Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Nio oby Oskarek szybko wyleczył ten katarek !!! Yen a może idą wszystkie na raz jak u nas co?

Widzę że macie co do nocnikowania podobne stanowisko. Ja uważam że póki nie świadomie to nie ma sensu... no chyba że któreś z dzieciaczków wie o co chodzi jak Emi.

Z tym jedzeniem to nie jest tak że na dziecko krzyczę bo tego nie robię a na bank i robić nie będę jestem troche poddenerwowana .... Bo wkurza mnie to a czemu tego nie dajesz a tamtego. To jest cholerna PRESJA!!! I kiedyś nie wytrzymam i wykrzycze z siebie to wszystko!!!

Młody teraz spi a potem idziemy na spacer....

Co u Was na obiad? U nas penne zapiekane z pomidorami i bazylią oraz mięskiem milonym z kurczaka 😜 😜 😜

Madzia widzisz super że Kubuś robi postępy!!!

Krusyna ja uważam że nie powinnaś się martwić bo żądne dziecko nie jest tabelką!!!

Z tym rozwojem to jest tak że jedne szybciej a inne wolniej. To nie jest tez tak że ja piszę ze Kacper potrafi to czy tamto by pokazać że niby że moje dziecko jest w czyms lepsze!!! Nie chce zeby ktos to odbieral jako chwalenie sie.... Po prostu ma taki rozwój i nie będę tego przemilczać.... U Was za to dzieci mówią a u mnie nie !!! Było dada było tatata i teraz nie ma nic tylko rrrrrrrrrrrrr, grrrryyyy itd.

ehhhhh chyba znowi mi lewa noga wczesniej wstala!!!

ide walnąc baranka - zaraz wróce 😁 😁 😁

Gosiaq ja napewno o Tobie nie zapomniałam !!!Często myśle o Was... Z resztą o każdej z Was!!!

Shelby co z Tobą? Faktycznie coraz mniej piszesz i powoli nam znikasz!!!

Lala co się tam u CIebie dzieje? Martwię się!!!

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jeeeeny.... ależ chwal się Wisienko - ja też się chwalę i chwalić będę 😜 Będę również namiętnie marudziła i cierpliwie czytała Wasze marudzenie, bo po to m.in. jest forum 😉 A my już się wirtualnie dość dobrze znamy i chyba nie szukamy żadnych podtekstów w wypowiedziach 🙂 Przecież nie zawsze musimy się zgadzać, a opinie warto wymieniać 😁

u nas dziś pomidorówa z ryżem 🙂

A nie pisałam Wam, że kupiłam żelazko, bo mi ostatnio moje strumieniem ognia przez kabel strzeliło... ale się przestraszyłam! Na szczęście skończyło się na lekko osmalonej bluzce 🙂

A teraz chce zgwałcić męża na blender braun multiquck 😜

• Mamusie
Witajcie!
Wybaczcie, że nie odpisuję wszystkim i nie nadrobię wszystkiego, ale macie zastraszające tempo, a ja nie mam czasu 😞
Jestem aktualnie u mamy na wsi.
Przyjechałyśmy na tydzień, mąż tylko na 2 dni.
Wczoraj wrócił do domku, przyjeżdża w piątek wieczorkiem i zostajemy do niedzieli.

Poczytam Was troszkę 🙂

• Mamusie
Krusyna wowowow ale musiałaś się strachu najeść !!!

Mi kiedyś jak prasowałam przedłużacz do którego było podłączone żelazko wpadł do słoja z gliny w którym moja mam robiła ogórki małosolne i wszystko się tam zagotowało 😮 😮 😮 😮
😁 😁 😁 😁 a ja się tak przestraszyłam że z szoku stałam i patrzyłam i darłam gębę.... 😁 😁 😁

wiesz ja napiszę często co mi ślina na język przyniesie 😜 😜 😜

i niestety też powiem co często ma niezbyt dobre skutki!!!

A co do zup to masz fajnie ... szkoda że mój mąż ich nie chce jeść 😞

tylko mięcho i mięcho!!!

Kate czytaj czytaj 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Jeśli chodzi o piosenki to polecam: Dzidek lulka farmę miał na YouTube- nie mogę wstawić linku jako nowy użytkownik.

Wy takie pozytywne jesteście...
A ja??
Ja tak nie potrafię 😞
Chyba nie nadaję się na matkę :/
Przede wszystkim mam za mało cierpliwości i widzę wszystko w czarnych barwach 😞
Ot takie wnioski dzisiejszego przedpołudnia...

• Mamusie
Cherry, u mnie wszystko jest bardzo wymowne, bo ja mam świetną dykcję 🙃 🤪 😜 😉 😎

Przestraszyłam się koszmarnie - szybko wyłączyłam żelazko z kontaktu i bezmyślnie się na nie gapiłam - taka jestem rozgarnięta 😁

Okrusek marudził, że nie chce sie już ze mną bawić i "poszedł" odpocząć (chyba nie śpi, bo straszna pomarańcza dzwoni) 🙂

Kate - eeee...tam, jak to się nie nadajesz? Przecież jesteś i wyjścia nie masz 😜 A tu co chwilkę któraś z nas marudzi, a wtedy reszta albo grupowo współczuje, albo w dupsko kopie 😁
Aaaa...i pamiętaj - ja od 18 miesięcy mojemu synkowi powtarzam: "Twoja mamusia jest najlepsz, bo jedyna!" 😉

Yen - na katarek najlepsza jest inhalacja (dobrze jeśli masz inhalator, bo wtedy wystarczy zwykła sól fizjologiczna)

• Mamusie
Kate myśl przewodnia uśmiech na twarz i cyc do przodu 😜 😜 😜 😜 😜

Jest git!!!

Luzzzzzzzzzzzzzzzz!!!

Przez nasz błędy świat się nie zawali 😜 😜 😜

Ja np je popełniam co chwila i idealną matką nie jestem !!! Ale chyba człek na błędach się uczy co? 😁

• Mamusie
Cherry, najlepiej znajdź sobie na youtube jakieś ćwiczenia - są takie zestawy, np. 10 minut na brzuch, czy pupę i wtedy sobie codziennie taki zestawik robisz ze specem od fitnessu (ja tak robiłam i prawie mam już z powrotem mój kaloryferek, serio!!!!!!!)

Mój małżowinek też jest mięsożerny, więc zupiny gotuję na udkach i potem na dodatkowym talerzyku dorzucam mu takie udka i on wciąga zupę i zagryza mięskiem 😜

• Mamusie
Masz dobrze mój gotowanego mięcha nie tknie - królewskie wybredne podniebienie !!!

DO tego ma inne fanaberie zywieniowe 😁 😁 😁

Nie lubi pierogów ruskich 😮 barszczu czerwonego, burakow 😮 😮 😮 jasnych sosów 😮 gęstych sosów... gęstych zup... i wielel wiele inych rzeczy 😲 😲 😲

i pewnie nas podczytuje 😁 😁 😁

Zrobię tak jak mówisz bo boki mi się wylewają.... Tylko że ja mam nie boczki a boczkasssssssssyyyyyy!!!! 😜

• Mamusie
Wow!Zamówiłam wczoraj tego konika na prezent, a dzisiaj już jest 🤪 No max 🙂
Wygląda super! Oby tylko nikt inny nie wpadł na ten sam pomysł lub podobny, bo wtedy będzie klops!

Cherry podziwiam za gimnastykę...ja ostatnio obijam się z hula hop, ale muszę znowu zacząć, bo ten mój słomiany zapał już mnie wkurza!!!
Na wesele może załóż sobie gatki wyszczuplające,ja używałam takich po porodzie przez jakiś czas.
No i inhalatora nie mam niestety...boshe jakie mu gluty lecą!!!

Ale przetestowaliśmy konika 🙂

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Masz dobrze mój gotowanego mięcha nie tknie - królewskie wybredne podniebienie !!!

Zrobię tak jak mówisz bo boki mi się wylewają.... Tylko że ja mam nie boczki a boczkasssssssssyyyyyy!!!! 😜

No to faktycznie mam dobrze 🙂 Mój małżonek wcina, co ugotuję, bo:
a) ma na razie podany obiad po powrocie z pracy, więc jest cały szczęśliwy, że nie musi nic robić;
b) jego matka gotuje bardzo tłusto i ciężko, a ja nie, więc jest zachwycony, że po obiedzie nie czuje się, jakby kamienie pożarł;
c) ma jeść, co zrobię albo niech sam robi 😜
d) ja chyba jestem całkiem niezła w te klocki 😉

A takie ćwiczenia są o tyle fajne, że nie ćwiczysz sama, tylko z kimś i od razu jest raźniej, no i nie są to zwykłe brzuszki, a caly zestaw ćwiczeń (na boczki też). Natomiast jesli chcesz jeszcze troszkę zrzucić, to dieta + ćwiczenia kardio (też są na youtube)

• Mamusie
Cherry ja ćwiczę z mel B pośladki, abs, nogi i cardio a z fitappy.eu 6Weidera ale w jej wersji 🙂 polecam....wg. Niej sześciopaku na brzuchu po weiderze nie będzie ale to dobre na poczatek.....potem zaczynam ćwiczenia dalsze razem z Nią...na razie brakuje mi już czasu...polecam fitappy.eu bardzo dobrze mi się z nią ćwiczy i jej brzęczkiem ....dziś zaczynam 14 powtórzeń 🙂

• Mamusie
Ale naskrobałyście 🙂

Gumka pierwsza klasa.

Kursyna widzę, że u Ciebie w domu tak samo jak u mnie 😉 przykładna żona 😉, która, czeka z ciepłym obiadem... Jesteśmy cztery lata małżeństwem parą od 10 lat 😉 i raz mi się do tej pory zdarzyło ugotować coś co mojemu mężowi nie smakowało 😉 i często mi to wypomina, jak się go spytam co zje na obiad a on wszystko tylko nie bataty z kurczakiem :p...
Ja też lubię gotować jak mam czas, ale jedno co mnie wkurza to jak się pytam kochanie co zjesz na obiad i na kolację, to słyszę zrób kochanie co Ci wygodnie wrrrrr.... a ja czasami naprawdę nie mam pomysłu.
U nas na obiad pieczeń wieprzowa ziemniaczki i mizeria

• Mamusie
Krusyna dużo racji w tym co piszesz- "wyjątkowa bo jedyna".
Musze to zapamitać 🙂
Cherry ja si musze wziąć za jakieś ćwiczenia tylko nie wiem co najlepiej żeby kg.spadały.
Ale poszukam czegoś w neciku i jak do domku wroce to sie biore za ćwiczonka 🙂
Yenefer słodki ten Twoj Maluszek!
My takiego konika mieliśmy dostać po bliźniakach chrzestnej Kini, ale na obiecywaniu sie skonczyło.
Na Gwiazdke lub na roczek dostanie konika na biegunach 🙂

Moja Młoda śpi, ale pewnie zaraz pobudka...

Mam pytanie- w co sie bawicie ze swoimi pociechami?