Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cherry napisał(a):
No a jak w przyszłości będę musiała być uzbrojaona po zęby w wody utlenione i plasteri z dinozaurami 😁 😁 😁

No to ma duzio zęboli 🙂 🙂 🙂

my mamy tylko dwa 😁 😁 😁

Chyba Weronisia Wanili ze swoim "kasownikiem" przoduje 😁 😁 😁

No u nas szósteczka już na wierzchu - dwa na dole i cztery na górze

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):
No a jak w przyszłości będę musiała być uzbrojaona po zęby w wody utlenione i plasteri z dinozaurami 😁 😁 😁

my mamy tylko dwa 😁 😁 😁

MASAKRA !!! Jeszcze raz GRATULUJĘ !!!

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Cherry napisał(a):
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):

my mamy tylko dwa 😁 😁 😁

MASAKRA !!! Jeszcze raz GRATULUJĘ !!!

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Mam nadzieję że teraz będzie trochę spokoju...

• Mamusie
Cherry napisał(a):
KRZYSIEK MÓWI ŻE TO UZĘBIENIE PIERWSZA KLASA 🤪 🤪 🤪

Dziewczyna bez zęba na przedzie to już nie o Werci 😜 Ale przerwa między jedynkami jest niestety, tak jak powiedziała lekarka zaraz po porodzie, że więzadełko nisko i będzie szczerbol 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):

Dziewczyna bez zęba na przedzie to już nie o Werci 😜 Ale przerwa między jedynkami jest niestety, tak jak powiedziała lekarka zaraz po porodzie, że więzadełko nisko i będzie szczerbol 😉

E tam !!! Śliczna dziewczynka to i mała przerwa nie zaszkodzi !!! Te rzęsy to ma bossskie - chciała bym takie mieć !!! Tymi powiekami mrugając nie jedno serce złamie 😉 (byle by nie mojego synka 😉 😉 😉 😜 😁 😁 😁)

• Mamusie
Cherry napisał(a):
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):

E tam !!! Śliczna dziewczynka to i mała przerwa nie zaszkodzi !!! Te rzęsy to ma bossskie - chciała bym takie mieć !!! Tymi powiekami mrugając nie jedno serce złamie 😉 (byle by nie mojego synka 😉 😉 😉 😜 😁 😁 😁)

Ta przerwę to chyba zlikwidujemy przed stałymi zębami, podcina się więzadełko i ząbki rosną normalnie. Juz nawet nie o wygląd chodzi a o miejsce w buzce dla pozostałych ząbków

• Mamusie
Piotruś dzisiaj odkrył, że stopę da się "jeść" 🤪- wcześniej się tylko nimi bawił. Jest na etapie pełzania i bardzo go intryguje szuflada w której dziewczyny mają pochowane zabawki i nie mam pomysłu jak ją zabezpieczyć przed nim ale tak żeby dziewczyny umiały sobie otworzyć.
Aha - zębow też brak.
I co to ja jeszcze miałam? zapomniałam... ☺️

Wanilia rzeczywiście pięknie poszło z ząbkami. U nas po tych sześciu będzie przerwa bo na razie nei widać dolnych dwojek. Najważniejsze że nie cierpi i mimo że dziąsełko "pęknięte" od wychodzącego ząbka to dryzie co popadnie i ja to nie boli 🙂
Poprasowałam, zmywanie zostawiam na jutro żeby nie obudzic Emisi (zawsze mi coś spadnie jak chce zmywać cicho) i idę popracowac do magisterki!
Jutro jadę na spotkanie z koleżanką która przyjechała z Ameryki z dwójką maluchów to pewnie nie będe miała jak do Was zajrzeć, bo rano zakupy i sprzątanie, więc mówię MIŁEGO WEEKENDU!!!

• Mamusie
Eh mój Oskar dopiero zasnął...nie chciał nawet nic zjeść, bo go to dziąsełko boli 😞 No ale ząbek wychodzi 🙂

Cherry ja już od dawna mam ten gryzak na owoce z Nuby, sprawdza się znakomicie!

Marinel boski ten filmik 🤪 Ale jak Emi pięknie wcina to jabłuszko!!! U nas to niemożliwe, bo zębów brak...no ale już niedługo 🙂

A ja tak się wkurzyłam na tą wczorajszą pościel z Allegro, że dziś poszłam do sklepu i za 157 zł kupiłam sobie piękny komplet z bawełny satynowej...,jakościowo jest super...od tej pory będę kupować naprawdę dobre jakościowo, droższe...ale starczą na dłużej...kupiłam dokładnie taką:

• Mamusie
Cześć 🙂
my już po śniadanku - stwierdzam nieskromnie, że wszystko wyszło super - nawet bułki, a tych bałam się najbardziej, bo do tej pory unikałam robienia ciasta drożdzowego 🙂
Małżowinek zrobił wielkie oczy, podczas jedzenia miał błogą minę i stwierdził, że nie powinnam takich rzeczy robić, bo będzie marudził, żebym robiła częściej 😁

Dziewczyny wklejam wam link do fantastycznego kulinarnego bloga - może będziecie miały ochotę skorzystać (ja w każdym razie wypróbowałam już 3 przepisy i polecam): http://mojewypieki.blox.pl/html

Madzia, a Ty nie umrzesz z tęskonoty za Kubusiem????

• Mamusie
Ja niestety też lubię pichcić, szczególnie słodkości - całe szczęście, ze mój M nie lubi ciast, bo byśmy byli ogromni, a tak muszę się ograniczyć do ciasteczek i babeczek (a te robię zbożowe, marchewkowe i na mąkach razowych, więc dość zdrowe).
Madzia, masz rację, korzystaj, póki jeszcze masz odrobinę czasu dla siebie, bo przy dwójce maluchów przez kilka lat będzie urwanie głowy 🙂 A na co idziecie??

A z kwiestii smaku już korzystałam - rzeczywiście bomba 🙂

• Mamusie
krusyna napisał(a):
Ja niestety też lubię pichcić, szczególnie słodkości - całe szczęście, ze mój M nie lubi ciast, bo byśmy byli ogromni, a tak muszę się ograniczyć do ciasteczek i babeczek (a te robię zbożowe, marchewkowe i na mąkach razowych, więc dość zdrowe).
Madzia, masz rację, korzystaj, póki jeszcze masz odrobinę czasu dla siebie, bo przy dwójce maluchów przez kilka lat będzie urwanie głowy 🙂 A na co idziecie??

A z kwiestii smaku już korzystałam - rzeczywiście bomba 🙂

Idziemy na Prometeusza, wielkie poświęcenie z mojej strony 😉.

A co do filmów w kinie i bycia w ciąży... Moja mama była ze mną w 7 miesiącu ciąży na Gwiezdnych wojnach i to jest bardzo głupie, ale jak je pierwszy raz w swoim życiu oglądałam to kojarzyłam film... 🤪 szalone 😉

• Mamusie
Muszę Wam napisać o nowym zakupie dla Oskara, bo jestem nim bardzo podekscytowana...upatrzyłam sobie takiego interaktywnego Elmo...niestety ani w Polsce ani nawet w UK go nie ma...jest albo w Stanach albo na internecie, ale za nowego trzeba dać ok 100 funtów...znaleźliśmy kilka na Ebay, używanych...no i mój wczoraj siedział do północy i go kupił Yupiii 🙂 Zapłacił 28 funtów, więc tak dużo, Elmo jest po prostu jak żywy...oby Oskar się go nie bał...teraz czeka aż mu przyślą, a potem on do nas 🙂Na pewno nakręcę filmik z pierwszej reakcji Oskara na niego heheh 🙂 Zobaczcie same to cudeńko 🙂
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie
Yen, świetny ten Elmo! A ja mam też filmik dla was jak maja raczkuje, tzn w tym filmiku mało co ale nakręce jeszcze taki który pokaze jak śmiga 🙂 Jeszcze nieśmiało.. Tayson to najlepsza interaktywna zabawka stymulująca raczkowanie 😁

http://www.youtube.com/watch?v=90I2EQ8o-f4