Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

O Matyldo co się naoglądałam tych mat aż mnie głowa boli. W końcu wybrałam tą:
http://allegro.pl/maty-mata-edukacyjna-ocean-z-pozytywka-poduszeczk-i2341396238.html

Już prawie by mnie poniosło i miałam wziąć wersję z projektorem i melodyjkami, ale sobie przypomniałam jak nam kładli do głowy w szkole, że najprostsze zabawki najbardziej rozwijają. A mój mały meloman lubi słuchać normalną muzykę i pozytywki 😉
Szkoda, że jest mały wybór mat-kojców (z podniesionymi bokami). Coś takiego najbardziej chciałam, ale nie znalazłam zbyt ładnych :/

Bry 🙂
Wkurw z rana - chłop miał mieć wolne, ale oczywiscie był tak niezbędny,że musiał jechać 😠
z zakupów nici znowu.

Ogonek śpi po 150ml mlesia, starszak ogląda bajki.

Tyle jeszcze dobrego,że pogoda się ładna robi, pranie wielkie urządzę i może okna umyję.
Folię z ogórków jeszcze pójdę zdjąć, mrozów chyba już nie będzie 🤢
Panie mój, niechże mi się ta ciota wreszcie skończy, bo nic mi krwi niedługo nie zostanie... 😁

WSTAWAĆ!

Niczym 🙂
Mam te patyczki dla dzieci, te takie pogrubiane zeby za daleko nie wepchnąć, ale i tak tylko delikatnie z wierzchu wycieram uszka, do środka nie wpycham, bo i po co, krzywdę można tylko dziecku zrobić.

• Mamusie
No własnie jak dotąd tez myłam tylko naokoło patyczkami z ogranicznikiem, a dziś w słoncu patrze a tam miodziarnia mała i tak sie zastanawiałam.

Ide odłozyc dziada bo usnal. Dzis w nocy znowu pobil rekord - 10h ciagiem i jaksie obudzil to nawet nie płakal za zarełkiem 😮 Dziwny ten dziecior.

Wczoraj urodziła moja znajoma 🙂 Co o ciazy sie dowiedziala dopiero w 21 tyg.

• Mamusie
Wiki ma bujna czupryne 🙂

Alan spi.Jak wstanie to idziemy na spaceek i po drodze pieczywo.
Mleko juz zamrozone dzisiaj ponad 200ml.
Teraz jeszcze sie psychicznie nastwaic 😞Kurwa,jak ja sie boje.

JA czekam ,az wosk sam wyleci ze srodka.A jak sie kapiemy to myje uszka i pozniej wycieram patyczkiemna zewnatrz.Nigdy nie wsadzam do srodka.

No wlazł do wózka i jeszcze wpakował sobie do buzi swój smoczek, który schowałam na pamiątkę (żeby go od tego smoka oduczyć jak miał prawie 2 latka, odcięliśmy końcówkę i już go nie chciał). Myślałam,że walnę, jak go w tym wózku zobaczyłam 😁

A Wikusi cyknę fotkę po kąpieli dzisiaj i tu wrzucę - jak ma włosy po kąpaniu to normalnie jak mały Murzynek,albo jak po papilotach hehe, potem się trochę prostują, ale rzeczywiście są falowane. I o wiele jaśniejsze 🙂

Przeliczyłam sobie właśnie BMI i mam wagę w normie, a do nadwagi sporo mi brakuje, więc oficjalnie przestaję się tym przejmować 😜

Idę się za robotę brać, póki mam moc 😎

Witam! Trzecia zarwana noc z rzędu. Co z tego, że moje dziecko pospało do 3, jak potem był jeden cyc, drugi cyc, kupa, pierd i rzyg i godzina usypiania, bo się dziecko rozbudziło na dobre przy przewijaniu 😞 Zasnęłam z powrotem przed 6 😠 Mój niewyspaniowy wkurw i poiryt się nasilił. Uwaga gryzę.

Nie pamiętam czy wczoraj pisałam, mam dziury w mózgu z tego niewyspania, bioderka ma mała zdrowiutkie, już nie musimy na kontrole przychodzić 🙂 Teraz najbliższy kontakt z lekarzem będzie miała we wtorek na szczepieniu.

Qrwa, ja z tymi zębami nigdy do ładu nie dojdę. Miałam mieć już ostatnią wizytę, wymienić tylko stare wypełnienie na nowe, bo była drobna nieszczelność, a się okazało, że mój "zajebisty" dentysta, do którego wcześniej chodziłam zrobił mi kanałówkę do 1/3 głębokości kanałów 😠 😠 😠 W brode sobie pluję, że do niego chodziłam, fuszerka za fuszerką!!! I to jeszcze całkowicie prywatnie 😠 Najlepsze, że chyba nie zdążę tego zęba doleczyć, bo moja dentystka ma rodzić w czerwcu 😞 Zaś będę musiała kogoś szukać, aż się boję 😞

Dzień doberek 🙂
Wercia kończy dziś 2 miesiące 🙂 Bez jedzenia wytrwała od 18:50 do 3:20. Z tymże usnęła o 20, bo sobie gaduliła i fikała nóziami 🙂 No i nareszcie normalnie je, znaczy po 110-130 przez większość posiłków, bo po szczepionce zdarzyło jej się nawet tylko 60 zjeść na jeden posiłek.
Dziś imieniny mojej drugiej babci. Trochę sobie posiedzimy, bo Łukasz ma jazdy tam w pobliżu od 19 do 21, więc ja w tym czasie zostanę u babci, a jedziemy na 17. Wykąpaliśmy małą z rana, bo wieczorem tak późno nie będziemy jej męczyć. Ciekawe czy nie będzie miała problemu z zaśnięciem jak wrócimy do domu koło wpoł do dziesiątej. A co do uszek to my jak Izunia. Myjemy z wierzchu przy kąpieli, a potem wycieram tylko raczej watką zawiniętą na palec. Do środka nic nie wkładam.
Wikusia piękna dziewczynka i zdjęcie Bartka też super 🙂

a ja bez mleka dla żarłoka bo apteka nie dowiozła wrrr 😞 wstawałam 12 3 6 o 4 rano sranie i koniec spania
jestem po swoim pierwszym razie he he
czekałam na ból ale go nie było zamiast się degustować to ja na ból czekałam he he 😁 😁 😁

• Mamusie
mulant napisał(a):
a ja bez mleka dla żarłoka bo apteka nie dowiozła wrrr 😞 wstawałam 12 3 6 o 4 rano sranie i koniec spania
jestem po swoim pierwszym razie he he
czekałam na ból ale go nie było zamiast się degustować to ja na ból czekałam he he 😁 😁 😁

Mulant dobre, dobre....ja tez mialam takie glupie mysli,ze bedzie bolec.W sumie mialam cc.To predzej brzusio mogl dokuczac.

czytam ciekawy artykuł o mowie dziecka może kogoś zainteresuje
http://www.mamazone.pl/slajdy/male-dziecko/2011/co-ci-powie-twoje-dziecko/agu-czyli-gluzenie.aspx

mulant napisał(a):
czytam ciekawy artykuł o mowie dziecka może kogoś zainteresuje
http://www.mamazone.pl/slajdy/male-dziecko/2011/co-ci-powie-twoje-dziecko/agu-czyli-gluzenie.aspx

Ja byłam zjawiskiem dziwacznym, bo zaczęłam mówić pełnymi zdaniami mając rok i 2 miesiące. Mama mówiła, że ludzie się na spacerze za nami oglądali jak do niej z wózka gadałam 😁 Albo mama mnie lulała do snu na rękach, a ja mówiłam jak już byłam bardzo śpiąca: "mamuniu już starczy" 🙃 Heheh zawsze miałam zdolności do języków, bo obcych też się błyskawicznie uczę 😉 Choć i tak nie przebiję mojej przyjaciółki Doroty, która zaczęła czytać i pisać mając 3 lata. I to nie dlatego, że ją rodzice męczyli i uczyli na siłę, tylko ona chciała umieć czytać i pisać. Pisała takie historyjki o pieskach wraz z rysunkami (bo miała w domu 2 jamniki) i jak kiedyś to czytałyśmy jako nastolatki to miałyśmy niezłą bekę. Normalnie zapis tego co siedzi w głowie 3-latka. Niesamowity materiał na jakąś pracę naukową 🙂
Właśnie sobie uświadomiłam, że znamy się z Dorotą 23 lata 😲

a ja podejrzewam że hubert to będzie taki jak mój teściowa zawsze powtarza że robertowi to nic się nie chciało i zaczynał chodzić w wieku 1,5 roku ;/
he he a mówić to bardzo długo nie mówił zobaczymy jak się wyrodzi hubuś 😁 😁

No ja byłam rozgadana, ale za to zaczęłam późno chodzić. Za to mój Łukasz zaczął bardz szybko chodzić i wyłaził z łóżeczka wspinaczkę uskuteczniając 😉

• Mamusie
mulant napisał(a):
no to mam gości i to na grilla się wprosili wrr dobrze że mam coś w lodówce bo byłam na zakupach a nie kupował mój chłop 😠 😠

uuu....milego grillowania 🙂Ja ide robic kluski na jutro.Rosolek juz gotowy,jeszcze rolady zrobie.....musze mezusiowi dobry obiadek zrobic 😉