Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
http://www.mamabebe.pl/product-pol-12132-Butelka-antykolkowa-z-szeroka-szyjka-240ml-ze-smoczkiem-Poziom-1.html
Zamówiłam tą butelczynę, żeby małej można było dawać w niej moje mleczko odciągnięte 🙂)
Byłyśmy na bioderkach. Wszystko super. Jutro gin. Biorę tabsy dla karmiących i będzie unga bunga 🙂 wczoraj mnie troszkę blizna pobolewała, ale to chyba na pogodę.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia, no to takie papieroe cienkie, co jak tego się nazbiera więcej i składa się to taka pół metrowa podpaska wychodzi, ja myślałam i wołałam na to iglina:/ a to lignina haha:P

Ggulek, mam przeczucie,że badania wyjdą dobre 🙂 musi być dobrze bo zbyt wiele złego przeszłaś 😞
ja mojego czeszę szczotką z miękkim tym takim 😁
ej ja pierdziele,laktacja Ci sama tak wzmoyła po tak długim czasie? przecież mleko Ci zanikało i karmiłaś, ale jaja 🙂

Leliva, to jest to takie co się daje między nogi i na to krew spływa po porodzie, z takiego materiału takie kwadraty i ich się bierze z 10 i się składa i wychodzi pół metrowa podpacha co jej początek jest na brzuchu a koniec na końcu kości ogonowej.

Lady , karmiona 6 razy to chyba prawidłowo, bo właśnie ostatnio czytałam o rozwoju dwu-miesięczniaka i było że właśnie 6 razyD mój je z 5 razy w dzień i raz w nocy 😁 a w sumie rano bo teraz on przeważnie ok. 5-6 się budzi na am am 😁

ej? kurde wy już na serio unga bunga? właściwie te co urodziły SN TEŻ? ale nie jakieś zabawy tylko sex bezpośredni i prawdziwy? ja nie mogę.,.ja się boję:/ boję się bólu, bo raz z ciekawości z 10 dni temu wsadziłam sobie palec pierwszy raz po porodzie by sprawdzić poziom ciasności:Pto nie dość że ciasno jak w Chinach to jeszcze taki dyskomfort poczułam i sobie pomyśałam,że jakbym miała tam mieć oś większego to by mnie rozerwało i bolało bardzo:/ a po drugie mam lęk antykoncepcyjny, żeby tak czasem nie wpaść...

wasze pierwsze razy po porodzie bolały?

• Mamusie
Obdarzona zwiększyła mi się laktacja jakoś po przeprowadzce, zaczęłam jeść normalnie, bez jakiś diet dla karmiących i mała nagle przestała płakać podczas jedzenia z cycka, coraz dłużej jadła, więc przystawiałam ją częściej i takim sposobem z dokarmiania nawet do 120 przeszłyśmy na maks 60 😉 My zrobiliśmy to jakoś 7 tygodni po i było jak pierwszy raz, ale bez oliwki nie dało rady na początku. Teraz robimy to bez oliwki bo z oliwką mam małą przyjemność i tylko na początku boli, potem jest git 😉
Ja biorę te tabletki dla karmiących cerazette i miałam straszne krwawienie 1,5 tygodnia i dalej plamię, porażka. Dodatkowo używamy gumek i będziemy dopóki nie pomyślimy o 2 bobasie 😜

• Mamusie
sztunia napisał(a):
kasia super
jaki Marysia ma wsłos

a wozek wyglada identycznie jak nasz, takie same kółka i raczka tylko inne jest to przy hamulcu 🙂

A no tak bo Wy też macie Mutsy 🙂 super jest ten wózek, rewelacyjnie się go prowadzi 🙂
a Marysi już mogę spinki zapinać 🙂 tylko muszę je najpierw kupić 🙂

• Mamusie
Co za pogoda 😠Zimno i szaro.

Alan spi.Ja pije kawke i zajadam sie arbuzem 🙂

Ooooo....Obdarzona witaj 🙂Ja bym tej babci chyba dziecko zabrala.Co za glupia krowa i jeszcze hustala go na rekach.U mnie tego nie ma.Jezeli dziecko placze to sa tego powody,a hustanie raczej nie pomoze na glod czy kupe 🙂I jak sie skonczyla akcja?Pojechalas do domu?

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja w końcu Dady nie przetestowałam zbytnio, tylko na samym początku kilka razy założyłam żeby wypróbować i było ok z chłonnością. Ale wtedy mała mniej sikała. Jedyne co zaobserwowałam to to że Pampersy bardziej śmierdzą od sików niż Dada. Jakiś taki chemiczny zapach się wydziela :/ Póki co jedziemy na Pampersach, bo nadostawałam ich tyle od gości, że się boję że mała z nich wyrośnie za chwilę, bo są do 6 kg. Jeszcze mam jakieś pieluchy od koleżanki co się zwą Babydream. Zrobiła mi z nich tort 😁 Ale też jeszcze nie wypróbowałam.

obdarzona moja nie jest takim strasznym żarłokiem tylko się robi z niej dorosły niemowlak 😉 i je więcej a rzadziej. Teraz wychodzi na dobę 6 posiłków.

babydream chyba jak kojarze z rossmana, mam pod blokiem a nie próbowałam , nawet wiekszych przy zuzi.

• Mamusie
kasia a musicie ssać smoczka skoro Marysia nie chce żadnego ?
i kupuj kupij spinki

właśnie ostara ta babcia obdarzona dej spokój 🙂

haha czytam o powrocie tej laktacji a tu nagle przejscie do oliwki
i ja sie zastanawiam czy ona tego cycka ta oliwka smaruje i po co przyjemnośc hahahah

• Mamusie
sztunia napisał(a):
i kupuj kupij spinki

i ja sie zastanawiam czy ona tego cycka ta oliwka smaruje i po co przyjemnośc hahahah

Sztunia ona wlaśnie chce i tylko tego 🙂 chciałam w ogóle Jej nie dawać, żeby była bezsmoczkowym dzieckiem, ale ten ją uspokaja 🙂 a innymi pluje 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
http://www.mamabebe.pl/product-pol-12132-Butelka-antykolkowa-z-szeroka-szyjka-240ml-ze-smoczkiem-Poziom-1.html
Zamówiłam tą butelczynę, żeby małej można było dawać w niej moje mleczko odciągnięte 🙂)
Byłyśmy na bioderkach. Wszystko super. Jutro gin. Biorę tabsy dla karmiących i będzie unga bunga 🙂 wczoraj mnie troszkę blizna pobolewała, ale to chyba na pogodę.

kasia a co to za firma?? nie słyszałam o takiej??
a czemu chxesz podawac butla pokarm swój?? potem moze byc problem ze ssaniem piersi. czytylko awaryjnie??

• Mamusie
sztunia napisał(a):
i kupuj kupij spinki

hahaha 😁 chciałam wam wszystko opisać i tak wyszło 😁

obdarzona92 napisał(a):
Kasia, no to takie papieroe cienkie, co jak tego się nazbiera więcej i składa się to taka pół metrowa podpaska wychodzi, ja myślałam i wołałam na to iglina:/ a to lignina haha:P

Ggulek, mam przeczucie,że badania wyjdą dobre 🙂 musi być dobrze bo zbyt wiele złego przeszłaś 😞
ja mojego czeszę szczotką z miękkim tym takim 😁
ej ja pierdziele,laktacja Ci sama tak wzmoyła po tak długim czasie? przecież mleko Ci zanikało i karmiłaś, ale jaja 🙂

Leliva, to jest to takie co się daje między nogi i na to krew spływa po porodzie, z takiego materiału takie kwadraty i ich się bierze z 10 i się składa i wychodzi pół metrowa podpacha co jej początek jest na brzuchu a koniec na końcu kości ogonowej.

Lady , karmiona 6 razy to chyba prawidłowo, bo właśnie ostatnio czytałam o rozwoju dwu-miesięczniaka i było że właśnie 6 razyD mój je z 5 razy w dzień i raz w nocy 😁 a w sumie rano bo teraz on przeważnie ok. 5-6 się budzi na am am 😁

ej? kurde wy już na serio unga bunga? właściwie te co urodziły SN TEŻ? ale nie jakieś zabawy tylko sex bezpośredni i prawdziwy? ja nie mogę.,.ja się boję:/ boję się bólu, bo raz z ciekawości z 10 dni temu wsadziłam sobie palec pierwszy raz po porodzie by sprawdzić poziom ciasności:Pto nie dość że ciasno jak w Chinach to jeszcze taki dyskomfort poczułam i sobie pomyśałam,że jakbym miała tam mieć oś większego to by mnie rozerwało i bolało bardzo:/ a po drugie mam lęk antykoncepcyjny, żeby tak czasem nie wpaść...

wasze pierwsze razy po porodzie bolały?

My szalejemy na ostro, ale ja nie miałam nacięcia no to inna kwestia. Nic nie bolało, nawet jak mnie gin badał wziernikiem.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

kasia a co to za firma?? nie słyszałam o takiej??
a czemu chxesz podawac butla pokarm swój?? potem moze byc problem ze ssaniem piersi. czytylko awaryjnie??

Ewcia muszę ją nauczyć, bo jak będę musiała gdzieś wyjść to Michał sobie z nią nie poradzi, a ciężko jej idzie jedzenie z butli.
Ewcia to jedyna firma, która robi butelki które odprowadzają powietrze z butelki podczas gdy dziecko je 🙂

hej 🙂

Gulciu witaj 🙂 trzymam kciuki 😘
Obdarzona właśnie jak tam matura, nic się nie chwalisz? 😉jak poszło?
Kasia ale z Ciebie laska 😉 no i z Marysi oczywiście też 🙂 włoski ma super 🙂 a co do butelek to jest jeszcze calma z medeli właśnie dla kobiet, które chcą odciągać pokarm i podawać maluchom, podobno nie zaburza odruchu ssania.
a jeśli chodzi o pieluszki to przetestowałam dadę i babydream z rossmana i powróciłam do pampersów 😉
a moje dziecię wczoraj pierwszy raz spało tak długo od 21 do 2 🤪

ggulek napisał(a):
Obdarzona zwiększyła mi się laktacja jakoś po przeprowadzce, zaczęłam jeść normalnie, bez jakiś diet dla karmiących i mała nagle przestała płakać podczas jedzenia z cycka, coraz dłużej jadła, więc przystawiałam ją częściej i takim sposobem z dokarmiania nawet do 120 przeszłyśmy na maks 60 😉 My zrobiliśmy to jakoś 7 tygodni po i było jak pierwszy raz, ale bez oliwki nie dało rady na początku. Teraz robimy to bez oliwki bo z oliwką mam małą przyjemność i tylko na początku boli, potem jest git 😉
Ja biorę te tabletki dla karmiących cerazette i miałam straszne krwawienie 1,5 tygodnia i dalej plamię, porażka. Dodatkowo używamy gumek i będziemy dopóki nie pomyślimy o 2 bobasie 😜

Coś w tym jest. Jak ja nie jadłam prawie w ogóle, bo nie miałam na to czasu przy karmieniu butlą co 3 godziny i odciąganiu co 3 godziny (karmienie zajmowało i godzinę czasem, odciąganie też do godziny) to nic prawie nie leciało, a jak odpuszczałam, że to już koniec i potem jadłam normalnie nawet słodycze to potem znów więcej mleka było. Tylko, że samym laktatorem się nie da utrzymać laktacji 😞 Ostatnio nacisnęłam sobie cycki i też jeszcze coś poleciało 😮

A jeszcze co do Pampersów to których używacie? Ja mam te New Baby 3-6 kg i to śmierdziuchy są :/ Fakt skóra jest sucha, żadnych odparzeń nie ma, ale ten zapach bardzo szybko się wytwarza, nawet pół godziny po założeniu (pewnie jak tylko pierwsze siuśki się pojawią).

A w ogóle wiecie co moja agentka wyczynia robiąc kupę? Zrobi trochę tak tyci tyci i płacze żeby mamuśka zdjęła pieluchę i poczekała aż reszta wyleci już jak jest odwinięta z pieluchy 😉 Dosłownie kilka razy zdarzyło jej się zrobić kupę w całości do pieluchy (a te kupska objętościowo są imponujące, bo przecież jedna na dobę), a tak to robi zawsze po odwinięciu na pieluchę podłożoną pod pupę. Co sobie będzie całą pupcię brudziła 😉 Już pominę szczegółową historię jak raz mi tą kupą strzeliła na ubranie taki był wyrzut przy bączku 😉