Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
sam jestem dumna mój grubcio usiadł duma mnie rozwala ach

ach super, tzn ze jest siłacz jak moja Iguska 🙂

teraz mu nogi wystają z poza łóżeczka oczywiście skarpetek już nie ma 😁

ewcia napisał(a):
nio lady pewnie Iga tak reaguje na te mleko modyfikowane, choc w sumie musi jakos je przyjac bo nie wyobrazam sobie sciagac. chyba ze kaszki nie bedzie jadła. potem wprowadze.

Ja bym to dawała Ewcia po trochu do słoiczka z owocem tą kaszkę mleczno-ryżową i dopiero jak się przyzwyczai to bym robiła z tego kaszkę do jedzenia łyżeczką. Tak jak się zmienia markę mleka to się wprowadza powoli, najpierw jedną miarkę nowego, a resztę tego co do tej pory mleka, potem 2 nowego i resztę starego itd.

• Mamusie
mulant napisał(a):
ewcia napisał(a):
mulant napisał(a):
sam jestem dumna mój grubcio usiadł duma mnie rozwala ach

ach super, tzn ze jest siłacz jak moja Iguska 🙂

teraz mu nogi wystają z poza łóżeczka oczywiście skarpetek już nie ma 😁

hehe fajnie, ja zauwazyłamz e moja jak siedzi to sie w ogole inaczej bawi, zabawkami i w ogole, cieszy sie, swiat z innej perspektywy jest 🙂

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
ewcia napisał(a):
nio lady pewnie Iga tak reaguje na te mleko modyfikowane, choc w sumie musi jakos je przyjac bo nie wyobrazam sobie sciagac. chyba ze kaszki nie bedzie jadła. potem wprowadze.

Ja bym to dawała Ewcia po trochu do słoiczka z owocem tą kaszkę mleczno-ryżową i dopiero jak się przyzwyczai to bym robiła z tego kaszkę do jedzenia łyżeczką. Tak jak się zmienia markę mleka to się wprowadza powoli, najpierw jedną miarkę nowego, a resztę tego co do tej pory mleka, potem 2 nowego i resztę starego itd.

a moze i tak, ja jej w sumie daje z owocami zeby zjadła, ale moze za duzo dla niej. kurde ale np astry wiki jak na sztucznym to tez tak reaguje??

fikumiku napisał(a):
Aaaaaa Astra, to sa kuny domowe 🙂 I serio tak na lajcie sie wygrzewaja? Bartek goni? 😜

pewnie, ze goni 🙂 no serio tak wyłażą, tak jakby czegoś wypatrywały, a stoją na dwóch łapkach 😁

ewcia, to nowe okna praktycznie, wiec albo damy mojej babci, albo zostaną na strychu, może ktoś kupi a moze się kiedyś przydadzą.

fikumiku napisał(a):
Aaaaaa Astra, to sa kuny domowe 🙂 I serio tak na lajcie sie wygrzewaja? Bartek goni? 😜

pewnie, ze goni 🙂 no serio tak wyłażą, tak jakby czegoś wypatrywały, a stoją na dwóch łapkach 😁

ewcia, to nowe okna praktycznie, wiec albo damy mojej babci, albo zostaną na strychu, może ktoś kupi a moze się kiedyś przydadzą.

sztunia napisał(a):
a wiecie co jest dobre na kuny?

gówno tygrysa.....

dzwoniłysmy kiedys do zoo po to, sikałysmy po nogach a babkapowiedziala że jąto nie dziwi bo wielu ludzi bierze odchody tygrysie 🤪

Ta? 😁 no ja mam 3km do ZOO, tam są białe tygrysy, macie filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=dRQWKC-aJtY
Jak zaczną przeszkadzać to się zgłoszę po gówno haha

• Mamusie
astraaa napisał(a):
fikumiku napisał(a):

kurde to lipa ze musieliscie wyjmowac. ale cóz... stało sie jak sie stało, nikt tego nie mogł pzrewidziec.

ewcia napisał(a):
kurde ale np astry wiki jak na sztucznym to tez tak reaguje??

Ewcia, bo to tak samo jakbym teraz jej dała znienacka inne mleko,
Wika jest na bebiku, a ta kaszka na innym mleku, dzieciaki tak reaguja na zmiany

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):
kurde ale np astry wiki jak na sztucznym to tez tak reaguje??

Ewcia, bo to tak samo jakbym teraz jej dała znienacka inne mleko,
Wika jest na bebiku, a ta kaszka na innym mleku, dzieciaki tak reaguja na zmiany

no mzoe tak, to w sumie inne, tak jak z mlekami normalnie, ze nie podchodzi jakies i tzreba zmienic. fakt...

Jeśli mówimy o siadaniu
też złapałam Wikusię na gorącym uczynku dzisiaj
ale jej jest najłatwiej siadać na tym śliskim skórzanym siedzeniu, już zauważyłam,że jak ma oparcie to jej się udaje i siedzi, tylko,że ona za długo nie posiedzi, zaraz łapki między nogi wędrują i tak się podpiera, jak Hubercik na zdjęciu - wystarczy,że jedną do góry podniesie i bęc na bok 😁

Po spacerze dzisiaj, podczas kombinowania jak się podnieść:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/515/img1256fl.jpg/][IMG]http://img515.imageshack.us/img515/1901/img1256fl.jpg[/IMG][/URL]

Udało się:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/811/img1255pf.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/8194/img1255pf.jpg[/IMG][/URL]

A po chwili to już mama musiała asekurować i łapać, prawie rozwalając przy tym aparat 🙃

• Mamusie
sweet wiki 🙂 taki czas, zaraz wsyztskie beda siadac. zupełnie inna perspektywa widoku.

a ty astra zaklądasz opaske jej zeby ąłdnie wygladała, czy zeby włoski nie słży do oczków?? bo ja to jak zakłądamto an dwór.bo mi sie wydaje ze w domku to pzreszkadza i niewygodnie.

ewcia napisał(a):
sweet wiki 🙂 taki czas, zaraz wsyztskie beda siadac. zupełnie inna perspektywa widoku.

a ty astra zaklądasz opaske jej zeby ąłdnie wygladała, czy zeby włoski nie słży do oczków?? bo ja to jak zakłądamto an dwór.bo mi sie wydaje ze w domku to pzreszkadza i niewygodnie.

W domu nie zakładam, to było od razu po spacerze 😁 jak widać - w bluzie i grubych skarpetach, po chleb byłyśmy.
Grzywka jej kiedyś wchodziła do oczu to musiałam podciąć troszeczkę takie dwa kosmyki i już jest ok.

• Mamusie
Hej
Sztunia widzę, że też przeżyłaś swoje. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Wczoraj na izbie przyjęć była dziewczynka na oko 1-1,5 roku z rozwaloną głową, krew jej ściekała spod opatrunku...
Astra rozumiem co to myszy i łączę się z Tobą w bólu, dopóki rodzice nie skończyli budowy domu w mieście mieszkaliśmy u dziadków na wsi, a tam również żniwa pełną parą i gospodarstwo. Myszy i raz nawet szczur przylazł. A nie wiem jak u was, ale u dziadków dom na oścież otwarty, jedynie firanka na muchy powieszona. A może łapcie te myszy i im podrzucajcie? 😉 Dobra, jestem okropna. 😜
Wikusia super 😁
Jaszminka, bo zapomniałam napisać, wujek, ani ciotka nie znają Twojej lekarki i nawet nie kojarzą, więc chyba taka dobra nie jest. Radzę zmianę.
Nie wiem jeszcze co miałam napisać.
Mamy dzisiaj dzień przytulaska za wczoraj, więc was zaniedbam.
😘

teściowa kupiła swojemu synowi a memu mężu lizaka kulkę żeby szybciej wyzdrowiał a mój syn cap tą lizawkę i do pyska zabrać mu nie mogłam no i sobie polizał troszeczkę mam nadzieje że mu nic nie będzie a;le jak mocno trzymał popłakał się że mu zabrałam i poszedł spać 🤪 🤪 🤪 🤪 obrażony 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Wikiiiiiiiiii, mina na tym drugim zdjęciu urocza, zalotnica mała 🤪
Hubik to miszcz i tyle 😎
A Jan leniuch śmierdzący bo jak Go posadze to siedzi, ale żeby samemu spróbować to mu średnio to idzie :P Chyba zaczne mu podsuwać jakies poduchy do asekuracji 😁 A chce skubany bo od razu ryło cieszy jak siądzie.

Mam banieeeeee, koleżanka z pracy jest w 20 tyg ciąży, wysyłałam Jej właśnie potrzebne wnioski, ja też chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😞
Ale nie nie, teraz ja mam już plany na życie :P Nie będzie tak beztroskiego bzykanka jak kiedyś, że niech sie dzieje wola nieba, nie nie nie 😁

fikumiku napisał(a):
Wikiiiiiiiiii, mina na tym drugim zdjęciu urocza, zalotnica mała 🤪
Hubik to miszcz i tyle 😎
A Jan leniuch śmierdzący bo jak Go posadze to siedzi, ale żeby samemu spróbować to mu średnio to idzie :P Chyba zaczne mu podsuwać jakies poduchy do asekuracji 😁 A chce skubany bo od razu ryło cieszy jak siądzie.

Mam banieeeeee, koleżanka z pracy jest w 20 tyg ciąży, wysyłałam Jej właśnie potrzebne wnioski, ja też chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😞
Ale nie nie, teraz ja mam już plany na życie :P Nie będzie tak beztroskiego bzykanka jak kiedyś, że niech sie dzieje wola nieba, nie nie nie 😁

Huehue zaraz mi się przypomina jak gadałam dwa lata po Bartku jeszcze,że nie, nie, nie 😜 haha a potem już miałam jazdy i pogadywałam chłopa,że z tyłu w aucie obok Bartka powinna siedzieć śliczna dziewczynka jeszcze 😜
A on, że nie, żadnych dziewuch, kto będzie tego pilnował jak urośnie hehe 😁
a teraz tatusia córunia 🙂 i jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni, ale jednomyślnie stwierdzamy,że ZA PÓŹNO!!!! Rok może nie, ale dwa- góra trzy lata różnicy to jest max, u nas 4 i serio to za wiele.

Gulek, szczury????!!!
Aaaaaaaaaa!!!
U nas nie ma, tzn przynajmniej nic nie słyszałam, nic nie widziałam 🥴
My musimy jakiś siłownik zamontować w drzwiach wyjściowych,bo synuś nie domyka za sobą, jak popchnie to odbijają, trzeba je lekko docisnąć, trzeba coś zrobić żeby się same zamykały - bo tak było, ale coś się z nimi porobiło, tata wróci z De to wyreguluje i zamontuje to coś, jak mowił.

• Mamusie
Aaaale ja bardzo chce drugiego dzidunia 🙂 Tylko nie teraz. Chciałabym różnicę wieku około 6 lat jak u Izy 🙂 Zgadzam się, że mniejsza byłaby lepsza ale jak się teraz wpakuje w permanentne macierzyństwo to boje się, że ugrzęzne. Dlatego będę się pilnować. A jak przyjdzie czas to machne sobie taką śliczną dziewunie jak Wasze 😁 Chyba że będzie drugi siur to też się nie obraże. Miałabym wtedy dwóch bodyguardów 😁