Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej,

jestem jestem ale u nas smutno 😞 tak jak pisałam na fb Moj Maluszek ma angine 😞 😞 😞 Bozie jak on się męczy 😞 😞 😞 Flegma po przeziebieniu charczy warczy lata i swista a on nie wie jak ma ja odkrztusić. Gardzioło boli, temperatura do tego zapchany nochal. Dzisiejsza noc była straszna co chwila płakusiał i zasypiał w przeróżnych pozycjach mi na rękach - najczęściej z głowa w dół. Oklepywanie na nic się zdaje a na widok fridy krzyczy 😞 😞 😞 Rano wstaliśmy i pojechaliśmy do nas do szpitala bo nie chcieliśmy czekać do poniedziałku. Dostał antybiotyk. Musi spac na poduszce by był kąt a wszystko mogło mu spływać. Jenyyyyyyy kiedy będzie lepiej ....???

p.s. Zaka my cos o zapaleniu płuc wiemy, nic fajnego. Zdrowiejcie !!!

Kacper postawił samodzielnie pierwszy swój krok !!! 🤪 🤪 🤪

i mówi bardzo wyraźnie i świadomie Mama!!! Wcześniej było Mom ...

a i mojego żeba da się uratować ... ale będzie mnie to kosztowało około 800 zł. W każdym razie lepsze to niż implant za 4000...

• Mamusie
ło Jeny Cherry, to też zdrowiejcie, u nas ciotka Flegma do tej pory gra w płucach, kaszel i odkrztuszanie może się utrzmać do 3 tygodni.
a o zębach to już mi nic nie mów - ja chodziłam co pół roku i było coś do zrobienia, ostatnio nie byłam cały rok i ...16 zębów do zrobienia w tym niektóre po 2 dziury!!!! I do tego bardzo dużo kanałowo musze leczyć a koszt takiego zęba 600-700 zł. Nie no ja się pochlastam chyba.

AAA, laska od wózka jeszcze nie przelała kasy...bo urodziła! No ale niech zagęszcza ruchy bo mi te pudła w przedpokoju zawalają!

• Mamusie
Zakus sposobem na zęby jest znalezienie stomatologa który robi na nfz i bierze tylko kasę za dopłatę za lepszy materiał do wypełnienia. U mnie to kosztuje 50 zł. Więc powoli wymieniam wszystkie zęby. Ten za 800 zł to skomplikowany - wróżono mi juz z niego kolejną ekstrakcję no ale znalazłam stomatologa który podejmie sie naprawy i korona mnie tyle wyniesie.

generalnie teraz nie mam zęba tylko jakąś gipsową podmurówkę. Wycisk miałam mieć w środę ale ze względu na zdrowie Kacpra przełoże na koniec tygodnia....

• Mamusie
tu nie znam takiego, każdy kasę szarpie równo..... zreszta nie ma reguły ale pamiętam jedną lekarkę w Lodzi - boruje oczyszcza tego zębola i się pyta jaka plomba a ja, że ta płatna to ona "a to lepiej oczyszczę", no cholercia, to na nfz na odpieprz się??? I tak plomba wyleciała mi za miesiąc!

• Mamusie
to nie źle !!! Mój mąż chodził do znajomej mamy i robił tam żeby za darmo.... Efekt taki że to za darmo skończyło się kilkoma stanami zapalnymi fuszerką i nie potrzebnym bólem.

Kiedys też trafiłam do dentystki która jak mi zatruła zeba to powiedziała że mam wyć z bólu głośniej niź psy będą szczekac na dzielnicy 😮 😮 😮 juz więcej tam nie poszłam !!!

Ten lekarz u którego byłam to poezja.... Normalnie wzbudza we mnie straszne zaufanie i pozwoliłam sobie cokolwiek robic bez znieczulenia !!! Rewelacja i do tego mamy wspólny temat - on ma 9,5 miesięczną córkę. Na fotelu siedziałam wczoraj 20 min drugie tyle przegadałam 😁 😁 😁

• Mamusie
witam

widze tu pustki no ale ja jestem...
weekend w miare udany wczoraj odwiedziny w bonarka center(mega duza galeria ) i zakupy a w nich fajne buciczki dla maksia z h&m dosc fajnie ocieplane to taki prezent od mojej cioci dla maksika

dzis za to prezent od mamusi i tatusia klocki....kolejne ale maks je uwielbia wszystkie innee jest bee...

oo i prosze moj wozek sie znalazl.....sasiadka ostatnio mowi ze widziala jak taki gosc od nas z osiedla chcial sprzedac podobny do moego jakiesj babce z dzieckie (dodam ze to stray pijak) i od razu przylecila mi powieeedziec wiec ja zostawiajac ja z dzieckiem lece na dol i faktycznie wciska MOJ wozek jakiejs babie ooooo jak mi nerwy puscily jak tam zaczelam ze tak powiem...klnac....na niego i mowie ze jak mozna byc tak podlym i zabierac raczej UKRASC komus wozek i to jeszcze osobie z jednego osiedla ze jak sie na vodke nie ma to trzeb aisc do pracy a nie posuwac sie do takich numerow ze oczywiscie nie ominie go wizyta policji no bo wiem gdzie mieszka i ze natychmiast ma ten wozek mi oddac...wiec goscia wciela babka sie zmyla bo chyba byla w niezlym szoku.... a ten mnie zaczal przpraszac....na co ja mu ze w dupie mam jego przeposiny bo dziecko moje przez 2 tyg w domu siedzialo z racji jego madrego wyczynu i ze i tak powiadomie o tym fakcie policje co oczywiscie zrobilam i niewiem co mu tam zrobili w kazdym razie przyszedl do mnie z bukietem kwaitów i swoja (naprawde o niczym niewiedzaca i zeszta bardzo mila )zona i jeszcze raz przeprosil a moje emocje zdaryly juz opasc wiec jakos tam przezylam

no a maksik rozrabia skubany raczkuje po lozku a po panelach niechce bop twardo i slisko a ja nie mam dywany wiec bidny sie drze....

• Mamusie
GOSIAQ 100LAT! SPÓŹNIONE ALE SZCZERE, przepraszam! :*
Chłopaków masz genialnych! a Maciuś cudowny!! Nie wspominam już o Filipie!!

Kurcze dziewczynki przepraszam bo się wymieszało i najbardziej pamiętałąm o tym żeby Gosi złożyc życzenia i o Aniusi..

Aniu jakie dobre wieści! Tzn cieszę się że wózek się znalazł!! Co za podły gość! A powiedz w jakim stanie masz ten wózek mam nadzieje że nie jest jakoś zniszczony..

Cherry zdrówka dla Kacperka i brawa za samodzielny pierwszy kroczek!!

I wszystkim dzieciaczkom które jeszcze choroba dopadła dużo ZDROWIA!!

i Wiktorkowy wyczyn noo no!

• Mamusie
oo zapalam 🙂

Słoneczko, ale za oknem tylko 8'c. Będzie dziś ładnie.

U nas z nowości to Maja zaczyna ładnie jeść kawałki. Mocno ścięta jajecznica, ziemniaczki,makaron długie nitki, wafelki itp nie są dla niej problemem.. Wszystko zaczęło się jak byliśmy u znajomych. Maja dorwała czekolaowego wafelka, pomyślałam ahh niech weźmie pomamlać. Ale zjadła ładnie całego! 😮 a jak miała kawałki w zupie to zraz sie dławiła a tu prosze. Więc od tamtej pory wiem że potrfai i wykorzystuje to! 🙂

• Mamusie
Hehehe Gosiaq więcej takich filmów. Ahhh przypomniały mi się Maćkowe opowieści i jego gadulstwo!! Ciekawe czy Filippo odziedziczy po braciszku tą wylewność 🙂 A opowieści w parku przy pomniku o księciu Eryku nigdy nie zapomnę. Wiesz on powinien robić za przewodnika albo cuś. A Dawidek po takiej lekcji historii powiedział, wiesz ciociu ten Maciek to mój kolega jest 🙂

Aaaaniusia po przeczytaniu twojej historii z wózkiem stwierdzam że czasem dobrze jest mieć sąsiadów, którzy potrafią pomóc. A ten gościu to jakaś porażka, jak można ukraść dziecięcy wózek? Ale dobrze że tak to się skończyło. Aaaa i ja też wczoraj byłam w BONARCE z Emilką i mężem!!! Kupiliśmy prezent na 5-te urodziny Dawidka, mojego siostrzeńca. Szkoda że nie wpadłyśmy na siebie 🙂

Cherry koniecznie musisz nagrać nam pierwsze kroki Armanda.

• Mamusie
Dzień Dobry!
Gosia ja też dołączam się do spóźnionych życzeń 🙂 a chłopaki masz super!!!! Maciek to taki przystojniak, że hoho 😉 a Filipek słodziak! Dominik też tak pociąga noskiem ale wtedy, kiedy ma np. babola w nosie i w ten sposób go wydmuchuje.....małżonek śmieje się wtedy i mówi, że mamy małego pitbulla 😉 a tak w ogóle to masz bardzo ładny głos i mamy chyba ten sam kolor ściany albo bardzo podobny.

Aniu fajnie, że wózek się znalazł....zawsze zaoszczędzone pieniądze, gdybyś miała kupić kolejny...

Lala super, że Maja nie ma już problemów z kawałkami 🙂 u nas od dawna nie ma już tego problemu ale pojawił się nowy....Dominik uwielbia sam jeść śniadanie.....kroję mu kanapkę na małe kostki w wkładam do miseczki- On sam sobie je bierze i je....tak mu się to spodobało, że nie chce za bardzo jeść łyżeczką....nawet obiad chciałby jeść samlub mogę podawać mu ja ale ręką.....efekt taki, że jest cały brudny a wczoraj jak mu na to nie pozwoliłam to nie jadł prawie nic oprócz śniadania !!!!

Cherry jak Kacperek? mam nadzieje, że już lepiej...

• Mamusie
Noo pustki dalej!

Ciekawe co z resztą dziewczyn.. Cygnee była w Pl ale po powricie się już nie odezwała.. Gosia miała wczoraj 18te urodziny - ciekawe co u niej i Kini? 🙂 Wykruszył się towarzystwo 😞

Ja siedze teraz z Mają, prasowanie mnie woła ale udaje że nie słysze 🙃 Shelby skusisz się? Ty lubisz prawda? Ja za to mogę do perfekcji pościerać Ci kurze 😁 Wgl dziś świetna sprawa..
Rano wstałam - słoneczko i wgl. Posprzątałam wczoraj wieczorem więc sobie mówie jestł ładniie i czysto więc tylko odkurze i bedzie spoko 🙂 Odkurzyłam, poszłam z Mają na spacer a jak wróciłam to postawiłąm ją na podłoge w pokoju. Za chwile przychodze a tam cała mąka wysypana na dywan.. No to ja niewiele myśląc wzięłam odkurzacz. Odkurzam,odkurzam odwracam się patrze na ten odkurzacz a tu za nim chmura mąki . Mąka była wszędzie 🙃 Więc prócz powierzchownych ścierania kurzy miałam jeszcze generalne ścieranie wypoczynku, paneli , przedpokoju.. Bo w całym salonie i przedpokoju było biało - jakby śniegu nasypało normalnie 🙂 I widzicie - ja nie moge nie sprzątać 😁 no musze i już!

• Mamusie
Hej babeczki 🙂 🙂 🙂

no my jesteśmy już 🙂 🙂 🙂 Z Kacprem coraz lepiej _ jutro idziemy do kontroli. Katar powoli znika i póki co ta flegma zostaje.... Kasła troszku ale nie jest tak tragicznie jak było z piątku na sobotę. Wtedy nie dość że bardzo go bolało gardło, to jeszcze odkasływanie sprawiało mu ból, wymiotował i cały czas płakusiał. 😞Treaz jest super z porównaniem do tamtego... chociaż póki co mamy jeszcze mały skutek uboczny anginy w postaci ślinienia się.... Ruchliwość zaś powróciła do normy.

Byłam dziś w żłobku się dowiedzieć co i jak. Usłyszałam, że im częściej będę zaglądała za miejscem tym większe szanse na przyjęcie no więc jeszcze trochę i zagęszcze ruchy... Generalnie żłobek ten ma bardzo dobre opinie. I wiecie co jak stamtąd wyszłam to miałam łzy w oczach jakbym co najmniej miała jutro posłać do ego żłobka... a to oczekiwanie przecież będzie trwać miesiącami.... 🤔

Co tam jeszcze u nas.....???

Chyba wszystko po staremu.... 😁 😁 😁

Co do Cygneee to jak wróciła do domu to wiem że miała operacje na wyrostek więc bądźmy wyrozumiali.... 🙂 🙂 🙂

Ale co robi Krusyna i Ciastek lub Marinel i Emilka to nie wiem .... 😮 🤔 🤨

• Mamusie
ojj kusicie mnie z tym fb 🙂 Jak założę to tylko przez forum 🙃
Cherry a jak tam plany remontowe z Kacperkowym pokojem? Wpadłaś na jakis pomysł?
U nas powoli się ruszyło. Pozbyliśmy się starych mebli i wszystkiego co w nich było. Teraz czeka nas walenie ścianek działowych, pozbycie się kibla,prysznica i nieszczęsnych kafelek na ścianach..