Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Pogoda u nas piekna!Niko szalal w basenie 🙂

Bylismy na kontroli z Alanem.Wazy 8kg.Mysle,ze wiecej bylo,bo Pani miala - pielucha nastawione,a on mial czysta.Juz nie chcialam jej dupy zawracac 🙂
ostalismy skierowanie na cwiczenia 😠W sumie juz chodzimy na taka pokazowke,ale Pani dr.chce,aby Alanek cwiczyl,byl masowany itd.Ma asymetrie.Ja to wiedzialam.I ciagle z tym wlacze.Mysle,ze styl podnoszenia,noszenia plus cwiczenia dadza rade 😉

Jestem padnieta po Opolu.Szybko na targ polecielismy po ziemniaki i koperek.Ale byl pyszny obiad.
W sobote tesc chce kopac swoje ziemniaki....mniam.
Kupilam dzisiaj Niko spodnie w lumpie..........2 pary za 11 zl 🙂Ale fajne.Bo zwyklych ma pelno,a wyjsciowych 2 pary.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U nas lało jak z cebra, ale rano. Az obudzilam Grzesia zeby Fifulca do szkoly zawiozl. Przez caly dzien siapi ten deszcz, rano byla burza. A i tak sie ze mnie leje. Pozamiatam jeszcze, ide sie wykąpać, potem Zuzkę i bedzie czas na prasowanie 🥴 Trzeba nadrobic zaległości ☺️

• Mamusie
A u nas już nie pada 🙂
Michał musi jechać do apteki po tabsy bo się skończyły.
Ey czy któraś z Was bierze Cerazette i plani po nich? Mnie już szlag trafia bo cały czas plamie po tym gównie 😞
Dziecko wykąpane opierdziela cyca. Dzisiaj ją chyba brzusio boli bo jak próbuje bączka puścić to aż czerwona się robi 😞 co żem mogła zjeść, nie pamiętam 😞 biedna kruszynka marudna dziś cały dzień i spać nie chciała w ogóle 😞

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
A u nas już nie pada 🙂
Ey czy któraś z Was bierze Cerazette i plani po nich? Mnie już szlag trafia bo cały czas plamie po tym gównie 😞
Dziecko wykąpane opierdziela cyca. Dzisiaj ją chyba brzusio boli bo jak próbuje bączka puścić to aż czerwona się robi 😞 co żem mogła zjeść, nie pamiętam 😞 biedna kruszynka marudna dziś cały dzień i spać nie chciała w ogóle 😞

A dopajalas ja? Wiem, ze przy cycu nie trzeba, ale jak jest gorąco to warto. U mnie nie ma problemu z kupa, ale Zulka nie chce w ogóle pić. Zaraz pluje i sie drze bo glodna 🙂

• Mamusie
Alan dzisiaj pil o 7 rano i pozniej o 12.15 😮tez ciagle plakal i si eprezyl.A to wszystko przez ta pogode.Tak mi powiedziala Pani od laktacji z szpitala,bo ja spotkalam.
Alan pluje woda,ale mamusia dzielnie podaje w taki upal.Cos tam wleci.

Ooooo...marudizmy,wiec pora na kapiel i cyc 😉

• Mamusie
meti84 napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde mam wrażenie, że mam coraz mniej pokarmu. Dostawiam małą ile wlezie, ale ona się denerwuje, że tak słabo leci. Może za mało jem.

A dobrze przybiera na wadze? Bo jak tak to nie ma sie czym martwic. (Łatwo powiedziec)

Nie wiem właśnie, niby wg wagi waży cały czas 5 kg, ale jedt coraz cięższa, ochujeć można normalnie 😞
A wodą ją dopajam czasami, ale i tak się zaraz drze bo głodna jest.
A Ty karmisz jeszcze cycem?

• Mamusie
Kochana, ja juz nie pamietam jak to jest. Jak miala 2 tygodnie zaczelam ja dokarmiac. Po dwóch cycach potrafiła wciagnac 70 ml. I tak ja dokarmiałam do 6 tyg, w cyckach bylo coraz mniej, az w koncu dalam spokój. Mojego Grzesia siostra tak dokarmiała syna 6 m-cy, myslałam, ze mi sie tez uda... Z Fifim tez mialam ten problem, poza tym ta wstretna skaza 🤨

• Mamusie
Kurcze musze Zulę obudzić na kąpiel, dopiero zasnela, caly dzien marudzi, chyba te dziasła jej dokuczaja, caly czas paluchy pcha to buzki, slini sie jak cholera, chyba jutro sliniak jej zaloze. Z ranca wysle tatusia do apteki po szczoteczke silikonowa i zel na zabkowanie, moze pomoze.
ooo, obudzila sie, idziemy sie kapac 🙂

• Mamusie
Zula juz wykapana, jak ja zostawialam to ogladala kaczki na karuzeli 😁
Jezeli chodzo o zabki, to chyba juz sie zaczyna, troche dzis o tym czytalam. Ale zanim pojawi sie ten pierwszy zabek to moze minac jeszcze ze dwa mi-e. Szczerze mowiac niewiele wiem na ten temat. Wydaje mi sie, ze Filip mial od razu gebe pelna zebów 😆 W ogole nie pamietam czegos takiego jak zabkowanie, wszystko poszlo szybko i bezbolesnie 😜 Tym razem chyba tak nie bedzie 😞

Cos sie odzywala przed chwila, zajrzalam, zmeczona jak cholera...

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
A u nas już nie pada 🙂

ja brałam po Mai i nic mi nie było

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde mam wrażenie, że mam coraz mniej pokarmu. Dostawiam małą ile wlezie, ale ona się denerwuje, że tak słabo leci. Może za mało jem.

amoże się denerwuje, bo brzuch ją boli
Majka jak ja bolał brzuch to miała cycka w buzi i potrafiła płakać bo coś jej nie pasiło w brzuchu
a Pola wkurza się z samego poczatku bo nie nadaza łapać

kasia a ty dokarmiasz czymi się coś pokickało?

• Mamusie
Maja kumpela jak poszła z 4miesieczną córką to lekarz mówił o za chwilę będzie ząbek, a pierwszy ząbek wyszedł jej jakmiała 9miesiecy
wiec z tym zabkowaniemto róznie bywa
dziecko wkłada rece do buzi,bo właśnie dowiaduje się że je ma 🙂
na ten moemnt wszystko wpycha do geby bo tak poznaje swiat
jak skapnie się że ma nogi to też je do buzi wsadzi 🙂
poza tym oznaka slinienia to często kwestia dojrzewania układu pokarmowego
a z drugiej strony jak wpycha rece to i wiecej lsiny wydziela

dzidziory wykąpane już spią smacznie
Majka z michałęm się wyprysnicowała
a ja poli teżzrobiłam dłuzsząkapiel że nawet na brzuchu popływała
u nas były już3 burze i jest teraz spoko
musze sie wykapac i ide prasować
któraś teżma taki plan 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

amoże się denerwuje, bo brzuch ją boli
Majka jak ja bolał brzuch to miała cycka w buzi i potrafiła płakać bo coś jej nie pasiło w brzuchu
a Pola wkurza się z samego poczatku bo nie nadaza łapać

kasia a ty dokarmiasz czymi się coś pokickało?

Nie, nie dokarmiam. Tylko cyc. To może i faktycznie dlatego się denerwuje bo brzuszek ją boli. Bo jak ją biorę do odbicia i naciskam na cyca to sika to mleko..

• Mamusie
sztunia napisał(a):
[
musze sie wykapac i ide prasować
któraś teżma taki plan 🙂

No ja, czeka tylko az Zuza dobrze zasnie.
A z tymi zabkami to masz troche racji, ale niewykluczone, ze juz ida, i to nie znaczy ze zaraz wyjda, bo to moze sie ciagnac i ciagnac 😞