Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂 U nas też zimno, brrr!

Lala89Majeczka słodziuchna 🙂 i paznokietki też ładne!

Mój Oskar na razie nie myśli o raczkowaniu 🙂Jak leży na brzuszku i położę mu zabawki kawałek dalej to zaraz zaczyna kwiczeć 🙂 bo nie może dosięgnąć 🙂 Ze dwa razy uniósł pupę do góry, ale na tym się skończyło 🙂 My też dzisiaj obiadek u mamusi 🙂 i na śniadanku też byłam 🙂 Teraz jestem u siebie, a Oskarek został do obiadku u dziadków...normalnie nie wiem co bym zrobiła gdyby nie oni...oni się cieszą wnukiem, a ja mam chwilkę żeby ogarnąć domek itd 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja właśnie wczoraj pisałam , że Oskar pierwszy raz smakował chrupka i był wniebowzięty, dziś rano u babci memlał bułeczkę, no i kupiłam mu wafelki...babcia się uparła, bo mojej bratanicy tez dawała, bo mówiła, że się nie kleją jak chrupki, a jak pociumka wafelka to się zrobi mięciutki...zobaczymy, dziś próbujemy 🙂 Chętnie dałabym mu dużo więcej , bo widzę jaka frajdę mu to sprawia, ale boję się cały czas , że się zadławi!!!

• Mamusie
hej!
Ja dziś o mało zawału nie dostałam 😲 Zośka spadła mi z kanapy 🥴 🥴 😞 normalnie nie mogę do siebie dojść, nie dopilnowałam jej!!! ☺️ Cały czas mi marudzi... mam nadzieję że nic jej nie jest 🥴 ale ze mnie matka 😞

Yenefer Oskar to chyba na podryw w takim stroju idzie 😉 😎
Majusia śliczna, jaka wpatrzona w pracę mamy!! A paznokcie fajne! Wściekły ten róż 🙂

• Mamusie
ja jeszcze nic nie dawałam takiego jak chrupki, a herbatniki moczyłam w herbatce i karmiłam ją łyżeczką, a na śniadanie mała dostaje owsiankę z Bobovity 😉 Strasznie się boję tych chrupków kukurydzianych. Chyba poczekam aż zęby jakieś wyjdą (a szykują się pierwsze do startu dolne jedynki 😉)

• Mamusie
Madzia, ja też chciałam kupić hippa, ale znalazłam zwykłe, bezglutenowe chrupki kukurydziane i to 4 x tańsze od hippa 🙂 Nie wiem, czy w tym przypadku trzeba koniecznie tyle przepłacać 🙂
Z herbatnikami poczekam, aż maluch będzie zębaty- jakoś się boję 🙂
A my obskoczyliśmy wczoraj 2 kinderbale i muszę głośno pochwalić me dziecię- zachowywał się wzorowo 🙂

Judzia, poobserwuj małą i nie rób sobie wyrzutów 🙂 Wszystkie się staramy być super mamami, ale takie sytuacje się zdarzają 🥴 Glowa do góry - przynajmniej teraz wiesz, że wielkooka Zosieńka jest sprytniejsza od mamy i mama musi być bardziej czujna 😁 😁

Yen, Twój maluch przypomina mi leśnego skrzata 🙂 Bossssski jest 😁

Co mam małżowinkowi sprawić na rocznicę ślubu???? Jakieś pomysły?????

Witajcie Mamusie 🙂
Jak ja się cieszę że jesteście tutaj ale tak strasznie żałuję że tak rzadko zaglądam. Widze że eksperymentujecie i Wasze dzieciaczki dostają juz tyle nowości. Emi ciągle chce zjeść chlebek jak jem kanapki i jak jej przyłoże skórke do buzi to aż chce zjeść a bałam się że to za wcześnie. Kiedyś dałam jej bułkę to całą dookoła obgryzła swoimi dolnymi ząbkami i miałam wyrzuty że to za wcześnie. Teraz śmiało będę dawać skoro u Was juz nawet chrupki, wafelki i herbatniki poszły w ruch. Chyba że u dzieci karmionych piersią musi to nastąpić nieco póżniej... a co tam! Niech poznaje ajkie pyszności są na świecie 🙂

Byliśmy w piątek na szczepieniu. Emilka waży 8,5kg ma 69cm i idą górne jedynki. Dolne są już bardzo widoczne i wczoraj na targach Mother&Baby pani próbowała uchwycić ząbeczki więc jak tylko pojawią się te zdjęcia to Wam prześlę. A i polecam te targi jak będą w warszawie i Wrocławiu bo mimo niepogody, deszczu i chłodu bawiliśmy się świetnie. Można było kupic wszystko dla dzieci w dużo niższych cenach niż w sklepie a poza tym dostaliśmy sporo gratisów i wygrałam świetne zabawki edukacyjne dla Emi.

Próby przekonania Emilki do mleka modyfikowanego przze 2 tyg nie przyniosły efektu. Coraz lepiej idzie z kaszką ale zje zaledwie 2-3 łyżeczki i już odmawia, natomiast warzywka i owoce zjada ze smakiem. Mam wprowadzić juz mięsko. czy podajecie dzieciom zupki gotowane w domu czy tylko słoiczki?
Dobra nie rozpisuje się za bardzo bo nie będziecie chciały czytać takiego wywodu.

Yen Oskarek śliczny 🙂 taki prawdziwy mężczyzna!
Madzia najelepszości dla Kubusia z okazji połowy roczku!
Judzia nie martw się jeszcze nie raz Zosia sie potknie, przewróci itp jak zacznie się sama przemieszczać po podłodze.

• Mamusie
No wygląda na to, że jutro w końcu dostane wózek Yupiii! Dostałam info od firmy kurierskiej, że już jest doręczony do mojego oddziału 🙂))

Marinel_E szkoda , że u mnie nie ma takich targów, chętnie bym poszła, ale pewnie bym wszystko zaraz chciała kupić 🙂 Emilka całkiem ładnie waży i fajnie , że ma już tyle ząbków.

My kupiliśmy krzesełko do karmienia z Mamas & Papas jeszcze w uk, ale takie zwykłe, bez żadnych udziwnień.Oskar jeszcze w nim nie je, bo czekam aż już sam będzie sztywno siedział.

• Mamusie
Hej Mamy!!! Nadrobiłam ale szczerze juz zapomniałam co maiałam komu pisac. Jeśli chodzi o wysypke Eli to polecam robiona masc cholesterolowa genialnie natłuszcza 🙂

Jak wasze dzieci znosza wyjazdy i nocki poza domem Mój Kuba nie ma z tym problemu Pilnuje mu tylko stałych pór snu i jedzenia Łózeczko turystyczne uwielbia a w czoraj u mojej babci kąpał sie w brodziku troche sie balismy ze bedzzie płakał a on był zachwycony

Maja jak zwykle śliczna

Ja mam stołeczke taki drewniany do karmienia ale tez jeszcze nie uzywam

• Mamusie
witam kochane 🙂
nie bylo mnie, bo przyjechal moj kuzyn z menchesteru i tak jakos nie bylo kiedy zajzec, ale juz wszystko nadrobilam i tak :
- ja krzeselko do karmienia kupilam bloom fresco - drogie (mi sie udalo na aukcji) ale polecam goraco!
-herbatnikow nie dawalam eli, ale chrupki wcina, no i dzisiaj kupilam jej takie ciastka bananowe - ale sie zajadala 🙂
- no i ela... lala - nocka z maka ziemniaczana nic nie dala, wiec powrocilismy do zalecen lekarza... i wiecie co? mam juz dosc, nic nie widac poprawy, no nic a nic!!! ja juz sama nie wiem, bidulka, no tak mi jej szkoda... na proszek to raczej nie ma uczulenia, bo caly czas w tym samym piore od urodzenia, tak samo plyn do plukania...no i czekam na ta polske juz jak na zbawienie, zeby tam ja jakis porzadny lekarz obejrzal! a jutro ide z ela na szczepienie wiec postaram sie zapisac tez do lekarza, moze trafimy do kogos innego i on cos poradzi... zobaczymy...
co tam jeszcze...
no u nas pogoda w weekend byla cudowna - wczoraj caly dzien na dworze, dzisiaj pol dnia(bo wiatr sie pozniej zerwal straszny) no i w koncu ela jest taka... hmmm owiana sloncem 😁

• Mamusie
Witam z rana! A u mnie poranny falstart z wyprawa na pocztę...wstałam raniutko, żeby iść wysłać paczkę z Allegro, ubrałam małego, bo dziś ma przyjechać kurier, więc muszę być w domku i tu co? Poczta od 10:00 Grrrrr!!! Ja to się mam...więcej żadnych kurierów, bo tylko w domu jestem unieruchomiona!!!

• Mamusie
witam z rana 🙂
no u nas znowu pogoda straszna... mzawka i zimno... chyba znowu dzien pod tytulem - siedzenie w domu... 😞
ela juz peawie nie chce lezec - tylko siedziec, albo byc na rekach 😞 sama jeszcze nie siedzi i wkurza sie strasznie jak nie moze sie podniesc 🙂
no i dzisiaj na szczepienie ostatnie przed roczkiem 🙂 no i oczywiscie juz nie ma zadnego wolnego terminu na dzisiaj do lekarza 😠 😠 😠norma....

• Mamusie
madzia- gratulacje z okazji pol roczku 🙂 sliczny maly mezczyzna 🙂 bedzie babki wyrywal 😁

yen- mi tez wlosy wypadaja okrutnie... i wielu z nas... niestety, podobno to normalne po ciazy, bo w ciazy nie wypadaly i teraz wszystkie, ktore mialy wypasc w przeciagu tych 9 miesiecy - musza wypasc 😞 a juz mialam taka ladna bujna czuprynke 🙂

• Mamusie
Czapka za duża, ale prezent od babci.
Kubuś oczko w głowie dziadków przy każdej okazji dostaję torbę pełną ciuchów 😉. Ja też chcę mieć pół roku 😉

A co do włosów u mnie od tygodnia jest bardzo źle, wychodzą całe pasma, a do tego włosy się puszą po myciu, jak nigdy, mam ogromny problem, żeby je rozczesać. Ręce mnie bolą, bo mam jakieś bóle rematyczne i jeszcze walczyć z grzebieniem...Słyszałam, że rewelacyjny jest kwas foliowy na włosy...

• Mamusie
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/Skad-sie-bierze-wypadanie-wlosow-po-ciazy_35958.html
Yenefer przeczytaj sobie ten artykuł. Mi też bardzo wypadały włosy, normalnie garściami wychodziły. Teraz już jest trochę lepiej ale cały czas zażywam witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących.

• Mamusie
Dziękuje Zaniu, przeczytam sobie. Ja póki co kupiłam sobie Falvit, ale ten zwykły, jak trzeba będzie to zainwestuje w witaminy dla ciężarówek 🙂

No i oto prezentacja naszej nowej bryki...sama wszystko poskładałam 🙂 Jest leciutka, spokojnie zniosę Oskara w spacerówce po schodach...oczywiście póki nie podrośnie bardziej 🙂 Wszystko super, tylko nie przysłali mi moskitiery, a miała być, ale już pisałam do nich i wyślą...no i folia przeciwdeszczowa super, bo zapinana na zamek, więc nie odleci 🙂

• Mamusie
yen - super bryka 🙂 a oskarek jaki dumny siedzi 😁

my juz po szczepieniu - byly 3 zastrzyki 😞 ale byla dzielna... przy pierwszym w ogole nie zaplakala, tylko zrobila zdziwiona minke, a dwa kolejne - plakala, ale jak tylko z nia wstalam i przytulilam i calowalam to sie rozpogodzila 🙂 no i moje skarby dzisiaj spaly, ze hoho... jak zasnela o 10 to musialam ja budzic o 11.40, bo na 12 bylo szczepienie... no i zasnela teraz tak okolo 13.30 i spi jeszcze... jejku ja to jestem straszna panikara, bo zamiast cieszyc sie, ze ona spi to juz sie boje, ze moze cos jej znowu jest skoro tak dlugo spi... moze to jest polaczone z ta wysypka??? aha no i jak bylam na szczepieniu to pokazalam wrednej babie w recepcji jak ona wyglada i ze MUSZE sie z lekarzem zobaczyc, bo on jej dal jakies leki, ktore nie dzialaja i ja nie bede dziecka trula czyms, co nie dziala!!! mam zadzwonic jutro... no zobaczymy...