Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Astra napisał(a):
Ratunku dziewczyny!!!
Nie wiem co to jest, ciota czy krwotok jakiś, topię się, od 3:00 poszła cała paczka podpasek, a brzuch mnie nawala tak właśnie jak na okres. Wymiękam, co chwila biegam do łazienki 😮 co jest grane? Wczoraj walnęłam 50 brzuszków - może sobie tym zaszkodziłam...? Dżizas, dzisiaj mam ginkę i tak umówioną, ale kurwa jak ona mnie zbada, ja jej cały gabinet zaleję 🙃

Lady, Ty coś chyba pisałaś że miałaś mega ciotę..albo mulant, już nie wiem która. Długo tak mocno leciało? 😮

ja dziś ide do gineki he he po tablety a co 🙂
mi leciało 3 dni i to tak że ho ho aż się bałam a jak się pod prysznicem brałam to ciurkiem normalnie cały brodzik zpaprany był ;/

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mulant napisał(a):
moje dziecie obudziło mnie śmianiem o 4 rano i się śmiało do 5.30 nie wiem co mu obiło ale takiego śmiechu jeszcze od niego nie słyszałam

Aniołka zobaczył 😉
Jak moja gdzieś się nieraz zapatrzy i śmiech urządza i Bartek się pyta co ona tam zobaczyła to mówię,ze aniołka 😁

Głowa mi pęka
w moim domu brak kawy - jakim cudem ja się pytam?!
Mala sobie leży, starszy wybył do babci z łapciami pod pachą i plecakiem samochodzików
Idę zaraz pod prysznic...

Hehe, Hubercik ze śmiechawką 🙂 Moja jak się śmieje nad ranem, to chociaż bym była po totalnie zarwanej nocy, to jestem w stanie jej wszystko wybaczyć 🙂 Ula dziś sobie o 5 pokrzykiwała z radości, że jej pampersa zmieniam 🙂 Aż tatę obudziła.

Teraz już 1,5 godzinki śpi, kończę porządki, jak się obudzi to cyc i na spacer po zakupy.

Nie chcę zapeszać, ale chyba kolki minęły. Nawet sobie pozwoliłam ostatnio na karczek z grilla i małej nic nie było. Koniec z gotowanym kurczakiem!!!! 🤪

Moje dziecko marudziło i właśnie usnęło od wiertarki u sąsiadów. Czasem przydaje się mieszkanie w blokach 😉 A serio to u mnie chyba sobie ludzie jakieś hacjendy w bloku wywalają, bo ciągle CIĄGLE ktoś coś wierci, wali, stuka, puka 😠 Dobrze, że dziecko lubi takie odgłosy. Zaraz dorzucę odkurzacz do tego. Czuję moc na sprzątanie, a to nie często się zdarza 😉

Ja muszę napisać do admina o obdarzonej, bo jej obiecałam, a chyba nie widział tego co pisałam. Może admin też ma lagi jak obdarzona? 😎 😎 😎

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja nie wiem Astra ale chyba pierwszy okres po porodzie to krwawa rzeź. Ja tak miałam, mulant. Ale dobrze, że idziesz do ginki.

fiku ten ruch góra dół wszystkie dzieci lubią. W szkole rodzenia nam mówili i to faktycznie działa. Łukasz tak niuńkę zawsze uspokaja, bo sobie to ze szkoły zapamiętał. Ja unikam, bo to niezła gimnastyka jest. Chyba, że już nic nie działa.
Wera ranny ptaszek popłakuje od 5 co pół godzinki, godzinę to od tego czasu tylko drzemałam. Teraz dudla 😉

Tak też myślę, że wszystkie lubią 🙂 Nabijam się tylko, bo kiedyś jak moja kuzynka wzięła Janka na ręce a ten zaczął popłakiwać to jej chłopak rzucił hasłem - góra dół rób! I zadziałało. Po czym stwierdził - no logiczne, w końcu każdy facet to lubi ;]

• Mamusie
Cześć tak w ogóle. Super dzień, aż ciemno za oknem :P I sennie. Jasiol po 7h spania przespał sie jeszcze godzinkę a potem ze mną w dużym łóżku jeszcze przykimał do 10 :P Teraz też padł, ale oczywiście na mnie.
Wczoraj byliśmy na spacerze. Moje dziecko jest fenomenalne. On na serio nienawidzi wózka. I w ogóle leżenia na plecach chyba. Był straaasznie śpiący i tak się rozryczał w wózku, że musiałam Go wziąć na ręce. Od razu usnął. Chciałam wsadzić z powrotem to znowu się rozwył. I tak w kółko. W końcu się udało. 20 minut i pobudka. Masakra jakaś. Jak patrze na babki z wózkami to mnie szlak trafia :P Z utęsknieniem czekam na spacerówkę ;]

• Mamusie
Koś tam pisał o stresie i o adrenalinie i humorze matki wpływającej na laktację. Ja to miałam w przed dzień , w dzień i dzień po poprakowej maturze z matmy...masakra cycki niemal puste, ale cośtam leciało.

Izunia, ja mam z moim małym to samo...jak tylko mleko to krostki są szorstkie:/

Lady, ta Twoja to ona ciągle je. Niedługo Hubcia od Mulanta przerośnie.

ej? co to jest to co ztunia pisała, że pieluszkę składa się na 3, potem bierze pmpersa od Mai i coś tam?

Kasia, współczuje Mani takich przygód z żołądkiem. Mój Fifi zawsze pięknie śpi, ale właśnie jedyna rzecz która często mu przeszkada to brzuszek i chęć parcia na kupe:/ 😞

Astra, ja pierdziele to nieźle masz z ciotą. Ja bym srała jak nie wiem.
Tak nawiasem mówiąc to najlepsza jest iglina- nim urodziłam wszyscy to tak źle wspominali tą iglinę, a a już jak leżałam na ginekologii pokochałam iglinkę i po porodzie też. Jak wychodziłam ze szpitala to podpierdzieliłam ze 2 kg takiej iglinki która i tak mi na krótko starczyła.

matko, ja nie chce cioty 🥴 to takie straszne dla mnie jest. Ej to jak wy tak macie to ja sram przed pierwszym okresem:/ ale ja karmię dużo takżeluzik, nie tak prędko 😁

Ktoś pisał o karmieniu regularnym co 2-3 godziny,że komuś teściowa tak każe i się czepia. Nie wiem, Kasia, Kika czy tam ktoś to pisał.
Ja karmię kiedy ifi chc, w sumie staram się trzymać tych 2 h odstępu ale no nie raz tak ryczy a nie raz chce mu się pić itd więc mu daję.

Ale czaicie tą akcję, babcia mojego Mateusza cy prababcia Fifiego jest poryta w ch** ona wierzy we wszystko, Fifiemu wszędzie wiąże czerwone wstążki bo się zauroczy, lizała mu ostatnio czoło aby go oduroczyć, bo twierdzi że taka baba go zauroczyła, ciśnie mi takie bajki na te tematy ,że mała bania.
A

• Mamusie
Ale ja nie o tym, bo ja o tym karmieniu chciałam.
i t prababcia, tzw Babka Krycha 😎 jak byłam u nich w domu ( bo mateusz tam mieszkał ) no to Fifi zaczął płakać więc chciałam go nakarmić a wiedziałam, że ostatni raz karmiłam go 2 h temu ale on strasznie płakał więc pomyślałam, że głodny. I mówię jej, da mi go pani? ja muszę go nakarmić, on jest głodny a przy cycu przy okazji się uspokoi. A ona do mnie,że nie że muszą minąć conajmniej 3 h aby dać mu cyca i trzeba się tego trzymać bo to bardzo ważne. Na to ja,że ja znam własne dziecko i że ono musi teraz zjeść bo to jest płacz z głodu , a ona że nie teraz,że za wcześnie, że ON NIE PŁACZE, ON PO PROSTU SOBIE ŚPIEWA, i go kurwa husia na tych rękach,panie boże... jak mną telepało z nerwów, no jak nigdy. W końcu się wkurzyłam i wołam Mateusza,mówię ,że jedziemy do domu bo dziecko głodne, a on do mnie to go nakarm tu przecież, a ja mu na to,że to nie jest miejsce na karmienie,że tu nie pozwolono mu jeść. Babce zatkało kakao i ch**.

• Mamusie
A propo leżaczków, dostaliśmy taki zwykły z 4 materiałowymi kostkami z tako w kolorze fioletowo-różowym, strasznie mi się nie podobał, bo za tą cenę mogli kupić z fisher price, ale mała w nim dostaje szajby, skacze, wierzga, czyli sześciany dają radę 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny 😘
Nie miałam znowu neta, ale was podczytywałam na komórce. Wracając do tego co napisałam ostatnio, miałam 1,5 roku temu glejaka w głowie i wyszłam z tego, teraz na rezonansie mi znowu coś wyszło, czekam teraz na tomografię, a potem biopsję. Nie myślę o tym. Mała jest moją siłą napędową 😉
Wracając do waszych rozmów :
Kasiu Twoja jest podatnym dzieckiem na kolki i pewnie na zwykłym mleku takim jak mój bebilon czy enfamil lady nie wybuliłaby. Każde dziecko jest inne i będzie tolerować mleko, które mu podpasuje. Musisz to jakoś przetrwać, dziecko w końcu wyrasta z kolek.
Ja dalej karmię piersią, pokarmu mam więcej niż miałam kiedykolwiek, coraz mniej dokarmiam i jem wszystko, nawet smażone na oliwie. Małej nic nie jest. Nie jem tylko fast foodów i kupionych słodyczy. Orzechy, góra nabiału, jaja jem bez ograniczeń. W ogóle jestem w szoku, bo Emilia od tygodnia śpi od 20 do 6 bez przerw i po butelce jeszcze do 9. Nie czuję, że mam niemowlaka w domu.
Jeśli chodzi o karmienie, pediatra powiedziała mi, że piersią mogę karmić non stop, sztucznym można już po 2 godzinach, więc ta obowiązkowa przerwa 3 godzinna to mit. Dzieciom ulewającym doradza się nawet podawanie sztucznego w mniejszych porcjach, ale co 2 godziny :P
A tak dla przypomnienia, jak ktoś nie wie, odstępy karmienia liczy się od w tedy kiedy się zaczęło karmić :P
Wspomniane było o ziajce z faktorem 30 - super jest.
Odnośnie pieluch testowałam dadę, wygląd spoko, ogólnie podobne do pampów, ale co ciekawe po otwarciu mała ma mokrą skórę, z chłonnością kiepsko. Wracamy do pampów 😉
Mamy chrzest 23 czerwca.
Odnośnie teściowych, współczuję! Moja ma nas w dupie, nawet nie zadzwoniła jak mała była chora. Moja mama za to nadrabia, gadamy codziennie, uwielbiam ją 😉

Ja w końcu Dady nie przetestowałam zbytnio, tylko na samym początku kilka razy założyłam żeby wypróbować i było ok z chłonnością. Ale wtedy mała mniej sikała. Jedyne co zaobserwowałam to to że Pampersy bardziej śmierdzą od sików niż Dada. Jakiś taki chemiczny zapach się wydziela :/ Póki co jedziemy na Pampersach, bo nadostawałam ich tyle od gości, że się boję że mała z nich wyrośnie za chwilę, bo są do 6 kg. Jeszcze mam jakieś pieluchy od koleżanki co się zwą Babydream. Zrobiła mi z nich tort 😁 Ale też jeszcze nie wypróbowałam.

obdarzona moja nie jest takim strasznym żarłokiem tylko się robi z niej dorosły niemowlak 😉 i je więcej a rzadziej. Teraz wychodzi na dobę 6 posiłków.