Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

jasio ma jeszcze czas na siadanie,ale silny z niego facet,to juz by chcial se klapnąć na tyłku i oglądac mamunię z innej perspektywy 😉
kasia ja tez pewnie niebawem dostanę okres i zacznę brać te daylette. Mam nadzieję,ze obejdzie się bez plamień i innych cyrków.
Dzieci moje śpią,czekam na męża, musze sie przytulic i popłakać se w jego rękaw 😉

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Alan juz spi.Wykapalam go,bo juz mi rece odpadaly,troche polezal w wozku,posiedzial w noidelku i na rekach chcial byc.Bo spiacy,zmeczony i na dodatek z cyckami sie pokłócił.Malo dzisiaj pil.Ciekawe o ktorej wstanie.

A ja mam napad na slodkie.Musze sie ograniczyc,bo bedzie bol brzucha.
Wogole jakos mi brzuch wywlilo.Nie wiem czy to od dzwigania Niko czy ciotka juz sie zbliza.

Astra ja tez mam humory jak baba w ciazy.Maz stwierdzil,ze on wszystko zle robi w moich oczach.Ciagle sie czepiam o byle gowno.

• Mamusie
Boooziu oby ten Niko sie wylizał szybko 🙂

Co te Bąble takie niespokojne. Jasiek w sumie dziś zadowolony tylko z tym siadaniem się wkurza.

Astra nie wiem co się dzieje, ale współczuje z calego serca i duzo sily zycze, szkoda zebyscie wszyscy sobie dokładali zmartwien.

Mykam do dziada 🙂

Moje dziecko dziś cały dzień przespało. Beton normalnie.Teraz za to usnąć nie może i smoczusia potrzebuje, a jak jej wypada to płacze.

Kasia za każą powtórkę szczepień się płaci. Jak wybrałaś te dodatkowe na rota i pneumokoki plus 5w1 lub 6w1 to łącznie wychodzi coś ponad 2000 zł. Ja już pisałam, że na dodatkowe nie szczepię, bo boję się tak małe dziecko obciążać taką ilością wirusów na raz. No i szczepienie na rota w ogóle nie chroni, bo pełno dzieci po tym choruje i tak (nawet Bartuś Astry chorował). Na pneumokoki może zaszczepię, bo mała do żłobka chodzić będzie, ale nie wcześniej jak nie skończy roku. A z tych obowiązkowych wzięliśmy 5w1.

Astra trzymaj się 😘 Grunt, że masz się komu wypłakać. Razem dacie radę 😘

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Alan juz spi.Wykapalam go,bo juz mi rece odpadaly,troche polezal w wozku,posiedzial w noidelku i na rekach chcial byc.Bo spiacy,zmeczony i na dodatek z cyckami sie pokłócił.Malo dzisiaj pil.Ciekawe o ktorej wstanie.

A ja mam napad na slodkie.Musze sie ograniczyc,bo bedzie bol brzucha.
Wogole jakos mi brzuch wywlilo.Nie wiem czy to od dzwigania Niko czy ciotka juz sie zbliza.

Astra ja tez mam humory jak baba w ciazy.Maz stwierdzil,ze on wszystko zle robi w moich oczach.Ciagle sie czepiam o byle gowno.

izu ciotka?? juz sie spodziewasz?? jak karmisz tylko cycem??
ja nie wyobrazam jej sobie szybciej jak po powrocie do pracy. tak miałam z zuzia.

Ewcia a ty planujesz posłać Igę do żłobka, czy masz kogoś do opieki?

Powinnam iść spać, bo może być różnie w nocy skoro mała cały dzień spała. A mi się oczywiście zawsze wieczorem i w nocy nie chce. Nawet jak jestem zmęczona cały dzień to gdy tylko się ściemni mi się oczy otwierają szerzej 😜
W ogóle to jutro szykuje mi się wyjście. Jadę z Dorotą do miasta pod wieczór, wypijemy jakieś piwko w ogródku, czy coś. Nie chce mi się za bardzo, ale ona tego potrzebuje. Łukasz się cieszy na wieczór wyłącznej opieki nad córeczką, ale gdy wymyślił, że sie z nią kąpać będzie to się przeraziłam. Przecież ona jeszcze nie siedzi! Wybiłam mu to z głowy, mam nadzieję, że skutecznie 😲
Ale co będę gadać do siebie. Idę poczytać 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Moja kumpela karmiła, ale ciotkę dostała. To jest właśnie takie zgubne i dlatego często ludzie wpadają szybko z drugim dzieckiem 😉

Mój Karol jest własnie z takiej wpadki, haha. Mama miała wesoło 🙂

Ja też planuję wysłać Dżonka do żłobka gdzieś od roku i też pewnie na pneumo się zdecyduje. Pytanie tylko czy się dostanie.. Zgłoszenie już wysłałam, zobaczymy. Jak nie to nie wiem co zrobię, i tak wychowawczy będę musiała wziąć ;/

Lady strasznie zazdroszczę Ci tego piwka w ogródku. Wiem, że to poważne sprawy z Dorotą ale jak napisałaś o piwku to się nie mogę skupić na niczym innym haha :P Brzmie jak jakiś alkus. No ale co, lato idzie i ochota sama się narzuca, o!

Dobranoc :*

• Mamusie
witam!

Karmienie piersia to nie antykoncepcja 🙂A wiec w kazdej chwili mozna dostac okrs 🥴
Ale myślę,że to bardziej od dzwigania Niko.Jednak wazy 21 kg.Lekarze na bloku operacyjnym sie z niego smiali,ze dlugi i chudy.Stwierdzili,ze lepiej taki niz z nadwaga.

Od wczoraj mam jakis smutaśny humor....chyba ta pogoda mnie dobija i siedzenie w domu.Nawet na dwor nie mozna wyjsc,bo glowe chce urwac te wiatrzysko 😠
Biore sie za sprzatanie.
Cos na obiad trzeba wyczarowac...tylko co?

fiku z pół szklaneczki na wieczór gdy Dżony sobie robi dłuższą przerwę spokojnie możesz wypić. Pewnie i całe byś mogła, choć ja bym się trochę bała. W szkole rodzenia nawet na zastój polecali piwo 😉
Też miałam ochotę całą ciążę na piwo, ale jak się napiłam gdy już mogłam to tylko pierwsze łyki sprawiały mi przyjemność, potem jakoś już nie 😮 Ostatnio u babci na imieninach chciałam się tez kieliszek wódki napić i nawet drobnego łyka nie zdzierżyłam. Wprawdzie wódki już od dawien dawna nie pijam, ale teraz to już ogólnie jakaś antyalkoholowa się zrobiłam 😮 Tak mi potem dziwnie na żołądku :/
Wygwizdów jest dziś straszny. Nie mam w ogóle ochoty na ten ogródek, chyba w jakimś lokalu będzie trzeba się zatrzymać, bo nas wywieje. Może też uda mi się jakoś to przełożyć, bo Nuna dziś mi kwękała od 4 przez to spanie cały wczorajszy dzień, a ja oczywiście czytałam do północy i teraz jestem zombie 🤢

• Mamusie
U nas na obiad chyba będzie dzisiaj łosoś. O 16 wpada w odwiedziny mój szef z rodziną. Nie uśmiecha mi się to bo nie znoszę gości 🙂 takie już dziwadło ze mnie 🙂
Unga bunga jednak zaliczyliśmy 🙂 Misiu po obiadku zaciągnął mnie do sypialni 🙂 mała w tym czasie spała, a jak skończyliśmy to się po 10-ciu minutach obudziła 🙂 dała rodzicom się pobzykać hihihi pomimo tego iż zachowywaliśmy się głośno to młoda spała słodko i twardo 🙂 🙂

jestem załamana
chłop mnie zjebał że się wszystkiego czepiam że mi nic nie pasuje
dziecior mnie teroryzuje chce spać przy mamusi przytulone ręce mnie bolą bo chce spać w kokoniku czyli oparty głową o moją rękę kurwa czego ja go nauczyłam
muszę zapisać się do seksuologa bo mam problem z orgazmem nic kompletnie nic nie czuję 😠 😠 i to tak już będzie ??
Hubuś ciągnie się za włosy co to może być bolą mnie jajniki jak nie wiem co
mam zatwardzenie od żelaza a tak mi się chce nie wiem co na obiad mam zrobić wrr

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Ej a jak dziecko ssie piąstkę to koniecznie oznacza to to, że jest głodne? 🙂

Alan wsadza cale rece do buzi i to nawet po jedzeniu.Wiec mysle,ze chyba nie zawsze.

No właśnie moja Myśka też 🙂 położyłam ją na pleckach-źle darła się, na boczku też niedobrze, w końcu na brzusiu ją położyłam, wsadziła całą piąchę do buźki i tak nie chciała zasnąć, w końcu włączyłam jej suszarkę i śpi już z godzinę.
U nas też piździ jak w Kieleckim i na dodatek pada co chwilę 😞

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Kurwa......mmausia sie wczoraj najadla ciasteczek i od rana mamy bóle brzucha.Świnia zapasiona ze mnie jest 😠 😠

Teraz maz go nosi.Dalam kropelki i bylo dobrze.Teraz spal i sie obudzil z mega placzem 😞

Ojjj biedny Alanek. A jakie ciastka jadłaś? Pytam żebym ja czasem ich nie zjadła...
A ja zjadłam jedną truskawkę... Mam nadzieję, że nie będzie tragedii....

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Kurwa......mmausia sie wczoraj najadla ciasteczek i od rana mamy bóle brzucha.Świnia zapasiona ze mnie jest 😠 😠

Teraz maz go nosi.Dalam kropelki i bylo dobrze.Teraz spal i sie obudzil z mega placzem 😞

Ojjj biedny Alanek. A jakie ciastka jadłaś? Pytam żebym ja czasem ich nie zjadła...
A ja zjadłam jedną truskawkę... Mam nadzieję, że nie będzie tragedii....

wiesz co jakies takie ciasteczka na biszkopcie z masa toffi.W sumie nic tam nie bylo takiego ...no biszkopt byl oblany czekolada 😠 😠 😠juz nic cholera nie jem

Hejo 🙂
mąż w ramach terapii dzisiaj wysłał mnie na zakupy ze swoją kartą 😜
Przetańczyłam prawie 800 zł i zamiast się cieszyć, to mam doła, bo rozsiałam tyle pieniędzy 🙃 😁 Kupiłam sobie dwie pary butów (bo stopa po ciąży mi się wydłużyła) szpilki i balerinki, kilka kolorowych bluzek kamuflujących brzuch (chociaż tak do końca nie da się go ukryć...) i dwie pary kolorowych rurek - chabrowe i jasny brąz. Mam doła przez te jebane rozmiarówki. Całe życie nosiłam spodnie 36, a teraz mam 42 dopięte na chama. Zajekurwabiście.
Dzieciorkom pokupowałam parę szmatek, dla małej m.in śliczne legginsiki kupiłam, różowe i białe, boskie i różowiastą sukienkę 🙂
Szukałam opasek, ale nie było ładnych,
Lady gdzie kupiłaś dla Weroniki? Ja na allegro zamówiłam kiedyś, ale to już ponad miesiąc i nie dotarły, a te co ma to takie się już zrobiły wymemłane 😁

Na obiad mam rosół, bo sto lat nie było go u nas i aż się stęskniłam. Waga podle pokazuje 67kilo 😞

• Mamusie
Astra napisał(a):
Hejo 🙂
mąż w ramach terapii dzisiaj wysłał mnie na zakupy ze swoją kartą 😜
Przetańczyłam prawie 800 zł i zamiast się cieszyć, to mam doła, bo rozsiałam tyle pieniędzy 🙃 😁 Kupiłam sobie dwie pary butów (bo stopa po ciąży mi się wydłużyła) szpilki i balerinki, kilka kolorowych bluzek kamuflujących brzuch (chociaż tak do końca nie da się go ukryć...) i dwie pary kolorowych rurek - chabrowe i jasny brąz. Mam doła przez te jebane rozmiarówki. Całe życie nosiłam spodnie 36, a teraz mam 42 dopięte na chama. Zajekurwabiście.
Dzieciorkom pokupowałam parę szmatek, dla małej m.in śliczne legginsiki kupiłam, różowe i białe, boskie i różowiastą sukienkę 🙂
Szukałam opasek, ale nie było ładnych,
Lady gdzie kupiłaś dla Weroniki? Ja na allegro zamówiłam kiedyś, ale to już ponad miesiąc i nie dotarły, a te co ma to takie się już zrobiły wymemłane 😁

Na obiad mam rosół, bo sto lat nie było go u nas i aż się stęskniłam. Waga podle pokazuje 67kilo 😞

Astra moja waga nadal 85,5-86 😠 😠Ja juz nie wiem co robic,zeby to zlecialo.Musze spacerki robic,ale taka do dupy pogoda jest.