Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ggulek napisał(a):
fikumiku napisał(a):
No to po szczepieniu. Lekarka powiedziala, ze Jasiek jest gruby 😮 Wazy 7 kg. Ale jak uslyszała, ze tylko na piersi jest to tjb. zmienila zdanie. Moze myslala ze Go pase mieszanka cały czas 😎

Ale na serio - ile waza Wasze dzidzie?

Moja około 6200, więc bez przesady, że gruby... Mnie ochrzaniła, że 1 kg na 3 tygodnie to dużo, a niech się wali na łeb, nie wygląda na tłuściocha, urosła na długość strasznie, chodzi już od 2 tygodni w ubrankach 68, niby na długość dobre, ale na grubsze dziecko są i wiszą na niej.

podobno standard to przybieranie 175-225g na tydzien. moja swego czasu przybierała 260g, i wtedy lekarka mówiła ze sporo, teraz nawet nie wiem ile przybiera.
a 1kg na 3tyg to jeszcze wiecej, bo masz na tydzien 333g srednio.
a ggulek ona na cycu czy na mieszance, bo ja juz sie gubie, nie wiem kto jak karmi.

fikumiku napisał(a):
No to po szczepieniu. Lekarka powiedziala, ze Jasiek jest gruby 😮 Wazy 7 kg. Ale jak uslyszała, ze tylko na piersi jest to tjb. zmienila zdanie. Moze myslala ze Go pase mieszanka cały czas 😎

Ale na serio - ile waza Wasze dzidzie?

Wczoraj chciałam poodpisywać, ale nie chciało mi się załadować to okienko, więc dziś nadrabiam 🙂

Ula tydzień temu na wizycie ważyła 5700. Dziś jak się z nią ważyłam na wadze łazienkowej, to mi wyszło 6200, ale to raczej niemozliwe, żeby tyle przybrała.

I tyle na razie w kwestii odpisywania, bo moje dziecko wymaga pełnej mojej uwagi 😉

• Mamusie
Witam.....

Ja juz sie szykuje do szpitala.Maly ma planowo o 10 operacje.

Ewcia teraz zamowilam sobie takie ladne z koronka.....ale w dupie dzisiaj kupie jeszcze jeden w Lidl-u rewelacja,grube ramiączka w obwodzie tez grubo,a wiec nic sie nie wbija.

My jedziemy na gumkach.Pierdole cale tabletki.Po co sie mam truc jak meza wiecej nie ma.
Dzisiaj mi sie snilo,ze chcialam juz kolejna dziecko 😮 😮Wali mi juz calkiem na ten glupi łeb 🤪

Izunia trzymam kciuki będzie dobrze!

Wera według wagi łazienkowej waży 5300. Tak samo jak Emilcia gulka jest długa strasznie. Niektóre ubranka 62 są przykrótkie ale szerokie. Pozostałe są już na styk na długość. 68 jeszcze za duże szczególnie rękawy.

Urodziny kotka były gorące :> Ja nie wiem jak my namiętność utrzymamy przy starszym dziecku skoro lubimy się głośno zachowywać 🙃 Na razie jedziemy na gumkach, ale mam pietra, bo nie wiem na jakim etapie cyklu jestem. Teoretycznie jeśli tamten krwotok był okresem to powinnam dostać ciotę teraz. A coś ni ma :/ Hormony będę pewnie musiała brać choć jakiś czas ze względu na włosy, a szkoda bo to zabije mi libido 😞

My też na gumkach, bo miałam parę lat temu przeboje z guzkami w piersi po tabsach, więc dziękuję bardzo za chemię, więcej ich nie będę brała:/ A poza tym i tak kiedyś chcemy drugie dziecko, więc najwyżej będzie wcześniej niż zaplanujemy 😉

To moja Ulka malutka przy Waszych dzieciaczkach. Ale tylko trochę pod 50-tym centylem, więc myślę, że nie ma co się tym przejmować 🙂

• Mamusie
Astra a brałaś je wcześniej? Ja jestem na tych dla karmiących cerazette i co chwilę plamię, krwawię i co to za przyjemność z seksu 🤢
Ewcia my karmimy się pół na pół. Wiem, że za dużo przybiera, ale jak dziecko płacze to co mam zrobić, a gruba nie jest, po mężu ma nawet chude kości. Jak mnie 12 czerwca znowu ochrzani, to ją wyśmieje. Ostatnio mi powiedziała, że dziecko płacze nie tylko w tedy kiedy jest głodne i że powinnam to rozpoznawać jako jej matka. Myślałam, że jej w tedy w gębę dam. 😜 Mojej jak jest głodna nawet noszenie na rękach nie pomaga, dosłownie nic, a łapa jest tak gryziona, że aż czerwona i spuchnięta 🙂 A je co 2,5/3 godziny około 6 posiłków.

Wiki wg mojej łazienkowej waży 5700g.

Gulek, ja też brałam cerazette, po urodzeniu Bartka gdy miałam jeszcze co odciągać z piersi i też miałam cyrki z plamieniami, z wymiotami i inne takie. Ale brałam tylko miesiąc, bo później mały słabo przybierał, a jako wcześniak o niskiej wadze musiał być zatem dokarmiany, pokarm mi zniknął i przeszłam na yasminelle. Na nich jechałam rok, potem przerwa, bo męża i tak więcej nie było niż był - pracował w delegacji trochę, a potem jeszcze 2 lata je brałam i odstawiłam dopiero jak chciałam zmajstrować Wikusię 😜 i po nich nie było jako takich skutków ubocznych w sensie plamień. Teraz mi zapisała te daylette, bo podobno skład mają podobny z yasminelle, ale jest ich 28, dzięki czemu łatwiej się o nich pamięta. Zobaczymy, mam nadzieję,że nic mi po nich nie będzie, mam receptę na pół roku.

A tak w ogóle to dzień dobry 🤪
Noc przespana, mała wstała o 6 rano. Dzisiaj mamy USG bioderek, ale podejrzewam,ze na nie nie pojedziemy, bo nie będziemy miały jak.
póki co piję sobie kawę, mala śpi, może sobie łeb ufarbuję, kupiłam hebanową czerń z l'oreala, mam nadzieję,że ładnie wyjdzie na tych moich tęczowych odcieniach 😁

Izu, 3mam kciuki za Niko 🙂

Ja o pigułkach mogłabym napisać książkę. Brałam już Logest, Yasmin, Yasminelle, Diane, Cilest, Jeanine, więcej grzechów nie pamiętam 😜 I plastry Evra of course. Najlepiej czułam się z pigułek po Logeście, Jeanine i obu Yasminkach. Aczkolwiek po roku używania mój organizm przyzwyczajał się do nich i znów pojawiał się problem z włosami, skórą i bardzo bolesnymi okresami. Więc tak zmieniałam co i rusz. Po większości z nich mam częste bóle głowy, obniżone libido i... słabsze orgazmy. Bez kitu, myślałam, że to niemożliwe ale jednak. Nie tyję od tabsów żadnych jak już to chudnę, bo też często mam mdłości od tych bóli głowy (szczególnie po Diane i Cilest). Yasminek unikam odkąd czytałam jakiś artykuł, że kobity od nich poumierały 😮 Wiem, że nie powinnam tego brać tak na serio, bo jak ktoś ćmocha jak oszalały to po wszystkich pigułkach może zakrzepicy dostać. Ja nie palę i nigdy nie paliłam.
Świństwo jest to okropne ogólnie rzecz biorąc ale jak ktoś ma rozregulowaną gospodarkę hormonalną to dużego wyboru nie ma :/ Plastry dla mnie były absolutnie najlepsze, ale nie wiem czy pomogą na inne moje dolegliwości. Póki co szukam dobrego ginekologa-endokrynologa, jeśli ten nowy co jest na zastępstwo mojego sobie ze mną nie poradzi. Chodziłam kiedyś do jednego ale nie był zbyt kompetentny. Kazał mi zrobić test na poziom hormonów, wyniki wyszły prawidłowe, a ja wtedy właśnie niemal łysiałam. Powiedział, że normy są jakoś ogólnie ustalone, ale poziom hormonów jest u każdego indywidualny i może dla mnie jest to akurat za mało lub za dużo. Przepisał Diane, które miało pomóc na wszystko. Owszem pomogło natychmiast ale po odstawieniu znów była jazda.
Moja kumpela bierze jakieś pigułki nowej generacji. Muszę zapytać co to za czort. Na początku jak się je bierze bardzo źle się człowiek czuje i mogą być krwawienia, ale potem się wszystko reguluje i niby są mniej inwazyjne niż pozostałe. I o ile dobrze pamiętam nie robi się przerwy 7 dniowej choć okres normalnie się pojawia.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Witam.....

Ja juz sie szykuje do szpitala.Maly ma planowo o 10 operacje.

Ewcia teraz zamowilam sobie takie ladne z koronka.....ale w dupie dzisiaj kupie jeszcze jeden w Lidl-u rewelacja,grube ramiączka w obwodzie tez grubo,a wiec nic sie nie wbija.

My jedziemy na gumkach.Pierdole cale tabletki.Po co sie mam truc jak meza wiecej nie ma.
Dzisiaj mi sie snilo,ze chcialam juz kolejna dziecko 😮 😮Wali mi juz calkiem na ten glupi łeb 🤪

ale do karmienia z koronka?? podeslij linka jak bedziesz juz w domku, mzoe tez se jakis łądny zakupię. a w lidlu jakie??

heja ja jade na gumeczkach ale idę po tapsy
ja brałam regulon nowinette rigewidon i jakieś jeszcze ale nie pamiętam nazwy po wszystkich zero ochoty na sex no i ból głowy 😞 😞
ale brałam bo jak byłam panną to miałam 2 tygodnie okres nieraz i 3 🤪 🤪
i coś czuję że po porodzie będzie to samo 😁 😁

• Mamusie
leliva napisał(a):
My też na gumkach, bo miałam parę lat temu przeboje z guzkami w piersi po tabsach, więc dziękuję bardzo za chemię, więcej ich nie będę brała:/ A poza tym i tak kiedyś chcemy drugie dziecko, więc najwyżej będzie wcześniej niż zaplanujemy 😉

To moja Ulka malutka przy Waszych dzieciaczkach. Ale tylko trochę pod 50-tym centylem, więc myślę, że nie ma co się tym przejmować 🙂

pewnie ze sie nie pzrejmuj, troche pod 50 centylem to ejst super. ja juz tyle razy mówiłam,m ze moja zuzia jak sie urodziła 2950g, i była potem cały czas miedzy 3 a 10 centylem, potem tak poleciała z waga i wzrostem ze teraz taka baba ze szok, nikt jej nie daje 3 lat, tylko conajmniej 4. a pamietam jak miała chyba z 1,5 roku i ja miałam w spacerówce to baba na przystanku sie pytałą czy do pzredszkola jedziemy, hehe,

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Astra a brałaś je wcześniej? Ja jestem na tych dla karmiących cerazette i co chwilę plamię, krwawię i co to za przyjemność z seksu 🤢
Ewcia my karmimy się pół na pół. Wiem, że za dużo przybiera, ale jak dziecko płacze to co mam zrobić, a gruba nie jest, po mężu ma nawet chude kości. Jak mnie 12 czerwca znowu ochrzani, to ją wyśmieje. Ostatnio mi powiedziała, że dziecko płacze nie tylko w tedy kiedy jest głodne i że powinnam to rozpoznawać jako jej matka. Myślałam, że jej w tedy w gębę dam. 😜 Mojej jak jest głodna nawet noszenie na rękach nie pomaga, dosłownie nic, a łapa jest tak gryziona, że aż czerwona i spuchnięta 🙂 A je co 2,5/3 godziny około 6 posiłków.

nie martw sie, olej babe, nadwagi pewnie nie ma, hehe. wazne zeby zdrowa była 🙂i nie głodna, hehe

jak mojego ważyłam klopsa na wadze to po odliczeniu mamusinej wagi wychodzi ponad 8 kilo ale mi wierzyć się nie chce a ubrania 72 i 78 no i raz założyłam mu na 80 i były lekko za długie ale do spania idealne 🙂

• Mamusie
O cholera Mulant, Twój to dopiero gigant hihi 😜

Wychodzi na to, ze wcale nie jest za gruby! Chociaz druga brode ma pokazna 😜 I jak siedzi to mu az jezyk sam wychodzi 🙃

W kwestii tabletek - bralam raz Diane przez rok i po odstawieniu ciekła mi siara z cycków. Nigdy wiecej! Potem gumki i "kalendarzyk", ktory raz srednio mi wyszedł 😜 I sa tego słodkie efekty 🙂

lady, ja sobie ostatnio towarzysko popalam, zawsze popalałam mentolki, ale nigdy nie nałogowo i rzadko mam ochotę na fajki,ale w nerwowej sytuacji nie umiem sie bez nich obejsc. W ciąży nie paliłam wcale i było dobrze. Dzid w brzuchu to najlepsza motywacja 🙂
ja mam cykle jak dojrzewajace nastki,raz 10-, a innym razem 50-dniowe,wiec tylko hormony u mnie zdadzą egzamin. Dzidów więcej nie planuję. Mi tez mowili,ze po porodzie sie ureguluje,ale gowno prawda.

• Mamusie
Ja zawsze gotuję wodę w garnuszku malutkim, w szklance rozrabiam z wodą dwie czubate łyżki mąki ziemniaczanej no i mieszam 😉 później jak już woda w garnku się gotuje to wlewam to co mam w szklance z tym, że przed wlaniem musisz zamieszać tą mąkę w kubku bonosiada szybko na dno no i wlewasz zawartość tego kubka do garnka i mieszasz chwilę i ma mieć konststencję kiślu 🙂 i już 🙂
A ja byłam dzisiaj w szperaku 🙂 wydałam 130 zł ale kupiłam sobie 4 wypasione bluzki i 3 wypasione sukienki, a małej kupiłam dwa wielkie wory bodziaków, pajacy, rajtuzek itp itd 😉 łowy nadzwyczaj udane 🙂 a ciuszki rewelacja 🙂