Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Astra nie rób tego z tym smoczkiem 🤢 W szkole gadali, że w smoczkach bodajże silikonowych jak się powiększy dziurkę tą są mikroodpryski, które potem dziecko łyka :/ Tylko właśnie nie pamiętam czy to było w silikonowych, czy tych drugich. Ponieważ tego nie pamiętam bulę na nowe smoczki z Aventu na każdy kolejny poziom 😉 Teraz ma dwudziurkowe i trzydziurkowe czekają już na 3 miesiące.
Co do okresu to ja wkładałam po 2 podpaski z tych cienkich co godzinę, a potem jak mi Łukasz kupił takie grube Belli to wystarczały na troche dłużej. Też po porodzie nie miałam takiego krwawienia. Jeszcze ta krew jakas taka rzadka leciała 😮

Acha i dzięki za życzonka :* Moja Werka ma dziś też imieninki. Pod tą okazję idziemy na szczepienie 🤨

• Mamusie
Spełnienia marzeń Lady 🙂 😘
Astra Ty czubie 😁 Ale nasze mamy tak robiły i kolek nie było 😜
Kurde ja znowu uwielbiam new baby i zapach mi nie przeszkadza, szkoda, że już długo na 2 nie pociągnie. U nas znowu dada wystarcza na góra 2,5 godziny, bo albo siku wycieknie, ale mała jęczy, że jej mokro. Pampy mi wytrzymują całą noc od 20 do 6 i nie ma odparzeń.

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/525/dsc02442z.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/8332/dsc02442z.jpg[/IMG][/URL]

[IMG]http://img4.imageshack.us/img4/3070/dsc02382nu.jpg[/IMG]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Nie mogę czasami uwierzyć, że ten pampuszek istnieje i jest mój 😉

kasia_sztuk napisał(a):
To wszystkiego najlepszego również dla Werki 🙂 my też idziemy dzisiaj na szczepienie, mamy na 15 ale ja już się boję 😮 😲

Też się boję 🤨 I tak od tygodnia, bo miała mieć już w zeszłym, ale w nosku jej furkotało.

gulek śliczna królewna 🙂

ggulek napisał(a):
Kasia już 😉
Ja się popłakałam jak dziecko musiałam trzymać podczas szczepienia i płakało jak nigdy 🤢 A D się odwrócił, ale on to by zemdlał na widok igły 😜

gulciu a on w końcu był z Tobą przy porodzie? 🙂

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Kasia już 😉
Ja się popłakałam jak dziecko musiałam trzymać podczas szczepienia i płakało jak nigdy 🤢 A D się odwrócił, ale on to by zemdlał na widok igły 😜

Jezu przenajświętszy to ja też na bank będę wyła 😞 chyba, że Michał będzie maluszka trzymał...
Zawsze jak jesteśmy u jakiegoś lekarza to Michał ją rozbiera, ubiera i w ogóle wszystko koło niej robi 🙂
Lekarka jak nas widzi to z daleka się śmieje 🙂 uwielbia naszą małą no i pielęgniarki też 🙂 bo ona jest tak słodziutką, czarniutką małpeczką, że nie da się jej nie kochać.
A mój Miś dzisiaj całą noc mnie tulił 🙂 bliskości mu się zachciało 🙂 teraz częściej Dzidka tulę niż Jego 🙂 ale dobrze jest. Wydaje mi się, że już powoli zaczynamy się oswajać z tym wszystkim i między nami nie ma żadnych zgrzytów 🙂
Idę Na Wspólnej obejrzeć.

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
ggulek napisał(a):
Kasia już 😉

gulciu a on w końcu był z Tobą przy porodzie? 🙂

hehe był i wytrwał do końca 😁 a jak małą zobaczył to się popłakał, chyba jednak ma jakieś uczucia 😜

sto lat
mój mały o 23 przestraszył się chrzestnego i płakał mi całą noc ;(
miał 15 snu i w płacz a o 4 rano jzk nigdy z uśmiechem na buzi obudził tatusia i tata się z nim bawił do 6 rana a ja śpiochałam i ich gdzieś miałam he he

• Mamusie
Chyba już pisałam kiedyś, że dostaliśmy 2 maty edukacyjne 😁 Ta jest świetna z baby mixa http://faral.com.pl/foto/223EE9B3-323F-404E-9D82-EBE5F6532809.JPEG mała na niej nieźle szaleje bo tu coś szeleści albo grzechocze i ma frajde 😉

Ej bez jaj, już jej ten smoczek zmieniłam 😁 mam też ten z dwoma dziurkami, ja jej tą dziurę powiększyłam, bo mi się wydawało,że z tych dwóch to za szybko zachrzania. Też się dławi, bo za szybko żre, ale myślę,że się nauczy 😉

izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Sztunia Ty mrozisz swoje mleko?Musze zrobicdsobie jakis zapas,bo musze osemke wyrwac i nie wiem jak dlugo nie moge karmic.I w czym mrozisz?
Jak dlugo mozna trzymac zamrozony i kiedy go odciagac.

My mamy roz.3.Dzisiaj kupilam Huggies,zobaczymy co to za jedne sa 🙂

Izuś, dopytaj się dentysty na wszelki wypadek, bo mi kazała po znieczuleniu zęba przez 3 godziny nie karmić.

My Pampersy też 3 mamy 🙂 A że moja Ula to kruszyna, to jeszcze jakieś dwa miesiące na nich pociągniemy 🙂

mroże, ja mam laktator z aventu i tam sa takie pojemniczki z niebieską zakretką
odciagam do nich i od razu zakrecam, opisuje kiedy odciagałam i wio do zamrażlnika na tylna sciankę i moze lezec 3 mieisace nawet
odciagałam dawno, poki co mam dwa zapasy a nic nie wyglada zebym potrzebowała wiec nie odciagam

wlasnie czytalam,ze po znieczuleniu mozna karmic.Ale wole maly zapasik zrobic.Chyba zamowie 4 pojemniki do mrozenia i juz.
Musze zrobic porzadek w gebie,bo mi sie zeby sypia......po Niko tez tak mialam 😞

• Mamusie
Bede musiala w pon.zadzwonic i sie zapytac.

Mamy skierowanie na cwiczenia z Alankiem.Dzisiaj przy okazji kontroli Niko zapytalam sie jej co ona o tym sadzi.Zbadala malego i stwierdzila,ze nie jest zle.Zapisala nam pare spotkan i bedziemy sie uczyc cwiczen podczas zabawy,jak go podnosic.Teraz tylko czekamy na termin.Niko dostal jeszcze serie cwiczen i po wakacjach na kontrole.Jejku....moze narescie po tylu latach bedzie koniec 🤪

Obiad sie gotuje,a Alan spi w nosidelku.Nie przenosze go,bo sie obudzi.A tak to niech pospi.Listonosz dzwonil dzwonkiem,a ten dalej spika(a spi kolo drzwi wejsciowych)

Lady, wszystkiego dobrego dla Ciebie i Werki! 🙂

Moje dziecię zrobiło sobie przerwę w nocy w spaniu od 3 do 5:/ Już po kawce jestem, ale niewiele to pomogło. Zrobię co mam do zrobienia i idę w kimono.

• Mamusie
Hejka 😁 poczytałam trochę wstecz, ale resztę sobie odpuściłam. Byłam dziś z małym na bioderkach w szpitalu, zapomniałam skierowania i ledwo zostałam przyjęta, trzba dowieźć.

Kika , jaką Ty masz śliczną tą córeczkę, taka cukierkowa na zdjęciu profilowym że aż można o takiej pomarzyć 🙂 poprawka matury nie wiem jak, nie mam przeczuć 😁 jak coś to mogę w sierpniu jszcze a potem za rok w maju 😁

Izunia, ej o co chodzi z Alankiem i ćwiceniami? a Niko to pamiętam ,że jeździliście do Opola na jakieś ćwiczenia czy coś, a co Niko było bo nie pamiętam?

Mulant, mojemu też kupa wyłazi..zaczęła wyłazić i wyciekać nawet nie raz miał srake a uszach albo na karku i musiałam go normalnie myć, a używałam w tedy pampersów z pampersa 2, więc pomyślałam,że kupię 3 bo większe i nie będzie problemu. Kupiłam 3, założyłam mu tąpieluchę wysoko i zaś to samo cały czas:/ wkurwiłam się na maxxxa bo jego gówna z ciuszków nie idzie zbytnio czasem doprać i tyle pierdzielenia przy nim jak się tak zesra, ale moja siostra zaproponowała abym nie naciągałamu tych pampersów tak wysoko, bo to ciśnienie wypycha kupę na plecy, że musi mieć tamluz żeby kupa spadła w dół a nie w górę i nawet pomogło hehe 😁

Lady, ooo to Ty musisz mić fajnie z unga bunga 🙂

Sztunia, Teraz miałaś lepiej z un. bu. może dlatego,że chyba Polę lepiej Ci sięrodziło,że miałaś tą ochronę krocz, ale chyba i tak pękłaś? bo nie pamiętam.

Kasia, jak ona jest słodka ta Twoja Mania, no takie włochy mieć .. 😁 w ogóle podziwiam dzieci co śpią na brzuszkach 🙂 mój Fifi nie śpi tak 😞

Ggulek, to ja chyba też zacznę wszystko jeść 😁 nie no boję się tak, a najgorsze że dziś na obiad mam pyszniutkie żeberka, sosik taki wiecie i ziemniaczki i mizerię...ja bym nawet dała 100 zł aby to zjeść a mały nie miał kolki. Ale niestety, zjem ziemniaki i skrzydełka:P
Co do un.bu. to z tą oliwką dobre, ja też mam oliwkę bo przy małym dziecku nie sposb jej ne mieć 😁 Ale już kiedyś ungabungowałam się z oliwką nie raz i hm... wszystko w koło uje****, mam żel z dureza wiśniowy, z czasów ciąży 😎 ale.. no , jego też nie lubię bo też wszystko w koło uwalone tym żelem, a klei on się troszkę.
Dziś albo jutro jak mój M będzie to mu oznajmię, że czas na próbę seksualną.
Ej a po tych tabsach co je bierzesz to masz ochotę na un.bu. czy nie?

• Mamusie
łO matko, przecież to Mateusz musi ogumienie zakupić. Głupie gumki, będą mnie ocierały na maxxa..jak będzie ostra jazda to wskrzesimy ogień 🤪 🤪 🤪

a jeszcze co do pampersów tych 2 sleep coś tam tez je miałam i potwierdzam- walą paloną gumą z motoru:/ fujjj le były dobre, to fakt 🙂
Dada odparzyła pupkę Fifiemu, w normalnych pampersach z pampersa Fifi spał całą noc nie raz z kupą od 9 do 9 rano i nie miał odparzenia, bo w nocy nie raz mi się nie chciało go przewinąć, a po dwóch dniach używania Dady i sumiennym przewijaniu dupsko czerwone i bardzo odciśnęte ślady pieluchy 😞

Lady, jeśli dziś Twe święto to wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, dużo dzieci, dużo pieniędzy, dużo czasu, dużo emerytury, dużo seksu, dużo relaksu, dużo przespanych nocy, mało zmartwień,mało problemów, mało złych humorów , mało rozkapryszonej Wery, żadnych stresów, żadnych depresji, żadnych kłótni, żadnych dni zaczętych stąpnięciem lewą nogą, żadnych problemów finansowych. I spełnienia marzeń i bezproblemowego powrotu do pracy 😁 😘

Piździ dzisiaj niewąsko, mało mi łba nie urwało jak poszlam po pieczywo, dobrze,ze wózek pchałam, to mnie nie porwało 😁

Mała śpi, pranie powieszone, poprasowałam trochę nawet, pomidorówka się gotuje.
Brzuch mnie boli. Cyce mnie bolą. Głowa mnie boli (kurewsko 😠 ). I w ogóle mam doła, bo jestem gruba i zamiast chudnąć o ja tu efekt jo-jo przeżywam. Jeeebał to pies.

• Mamusie
Obdarzona ,Alan sie wygina w literke C.A Nikos chodzi na nozki i kregoslup ma krzywy.

Alan lezy obok mnie i patrzy takim wku....wzrokiem 🤪Matka gadaj do mnie 😁 😁Musze isc po drzewo i brykiet,bo nie mam co do pieca wsadzic.Jego poloze na mate.Czekam,az Niko z wc wroci.

Dzisiaj musze moj ogrod nakryc,bo ma byc mroz....a i obowiazkowo kwiaty pochowac.

• Mamusie
obdarzona92 napisał(a):
a właśnie, od dziś będę przykładną narzeczoną- zacznę robić to czego nie nawidzę i żadko się za to biorę, mianowicie będę prasować. Mateuszka rzeczy rzecz jasna 😎 wczoraj wyprasowałam aż 3 t-shirty, dziś jeszcze 2 bo 5 na raz bym nie wyprasowała 😁

Zaraz masz moj kosz z praniem 🙂