Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Yen - wrzuciłam na fb - może się skusisz i założysz, cooooo??? Jakoś mam opory przed wrzucaniem fotek na forum 🙂
Na początku Maksik siedział w wózku (ja miałam ścinane włosy) i oglądał bajki, ale jakaś babka zaczęła go zaczepiać i biedak się rozpłakał, więc musiałam go posadzić na kolanach. Mały skakał sobie na moich kolanach, a biedna fryzjerka próbowała tak ciąć, żeby mnie za bardzo nie skrzywdzić 🙂 Potem szybko ciach, ciach dorwała Maksia - tak, że zdenerowował się jak już było po wszystkim 😉 😜 Potem nawet dał się na chwilkę fryzjerce wziąc na ręcę, więc specjalnie się nie obraził
😁

Madzia ja też nie chciałam ścinać, ale tak zaczęłam te moje kłaki gubić, że za bardzo nie miałam wyjścia 😠 😠
No a co do samodzielnego golenia małego, to troszkę się bałam, że mogłabym go przestraszyć i by się chłopak zraził. Poza tym wydaje mi się, że niezbyt dobrze by wyglądał, a tak zapłaciłam 5 zł i w 30 sekund było po sprawie 🤪

A u mnie była burza gradowa - waliło ostro!!!

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ale mam doła dziś ...

no i wkurwa polazłam tam morfologia do zrobienia właściwie to kur.... nie wiem po co sie dałam namówić teściowej !!! Trajkotała nad uchem cały dzień wczoraj że mały chudy się zrobił i że to na pewno anemia.... I że czemu to do diety niewprowadzone czy tamto.... Ja się pytam ale jak mam wprowadzać skoro on nie chce nic jeść !!! I tylko słyszłam ty moja chudzinko biedna i w ogóle !!! Efekt taki że pobrano młodemu krew dzis z główki - strasznie płakał.... a po godzinie zadzwoniono do mnie z przychodni że badanie do powtórki bo skrzep był przez warunki atmosferyczne!!! A DZIECKO BEDZIE ZNÓW CIERPIAŁO 😠 😠 😠

• Mamusie
Dlaczego aż z głowki?!?!?!? nie mogły się wkuć? Dominik już miał tyle razy krew pobieraną i też jest trudno wypatrzyć żyłkę ale zawsze jakoś się udaje...no to faktycznie się nacierpiał a Ty razem z Nim patrząc na to 😠

Schudnąć mógł przez to, że jak pokazałaś na filmiku jest bardzo ruchliwym dzieckiem ale uważam, że mimo to warto zrobić morfologię aby mieć pewność, że to nie anemia...

• Mamusie
Agisal tam po prostu na izbie przyjeć tylko z główki pobierają.... 😞 😞 😞

jutro powtórka....

Agisal on właściwie wagowo nie schudł a nawet przybrał 200 g w tydzień czasu... Tylko się wydłużył przez co wygląda jakby schudł ... Sama juz siebie potępiam za brak zasadności tego badania... 😞

CBo sobie kurde dałam wmówić !!!

A lekarka powiedziała że on jest zdrów i rozwija się nadprogramowo.... Dodała tez że to nie jedzenie moze być przez zeby bo spuchnięte tam jest i przez te upały....

• Mamusie
Dziewczynki puszczacie swoim maluchom jakieś piosenki na yuo tube???

Może stworzymy swoja listę przebojów hahaha 😁 😁 😁

u nas króluje :
Kaczuchy - mini Disco
1.http://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94

2. piosenka o mnie 😁 😁 😁
http://www.youtube.com/watch?v=8lUGwohNNWg&feature=fvwrel

• Mamusie
Dziewczyny, a Wy nadal gotujecie specjalnie dla Waszych maluchów????
Ja gotuję np. wielki gar pomidorówki, z którego przed przyprawieniem część odlewam (i dolewam wody, żeby nie bylo za tłuste) i potem jeden gar jest dla nas, a drugi dla Maksia. Dorzucam ryż, przelewam do słoiczków i najczęściej mrożę 🙂)) Tak też robię z wszystkimi innymi zupami 🙂

I chciałam Wam napisać, że u nas super sprawdzają się te gryzaki z siatką, do której wrzuca się owoce 🙂 Maksik tak wciana banany i nektarynki 🙂))) a ja się nie muszę martwić, że trafi mu się jakiś większy kawałek 😉

• Mamusie
Krusynaszkoda, że nie zobaczę Twojej fryzurki...Facebooka nie zakładam...już i tak za dużo czasu spędzam przed kompem 🙂
Moja przyjaciółka jak była ze swoim małym rocznym synkiem pierwszy raz u fryzjera, to fryzjerka niechcący dziabła go nożyczkami w uszko...tak więc, super, że u Was tak sprawnie poszło 🙂

Lala89 jeśli wojna w domu przez słowa tej pindy, to myślę, że nie warto się o to kłócić...może wróć do domku...szkoda Twoich nerwów!

Cherry ja bym nie dała pobrać Oskarowi krwi z główki, bez konkretnego powodu...wróciłabym się do domu...padłabym trupem na sam widok!

Cherry ja bym za nic w świecie nie robiłą drugi raz tego badania!!!
Moja Emi teraz mało przybiera na wadze i spadła z 90 na 75 centyl a mimo to nie cuduje i zadnych badań nie robię!! Sama uważam że dobrze ze z Emi nie robi się już taki pulpet bo jeżeli dziecko ma nadwagę w niemowlęctwie to prawdopodobnie będzie miało skłonność do nadwagi w przyszłości a sama byłam grubaskiem i do dziś moja waga pozostawia wiele do życzenia! A o Kacperka wcale bym się nie martwiła bo po 6 mies dziecko przybiera tylko 300-400 g miesięcznie a nie jak wcześniej nawet 1kg! Jeśli podajesz mu żółtko, mięsko i jakieś kaszki to jest tam wystarczająca ilość żelaza i ja bym nie cudowała z żadnymi badaniami! Ale to moje zdanie!

Cherry mam do Ciebie pytanko o te jigurciki z babydream. Czy one mają taką grysikową konsystencję czy sa takie aksamitne jak prawdziwy jogurt czy też te jogurciki nestle dla dzieci?
Kupiłam kiedyś Emi i miały taką kaszkową konsystencję a wiozłam je w taki 30 stopniowy upał że nie wiem czy się nie zepsuły.

Co do zupek to ja nadal gotuję oddzielnie. Tzn,. gotuję dla Emi zupki rano a dla męża obiady wieczorem bo wraca w nocy. Nie mam dalej przepisu na pomidorową ale poproszę naszego Gosiaczka bo wiem że gotowała z prawdziwych pomidorów. Znalałam taką stronke z przepisami dla dzieci i jeszcze wszystkich nie przejrzałam ale są dość proste i jak dla mnie inspirują mnei do zrobienia czegoś innego:
http://przepisydladzieci.dla4.pl/6.htm

• Mamusie
wiesz co one są jak galaretka... takie trzęsące się... moim zdanie grysika to nie przypomina.... ja to próbowałam i jest gładkie - w buzi się rozpuszcza. Jak zostawiłam to bez lodówki na blacie (bo mały nie zjadł a ja od razu nie wyrzuciłam) to po godzinie miało to płynną konsystencję.

Aha rozumiem, hmm to już nie wiem... ale może to przez ząbki? Może dziąsełka bolą i nie chce niczego mamlać tylko pocycać. a jak mu dasz wafelka czy chrupaska? Ja odkryłam że Emilka nie zje zupki jak dodam do niej olej rzepakowy więc nie dodaję ( i podobno szkodzę bo nie mają się w czym witaminki rozpuścić) ale przynajmniej cała zupka zjedzona 🙂
I co myślisz dalej robić Wiolu?

• Mamusie
Mamy takie Miśkopty w domu - niby dobre na ząbkowanie... ale jak zje jednego to max... czasami dam bu biszkopta lub takie wafle ryżowe ...

No co zamierzam... chyba muszę powtórzyć to badanie... Bo niby jest okej ale jak mu np żelaza brakuje to trzeba podawać dodatkowo i jak mówi lekarka przeczekać okres ząbkowania...

A brak żelaza wykaże tylko morfologia... ehhh juro pierwsze samodzielne pobranie moczu 😮

Właśnie musiałam podać mojemu biedaczkowi kochanemu czopka bo płakusiał...