Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Bry 🙂
Nocka pięknie przespana, kawa zaliczona, ale bujnąć za cholerę mi się nie chce i robota czeka...
Moja mała śpi, Bartek bajki ogląda..

Ej przypomniałyście mi o becikowym, jakoś mi to wypadło z głowy 😮 mam znajomą w MOPSie to zaraz się dowiem co i jak 😉 zapomnieć o kasie - to się nazywa baby blues 😁 za dużo na głowie chyba.
Też się muszę do ginki zapisać, ale póki co to jeszcze muszę się wykurować 😉

Wikuś z rana:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/641/vik003.jpg/][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/8372/vik003.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jaszminka, u mnie 19 stopni niby, ale jest pochmurno, wietrznie i kropi deszcz, więc ogólnie ponuro i nieprzyjemnie. Może później się wypogodzi 😎
Moja mała usmarkana trochę, ale wczoraj byliśmy u lekarki na pierwszej wizycie i pytałam o ten katar. Ona go nazwała "wydzieliną" i kazała kłaść małą często na brzuchu, trochę psikać wodą morską i powinno przejść - a ja jakoś się i tak martwię, bo nieprzyjemne to furkotanie w małym nosiu...mam wrażenie,ze ona się cholernie męczy mimo,że odciągam. Ech.

• Mamusie
Hej mamuśki 😘
Mulant biedaku trzymaj się tam, będzie dobrze 😉
Wikusia słodziutka, już niezły z niej klocuszek 😁
Lady i Astra, ale wasze dużo jedzą w porównaniu do mojej, jak wypije 100 bez piersi to jest max i raz na dzień. Bo jak jest pierś to góra 90.
Po mega kupie o 6 moja tak harcowała, że właśnie padła jak zabita.

Hehehe Astra mi też się przypomniało o becikowym jak Izunia napisała. Nawet nie wiem gdzie walnęłam to zaświadczenie od gina 😮 Piękna Wikusia. Ty to normalnie z nią niedługo do fryzjera pójdziesz 😉
Ja sobie pospałam do 9. Czuję się jak nowonarodzona. Mała dokazywała tatusiowi i tak się umęczyła, że od rana śpi. Dziś Łukasz ma wolne więc zaraz ruszam w trasę: na zakupy, do apteki, na pocztę 🤪 A się głupia cieszę, bo nie lubię tak siedzieć w domu.
Moje dziecko od wczoraj przeszło na smoczek nr 2 z Aventu czyli z dwiema dziurkami. Teraz znacznie szybciej je. Nawet w 15 minut udało jej się setkę pokonać 🙂

A propos stojaków odpisał mi sprzedający rodzyneczki, od którego mam wanienkę:

Witam,
Niestety przedmiot został już usunięty więc nie mogę podejrzeć jaki
stojak Pani zakupiła ale najprawdopodobniej kupiła Pani stojak firmy
Kriss która seryjnie produkuje stojaki do tańszych wanienek - np TEGA
Wanienki OKT są większe odrobinę od Wanienki pozostałych firm np.
TEGA
Kupiła Pani stojak do wanienki TEGA a wanienkę OKT - to taki sprytny
wybieg firmy OKT która chciała aby do ich wanienek kupować ich
oryginalne stojaki 🙂
Nasze stojaki ( do wanienek 84 cm i 100cm) , również firmy KRISS są
produkowane specjalnie dla nas i są trochę większe,tak że pasują do
wanienek firmy OKT.
Ale stojak do którego wysłała Pani zapytanie czyli uniwersalny jest
oryginalnym stojakiem firmy OKT więc nic lepiej nie będzie pasowało do
wanienki którą Pani posiada niż właśnie ten 🙂
Tak więc śmiało można kupować ten stojaczek 🙂 Stojak ten chwyta
wanienkę na dłuższych krawędziach - jest o wiele wygodniejszy bo
można
stanąć bliżej z boku wanienki , ten który Pani posiada chwyta wanienkę

na krótszych krawędziach.
Wygląd stojaka obrazuje ostatnie zdjęcie na aukcji ( zielona wanienka)
pozostałe zdjęcia są błędne - nasz pracownik pomylił się
wystawiając
aukcję 😞

Pozdrawiam serdecznie i służę pomocą w razie dalszych pytań,

😮 😮 😮 😮
Jakby ktoś chciał kupować sobie stojak to weźcie pod uwagę to, że jednak nie można się sugerować długością wanienki, ale firmą.
Na szczęście poprzedni stojak, który kupiłam od kogoś innego pozwolono mi odesłać.

No Lady, popsułam spineczkę wczoraj, bo grzywkę jej podpinałam 😁 jak jest od razu po kąpaniu to ma takie afro na głowie,ze masakra 🤪 potem jak ją oliwkuję i czeszę łebek to zawsze się te włosiki trochę utłuszczą i są ulizane. Po kąpaniu jej się tak fajnie wywijają na szyjce, koło uszek i grzywka też. A ona lubi jak się ją czesze, jak teściowa mi z nią została to musiała ją cały czas czesać, bo inaczej marudziła. Jak wróciłam po 2 godzinach to tylko mnie usłyszała i zasnęła, a babce dawała wycisk 😁 wie niunia,że jak mamusia jest, to może bezpiecznie przyciąć komara 😜

No ja od rodzyneczki większość wyprawki dla dziecka kupiłam i nie wiem co mnie podkusiło by stojak kupić od kogoś innego. Z wyglądu mi się ten stojak inny wydawał bezpieczniejszy, bo miał taką dolną podstawkę. A ci od których kupiłam na zarzuty, że wszystkie wanienki 100cm nie pasują nie odpowiedzieli nic tylko kazali odesłać na mój koszt oczywiście. Dobrze, że Łukasz pracuje w firmie kurierskiej, bo tak bym się kłóciła 😠

• Mamusie
Izu jaką dietę stosujesz, że masz taki tłusty pokarm? Mała nasza wczoraj już nie płakała, położna powiedziała, że to nie kolki. A my kupiliśmy Infacol, Delicol i rurki Windi do odgazowywania dziecka. Mam nadzieję, że to rzeczywiście nie były kolki, ale płacz był straszny, a ja razem z Nią 😞 Michał ją usupiał, bo czuła chyba mój niepokój i zdenerwowanie i nie chciała się ze mną tulić w ogóle, wyrywała mi się 😞
Mulant bidulko, to Ci sie narobilo 😞

• Mamusie
Cześć 🙂
Mulant - zdrówka.. Współczuję, ale dasz radę 🙂 Kolosa urodziłaś dzielnie to i z ziarniną sobie poradzisz 🙂
Astra nie widzę zdjęcia ale już Cię zaprosiłam :P
Dzieć wczoraj trochę pospał w dzień i od razu spokojniejszy. Teraz też śpi (na kolanie oczywiście ;]) i sie zesrał ale wyraźnie mu to nie przeszkadza.. ;]
Odkryłam wczoraj, że poza tańcem lubi też ze mną jeździć na rowerku 🙂 Zajebiście, to mi się podoba bo nie mogę na siebie patrzeć w lustrze 😮 A tak to połącze przyjemne z pożytecznym 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Izu jaką dietę stosujesz, że masz taki tłusty pokarm? Mała nasza wczoraj już nie płakała, położna powiedziała, że to nie kolki. A my kupiliśmy Infacol, Delicol i rurki Windi do odgazowywania dziecka. Mam nadzieję, że to rzeczywiście nie były kolki, ale płacz był straszny, a ja razem z Nią 😞 Michał ją usupiał, bo czuła chyba mój niepokój i zdenerwowanie i nie chciała się ze mną tulić w ogóle, wyrywała mi się 😞
Mulant bidulko, to Ci sie narobilo 😞

Wiesz co ja jem malo produktow.Teraz wprowadzilam zolty ser i jest ok.Jadlam wczoraj salate lodowa z ogorkiem i tez nic 😉Ogolnie to jadlam wedliny z kurczaka lub bardzo chude szynki,piers gotowana z kuraka,ziemniak,nalesniki z szynka i zoltym seremi i rosol.To byl moj caly zestaw.Powoli wprowadzam nowosci.Pije duzo inki z mlekiem..........mniam.

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Astra-tylko że Ksawery ma ten katar strasznie się denerwuję bo mu zatyka nosek,coś mu tak dziwnie furczy i gra no i do tego ma kaszel,ciągle kicha i jest strasznie marudny.
Zawsze daje popalić ale teraz to już całkiem nie wyrabiam 😞

Ja pojechalam z Alanem do lekarza jak sie pojawil kaszel.

• Mamusie
Troche mi humorek posmutnial.................maz mial w poniedzialek jechac do pracy,ale pojedzie za tydzien.Jejku jak dobrze,ze ma ta noge w gipsie 😁Sa plusy i minusy wszystkiego.Skonczy sie sielanka.Byl w domu od stycznia.Ale co tam damy rade...W czwartek idzie z noga do kontroli.MAmy nadzieje,ze bedzie ok.

Alancisko spi.Ja juz gotuje obiad,bo musze na gmine jechac z aktem urodzenia i zdjeciami od mlodego.Pozniej tylko poczekamy na dowod .................i w droge do babci mozemy jechac.

no więc wczoraj zażyłam antybiotyk i miałam skutki uboczne wymioty biegunka światło wstręt dreszcze normalnie odjechałam dzięki że robuś po raz pierwszy zajmował się małym i nawet go nie musiał bujać bo lulu odrazu zrobił po butli o 21 i spał do 4 rano
o 8 dzwoniłam do pipologa i mi kazał przysłać chlopa o 15 da coś innego
co do tego jak się zorientowałam że jest coś nie tak mianowicie potworny przenikliwy nie do zniesienia ból no i krew z rany siedzę tylko na jednym półdupku i na 3 poduszkach miękkich 😞 😞 mały śpi a ja z bólu sobie popłakuję 😞 😞

• Mamusie
mulant napisał(a):
no więc wczoraj zażyłam antybiotyk i miałam skutki uboczne wymioty biegunka światło wstręt dreszcze normalnie odjechałam dzięki że robuś po raz pierwszy zajmował się małym i nawet go nie musiał bujać bo lulu odrazu zrobił po butli o 21 i spał do 4 rano
o 8 dzwoniłam do pipologa i mi kazał przysłać chlopa o 15 da coś innego
co do tego jak się zorientowałam że jest coś nie tak mianowicie potworny przenikliwy nie do zniesienia ból no i krew z rany siedzę tylko na jednym półdupku i na 3 poduszkach miękkich 😞 😞 mały śpi a ja z bólu sobie popłakuję 😞 😞

biedna Tyyy......i niech mi niekt nie pierdoli,ze tylko po cc sa jakies komplikacje 😠

• Mamusie
dziewczyny co te nasze maluchy sie tak pochorowały!!!
a jak nie maluchy to my same (czyt. mulant) biedulka

Astra to Ty pisałąs ze lekarz okreslił ze to wydzielina z noska?? moja pisałam ze ma katar, ale ona w dzien ma ok, nic nie leci, nie furcze, a po nocy w tym nosku okropnie, ona sie denerwuje do czasu az nie powyciagam białych gilków. co to jest?? mzoe u nas to tez ta wydzielina, ale skad ona sie bierze i co to??
ja sie martwie zbey mi mała zaszczpili w nastepnym tygodniu, bo potem długi weekend i nie wiem jak przychodnia czynna, a nawet jak zaszczepia, nie daj boze jak beda jakies odczyny poszczepienne to bede na pogotowie z dzidkiem jechac. a jeszcze w nastepnym tyg jak zaszcepia to bedzie akurat na komunie co mamy w niedziele u meza w rodzinie. wiec niech juz szcepia teraz najlepiej; tylko nie wiem co z tym pseudo katarem 🙂

• Mamusie
No i nastała ta chwila... Mama pojechała do domu a ja sama z dzieckiem. Mam nadzieję, że dam radę... Mama gotowała, przebierała i nosiła małą, a teraz muszę się nauczyć sama tego wszystkiego... No nic, chciałam dziecka to teraz muszę sama temu wszystkiemu podołać. Wy dajecie to ja też powinnam dać...

• Mamusie
Pewnie się nie najada. Jak już się uwiesi to może pobudzaj Ją do ssania kiedy przysypia. Gilgając w policzek albo pod bródką. W końcu się naje. Potem jeszcze przyśnie głębiej i wtedy próbuj odłożyć 🙂
Ja tak robiłam bo Dżonu miał podobnie, ale potem w między czasie jeszcze musiałam odbekać a wtedy to już po ptokach ;] I trza było usypiać. Ale do teraz czekam aż wpadnie w głębszy sen zanim odłoże bo czujkę ma fenomenalną.. A i tak nie zawsze się uda. Taki charakterek, tylko by się tulił.