Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Fiku 😁 foty były strzelane bez wczuwania hehe, fotograf ze mnie marny 😁 tylko mi chodziło o to,zeby Kasi pokazać o co kaman z tą ogniskową 😉

Jaszminka, gratuluję siostry.
A tamten jak chce opiekunkę wynająć - to coś zlego by było? byleby z Twoją teściową ten dzieciak nie musiał zostawać, bo zgroza normalnie.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej 🙂

moja dzidzia dziś marudna strasznie, nic jej nie pasuje
teraz zasnęła a ja padam na twarz, w ogóle cycek mnie coś boli tak od dołu 😠

w temacie teściowych to moja wnuczką jakoś zbytnio się nie interesuje, tak naprawdę była u nas może z pięć razy, srał ją pies i tyle ja się prosić nie będę ale trochę mnie boli ten brak zainteresowania tym bardziej ,że Wiki ma tylko babcie (obaj dziadkowie nie żyją) z czego jedna mieszka na tej samej dzielnicy a i tak jej nie po drodze, a druga (moja mama) marzy żeby zobaczyć wnuczkę ale jest 2500 km od nas 😞 no cóż takie życie 🤔

Fiku zdjęcia przepiękne, model fantastyczny 😘
Jaszminka gratuluje siostry 🙂 a tą Twoją teściową wyjebać w kosmos 😜

no i skończyło się na tym,ze zadzwoniła mama, pól godziny przegadałam, potem Wiki zrobiła kupę, a teraz czas na kąpiel i jej jedzonko, a mnie zaraz żołądek do kręgosłupa się przyklei, od rana nie mam czasu zjeść, stale coś. musze chatę doprowadzić do błysku, bo w niedzielę chrzciny, ale przed kościołem wszyscy goscie z moich stron najpierw do mnie zajadą, bo nie wiedzą, gdzie kościół i tak się umówiliśmy, żeby było najprościej.
Boże, niech już będzie po.
Poniedziałek. O 😜

Dzień dobry, a cóż to za pustki, że tylko wicher zakręca? 😮

Fikumiku ja wczoraj jak szukałam tych fot z rozmytym tłem to się nabiłam na Bartka foty i nie wiem czemu mi się ujebało we łbie, że on przed roczkiem nie chodził 😮 okazało się,że 9 miesięcy miał to łaził przy meblach.
Dzieciaki jak kończą pół roczku, to takie skoki rozwojowe sadzą,że szok. Siedzi, zaraz raczkuje albo od razu na nogi i heja 😁

Pospałam, pogoda do dupska, mąż spał na kanapie, obraza majestatu.
Jak zmieni postawę z żądająco-roszczeniowej na miłą i kochającą to pogadamy 😠

dobry 🙂

wywiało wszystkich 😉
Wikusia śpi a ja jem śniadanie
u nas cały czas leje, drugi dzień z rzędu 😠
kurde ten cycek coraz bardziej mnie boli, teraz już nawet przy karmieniu 😞

Jaszminka pokaż zdjęcie Wiktorii 😉

Jaszminka gratuluję siostrzyczki!!! 🙂
Astra wymiatasz tymi zdjęciami zwykłym aparatem. Aż muszę w swoim pogrzebać w opcjach, bo ja to tylko ustawiam na auto i heja 😎 Jak mam wenę to nakładam tylko jakieś filtry w Photoshopie żeby ciekawsze kolory były. Tyle, że teraz to nawet nie mam Photoshopa zainstalowanego 🙃
Telewizor wieczorem ochrzciliśmy przy filmie. Teraz to już nikt nas z chaty wieczorem nie wyciągnie 🙃
Jesień przyszła 😞

• Mamusie
Cześć 🙂

Kurde zaciukam się normalnie :P Nie dogadujemy się z Janem w kwestii moich cycków. Ja chcę Go nakarmić a ten gryzie mnie celowo w suta tym swoim 1,5 zęba i patrzy na moją reakcje. Nie mogę nawet nic powiedziec a broń boże zaskamleć bolesne 'ała' bo w ryk. Fakt, że jak kilka pierwszych razy mnie ugryzł to az wrzasnęłam i chyba sobie to zapamiętał. Zachowuje się tak jakby myślał, ze ja mu zabraniam cycusia 😮 Jeszcze trochę i nakładki pójdą w ruch bo kasztan nieźle się męczy z tymi zębolami a przy okazji mnie :P A to boli wierzcie :P

Kika może doszło u Ciebie do zastoju? Ostatnio czytałam artykuł o tym w gazecie. Póki ten ból nie jest tak super intensywny to moze jeszcze nie doszło do zapalenia. W każdym razie zalecają karmić z tej piersi jak najczęściej i w różnych pozycjach, lekko masować, stosować prysznice naprzemian zimne-ciepłe. Jesli będzie coraz gorzej to mimo wszystko lekarz, nie ma co zwlekać bo zapalenie nie należy do przyjemnych.

• Mamusie
hej hej dzien doberek 🙂

moja półroczna myszka spi 🙂 a ja walnełam kawusie i weszłam na kompa. katar zniknał, ale łeb nawala jak cholera. juz nei wiem czy to od tego kataru , który sie zablokował czy jakas cholerna migrena sie przyplatała 😞 bo mnie boli jak kiedys z tyłu głowy i az za oko promieniuje. chyba wezme apap bo zaraz mi łeb rozsadzi.

gratulacje dla mamy Jaszminki i niech sie zdrowo chowa siostrzyczka 🙂

co do nagosci jeszcze, Lady sie dziwisz i nie wyobrazasz sobie zeby 3 letnia dziewczynka nie widziała siusiaka. Pewnie by widziałą jakby miała brata, ale ja nie widze potzreby zeby sie jej ojciec pokazywał z gołą fujarką. a skoro wczesniej nie chodziła do pzredszkola/złobka to nie było okazji. a tez sobie nie wyobrazam zeby np siadac z 2-letnim dzieckiem i mu mówic, słuchaj jeszcze nie widziałas nigdy ale chłopcy to inaczej siusiają, maja siusiaki i ze tata tez ma.
wchodziła jak była młodsza do łazienki, ale ojciec wtedy sie nie odwracał jakos specjalnie do niej przodem zeby zobaczyła. i ja nie widze tez potzreby zeby go oglądała nago, w tym miejscu, póki co chodzi w gatkach. zdarzało sie ze zobaczyła ze cos odstaje i zapytała go, co tam masz, ale mnie przy tym nie było, mozna było wtedy powiedziec co tam jest, ze jest inna czesc ciała niz u dziewczynki. niewazne...
ja ogolnie tez sie pzrebieram przy dzieciach, zuzia widzi jak karmie ige piersia, zreszta kiedys zagladała i wie ze tam sa cycuszki i pytała czemu leci mleczko itd. i wsyztsko ma wytłumaczone.
mnie z goła pipką tez widziała bo sie kapałam przy niej i jakos sie mocno nie kryłam, ale uwazam ze tak latac na golasa to pzresada, jak ktos lata.
nio i tez karmie przy tacie,i pokarm sciagałam z gołymi cyckami przy nim, przy mezu, babci, zuzi itd. nie wstydze sie tego. ale mysle ze tyłkiem to nie ma co swiecic... a na pytania dziecka odpowiadam, nie unikam, wiec jesli pyta to staram sie jak najlepiej to wytłumaczyc... 🙂

jeszcze cos miałam napisac, ale jak zwykle nie pamietam
wczoraj odbebniłam wizyte u kardiologa, była pora spania i zuzia zmeczona na EKG rozpłakała sie po wejsciu i juz nie pzrestała i potem w gabinecie dała sie osłuchac, i zmierzyc cisnienie ładnie, ale jak pani dr poprosiła zeby sie połozyła na kozetce znów sie rozpłąkała. ale pani dr wyrozumiała, mówiła ze taki wiek i ok. a na koniec pzred samym samochodem mi sie wyłozyła w błoto i znów ryk. ale w domku sie wyspała i juz było ok.

potem zebranko, tez wsyztsko fajnie, organizacyjnie ok, panie bardzo fajne w grupie, rodzice niektórzy nawiedzeni, dzieci nie chca chodzic doi pzredszkola, płacza itd a oni mysla o angielskim, albo jakies swiete krowy matki co by chciały zeby tylko ich dziecmi sie zajmowac, dla matki zdawac realcje, wszytsko pomagac i na stronie internetowej informacje zamieszczac, bo ona jak dziecko odbiera to na tablice zerknac nie ma czasu, wrrrr i ogolnie postawa żądaniowa niektórych rodziców mnie rozbraja. i cały czas laska wspomina ze jak Oliwcia byłą w pzredszkolu prywatnym to było to to i tamto a tu nie ma, To tzreba jej było zostac w tym pzredszkolu a nie pretensje do pań... och ci ludzie...
nio i składka na rade rodziców 100zł, na wyprawke 100zł, na ksiazeczki do pracy 60zł, ale to norma i wrzesien juz zawsze bedzie ciezki pod tym względem...

Lady a jak tv?? jaki macie ten model to lukne gdzies na ceneo parametry itd... jakis film był na inauguracje??

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Cześć 🙂

Kurde zaciukam się normalnie :P Nie dogadujemy się z Janem w kwestii moich cycków. Ja chcę Go nakarmić a ten gryzie mnie celowo w suta tym swoim 1,5 zęba i patrzy na moją reakcje. Nie mogę nawet nic powiedziec a broń boże zaskamleć bolesne 'ała' bo w ryk. Fakt, że jak kilka pierwszych razy mnie ugryzł to az wrzasnęłam i chyba sobie to zapamiętał. Zachowuje się tak jakby myślał, ze ja mu zabraniam cycusia 😮 Jeszcze trochę i nakładki pójdą w ruch bo kasztan nieźle się męczy z tymi zębolami a przy okazji mnie :P A to boli wierzcie :P

Kika może doszło u Ciebie do zastoju? Ostatnio czytałam artykuł o tym w gazecie. Póki ten ból nie jest tak super intensywny to moze jeszcze nie doszło do zapalenia. W każdym razie zalecają karmić z tej piersi jak najczęściej i w różnych pozycjach, lekko masować, stosować prysznice naprzemian zimne-ciepłe. Jesli będzie coraz gorzej to mimo wszystko lekarz, nie ma co zwlekać bo zapalenie nie należy do przyjemnych.

a miałam tez napisac kice o tych piersiach, albo zastój jak fiku piszesz, ale zwykle zastój to czuc, zgrubienie czy cos, a moze pzrewiało cię Kikus, tak jak kiedys mnie i sztunie. odczekaj kilka dni i zobaczysz, nam pzreszło....

Lady, ja mam zwykłego gimpa na kompie i też tam z filtrów korzystam tylko, bo kilka razy zepsułam fajne zdjęcia 😁 więc się nie tykam 😜

Włacha, Jaszminka, pokazuj Wikutkę 🙂

moja rozmawia z Bartkowym balonem uczepionym łóżeczka.
Wasze też mają fazę: "Ojejejejuuuuuuu"? Ja cały dzień słuchał "ojej jej", "ochś", "gjiejej" i "ouubaaa" 😮 🙃

syn sam siebie przeszedł
w kącie odstal co swoje, ja już siły nie mam 😁
wiecie co zrobił? tak mi się chciało śmiać,że moje mięśnie twarzy skurczu dostały, ważne że utrzymałam powagę 😁 wziął atlas historyczny jakiś stary, swojej cioci i tam są miniaturki królów.
Pod każdym ponapisywał uwaga: "HUI", "HOLERA", "DŹAD", "GADŹNA", "BABOL" 😮
Kazał swojej prababci wstać, założyć okulary i odczytywać kolejno imię i nazwisko i to co on tam dopisał 🙃 babcia nie chciała więc walka trwała.
Taki wylew z tego miałam, ale trzeba było dziecko do pionu ustawić 😁 więc do kąta, a ja w kiblu wyłam ze smiechu, bo ta sytuacja była masakryczna 😁

• Mamusie
100zl na rade
u nas 60zl 🙂

to i tak marudza rodzice

jestem w radzie rodzicow i ja im znowu dam dusi grosze jedne

wczoraj sie juz zdenerwowalam i powiedzialam,ze jak dzieci maja miec Mikolaja to musze byc na to pieniadze
jezeli my nie damy to kto da?

i na dzien nauczyciela mam co roku problem....z pozbieranie 2zl od kazdego 😮
w tamtym roku si ewkurzylam napisalam kartkez,ze w tym i tym dniu prosze dac dziecku 2zl
i udalo mi sie zebrac od wszystkich 😉
a lata wczesniej to rada biegala po domach za kasa 😮

z rodzicami na wsi(u nas )jest masakra
najlepiej za darmo wszystko im dac

a i wypisalam Niko z lezakow
wiecie co mamy jezyk niemiecki-niby za darmo 4 h w tyg.
za kazde dodatkowe zajecie(j.ang.,j.niem.,religie)musimy płacic za godzin.1,20
to jak ten niemiecki jest za free jak musze godzinki oplacac

i takim to sposobem placilam 72zl za te wszystkie dodatki,a ci co sa do 13 zapisani 28 zl 😮
przeciez to jest duzo kasy,a Niko bedzie do 14-2dni i 3 dni do 14.30
tak ludzi robia w ....No!

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Lady, ja mam zwykłego gimpa na kompie i też tam z filtrów korzystam tylko, bo kilka razy zepsułam fajne zdjęcia 😁 więc się nie tykam 😜

Włacha, Jaszminka, pokazuj Wikutkę 🙂

moja rozmawia z Bartkowym balonem uczepionym łóżeczka.
Wasze też mają fazę: "Ojejejejuuuuuuu"? Ja cały dzień słuchał "ojej jej", "ochś", "gjiejej" i "ouubaaa" 😮 🙃

syn sam siebie przeszedł
w kącie odstal co swoje, ja już siły nie mam 😁
wiecie co zrobił? tak mi się chciało śmiać,że moje mięśnie twarzy skurczu dostały, ważne że utrzymałam powagę 😁 wziął atlas historyczny jakiś stary, swojej cioci i tam są miniaturki królów.
Pod każdym ponapisywał uwaga: "HUI", "HOLERA", "DŹAD", "GADŹNA", "BABOL" 😮
Kazał swojej prababci wstać, założyć okulary i odczytywać kolejno imię i nazwisko i to co on tam dopisał 🙃 babcia nie chciała więc walka trwała.
Taki wylew z tego miałam, ale trzeba było dziecko do pionu ustawić 😁 więc do kąta, a ja w kiblu wyłam ze smiechu, bo ta sytuacja była masakryczna 😁

hihi niezły ten Bartuś 🙂 do konca nie wiedział jak sie pisze ale napisał 🙂 hehe

a wiecie co moja Iguska robi teraz, siedzenie opanowane to teraz jak jest na brzuszku to nie na kolanach sie porusza tylko na wyprostowanych nogach, teraz sie złapie pewnie i bedzie sie za wstawanie brac... cudak mały.,.