Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sztunia dzięki hehehe
wbijam się w 38, ale gorę zawsze noszę w większym rozmiarze, żeby schować brzuchol. 8cm zgubiłam, jeszcze tak z 5 by się przydało 😉

Miałam dziś jechać na wakacje, a auto od tygodnia u mechanika i jeszcze go nie skończył. I ch... strzelił cały wyjazd 😠

Mała mi się budziła w nocy chyba z 7-8 razy.

Ula raczkuje, wlaśnie mi ucieka z maty.

• Mamusie
Dzień dobry właśnie zamówiłam małemu pościel na zmianę
http://allegro.pl/4-el-90x120-posciel-ochraniacz-przescieradlo-i2475242415.html Dinozaury na zmianę i rożek na prezent
http://allegro.pl/sliczne-rozki-rozek-nadia-duzo-wzorkow-i2481407288.html Baranki kolorowe

• Mamusie
Czesc 🙂

Sniadanko zjedzone,kawka wypita...........i len w dupie zawital 😠

Alanek ma ciple czulko,ale mierzylam temp.i jest ok.37,4.Ale taka ma zawsze jak mierze tym do czola.

Ide pranie wstawie i zmywarke ogarne.

Zamowilam juz busa dla siostry na 28.07,ale sie ciesze.Widzialam ja w pazdzierniku.

A Was wywialo?

• Mamusie
Siemka.
My dzisiaj wstałyśmy o 5 i o 9.20 🙂
Kupiłam malutkiej wczoraj jabłuszko w słoiczku 🙂 dałam jej ociupinkę, dosłownię plamkę wielkości ziarenka groszku, na początku się krzywiła i pluła 🙂 a później tak jej zasmakowało, że dałam jej jeszcze ociupinkę ale mlaskała i się oblizywała 🤪 śmieszny widok 🙂 ale najważniejsze, że nie pluła 🙂

leliva napisał(a):
Miałam dziś jechać na wakacje, a auto od tygodnia u mechanika i jeszcze go nie skończył. I ch... strzelił cały wyjazd 😠

Mała mi się budziła w nocy chyba z 7-8 razy.

Ula raczkuje, wlaśnie mi ucieka z maty.

już ?? tak szybko boże jak ten czas zleciał

Idę żurek gotować, sprzątnęłam wszystko co miałam sprzątnąć, pranie też wstawiłam. Bartek sprząta pokoj. Zero słodyczy, zero tv i zero komputera. Na dwór wyjdzie tylko ze mną jak będę szła z małą na spacer.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Idę żurek gotować, sprzątnęłam wszystko co miałam sprzątnąć, pranie też wstawiłam. Bartek sprząta pokoj. Zero słodyczy, zero tv i zero komputera. Na dwór wyjdzie tylko ze mną jak będę szła z małą na spacer.

To sie młodemu opłacało....ale bardzo dobrze.
Ciekawe co dziadkowie pwiedza jak do nich nie bedzie przylatywac.

Ale kara musi byc.

• Mamusie
Hejo 🙂

Widzę Astra że niezła bania :/ Ale taka to kolej rzeczy chyba. Tak jak napisałaś, dla starszych dzieciaczków to taka ich mała tragedia. Swego czasu jak ja byłam takim bąblem to moja 3,5 letnia siostra w chwili nieuwagi mamy wylała na mnie całą wanienkę wody do kąpania. Dostała srogi opierdol, potem siedziała w kącie, płakała i tata z Nią rozmawiał. Ona pamięta to do dziś a mama strasznie żałuje że tak impulsywnie i agresywnie zareagowała. Nie uderzyła, ale nawrzeszczała mocno - też się nie dziwię :| W chwili tak silnego strachu czasami nie da się opanować emocji. Przynajmniej zdało egzamin bo to był jedyny taki wybryk. Potem na moje (nie)szczęście nauczyli Ją matkowania mi i tak zostało do dziś 😮 hehe

Leliva ale macie placek z wakacjami. Jednak jeszcze 3 tygodnie chyba masz macierzyńskiego to może zdążycie pojechać. Urlop wykorzystujesz?
I jak to Ula raczkuje? Tak normalnie? Czy bardziej się czołga? 🙂

Mój dzidizuś dzisiaj w nocy też niespokojny. Najpierw nie mógł usnąć a potem o 4 się obudził z rykiem i bólem brzuszka znowu :/ A jeszcze jak na złość mój cycek stawia opory. Pół godziny ściągałam dziś mleko i tylko 70 ml wylazło. A chyba coś tam jeszcze było, sama już nie wiem. Może to taki jakiś kryzys znowu albo co? Mam stracha. Choć i tak w weekend idzie pierwsza marchewa 🙂 Już się nie moge doczekać tej pomarańczowej gęby 😁

• Mamusie
U nas dzisiaj mega czkawka o 3, pierwszy raz obudziła się przed 6 od początku maja. Taka noc paskudna 😜 Za to w dzień jęki i spanie.
Jutro jedziemy do moich teściów, mamy robione wspólnie urodziny D, teściowej i moje, a zero weny na prezent dla teściowej. Co wy kupowałyście? Biżuteria odpada, bo nie trafie w gust, zamówiłam fajną szkatułkę na biżuterię, ale nie doszła, więc musimy coś innego wykombinować.

• Mamusie
hejka
znowu szwędałam się po sklepach tym razem wziełam moje dzieciory,bomiał byćtoszybki sprintno i był
body pod sukienkękupione,a propos kupic body białe z krótkim rekawem bez zadnych napisów i nie zapinane zprzodu-temat ciezki do ogarniecia
kwiatuszki do opaski kupione 🙂
przent dla szwagra- perfumy wsephorze jest wyptrzedaz i kupiłam mu moje ulubione i teraz bede na szwagrze wisiec 🙂

haha i codo sukienki,kurwa jakbymało mi było, chciałam kupic 34 ale pojebały misie wieszaki kupiłsam 36, i nibyok, alei takmusze wymienic bo jest u dołu jakas skaza
i wsumiejuz se reki obicac nie dam jaki ja rozmiar mierzyłam,wiec po weekendzieod nowa atakna new yorkera

izunia nieciekawie, trzymam kciuki

mulant leliva raczej miała na mysli uczieczke dzidzi z maty,bo do raczka tojeszcze sporo czasu 🙂

zupaugotowana
bolimniegłowa czuje sie lepiej ale boli
dzis znowu ksciół tym razem nauki
Majka juz od ranami mowi ze chce do tościoła- bo ona k nie mówi,i jaknasz kosciół widziała to spazmów dostała boona już chce tam iść

aaaa
i dzisiejsza akcja,
po 40 minutowym płaczu
wkońcunastapiła kapitulacjaze strony dwulatka
zgoda zapanowała
tulimy sie i gadamy
i mówie do niej że pewniesie zsikała ale ma pieluche,dotykam i suchajest
alepatrzena jej rekawa on cały mokry imówie "a rekaw od czegomasz taki mokry"
aMajka z taką powagą " od śpików"
umarłam 🙃

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂

kyrde Izunia nie wyglada to dobzre z tym kleszczem, bo to mógł byc jakis skubaniec zarazony jak tak sie zrobiło po tym. ale reagujcie póki czas...

Astra nieśle ten Twoj bartus się buntuje, moja tez teraz jakas taka nerwowa, a juz było fajnie wczoraj, bo 3 dni sie nie zsiusiała, i wczoraj mówi ze ona umie nos smarkac, co tak z nia walczyłam i taka była słodziacha a dzis znów jakis ja diabeł dopadł.
nio i z nocy była zlana znów 😞 czyżby bób jednak zawodził?? kurcze, a juz tak fajnie było.

wczoraj tak jak kasia dałam troche małej jabłuszka, nie doczekałam do dzis, bo miałam dzis dac 🙂 w 4 miesiace 🙂 nio tochyba lekko nie bedzie, bo okrutnie sie krzywiła, i nie chciała, wypluwała,a mzoe i łykac nie umiała(nie pamietam jk z zuza było. juz se wyobrazam marchewke jak ona nie chciała jabłuszka 😞

robi kupe juz 6 razy dzinnie, dzis pzred lekarzem zrobiła jak ja wziełam do odbicia, było troche w pieluszce a reszta na nodze i an mojej koszuli nocnej, od pachy mnie obdrzyzgała az do kolan, a pod spodem az stanik był zołty, tak pzreciezkło... kur... co za pampersy 😞

bylismy na bioderkach, niby mówił ze ok (był inny lekarz w zastepstwie), ale czekamy na wykształcenie sie jakiejs kosci(bo narazie na iusg widac ze jest chrzstka, bo tylko taki cien. i dalej pieluchowanie i kłądzenie spac na brzuszku 😞 nio i namacił mi o witaminie D3, ze moze ma zespó słabego wchałaniania (czy cos takiego) i ze moze zwiekszyc zeby sie szybciej wykształciło. zapisałam sie juz do rodzinnej, ma orzec, choc w sumie miała te badania zeby wykluczyc krzywice (od pocacych sie stópek i główki mokrej) i nic nie wykryła. a mówiła ze ta witamine tez mozna pzredawkowa. zobaczymy co powie w pon....
jakos weny nie mam, a w niedziele mama gosci i czeka sprzatanie i gotowanie, chrzestna moja przyjezdza zeby zobaczyc jak mieszkamy, bo nie była jeszcze i zaprosilismy ich, juz 11 lat w białym jestesmy wiec wypada 🙂
a i kurde wiecei co, jako mi żelazko brudzi 😞 tzn nie wiem jakis kamien czy cos jest ze jak woda psiukam czy para to takie rdzawe brudki wylatuja i pobrudziłam sobie przy prasowaniu moja nowo niebieska spódniczke 😞 brrr
miałyscie tak?? macie jakis sposób?? da sie to wyczyscic??

izunia1986op napisał(a):
Astra napisał(a):

To sie młodemu opłacało....ale bardzo dobrze.
Ciekawe co dziadkowie pwiedza jak do nich nie bedzie przylatywac.

Ale kara musi byc.

Teściowa była i się pytala czy Bartek chory. Powiedzieliśmy,że ma karę. A ona,że nie chciała nam mówic, ale Bartek im kilkakrotnie mówił,że kocha Wikusię, ale lepiej by było jakbyśmy ją komuś oddali 😮 wierzę. Tylko czemu mi tego do diabła nikt wcześniej nie powiedział?!
jak byliśmy u mojej mamy to podsłuchałam w pokoju jak Bartek jej opowiada,że Wiktoria jest niegrzeczna, że on nie może w nocy spać,bo ona cały czas płacze i wiele innych pierdół, przerwalam mu monolog, bo weszłam i sie spytałam, czemu kłamie, a on "żartowałem" i uciekl drzwiami balkonowymi, bo się bał,że go wezmę na rozmowę... Tak jakby nie mógł sobie z tym poradzić,ze dotąd on był jedynym wnusiem dziadków z obu stron, naszym jedynym dzieckiem i wszystko kręciło sie wokół niego, a teraz minimalnie, ale jednak musi się dzielić...
mam nadzieję,że sobie z tą sytuacją poradzimy.
Śniło mi się całą noc,że ją poparzył...normalnie jeszcze mi te nerwy od wczoraj nie minęły.

ewcia napisał(a):
hej dziewczyny 🙂

kyrde Izunia nie wyglada to dobzre z tym kleszczem, bo to mógł byc jakis skubaniec zarazony jak tak sie zrobiło po tym. ale reagujcie póki czas...

Izu, biegiem do lekarza, u nas dorosły facet olał sprawę i zmarł, prawdopodobnie przez tego kleszcza.

Astra nieśle ten Twoj bartus się buntuje, moja tez teraz jakas taka nerwowa, a juz było fajnie wczoraj, bo 3 dni sie nie zsiusiała, i wczoraj mówi ze ona umie nos smarkac, co tak z nia walczyłam i taka była słodziacha a dzis znów jakis ja diabeł dopadł.
nio i z nocy była zlana znów 😞 czyżby bób jednak zawodził?? kurcze, a juz tak fajnie było.

Ewcia, ja z B nigdy nie miałam problemów, z niczym, odkąd jest Wiki są bunty i inne historie...
wczoraj tak jak kasia dałam troche małej jabłuszka, nie doczekałam do dzis, bo miałam dzis dac 🙂 w 4 miesiace 🙂 nio tochyba lekko nie bedzie, bo okrutnie sie krzywiła, i nie chciała, wypluwała,a mzoe i łykac nie umiała(nie pamietam jk z zuza było. juz se wyobrazam marchewke jak ona nie chciała jabłuszka 😞

Ewcia, Wiki jabłkiem pluła, kwasiła się i nie chciała, a marchewkę z hippa razem ze sloikiem by zjadła. Marchewka lepsza, bo słodziutka 😉

• Mamusie
myslisz Astra ze marchewke bedzie jadła?? wątpie, rzadko komu smakuje, ale jak nie zje marchewki tej co mamy z bobovity to kupie z Hippa, tylko bede uwazała zeby słoiczka nie połkneła 🙂 hihi

nio z tymi buntami, nasza w sumie kocha Igusie, ajk sie nia opiekuje, guga do niej, teraz jak Iga tak sobie buźką pierdzi to mówi" Ty mój mały prukaczu" albo jej tekst głowny "ty moja mała kochanko" hehe nio i pierdzi jej na brzuszku ajk pzrewijam i ma brzuszek goły i usmiechaja sie do siebie, gadaja po swojemu, zuzia spiewa piosenki, ale pwnie w głebi duszy tez ma takie swoje tragedia z nia zwiazane, bo jednak jak ejstem z nimi sama to ten czas pzrewaza na korzysc małej, jedzenie i pzrewijanie i juz tyle czasu...

ewcia napisał(a):
myslisz Astra ze marchewke bedzie jadła?? wątpie, rzadko komu smakuje, ale jak nie zje marchewki tej co mamy z bobovity to kupie z Hippa, tylko bede uwazała zeby słoiczka nie połkneła 🙂 hihi

nio z tymi buntami, nasza w sumie kocha Igusie, ajk sie nia opiekuje, guga do niej, teraz jak Iga tak sobie buźką pierdzi to mówi" Ty mój mały prukaczu" albo jej tekst głowny "ty moja mała kochanko" hehe nio i pierdzi jej na brzuszku ajk pzrewijam i ma brzuszek goły i usmiechaja sie do siebie, gadaja po swojemu, zuzia spiewa piosenki, ale pwnie w głebi duszy tez ma takie swoje tragedia z nia zwiazane, bo jednak jak ejstem z nimi sama to ten czas pzrewaza na korzysc małej, jedzenie i pzrewijanie i juz tyle czasu...

no mówię ci, u nas tak było z tą marchewką 🙂

co do reszty - bartek robi tak samo jak twoja zuza, a jednak wystarczy chwila gorszej formy i jazda sie zaczyna...