Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cherry napisał(a):
mówię do męża że chyba zmienimy kubusia puchatka np na żaby ...a on do mnie na żaby chyba Cie pogrzało... mają być auta albo gołe babki 😮 😮 😮 😁 😁 😁

Może od razy powieś jakiś plakat z nagą babką (albo kalendarz z Playboya) a co 🙂 tatuś i synek będzie zadowolony 🙃 z naciskiem na tatuś 😉

Witam w ten brzydki i deszczowy poranek.
Mlody wstał chyba lewą nogą, bo od samego rana jest tylko placz i maamaaaa maamaaaa.
Na kolanach źle, na rekach źle, a nie daj Boze jakbym go na ziemie postawila. Wtedy to juz placz histeryczny.

Lala-Mateusz tez sie tak wygina, najczesciej wtedy gdy go puszczam z rak na podloge.

Zasypia... moze choroba go bierze?? bo czółko ma dosc cieple a termometru w domu takiego fajnego nie mam, tzn mam ten na rtec jeszcze ale z tym to klopotu zeby zmierzyc temperature 😞
Jakie termometry polecacie?? co sadzicie o tym w plasterku??

• Mamusie
tak my polecaliśmy mediderm stosujemy go nadal, u nas i sprawdza

i nasza cała trójka chora wszyscy bierzemy antybiotyk 🤨 🤨
ale się rozpisałyście wczoraj... o tej godzinie spaliśmy wymęczeni , i co zakochałam się w tym pokoiku co lala pokazała i w tych ślicznych sówkach, niestety nie mam możliwości ani nawet miejsca by zrobić kącik małemu 😞

• Mamusie
Kochane,

ale naskrobałyście. U nas dla odmiany pogoda piękna...

Wczoraj zostałam tak wyprowadzona z równowagi przez studentów, że wyszłam o 16 z migreną, a miałam siedzieć do wieczora. Jacy ludzie potrafią być bezczelni...Cherry przepraszam za maila !
Myślę, że moja praaca wbrew pozorom nie jest taka zła, Gosia lata codziennie, ja tylko w wybrane dni wprawdzie na więcej niż 8 h, ale jest to bardziej elastyczny. Proszę Gosię przytulać gorąco 😉, co ja też czynię.
Dzisiaj zostaję w domu nigdzie nie idę, ledwo dojechałam wczoraj z pacy, bo zaczęły się u mnie skurcze łydek, pamiętacie jak czasem chwyci to nie ma zmiłuj się...
Ja dzisiaj od rana sprzątam.... pomyłam okno jedno....tylko jedno.... na którym najwięcej paluchów Kubusaia.... mam jeszcze prasowanie.. i pracę....a jutro moje maleństwo z rana przyjeżdża jak ja się stęskniłam...No i jutro wieczorem przyjeżdża moja teściowa bez komentarza to pozostawimy ...

Lala pomysł na pokój super... ja mam ten sam problem... do urządzenia pokój dla Kubusia, jest pusty... mam w nim niebieskie ściany i żółte zasłony, póki co mam tu biurko jest to mój pokój do pracy i ogólnie taka przechowalnia, ja myślałam o wystroju albo coś z samolotami albo z żaglami, ale nie mam na to czasu 😞(((((((((((

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/14/1007365d.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img14/2126/1007365d.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

mam klucze!! 🤪

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Ech jak mi się nie chce kończyć tego sprzątania.

Nie napisałam Wam, że dzisiaj mam też kontrolną wizytę. Ciekawe czy potwierdzi się, że będzie Jaś 🙂

To koniecznie nam napisz co powiedzieli 🙂 🙂 🙂

Ja muszę się ruszyć bo Mały śpi a ja muszę pranie zdjąć nastawić nowe etc...

• Mamusie
Gosiaq twój Filippo jakoś mało zainteresowany był Emilką choć panna przejechała całą Polskę żeby się z nim zobaczyć. Ale wybaczamy i czekamy na poprawę. 😜 Wygląda na to ze odstąpił Emilkę bratu. A Filipkowi przeszło już? Kiedy znowu „idzie: do żłobka?

Agisal jak tam sprawa siusiakowa? Mam nadzieję że lepiej!!

Madziu i jak po wizycie? Napisz jak możesz.

A ja mam pytanie do wszystkich mamusiek. Czy uważacie że krzesełko do karmienia jest potrzebne? Czy każda z Was posiada taki sprzęt? Ja zamówiłam kiedyś ale okazało się że nie ma tego koloru i gościu zwrócił mi kase (pamiętacie? Takie zielone z krówką) No i teraz nie wiem czy zamawiać czy się obejdziemy bez. Może te mamy które mają większe dzieci mi pomogą? Do ilu lat korzystaliście z takiego krzesełka?

Widzieliście ile śniegu w Zakopcu? 🤪

• Mamusie
heloł!
Zania! ja mam krzesełko jak pamiętasz 🙂 u nas sprawdza się idealnie i jeżdżę nim wszędzie 🙂 rano jemy tam wspólnie śniadania (znaczy chłopcy, bo ja nie mam kiedy), popołudniami razem jemy tylko deserki lub obiad, jeśli nie pojadł w żłobku. kolację je Filip je wcześniej, bo wcześniej pada-teraz już śpi...U nas się sprawdza, bo nakarmić wiercipiętę to niezła akrobacja! no i żeby jedzenie znalazło się w buzi, a nie na dywanie 🙂 Maciek miał takie drewniane rozkładane na oddzielny stoliczek i krzesełko - miał do 2 roku życia-potem dobij je to wyrzuciłam 🙂 Takie drewniane pokazywała kiedyś Lala 🙂 teraz mam trójpoziomowe, więc i w kuchni i przy ławie w pokoju i przy małym stoliczku Maćka z Ikei (seria Mamut).
I faktycznie bardziej Maciek zarywał Emilkę 🙂
Dzięki za życzonka rocznicowe i uściski Madziowe i Wisienkowe 🙂 się pracuje, się organizuje, się daje radę 🤪 🤪 🤪
Filip w żłobku od poniedziałku-nie ma leniuchowania 🙂