Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):
zreszta dzis w sklepie bylam 4 deserki i poszlo 14 zl;/

Deserki robię sama (bo zupy-papki mama 😜 ) wystarczy banan, gruszka, jabłko czy brzoskwinia, czasami daję osobno czasami mieszam...myślę, że taniej wychodzi a proste jest i szybkie. 🙂

dajesz juz brzoskwinke?gruszke? a jak robisz? bnlender czy na tarce czy widelcem czy jak? bo moj mlody obrzydliwy okrutnie wystarczy grudka i juz haft:P
a dzis jadl pierwszy raz jogort;D sa takie jogurciki malucha z bobowity myslalam ze razem z pudelkiem wciagnie:P

ja dzis dałam brzoskwinke w gryzaku który polecała marika. Dostałam kiedyś i zapomniałam o nim 🙃 Weronika była zachwycona 🙂
Przygotowałam na jutro jedzenie dla młodej( zupkę i kaszkę jaglaną na słodko), ugotowałam obiadokolację na dziś dla nas, zupę na jutro, ogarnęłam kuchnię , bylismy na zakupach i spacerze i .... padam na cycki. A jeszcze nie skończyłam pracy w sumie 🥴 Muszę dokończyc i wysłac zestawienie.
Miałam jeszcze napisac że pierwszy raz zamiast blendować zupki przetarłam ją przez sitko - moim zdaniem jest mniej napowietrzona i lepiej smakuje niż taka zblendowana, to tak jakby któraś miała ochotę się pobawić 😜

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):

Deserki robię sama (bo zupy-papki mama 😜 ) wystarczy banan, gruszka, jabłko czy brzoskwinia, czasami daję osobno czasami mieszam...myślę, że taniej wychodzi a proste jest i szybkie. 🙂

dajesz juz brzoskwinke?gruszke? a jak robisz? bnlender czy na tarce czy widelcem czy jak? bo moj mlody obrzydliwy okrutnie wystarczy grudka i juz haft:P
a dzis jadl pierwszy raz jogort;D sa takie jogurciki malucha z bobowity myslalam ze razem z pudelkiem wciagnie:P

ja dzis dałam brzoskwinke w gryzaku który polecała marika. Dostałam kiedyś i zapomniałam o nim 🙃 Weronika była zachwycona 🙂
Przygotowałam na jutro jedzenie dla młodej( zupkę i kaszkę jaglaną na słodko), ugotowałam obiadokolację na dziś dla nas, zupę na jutro, ogarnęłam kuchnię , bylismy na zakupach i spacerze i .... padam na cycki. A jeszcze nie skończyłam pracy w sumie 🥴 Muszę dokończyc i wysłac zestawienie.
Miałam jeszcze napisac że pierwszy raz zamiast blendować zupki przetarłam ją przez sitko - moim zdaniem jest mniej napowietrzona i lepiej smakuje niż taka zblendowana, to tak jakby któraś miała ochotę się pobawić 😜

jak robisz kaszke jaglana na slodko?

• Mamusie
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):

Gotuję kaszę jaglaną, osobno suszone śliwki i jabłka. Dodaję do kaszki trochę mleka mm lub kompotu (tego ze śliwek i jabłek) i blenduję, dodaję ugotowane jabłka i dla smaku gotowego deserku np. jabłko z bananem. Myslę że można dac inne owoce - kiedys zrobiłam z truskawkami

• Mamusie
podziwiam Was laski za tą wene obiadkowo- deserkową 🙂 jak się troszkę ułożymy w tym całym szaleństwie to i ja zacznę sama coś kombinować 🙂 ☺️ narazie lecimy słoiczkami... 😎
a danonki to od kiedy można dawac????

młody śpi, ciuszki na jutro ma spakowane ..... a i ja zwijam sie do mycia bo padam 😮tyle dziś emocji 😜 dzień pełen wrażeń oby jutro nie było gorzej .... 😉 😉 😉

fajnie że Werka zadowolona z gryzaka 🙂 i czadowo wygląda w awatarze !!!!!! 😘 😘 😘

miłego wieczoru

• Mamusie
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):

Blenderem rozdrabniam. Jeśli jest za wodniste - a soczysta gruszka może tak mieć, to dodaję kaszki ryżowej. 🙂 Yasmine bardzo lubi owoce. 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):

Gotuję kaszę jaglaną, osobno suszone śliwki i jabłka. Dodaję do kaszki trochę mleka mm lub kompotu (tego ze śliwek i jabłek) i blenduję, dodaję ugotowane jabłka i dla smaku gotowego deserku np. jabłko z bananem. Myslę że można dac inne owoce - kiedys zrobiłam z truskawkami

Super przepis, a podobno kasza jaglana to jakieś cud, które warto jeść 😆

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Aga,Meliska,Wanilia,Coq komplemanta że urosłam!! 🤪 dzięki wielkie 😁 a mi się cały czas wydawało ze okulary akurat te mi nie pasują ale stwierdziłam ze są czaderskie więc i tak będę je nosić 🙂 jak nie teraz to kiedy? grunt to czuć się dobrze 😁
Marika następna mama pracująca...dobrze chociaż że Michałek poradził sobie z babcią 😁
Wanilia Wercia to prawdziwa modelka 🙂 w tej pozycji jakby ciuchy jakieś reklamowała 😁
Holi współczuje 😞
u nas też wieje a ja jakaś jestem schorowana od wczora..zmierzyłam temp a tam 35.8 więc osłabienie a do tego kaszel mam taki odrywający jakby gardło chore ale póki co nie boli. przywiozłam miche porzeczki czerwonej od znajomych w ndz ale nie fajnie się czułam wczoraj i nie zrobiłam...zaraz luknę do wujka googla co dobrego tam piszą 🙂 a babcia wczoraj przyniosła mi 2l JAGÓD!!!!! szalona! toż to tyle zbierania 🤢 powiedziała ze mam zrobić dla dziewczynek 😁 wiec dzisiaj chyba jakieś jagodzianki albo ciasto chociaz z jagodami zrobię. sporo tej roboty,bo i porzeczki i jagody...ale dam radę 🙂

• Mamusie
Holi hop, hop... i jak przeszło? 😘
Basieńka i co u lekarza? Jak się czuje Florek?
Agami my też wczoraj jogurcik z bobovity wcinaliśmy... bananowy i mi osobiście nie smakował, ale Jula... szok 😁
agami napisał(a):
to kto teraz wraca do pracy??? juz ja czy jeszcze ktos przede mna? 😜 no ja za niecale 2 tyg.... dokladnie 9 lipca;/

ja... za tydzień 😞 😞 😞

Aga no skóra, fura i komóra 😁 i z tego co się orientuję to już tylko skóry brakuje, ale może dziadek wkrótce kupi jakąś ramoneskę 😉

coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Coq to udanego spotkania z przyjaciółką 🙂

Dziękuję 🙂 było udane!

a ciasteczka upiekłyście?? takiego smaka zrobiłaś ☺️

• Mamusie
Jeszcze śniadania nie jadłam, a już piwko piję 😎 tak mi się chciało gazowanego, a w lodówce znalazłam tylko piwo, ale takie pycha warka radler, więc nalałam sobie małą szklaneczkę ☺️ ale ja jestem już mama niekarmiąca jakby co ☺️
A jak moja gwiazda dziś pięknie zasnęła... położyłam do łóżeczka, dałam smoka i pieluszkę i odlot, a tak to zawsze muszę z nią walczyć, ale żeby nie było już wstała 😜
U nas też pogoda do dupy i czekam na deszcz, a czemu nie??? Wczoraj umyłam okna, przed chwilą rozwiesiłam pranie na tarasie... no to pewnie zaraz będzie lać 😜
A i moja fryzjerka wyjechała 😠 a w niedzielę na chrzciny i do roboty wracam i przecież muszę jakoś wyglądać 😞 nie mam siły szukać nowej i boję się, że będzie eksperymentować na mojej głowie

• Mamusie
meliska napisał(a):

Agami my też wczoraj jogurcik z bobovity wcinaliśmy... bananowy i mi osobiście nie smakował, ale Jula... szok 😁

sprobujcie malinowy ;D moim zdaniem dobry heheheh;D ale za duzo nie sprobowalam bo myslalam ze mnie mlody udusi tak krzyczal jak lyzeczke za dlugo nabieralam heheheh;p
u nas tez leje wieje masakra jakas ... wczoraj wyszlam na pol godziny ale dzis gorzej jest wiec ryzykowac nie bede...
widzialyscie prognoze na weekend?;D 32-35;D ehhehe to sie mlody w basenie wymoczy bo kupilismy malutki by na balkonie sie dalo.. a wiadomo balkony w bloku to minuaturki

• Mamusie
Hej,
ja się dziś szybciej uwinelam i już w domku a tu pusto 😞 Poszli na spacer a ja nie zdązyłam więc się chyba za odkurzanie musze zabrac....
Ale dziś nerwa zaliczyłam: dzwonie do mojego i pytam jak tam (a chodziło mi jak po szczepieniu) a on ze się właśnie zbierają do lekarza. Jak do lekarza skoro szcepienie 1,5 h temu było? Na 12.30 a nie na 14.30 😠 😠 I nowy termin mamy na za miesiąc.
Aaagaa zdjęcie super, zwłaszcza razem z opisem 🙂
Weronika na zdjęciu profilowym raczej nie reklamuje ciuchów, zwłaszcza że jest w spodniach od piżamki i ma na nie naciągnięte skarpetki 😲 🙃 Autorami foto są dziadkowie, za każdym razem jak mój tata się do aparatu dorwie to Weronika ma piekne zdjęcia 🙂 Czekam aż mi wyśle resztę na @, pewnie coś wtedy wstawię jeszcze 😜

• Mamusie
hej kochane wczoraj przeżywałam koszmar i w dzień i w nocy, non stop ból brzucha mega i cały czas biegunka nie wiedziałam co mam już wziąć i rano o 5 nakarmiłam małego ostatni raz cyckiem i o 6 wzięłam loperamid i biegunka ustała na szczęście na to wszystko dostałam dziś gorączki i ogromny ból głowy i brzuch jeszcze boli!!!!
NA szczęście mam kochanego męża i zabrał małego do znajomych a ja siedzę ale zaraz się kładę

• Mamusie
holi wspolczuje i trzymam kciukio by to byla 3dniowa jelitowka i koniec.....
my wlasnie ze spaceru wrocilismy mimo ze wieje wyszlam na godzine mlodego dobrze opatulilam pozakrywalam uszy wozek ustawialam by w bude do srodka nie wialo i juz szczesliwy ze przewietrzony mlody wcina bananka z gryzaka mariki;D bo dzis przyszedl... tylko cholerstwo ciezko doczyscic po jedzeniu;p
aaagaaa c o za zdjecia Twoje mnie ominely? bo ja jeden dzien na telefonie tylko mialam forum i tam sie fotki nie laduja;/ wkleisz dla mnie raz jeszcze?;D a foto z telefonikiem mlodego czaderskie
wlasnie Basia jak Florek?