Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jak dotąd też tylko z mężem ją zostawiałam, ale musimy jechać oboje, bo mamy jeszcze kilka spraw do załatwienia po drodze. Ja za nią tęsknie jak ona śpi, a co dopiero jak pojadę gdzieś bez mojego skarba ☺️

Oklaski dla Ulki 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

leliva napisał(a):
Moje dziecko opanowało przekręcanie się z brzuszka na plecki 🤪 Skończyło się spokojne leżenie na brzuszku 😁

Brawo, brawo 🙂 Teraz musisz mieć oczy dookoła głowy jak ją na kanapie położysz. Wiem coś o tym, bo moje dziecko bardzo mobilne jest 🙂

No, nie zauważyłam widocznie, ona go dostała w prezencie, więc nawet nie wiem gdzie był kupiony najprawdopodobniej w Irlandii, ale wiem,ze w H&M lubili mieć te przytulanki, bo kiedyś chrześniaczce kupowałam i Bartkowi też jak był malutki 🙂

Moja też cuduje jak ją na brzuchu kładę, czasami tak się buja,że mało brakuje,by się przewróciła na plecy, ale to jeszcze troszeczkę 🙂

sztunia napisał(a):
a ja zostawiam z mama, tata, mezem i siorą
tylko na krótko bo ssak tylko z mojego cyca chce jeść 🙂

schowaj ją pod bluzkę i noś ze sobą 😁

• Mamusie
Musiałam mojej malutkiej wsadzić rurkę w dupcię. Tyle kupy z niej wyleciało, że szok 😞 nic dziwnego, że tak płakała od rana. Właśnie wydawał mi się ten brzuszek troszeczkę twardawy, więc pomogłam Jej. Teraz jest jakby spokojniejsza. A od rana w ogóle nie zrobiła kupki 😞 biedne te maluszki. Tak muszą cierpieć. To chyba przez tego wczorajszego jeżyka i ogórka świeżego 😞 głupia głupia matka!!! 😞(

• Mamusie
Heh, właśnie mam pierwszy raz za sobą jeśli chodzi o zostawianie dzidka. Główna opiekunka - Jego ciocia spisała się rewelacyjnie, w ogóle nie płakał 🙂 Zostawiłam 150 ml mleka ale nie był głodny. I w ten sposób wizyta u gina odklepana 🙂
Gorzej, że ciocia wyjeżdża 😞

moje dziecie postanowiło nie robić kupska w pampersa tylko jak mamusia go na świerzej pościeli położyła by przebrać dupsko on wykorzystał okzaję i mi narobił na łóżko no i pościel już brudna dobre 🙂

z chrzcin
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/sdc11194u.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/2963/sdc11194u.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Aaa mówisz Kasia o tym całym windi? Zaraz mi się przypomina jak kuzynka swojej małej, a też maja Marysię, kręciła tym w tyłku i nic nie wylatywało, nachyliła się,żeby podejrzeć i mała jej strzeliła prosto w twarz 😁 jej mąż się śmiał,ze do końca dnia w piegach chodziła hehe 😁 więc uważaj, bo Ci Marynia może make-up oryginalny strzelić przez przypadek.

Mulant, jaki Hubert już jest wielki, szok 😁

Moje dziecię zjadło 170 ml po raz pierwszy 😮 A to było po tańcach z mamusią. Mamusia aż się cała upociła tak żeśmy szalały 😜 Śmiechu było co niemiara 😁 Teraz oglądam jakiś bzdurny film, a małe nawet nie myśli o spaniu 😮 Królik się podoba 😁
Mulancik junior elegancik 😉

• Mamusie
Mamy cyckowe czy dajecie swoim dzieciom jeść np co godzinę? Bo moja przechodzi dzisiaj samą siebie. Najchętniej to jadłaby co pół godziny. A przecież takie dziecko trawi 2 godziny. To nic dziwnego, że ją później brzuszek boli, bo nie strawi jednego, a pcha w siebie kolejną porcję. Ja zwariuje. Ona ma nastroje jak baba w ciąży 🙂 raz ideał, drugi rsz rozdarciuch jakich mało 🙂

Kasia, nie ma co przesądzać, zobaczysz, małej to minie 🙂 a Wy zapomnicie i jeszcze Wam się zatęskni kiedyś za maleństwem. Ja też po Bartku przez 2 lata nie chciałam słyszeć o drugim dziecku, przyszedł czas i wszystko się zmieniło. A to,że Marysia taka jest to nie kwestia charakteru, tylko pewnie dolegliwości brzuszkowych. Zresztą - nikt nie mówił,że będzie łatwo... 😉

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, no piersią się karmi na żądanie i trzeba sę z tym liczyć,że co chwila mała może chcieć wisieć na cycu - widocznie się nie najada.

No właśnie wiem, ale mnie Michała mama i tym samym Michał sztorcują, że ja jąza często karmię i dlatego ma kolki i boli ją brzuch 😮 a ja karmię kiedy ona sobie tego życzy. Ona ssie 15 minut i zasypia i nie mogę jej dobudzić 😞 biorę do odbicia, przystawiam znowu, pociumka i zasypia :/ ja już głupia jestem. Autentycznie!

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, nie ma co przesądzać, zobaczysz, małej to minie 🙂 a Wy zapomnicie i jeszcze Wam się zatęskni kiedyś za maleństwem. Ja też po Bartku przez 2 lata nie chciałam słyszeć o drugim dziecku, przyszedł czas i wszystko się zmieniło. A to,że Marysia taka jest to nie kwestia charakteru, tylko pewnie dolegliwości brzuszkowych. Zresztą - nikt nie mówił,że będzie łatwo... 😉

Astrunia żartowałam z tym charakterem 🙂 wiem, że to przez dolegliwości brzuszkowe. Najgorsza jest ta bezradność, maluch cierpi, a Ty nie jesteś w stanie mu pomóc 😞
Dzień w dzień jem to samo. Już nawet herbaty nie piję. Wlewam w siebie hektolitry wody. Na tydzień idą prawie dwie zgrzewki. Poprostu już jestem bezsilna w niektórych momentach 😞