Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A na spacery jak ubieracie teraz dzieciaki? Zakładacie ten pokrowiec na gondole? Wystawiacie ciałko na bezpośrednie działanie promieni słonecznych?
A do dziewczyn, które mają starsze dzieci, kiedy u was zaczęły trzymać same butelkę podczas jedzenia? 😉

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wysłać chłopa do sklepu po jakieś jedzonko dla nas a kupi ci 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/100/dsc00537c.jpg/][IMG]http://img100.imageshack.us/img100/6324/dsc00537c.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
i wróci z tym i powie że kasy nie starczyło na szyneczkę babuni dla żonki ;/

• Mamusie
mulant napisał(a):
3 dni 🙂
tak zapasy dla dziecioka to są a ja mam pustą lodówkę i słychać echo :P

spoko mulancik 🙂
musisz sie przywyczaic, ze teraz najpierw beda potrzeby dziecka. i niejednokrotnie sobie czegos odmówisz jak bedzie trzeba, zeby dla synka było 🙂

dziewczyny, wczoraj babcia została z dziewczynkami a my bylismy z mezem na tym filnie o Agacie Mróz, "nad życie", bardzo wam goraco polecam, super film, tylko słychac było na sali pociaganie nosem i smarkanie w chusteczki. a na koniec ja sie tak rozkleiłam ze wyłam jak bóbr, az wstyd było wyjsc z kina, normalnie powinni ukryta kamere ustawic, mieli by polewke z ludzi, nikt tam chyba z suchymi oczami nie wyszedł. i cały wieczór pzrezywalismy, gadalismy, ajk my bysmy sie zachowali na ich miejscu, czy wybralibysmy urodzenie dzidzi czy swoje zycie. super, mówie Wam, a jeszcze jak wiesz ze to fakt autentyczny, ze tak było, to dostzregasz jak kruche jest zycie, i doceniasz to co masz. a wrazenia z dotykania przez Agate brzuszka, jak sie dowiedziała ze jest w ciazy, szok, zaraz wracaja te chwile które niedawno pzrezywałysmy. kazda z nas powinna pojsc na ten film. wtedy te płacze i nieprzespane noce nic nie znacza, bo mamy takie super skarby. i byle były zdrowe, i za to trzeba dziekowac Bogu, ze my sie dobzre mamy i nasze dzidki tez. takze jak bedziecie miały okazje to wybierzecie sie, najlepiej z mezami 🙂

Moje dziecko znów jest żarłokiem. Wczoraj jadła po 130 ml co 3 godziny w dzień, wypiła łącznie 250 ml wody jeszcze (teraz nawet samą wodę chętnie dudla), o 21 zjadła 170ml i się obudziła znów na żarcie o 2:30 😲 Tatuś ją karmił, bo jeszcze siedział. Zjadła 130, a potem znowu ja ją karmiłam o 5 i też rąbnęła 130. A potem wytrwała do 10 więc się wyspałam za wszystkie czasy, bo o tej 5 jak wstałam to karmienie zajęło 15 minut 😁 Wyspałabym się bardziej gdyby mnie Gra o tron wieczorem nie wciągneła, bo czytałam do północy 😉
Co do przykrywania to moja śpi pod kocykiem. Zwykle go nie skopywała ale odkąd są upały skopuje i śpi bez przykrycia. Ma na sobie body z krótkim rękawem i półśpiochy do spania. Ale u nas sauna niesamowita mimo otwartego balkonu i okna. W nocy jest 25 stopni w domu. Na spacer ani razu nie brałam jeszcze pokrowca na wózek. Biorę parasolkę by bardziej osłonić od słońca. Teraz Werka leży na balkonie w letnim bodziaku na cienkie ramiączka i sobie głuży 😉
Idę oglądać film fikumiku 😉

Też chciałabym zobaczyc ten film, widzialam wywiad z mężem Agaty i to juz mnie bardzo zachęciło 🙂

Na dwór ubieram małej jak jest powyżej 20 stopni body z krótkim rękawkiem i jakąś sukieneczkę, a na główkę opaskę lub cieniutką czapeczkę. Nie przykrywam niczym, chyba że wieje. Staram się małą trzymać w cieniu, żeby słońce nie świeciło bezpośrednio na nią, ale i tak zawsze przed dłuższym wyjściem smaruję ziajką.

Za godzinę szczepienie, czas zacząć budzić małą i się zbierać powolutku.

Muszę się na nowo nauczyć chodzić w butach na obcasie, stopa mi zupełnie odwykła, bo podczas ciąży i teraz też jeszcze tylko na płaskim chodziłam. 😮 🙂

leliva napisał(a):

Muszę się na nowo nauczyć chodzić w butach na obcasie, stopa mi zupełnie odwykła, bo podczas ciąży i teraz też jeszcze tylko na płaskim chodziłam. 😮 🙂

Mam ten sam problem. A na początku ciąży miałam problem by chodzić tylko w płaskim 😉 Bolały mnie pięty i łydki z tyłu.

a ja durna zastanawiałam się czemu mąz nie użył karty ha ha bo kochana żona miała ją przy sobie he he 🙂
no lodóweczka pełna nie tylko grasuje światełko i echo 🙂

Już po szczepieniu. Był płacz, ale szybko się uspokoiła. Moja kruszyna waży 5700g, 63cm 🙂 I może zacząć już jeść tartą marchewkę i jabłuszko 🤪 Czekam na męża i przerabiam jabłko na papkę 🤪 A tymczasem muszę coś dla mojej brzydszej połówki naszykować do jedzenia 😉

Moje dziecko po dwóch dniach całodziennych aktywności podczas, których potrzebowała towarzystwa mojego dziś potrzebuje chwili spokoju i samotności 😉 Sama sobie fikała na macie, potem na kanapie. Posypia w międzyczasie, gaduli i w ogóle mnie nie "woła" piszcząc jak to ma w zwyczaju gdy coś chce 😉 Zdążyłam już posprzątać, nogi wydepilować, pomalować paznokcie, a teraz mi się nudzi 😉 Dziecka jakby nie było 😉

mi sie wydaje,ze juz mozesz tampony. Mulant,mój tez z takimi zapasami wraca jak go posylam po mleko hehe u nas tez kartonik bebika na 3 dni. Mala spi,my sie lenimy po obiedzie 🙂

heh ja znowu wyskoczę z tym allegro: nie opłaca się wam bardziej na all kupować mleko? Ja w aptece swojej płacę za puszkę Enfamilu 24,40, a na allegro też z apteki kupuję 10 puszek za 212zł, przesyłka kurierem gratis. Ponad 3 zł na jednej puszcze zaoszczędzone, a nikt tego dźwigać nie musi, bo pięknie samo do domu przychodzi 😉 Zamawiam jednego dnia, jest na drugi.

no i mnie szlak trafił
no i moje becikowe co miałam szaleć na zakupach muszę wydać na rachunek telefoniczny męża bo przyszło do zapłay 1457 no i dupa

leliva napisał(a):
Jabłuszko przyjęte z zadowoloną miną 🙂 Ale mam radochę, że już jej mogę coś innego podać 🤪

Co tu takie pustki??

ale masz fajnie

ggulek napisał(a):
Leliva, a nie kazała wam robić testu na celiakię? Moja kazała mi dać małej po skończeniu 3 miesiąca łyżeczkę kaszy mannej do mleka odciągniętego lub modyf.
Ja po ćwiczeniach, ledwo zipię, ale nie poddaję się 😜

Nie, nie kazała Uli badać na celiakię. Ale na razie glutenu nie dostanie do jedzenia, stopniowo mi lekarka będzie mówiła jakie produkty mam jej dawać, więc może jeszcze mnie czeka to badanie. Zobaczymy co mi powie za 6 tygodni na następnym szczepieniu. A póki co to będę jej dawać jabłuszko, potem marchewkę, a w następnej kolejności zupki warzywne, tylko jeszcze muszę się dopytać z jakich warzyw.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Padnieta
Wlosy krotkie i rude 😮Ae mi sie podoba
Maz z Niko maja irokeza
Alan po szczepieniu ok.Troche plakal.Wazy 7400 i ma 66cm wedlug mierzenia mojego lekarza.

Spadam spac

Izu rób fotke i dawaj, chce zobaczyc 🙂
ja tez ledwo zywa, Zuzia była na rowerku w foteliku z tatusiem, a ja z Igunia z wózeczkiem spacerowałam... ale była nieznosna, płakała prawie cały spacer, a do tego był taki wiatr ze nie wiem czy se cycków nie załatwiłam, nie pzrewiałam. wtedy co mnie kłuło to było ewidentne pzrewianie, bo tez wychodziłam na balkon z praniem, jak Sztunia pisała, i przeszło po jakichs kilku dniach.a teraz tez zaczynam czuc takie kłucie... fuck.
ale pogadałam z dwoma kolezankami, z wózkami, fajnie było, ale jak gadałysmy t przez ten wiatr az sie zapowietrzałam 🙂 hehe

PS. wiecie co, od wczoraj mi niunia jakimis wymiotami smierdzi. nie tak cały czas, ale na wieczór juz, pzed kąpiela. i nie ulewa wiec nie wiem, wcale nie ulewa, bo myslałabym ze sie cofajace jedzenie odzywa. ale nie...
w sumie od jakiegos tygodnia okropnie się slini i pcha łapki do buzi. myslałam ze to moze zabki, ale nawet tu na mamusiach.pl w tych opisach tygodni dzidzi pisze ze to rozwój slinianek 🙂 nio to mzoe ona jak ta sline tak miele cały dzien to i od tego jedzenia jakies tam zapaszki. macie tak u swoich??

PS. Mulant,a gdzie Twój maz taki rachunek nawalił, dzwonił do lasek na 0800 czy 0700 juz nie pamietam...

a propos kasy to miałam zapytac Kasie, na co marysie szczepiła, bo 720zł na pierwsze szczepienia - szok...

ide spacku, do juterka. moze dadza mi moje laseczki wejsc 🙂