Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Oj dziewczynki jakie świetne rymowanki!!
Ja kosi kosi znam w wersji Lali czyli pierwszej. Podsumowałam sobie wszystkie wasze propozycje i dodałam jeszcze kilka. Zainspirowałyście mnie, i nagle tak mnie coś tknęło 🤪 i sobie wymyśliłam 😁

"Kosi,kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do taty tam jest piesek kudłaty!
Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do cioci, ciocia da łakoci!
Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do dziadka po zielone jabłka!
Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, babcia da nam mleczka a dziadek ciasteczka!"

Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do dziadka, tam jest pyszna herbatka!
Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do mamy, tam jest skarb schowany!
Kosi kosi łapci pojedziemy do babci, a od babci do Agatki, damy jej pachnące kwiatki!

Może być? 🙂

• Mamusie
Zapalam 🙂

Wczoraj padłam jak zabita - nadmiar wrażeń 🙂 Wiecie, ponoć 90 % wypadków zdarza się w domu, więc ja po prostu dbam o statystki. Ucho nawet nie bolało, tylko wydawało mi się, że jest bardzo gorące. W każdym razie mam na tym małym kawałku całą pajęczynę szwów - to się facet napracował, "żebym znowu miała śliczne uszko". Przyznam, że miałam też sporo szczęścia, że akurat dyżur miał młody chirurg, który przejął się rolą, a nie zszył na okrętkę 😁, mało tego - w piątek mam do niego ("pani nie idzie do nikogo innego tylko do mnie!") przyjść na kontrolę, a w przyszłym tygoniu ON zdejmie mi szwy. Zresztą nie wiem jak Wam, ale mi po porodzie pojęcie bólu totalnie się zmieniło - teraz wiem, że jest coś co może boleć znacznie bardziej 😜 😉

Marinel - zamówiłam takiego zwykłego zelmera 43z011, ponieważ:
- mam dużo małego agd zelmera i jestem z niego bardzo zadowolona;
- w razie problemu bez trudu znajdę serwis;
- potrzebuję maszynę, która mi pięknie ciasto na drożdżówkę i bułki wyrobi oraz zwykły razowiec upiecze - a ta ma 8 programów i dużą moc (im większa tym lepsza);
- słyszałam, że dobry sprzęt ma morphy richards, ale troszkę bałam się, co w razie awarii;

Moja mama śpiewa: "Kosi, kosi łapci pojedziem do babci, babcia da nam mąki, upieczemy pąki",
a ja wymyśliłam wersję dla leniwych: "Kosi, kosi łapci pojedziem do babci, babcia da nam pączki, pobrudzimy rączki" 🙂
Śpiewamy też: "O jak przyjemnie i jak wesoło w pingwinka bawić się, się, się; raz nóżka w prawo, raz nóżka w lewo; do przodu, do tyłu i raz, dwa trzy...." - znacie to????

• Mamusie
Hej 🙂,

U nas jest wersja Tosi Tosi łapci pojedziem do Babci, Tosi Tosi Łapci pojedziem do Zosi. Tak mnie moja mama uczyła i zostało. Trochę dziwna ta wersja, sama przyznam.

Brawo też mamy opanowane, teraz uczymy się papa- mówić potrafimy, ale rączką machać jeszcze nie.

Kubusiowi w ogóle takie rzeczy lepiej wychodzą, niż poruszanie się itp. Nie wiem co z tym raczkowaniem..., chyba jednak ni z tego nie będzie, a może zacznie jak będzie miał 10 miesięcy... kto wie...

Za oknem już 26.2 a dopiero ósma... Masakra... Już dawno nie było tak ciepło u Nas...

Krusyna dobrze, że trafiłaś tak na pogotowiu... ja nigdy nie mam szczęścia jak coś się dzieje... kilka lat temu miałam totalnie rozwaloną rzepkę i chrząstkę w kolanie... na pogotowiu nikt mi nawet prześwietlenia nie zrobił... tylko wsadzili mnie w gips od tyłka po kostkę... jak to ortopeda zobaczył potem to się przestraszył bo musiałam mieć operację ekspresowo...

Pytałyście o rybkę... Moi rodzice mieszkają teraz na Kaszubach i dziadek łowi dla Kubusia rybki...a zupkę robi babcia, je tak raz na tydzień .... moim zdaniem ta ryba w słoiczkach jest okropna... jak kupiłam Kubusiowi łososia w pomidorach to smakował jak szprotki w sosie pomidorowym !

• Mamusie
Przyznam, że od jakiegoś czasu mały już rybki nie dostawał - zapomniało mi się, ale się poprawię 🙂

Madzia, Maksik podobnie jak Kubuś - szybciej się wierszyków zacznie uczyć, niż będzie raczkował 😁 Widocznie nasi chłopcy po prostu pewnego dnia wstaną, otrzepią się i pójdą - a my unikniemy dziur na kolanach 😁
A do szpitalnych speców mam akurat szczęście - jak już się coś dzieje, to naprawdę nieźle to wychodzi. Zresztą wizyty na urazówce mam w zasadzie już we krwi - jako dziecko byłam okropną chłopaczara i wiecznie coś się działo (tylko jeszcze się nie połamałam, ale glowę to co chwilkę miałam rozbitą) - do tego stopnia, że mnie już lekarze z wielkim uśmiechem witali i po imieniu wołali 😁

Oj będzie dziś gorączka, dlatego siedzimy dziś w domku - moze bułki upiekę, a po południu Maksia do baseniu wrzucę - właśnie leży obok mnie z gołą pupą i nogami macha 😁

• Mamusie
Witam! U nas pełzanie na całego 🙂 Mamy kule pełzak z Fisher Price i zdaje egzamin, Oskar snuje się za nią zaciekawiony, chociaż i chwilami boi, bo te kulki mocno wala o podłogę...a co się dzisiaj naśmiałam, bo Oskar był na podłodze, a ja w przedpokoju włączyłam odkurzacz...normalnie tchórz zwiał na matę co stoi pod ścianą...wyglądał z niej i popłakiwał hehe 🙂 Teraz trzeba będzie częściej odkurzać i myć podłogę...polerować już nie muszę 😁 Wszystko mi tu przewraca 🙂 Bałam się, że zrobi sobie krzywdę na podłodze,ale niepotrzebnie.A Oto Oskar...zwiedza 🙂

• Mamusie
hej
wstalm dzisija z okropnym uczuciem mdlosci wczoraj pojadlam sliwek i oto efekt juz nie wspomne o tym co bylo w kibelku hehe
ja kupuje husteczki dada ale wyprubuje te gaga gdzie je mozna kupic bo cos kojarze ze w tesco??
yenefer---moj maksiu wogole nie spi na brzuchu od urodzenia zdazylo mu sie to raz jakies 3tyg temu

i jeszcze zapytam masz swietna posciel mozna prosic namiary gdzie taka kupic??

no i wierszyki super
mowicie ze pogoda u was ladna kurcze a u mnie od wczoraj paksudnie i wczoraj i dzis pada i jest brzydko...;/

• Mamusie
yen - Maksio też wariuje w czasie ubierania i zmiany pieluchy, ale jeszcze nie tak bardzo, ostatnio teściowa miała ochotę go przebrać, ło matko, ile on się z nią namęczył, a stanęło na tym, że i tak, po 5 minutach ja go przebierałam; śliczne zdjęcia 🙂

krusynka - oj Ty biedna nasza :* trzymaj się, ale jak fajnie, że dobrze trafiłaś, na kochanego lekarza w szpitalu 🙂

madzia - konfitura malinowa, mniam! no i gratuluję Kubusiowi takich fajnych postępów, ja męczę Maksia o papa, powoli zaczyna kumać, ale jeszcze daleka droga!

martusiap - jejku, oby te krople to nie był jakiś szajs... bo mojej siostrze ostatnio zapisali truciznę dla dziecka do buzi, a nie wolno tego jeść :/

Marinel - gratulujemy kolejnego zębala!

lala - widzę, że nie dajesz sobie wejść na głowę - i dobrze, bo potem takie rozpieszczone dzieciaczki to ciężko ogarnąć...

Zaniu - czyż macierzyństwo nie bywa inspirujące? 😁

aaa_aniusia - oby Ci się udało zrealizować marzenia! mimo wszelakich trudności

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Wszystkim Aniom 🙂 tzn. aaa_anusi i Kursynie wszystkiego NAJ NAJ !!! Dużo radości, zdrowia i pociechy z Waszych Szkrabów, no i jak najwięcej przespanych nocy 😘

Bardzo dziękuję 🙂

Maksik leży na plecach, macha pytkami, bawi się opakowianiem po chusteczkach i ... śpiewa 😁 Czy Wasze maluchy też śpiewają??? Mojemu często się to zdarza, lubi też kiwać się w rytm muzyki - szok 😁
Zagniotłam ciasto na bułki pszenno-razowe, sprzątac mi się nie chce, obiad mam z wczoraj - znowu botwinka 😜 więc relaksssss....

• Mamusie
KURDE DZIEWCZYNY WIECIE CO OD MOMENTU GDY MAŁY RACZKUJE PRZEŻYWAM KILKA STANÓW PRZED ZAWAŁOWYCH DZIENNIE!!!

U nas z kumaniem słabo - oddał się w całości raczkowaniu 😁 😁 😁

Robi kosi kosi, zaczyna kumać o co chodzi z tym papa...
pokiwał głową na tak w odpowiedzi na pytanie czy chce herbatki - ale to chyba czysty przypadek...
no i jak pójdzie do swojego pokoju a ja go zawołam po imieniu to przyczłapie 😁 😁 😁

za to świetnie odłącza tuner od tv i bawi się kablami 😮 😮 😮

• Mamusie
Shelby rónież jestem w szoku.. ciekawe co się stało.

Cherry zdjęcie genialne! Jaki masz aparat?
Yen superanckie zdjęcia, Maja też pełza jak jej się raczkować nie chce.. Wygląda wtedy jak glizda 😁 a jak próbuje ją złapać to szybko chce uciec i sie śmieje 🙂 szczyga moja!
Przy pełzaniu też się o nią nie boje.. gorzej jak raczkuje, bo czasem chce szybko gdzieś dojść i wtedy pada na buźke. Oczywiście płącze tylko wtedy kiedy ja się wystrasze że coś się jej stało, no albo jak faktycznie nosek boli..

• Mamusie
Shelby napisał(a):
dziewczyny, przepraszam, że Wam to podsyłam, jeśli Was to urazi, ale jestem w szoku

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bialystok/tragedia-w-zlobku-zmarl-8-miesieczny-chlopiec,1,5200352,region-wiadomosc.html

czytałam o tym - to jest straszne!!!

biedny Maluszek 😞 😞 😞

• Mamusie
Boshe jaki gorąc!!! Byłam z małym na spacerze, ledwo dycham! Czujnika nie było w sklepie elektrycznym, a dziś do Castoramy mnie tatuś nie zawiezie, więc albo jutro albo zamówię na Allegro, ale wolałabym w sklepie.

Aaa-aniusia pościel Oskara kupiłam u mnie w mieście w sklepie dla dzieci, mi też się bardzo podoba , z postaciami z Kubusia Puchatka i super jakościowo!

Chusteczki Gaga są w Tesco...są zółte Sensitive i fioletowe Fresh...wolę te Fresh, bo są mocniej nawilżone i ładniej pachną...jestem z nich mega zadowolona, wcześniej stosowałam Nivea Baby i te w porównaniu z nimi wypadają tak samo, a tańsze o połowę 🙂

• Mamusie
helo!
jestem totalnie out of time 🙂 praca, obiad, spacer+zakupy, zabawa, kąpanie, karmienie, lulanie, gotowanie, sprzątanie... ale jestem i tak szczęśliwa jak jestem z moimi łobuzami!

Mój Filip to niestety beton 😞 nie raczkuje, słabo pełza (z lenistwa bo wiem, że potrafi), robi brawo i tyle! no i śpiewa na potęgę! sam siada bez względu na podłoże i czasem postoi na moich kolanach lub przy pufce. Oceniam jego rozwój jako prawidłowy, tylko jak czytam Wasze "osiągi" to tak mi żal, że u nas nic i nic... nawet zęby się lenią 🙂 za to kupa na nocnik i siku koncertowo i niemal na zawołanie 🙂 zjada dużo i chętnie i najlepiej jak to będzie cokolwiek z mojego talerza 🙂 w weekend spróbuje buraka, bo jeszcze nie jadł 😞 Ryba u nas gości rzadko-nie lubię, a ze słoika Filip nic nie je. Może jesienią, bo wtedy jest taka pyszna flądra! a teraz jeszcze w sklepie pomyślą, że jestem na wczasach i wcisną jakąś lipę 🙂 Magda Gessler to ja nie jestem, ale umiem rozpoznać świeżynkę 🙂
Co poza tym? upał!!! Zania, cieszysz się? W pracy powoli coś się uczę (szefowa na urlopie, więc jest większy luz), a poza tym często mówię: nie wiem i tyle! Duchem Świętym nie jestem, żeby wszystko wiedzieć po 3 tygodniach, nie? Czekam na odpowiedź z innej firmy, bo jestem po wstępnej rozmowie z dyrektorem, więc może???

No i generalnie zaciskam zęby i ogarniam kuwetę 🙂 A tzw. wolny czas ? muszę wygooglać, bo zapomniałam, co to jest 🙂 mam go po 22 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 i nawet przeczytałam książkę! romans dla odmóżdżonych,ale takiej lekturki było mi trzeba - popłakałam sobie nad miłością i było fajnie 🙂

Zdjęcia cudne! czy kiedyś były inne? buziolki! 😘