Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam,
wróciłysmy dziś od rodziców to i na forum powróciłam 😜 A tak serio to nie miałam siły nic pisać (za to czytałam) bo choróbsko mnie z nóg zwaliło tak że miałam dwa dni z życiorysu wyjęte 🥴 Całe szczęście u Weroniki sie na katarku skończyło.
Rita, Pammat życzę Wam dużo, dużo szczęścia. Mam nadzieję że ślubowanie i świętowanie się udały 🙂 😘 😘
Asiadudzika gratuluję obrotów. Nie jesteście ostatnie, jeszcze my ☺️ Ale ja już na te obroty nie czekam, myślę że Weronika zlała temat 😜
Meliska, napiszę krótko : 😮 😮 😮 Oprócz tego oczywiście gratuluję naszej wyczynowej Julce 🙂
Aniqa pierwsze koty za płoty 😁 Teraz wypatruj kolejnego ząbka, oczywiście gratulacje dla Kalinki 🙂
Ulka my tez się nie przemieszczamy, czyt. nie pełzamy bo o raczkowaniu to ja jeszcze nawet nie myślę 😉 Ale obroty na brzuszku wokół własnej osi Weronika kręci, chociaż tyle, ufff 😁
No i co tam jeszcze miałam..... 🥴 🥴 Przykro mi, więcej nie pamiętam
ps. wywołałam kolejne sto zdjęć. Tym razem nie jestem zadowolona bo część z nich mi pokadrowali. A wszystkie były we właściwym formacie i nie było takiej potrzeby 😠

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂

Ładny weekend u mnie był, od rana dziś na dworze siedziałam z Yasminką i się fajnie opaliłam 🙃
A od jutra podobno ma byc brzydko 😠
Yasminka odwiedziła dziś pierwszy raz miejsce moich najwspanialszych wspomnień dzieciństwa czyli dom mojej babci na wsi 🙂 Muszę się z nia tam kiedys wybrać na kilka dni i pokazać jej wszystko 😉
Meliska co ty Julce dajesz, że to dziewcze tak szaleje? 😮
Wanilia liczę, że nastepnym razem się zobaczymy 🙂

Miłego końca niedzieli.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Moja truskaweczka 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/dsc8549.jpg/][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/8356/dsc8549.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Dobranoc 🙂
\hmm, truskawczka 🙂
a swoja droga dajesz juz truskawki? ja sie troche jeszcze cykam

• Mamusie
No to brawo brawo dla Kalinki dolna czy górna????? Teraz tylko wypatrywać drugiej.....u nas zeszło 2 tygodnie...... 🙂

Agami gryzaki są i na allegro a i w każdym sklepie dziecięcym ok 15-16 zł kosztuje....

Weronika ma przecudne oczeta..... 🙂 a i aniqa ja też nie dałam truskawki....ale maliny chyba dam bo są już u babci......i jakie zdrowe i nie uczulajace.....więc myślę że nie spekam......bo co tu mówić tchorz jestem..... 😮

A u nas.....hmmmmmmm mama wraca jutro do pracy............. 🥴 chcę iść ale tak strasznie będę tęsknić.............idę ciuszki sobie wyprasowac

• Mamusie
Hello. Melduję się, żeby nie było, że o Was nie pamiętam 😉
Dzisiaj kończę dawać małej antybiotyk, w środę odkryłam zęba u Tosi!! tak się przejęłam tym jej moczem, że nie pokojarzyłam, że gorączka od zęba była, przy okazji zaczęła kaszleć, coś się przyplątało, bo osłabiona była i całkiem przypadkiem wyszły te bakterie w moczu. Jutro jedziemy na usg nerek, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok. A dzisiaj wydaje mi się, że druga dolna jedynka próbuje się przebić. I Tosia płakuniała wieczorem, więc pewnie w nocy może być gorączka, dałam już kropelki.
Ulka Marikafajnie, że Wasze dzieciaczki nie mają oporów, żeby zostawać z kimś innym. Tośka to tylko tatę akceptuje, a inne osoby to jak zaczynają do niej gadać to wybucha płaczem 😮 szok normalnie, nie miała tak, od niedawna tylko mama, ewentualnie tata. Normalnie dzik nam rośnie 😜 najgorsze, że dzisiaj teście przyjechali i na siłę oswajanie Tośki, a ta ryczy, jeszcze przez te zęby nieswoja.. masakra..
Meliska Julka wymiata. Moja to przestała się obracać. Jakby zapomniała. Próbuje pełzać, ale strasznie nie lubi leżec. Tylko by siedziała.
Mam do Was pytanko, czy ktoś jeszcze tylko obiadek daje dziecku i cycka? Bo ja tylko to, czasami deserek. Próbowałam modyfikowane, ale Tośka nie chce pić z butelki, pluje smoczek a raz wypiła i prawie całe zwymiotowała... nie za mało jedzenia jej daję?

• Mamusie
Meliska Twoja Julka to po prostu wszystkie nasze dzieci przegania! 🙂
co do raczkowania, to Maciek dupcię podnosi, na kolankach jest, i ogólnie pozycja do raczkowania jest, tyle tylko, że udaje mu się tylko do tyłu 😁 do przodu nie 😉

Aniqa gratulujemy zęba 😁

Wanilia Weronika jest cudna! 🙂

• Mamusie
dziewczyny mój Maciek wczoraj wciągnął całe... PTASIE MLECZKO 🙂 tata mój dostał ode mnie na Dzień Ojca, otworzył, a miał akurat Maćka na kolanach. No i jak zaczął jeść to moje dziecko się na niego tak patrzyło i otwierało buzię, to mu dał no i zjadł całe 🤪 🤪 🤪 to było ok 10 rano i tak się zastanawiałam czy nic mu nie będzie po czekoladzie ale kupa normalnie była, brzuszek nie bolał 🙂
a jeszcze wczoraj wieczorem wciągnał prawie cały kawałek sernika 😁

także moje dziecko niedługo chyba będzie wszystko jadło 😁

• Mamusie
Wesele się udało było pięknie!! taniec układ także się udał czekam na zdjęcia teraz od fotografa beda za 3 tyg.bo musi je wiadomo zrobic .. czekam tez na film bo na oczepinach prawie leżałam i kwiczałam 🙃 w sobote małe poprawiny dla najbliższych a dzisiaj plener jeszcze z Konsti też sesja zdjęciowa i na szczęście fryzura mi wytrzymała także dopiero umyłam głowe 😉 jeszcze jestem zmęczona 😁 a jutro jadę oddać stelaż do torta zawieść suknię muszę i jadę do pracy bo delegacja była i dostałam od dziewczyn i pań oraz od zarządu prezent i jadę im zawieść torta i podziękować 🙂
PRZY OKAZJI BARDZO DZIĘKUJE WAM ZA ŻYCZENIA!
Dobranoc

P.s ZDJĘCIA DZIECI SUPER JULKA MELISKI JEST TAKA SILNA BABA ZE SZOK! MICHAŚ CUDNY A ELUŚ MAŁY PŁYWAK KOCHANY WIDAĆ ZE FAJNIE BYŁO W BASENIKU 😆

• Mamusie
Witam 🙂
Wiatr wieje u mnie, że ho ho! 10 minut na spacerze byłam 😜

Nadia może Tosi jeszcze to minie. Pewnie jakby pobyła trochę więcej czasu z twoimi teściami to by się oswoiła. Moja przez prawie 6 miesięcy miała tylko mnie i tatę, a teraz corac szybciej oswaja się z nowymi twarzami. 🙂 Gratuluję ząbka!!! 😆

Czy jest jeszcze ktoś beż zębów?!

Aga ja na twoim miejscu zastanowiłabym się czy tak wszystko dawać...przecież w tym wszystkim jest tyle koserwantów i innych świństw. Wiem, że dziecka się przed tym nie uchroni, ale ja jestem za tym, że jeśli jest taka możliwość to żeby jak najdłużej chronić dziecko i dawać jak nawięcej rzeczy robionych w domu.
No ale łakomczuch Ci rośnie. Moja Yasmine jakby mogła to by też nie raz wyrwała mi coś z ręki, ale jej nie daje. My bardzo powoli wprozwadzamy nowe rzeczy, dopiero od kilku dni w zupie ma masełko, a ryb i mięsa jeszcze nie daję. Tylko warzywa owoce i kasza manna.

Pam super, że się udało 😆

• Mamusie
wkleiło się 2razy..
więc dzień dobry 🙂 ja jak zwykle niewyspana bo Królewna się często budziła a zjadła 150 płynnej kaszy z butli(pierwszy raz aż tyle) i myślałam że pośpi...teraz za to śpi 🙃 nie wiem czy jej znowu ząb na dole nie idzie 🤔 🤔 ma już dwie jedynki na dole a jakby gdzies tam obok...dwójki albo trójki...byliśmy wczoraj u znajomych po południu a u nich tak fajnie! mają duuużą działkę (rodziców ale oni tam mieszkają we dwoje),nasadzili sobie warzyw,poziomek (JUla ciagle tam latała 😁 ) i porzeczki czerwone mają wiec całą dużą michę nazbieraiśmy i coś bede kombinować 🙂 cicho tam u nich...no i 4 szczeniaczki mają więc atrakcja dla Juli znowu 🙃 zdjecie w okularach jest wiec wrzucę zaraz jak żadna Lala mi się nie obudzi... 🙃

• Mamusie
marika321 napisał(a):
No to brawo brawo dla Kalinki dolna czy górna????? Teraz tylko wypatrywać drugiej.....u nas zeszło 2 tygodnie...... 🙂

Agami gryzaki są i na allegro a i w każdym sklepie dziecięcym ok 15-16 zł kosztuje....

Weronika ma przecudne oczeta..... 🙂 a i aniqa ja też nie dałam truskawki....ale maliny chyba dam bo są już u babci......i jakie zdrowe i nie uczulajace.....więc myślę że nie spekam......bo co tu mówić tchorz jestem..... 😮

A u nas.....hmmmmmmm mama wraca jutro do pracy............. 🥴 chcę iść ale tak strasznie będę tęsknić.............idę ciuszki sobie wyprasowac

maliny uczulają tak samo jak truskawki! moja Julka była uczulona jak była mała właśnie na maliny a nie na truskawki.dasz jedną to zobaczysz reakcje 🙂 jak ze wszystkim.moja Mila nadal jakieś plamy ma więc ja już w ogóle nie wiem 🤢 czekolady nie jem,nawet ciasta z kakao 😞 więc truskawki bo jem...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):
coq my bez zebow a ja bez okresu heheh
uy laryngologa wsio ok

Z tego drugiego to bym się akurat cieszyła 😜
Super, że wszystko dobrze.

hehehe cieszyc sie ciesze ale juz 4 osoby mi powiedzialy ze mi sie przytylo i maz sie smieje ze to moze cos ;D hehe okresu brak waga rosnie hehehe nie no chyba nie bo przeciez tabsy biore;p to moze od tabsow tyje;p
no u nas mlody juz pil sok z malinek babci 🙂 i nic nie bylo ale to byly malinki gotowane.... kompot truskawkowy tez juz ma za soba;p
a u lkaryngologa okazalo sie ze ta torbiel sama pekla wiec zabiegu nie bedzie 🙂
boshhhh u Was tez tak wieje????? masakra jakas;/ nici ze spacerku;/
aaaa wcozraj ugotowalam mlodemu zupke na piersi z kuraka z marchewka, pietruszka, kawalkiem selera, buraczkiem i ziemniaczkiem i zjadl cala miche az sie uszka trzesly i nawet nie byl sliniak wysmarowany jak to zawsze po sloiczkowych bywa;p

• Mamusie
Aniqa gratulujemy ząbka 🙂
Wanilia Weronika jaka zawodowa minka 😉 i tu bym się zastanowiła... smakuje czy nie smakuje? a ona tą truskawkę tak całą wmłuciła czy to tak dla zdjęcia tylko?? ja truskawki daję i to tak z grubej rury poszłam, bo na pierwszy raz do jabłuszka wblendowałam chyba z 4 ☺️ na szczęście były eko
Marika chyba pierwszą mamuśką na forum jesteś, która chce iść do pracy 😜 to zdaje się, że musisz mieć fajną robotę... zazdraszczam 🤢
Pammat jeszcze raz gratulacje 😘 super, że wszystko się udało i że nikt sprzed ołtarza nie zwiał 😜 to teraz czekamy na foty i może się uda jakieś najciekawsze fragmenty na you tube wrzucić
Coq my też bezzębni 😜
Agami dobrze, że dobrze... u laryngologa znaczy się 🙂 a ja wczoraj dostałam okres... jak w zegarku po 28 dniach... i brzuch mnie boli 😠 A tą zupkę to na tej piersi gotowałaś, bo czytałam, że nie można na mięsnych wywarach jeszcze podawać, ale ja niedoświadczona... póki co obiadki słoiczkowe ☺️

• Mamusie
mOOje gOOgle 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/521/dsc054521.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/2585/dsc054521.th.jpg[/IMG][/URL]

no i niestety znowu jakies małe zdjecie.wtedy samo się naprawiło więc teraz cierpliwości....
jak na nie klikniecie to się zrobi większe...