Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Włacha wróciłam z długiego spaceru z celem, który Jan przespał cały co bardzo mnie cieszy 🙃 Pożarłam ćwierć dużego arbuza więc jestem teraz z nim w ciąży 😎 Oczywiście jak przystało na prawdziwą porządną gospodynię nie zdążyłam zrobić żadnego obiadu :]
Chyba pojawiła się kupa 🙃 Idę zaraz sprawdzić. Jak nie to wjebe mu czopa w pupę i tyle tego dobrego :P

Brawa dla Alaniątka 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dawałam herbatkę jabłkowo melisową, którą uwielbia i zawsze chwilę po była kupa jak był problem. Chciałam dziś dać jabłucha, specjalnie kupiłam bo nie miałam ale nie trza narazie bo kupa zrobiona!!! ;D

A miałam zapytać, Lady jaki dajesz kleik niuni? Bo wykupiłam wszystko za rabaty w rossmanie i mam kukurydziany z Nestle, zastanawiam się nad nim 🙂

Ona na noc zawsze dostaje 200ml mleka, więc jak zaczynałam dawać to dawałam najpierw jedną łyżeczkę do tych 200ml, następnego dnia 2, potem 3. Jeśli był moment, że zrobiła taką twardszą kupę po marchewce to dałam potem wieczorem kleiku znowu 2 łyżeczki żeby jej nie obciążać, bo to też kupę zagęszcza. Maksymalnie na razie wypiła z 4 łyżeczkami i jeszcze jej tego nie zwiększyłam póki co. No i nie zawsze udaje jej się te 200ml wydoić, szczególnie teraz w upał to nie bardzo. Ten bezglutenowy kleik to tak zamierzam dawać tylko dla zagęszczenia mleka, a prawdziwą kaszkę do jedzenia łyżeczką będę już robić z tej Nestle jak skończy 5 miesięcy 😉 A no i smaczniejsze jest mleko z tym kleikiem 🙂

Ej szlak mnie trafił i robię porządek w szafie swojego chłopa. Jaki to jest chomik cholerny to nie mogę po prostu. Niczego nie wyrzuca. Trzyma stare ściochrane rzeczy, pospierane koszulki, a miejsca w domu mamy mało. Ja nie raz dobre rzeczy wywalam jak ich długo nie noszę i nikt się nimi nie interesuje na szafa.pl, a on takie dziady trzyma. Uzbierałam już cały wielki wór do wyrzucenia i się zastanawiam czy mu to pokazywać, czy ukradkiem wywalić, bo jak zobaczy to będzie chciał połowę z tego albo więcej zostawić, a jak nie zobaczy to nawet nie zauważy braku tych rzeczy 😜 Trzyma np. starą spraną koszulkę, startą przy szyi, bo w niej był jak się poznaliśmy 🙃 No kurdeee. Albo uważa, że stare rzeczy będzie trzymać by nosić "po domu". Tylko kurna tych "po domu" to się robi więcej niż normalnych 😜

Hejo, wróciłam 🙂

Nie byłam w tych Esach floresach, miałam tam jechać za pierwszym razem, ale awaria samochodu nam plany pokrzyżowała i nie było potem już tam miejsca. Pojechaliśmy ostatecznie do willi Kubuś (potem poszukam linka). Bardzo fajnie, polecam. Opiszę też potem, bo muszę jeszcze jakieś zakupy zrobić, bo lodówka pusta 🤪 Lece 🙂

• Mamusie
Ale mnie ząb boli za którego zapłaciłam 500 zł :/ byłam z nim dzisiaj u mojego dentysty ze zdjęciem i powiedział, że to dziąsło mnie boli 😮 bo ząb jest ładnie zrobiony i na zdjęciu nie wygląda jakby coś tam się działo. Hmmm a boleć boli ale zobaczymy, we czwartek do niego idę, a we środę do fryzjera 🙂
Dzisiaj na obiadek był kurczaczek w sosie śmietanowo ziołowym, a jutro naleśniki zapiekane ze szpinakiem 🙂
Młoda obala cyca 🙂

• Mamusie
doczytałam
hej
dzisiaj byłam matką polką postanowiłam nie odpalac kompa
ciagneło mocno i raz zajrzałam na fb 🤪
ale dzieciaki dzisiaj qwymeczyłam i tym razem tomajke uspiałam z polą,a nie odwrotnie

polka dzis jadła zupe jarzynową
tojej smakowało bardzo
bo trzesawicy aż dostała
pic pipa nie chce z butli
a jutro kolejna wlaka z glutenem, bo skórka juzmilutka 🙂

kasia_sztuk napisał(a):
Maniek się zainteresował swoimi stopami 🙂 usiłuje złapać je w rączkę hihihi słodziak ☺️

Polecam skarpetki z grzechotkami gdy dziecko zaczyna sie interesowac swoimi stopami. Zabawa super. Moja jeszcze teraz przy przewijaniu lapie sie za stopy i podciaga je do gory, ze nawet nie musze pupci podnosic by zalozyc pieluche.
Sorki, ze pisze bez polskich znakow ale weszlam z meza komorki by was podczytac przed snem i nie ogarniam tych polskich liter tutaj. Plecy bola mnie masakrycznie, wiec spadam do lozka. Jednak sie za barfzo nadwyrezylam robiac ten obiad i zajmujac sie Werka. Malo ja nosilam ale juz samo przenoszenie zrobilo swoje 😞

Ej co do tych stóp to moja mnie przeraża. już ogarnęła dżwiganie się do półsiadu, to teraz jak juz ma plecy na odpowiedniej wysokosci, to nogi idą do góry, łapie się za nie i wygląda jakby jogę ćwiczyła, tylko dupka dotyka podłoża, reszta w gorze i jeszcze trzyma te stopy łapkami, kołyske taką robi 😮 no i skarpetki z grzechotką też numer jeden 😁

Byl męża kuzyn z żoną i córeczką, K jeździ do medeora, jest w 4 miesiącu ciąży i 10 sierpnia ma poznać płeć dzidzi 🙂 liczy na drugą dziewczynkę, a mi sie wydaje,ze chlopak bedzie 😁

Ogłaszam noc w moim domu, wszyscy śpią, a ja nawet już jestem wykąpana. Znowu mam kapę,ze poza trzema pieczonymi kartoflami i szklanką maslanki nie miałam nic w ustach. Ale nie jem, pierdzielę. idę lulu 😘

• Mamusie
Hej 🙂

achh czytam was i czytam 🙂
Te wasze pyrki piecone mnie napędzają w głodek!

A co do karmienia, ja na początku przez pierwsze 2 miesiące jadłam mało co by nie zaszkodziło aż w końcu poszłam na całość. Jem totalnie wszystko procz cytrusow i jest git 🙂 ostatnio zjadłam trochę bigosu bez podawania bebika w razie W, a małemu nic 😁

Jutro pierwszy raz pojadę pociągiem. Do Katowic, jadę zapisać się do szkoły fotograficznej, będę fototechnik 😁 tam se zrobie zdjęcia potrzebne do dokumentow:P jadę pierwszy raz z siostrą bo sama się boję;/

A Alanek, brawo 😁

Kasia, kurde co Ty masz z tymi zębami? masakra, jakieś fatum nad Tobą ciąży;/

Lady, Wercia to jest żarłok bardziej niż Fifik. Moj je 120 i mu starczy, ale ostatnio daję mu 150 i zjada, ale ostatnie krople je z wielkim wysiłkiem. A takto CyC 🙂

ja mojemu podaję już jabłuszko 🙂 tak was czytam nt. jedzenia waszych dzieci, ale sama dalej jestem ciemnogrod..kaszek mu jeszcze nie podaję. Ino złociste jabłko z bobovity je, ale już mu kupiłam soczek z bobofruta jabłko marchew, ale jeszcze nie dostał go i kupiłam słoiczek z bobivity jabłko z delikatnym bananem, zobaczymy 🙂

Idę, paaa 🙂

• Mamusie
http://imageshack.us/clip/my-videos/528/uxuchcnzauwufbtgxqokao.mp4/
Pyśka już prawie mama mówi 😁
Jak u was idzie jedzenie łyżeczką? U nas mimo, że już 3 tydzień to wypluwa, zaciska usta, nie wiem czy jej nie smakuje, czasami nawet aż zaczyna popłakiwać, i w tedy butlę muszę dać.

• Mamusie
Byłyśmy z mamą na zakupach, skorzystałyśmy z resztek kolekcji 5-10-15 i mała ma w czym chodzić 🙂
Zakupiłam strój na ten wyjazd w Bieszczady, bo nad jeziorem solińskim też będziemy, o zgrozo!
Taki http://e-bielizna.pl/photo/MissJodie_TWU_1.jpg w moim hippisowskim stylu
Nie wiem jeszcze jak odważę się do niego rozebrać, ale przynajmniej mam strój, który mi się podoba 😜
Obdarzona zaglądaj częściej, fototechnik fajna sprawa, trzymam kciuki 🙂
Doczytałam, kocham Was wszystkie, ale idę już spać baj

Siema 🙂 Wczoraj już mi się nie udało ponownie wejść na forum, padłam na twarz po prostu.
Ale dziś już zamieszczam obiecanego linka: http://www.pokojekubus.pl/ - tam właśnie byliśmy. Ale nie w tych pokojach, co są na zdjęciach. Od stycznia właścicielka uruchomiła drugi domek - drewniany, piętrowy. Na dole pokój połączony z kuchnią i lazienka, na górze trzy pokoje, w tym jeden typowo dziecięcy. Możliwość wstawienia łóżeczka turystycznego i wanienki. Naprawdę fajne miejsce dla rodzin z dziecmi. Do miasta drogą jest dość kawałek, ale można przejść na skróty zielonym szlakiem - 10minut spacerku 🙂 Szlak bardzo cywilizowany - wyłożony kostką chodnikową, więc z wózkiem bez najmniejszego problemu można przejść 🙂 Pogoda też nam dopisała, więc jestem zadowolona z wyjazdu 🙂

Jedynie mała nam spać za bardzo nie dawała. W drodze do Rabki wpasowaliśmy się z jazdą w jej drzemki, więc wszystko było ok, grzeczniejsza była niż w domu. Ale przez następne dwa dni już nie daliśmy rady tak dograć godzin jazdy, żeby sie pokrywały z drzemkami i maruda była z niej straszna:/ A my jesteśmy z tych, którzy na dupskach nie usiedzą, tylko muszą zwiedzać. No i tak w dzień my ją męczyliśmy, a w nocy ona nas - co godzinę pobudka. Następny wyjazd chyba dopiero w październiku, mam nadzieję że jak będzie ciut starsza, to jej harmonogram dnia stanie się bardziej elastyczny, bo jak nie, to chyba dla świętego spokoju trzeba będzie siedzieć w jednym miejscu i tyle.

Został mi równo tydzień macierzyńskiego, od przyszłego wtorku do pracy 😞 Kiedy to zleciało?

Gulek, strój zajebisty 🤪 Ale ja bym się nie mogła rozebrać, bo jestem obleśna z tym cellulitem na dupsku i udach 🙃
A Wikuszka tak sobie radzi z łyżeczką:
http://img3.imageshack.us/img3/8640/9vlhexjiqqlcvulxfemiri.mp4
Trochę się kwasimy, bo to było to mamusine jabłusio bez cukru 😜

Dzień dobry 🙂
Wyspana, kawę wypije i idziemy po chlebek.