
Melsika - bez komentarza 😮 Chodzi mi oczywiście o Twoją Julkę. Za miesiąc będziesz kupować rowerek 😜

• Mamusie
Moja Yasmine usnela przed chwila! Nie dosc, ze w dzien jest dosc uciazliwa 😎 to pojdzie spac na godzine po kapieli,a potem kazda proba uspienie(bo moze to juz teraz, a moze traz) konczy sie wyciaganiem z lozeczka. O 23:30 swietnie bawila sie na macie i to byl jedyny moment, zeby wkroczyc do kuchni i ja ogarnac. Usnela w wielkim placzu, bo ja poszlam pod prysznic - no ale ile mozna!!?

Mamusie, jako, ze jest juz 26 maj, to zycze Wam mamowania takiego o jakim marzycie, zeby praca wlozona w kazdy dzien przynosila piekne efekty i zeby dzieci odplacaly Wam tysiacem usmiechow!!!!
[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/641/dzienmatkipogladkopia0r.jpg/][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/3627/dzienmatkipogladkopia0r.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]] 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂[/url]

• Mamusie
dzien dobry,
u mnie noc do d.... mala co chwile sie budzila. Masakra padamna pysk. W dodatku wieczorem sie wkurzylam na meza. Stwierdzil,ze bedzie spal na poddaszu bo tam dziecka nie slychac a on chce sie wydpac. Dodam,ze zadnej nocy nie wstawal do dziecka. Zla jestem,bo dla niego liczy sie tylko on i jego Ja. Jeszcze nigdy z wlasnej woli nie wstawal do malej. Nihdy tez nie uslyszalam od niego zebym sobie odpoczela a on sie Sara zajmie. Sory,ze Wam smece ale musialam to wyrzucic z siebie. Jest mi zwyzajnie przykro. A pozatym czekam na godz 9 zeby zamowic kwiaty dla Maminki z poczty kwiatowej 😁

• Mamusie
Beatka dobrze, że się wyżaliłaś 🙂 u mnie mąż w nocy też nie wstaje, chociaż jak obudzę go, żeby zrobił mleko to wstanie i zrobi. ale za to rano jak Maciek się budzi ok 5 to ja sobie śpię a mój M się nim zajmuje, przebierze mu kupę (bo moje dziecko ma stałą porę na kupę ok5.30-6.00 - i tak jest dzień w dzień) i się bawią 🙂

a co do kwiatów dla Mamy to ja swojej zakupię jak wyjdziemy do sklepu 🙂 teraz Maciek znowu śpi, ale jak wstanie to wybierzemy się na zakupy i wracając kupię Mamie kwiatki jakieś 🙂