Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
halo 🙂

witaj Morskooka i sto lat dla Sebastianka na 3miesiące 😘

Kasiala no no prawdziwa laska z Ciebie 🙂

Ula ja kupiłam granatowa marynarke w Mohito

Agatka jak tam Twój wezeł/ zastój ?

Rosi a Ty kiedy ta biopsje bedziesz miała? koniecznie daj znac ci wyszło!

Ania to szydełko w rece i dziergaj majciochy dla Kamilki 😁 ja myśle że luźniejsze body może być albo pajac tak jak Tosia pisała 🙂

Ania Rosi jakie kupki robiły Wasze dziewczynki po tym żelazie? bo moja robi rzadkie a kolor to taki od zielonego po brązowy.. 🤔 czy to normalne?

i pytanko- z ilu piersi podczas jednej "sesji" karmicie Maluchy? bo ja do tej pory z 1 a od wczoraj muszę jej drugą dać żeby dojadła i nie wiem czy to ja mam mniej mleka czy Kornelka wieksze potrzeby.. jak to u Was wygląda?

• Mamusie
hej, kiepską nockę dzisiaj miałam, położyłam się o 22 (wyjątkowo wcześnie) a zasnęłam dopiero przed północą a o 4:30 mój starszy syn postanowił już zacząć dzień 😠 siłą go władowałam do łóżka, w bólu zasnął przed 7. Ja o 8:30 się budzę, patrzę a ten siedzi na fotelu i ogląda DDTVN! 😮 🤪 Nie mam pojęcia kiedy on wstał!

Kasiala Wy śpicie do 12??? 🤪 🤪 Matko kochana, macie zdrowie 😜 Mi krzyż by chyba odpadł!
Z zdjęcia extra, super wyglądaliście wszyscy a Kajcia urocza 🙂
Tosia wycwanił się ten Twój synuś, zajadać z cyca tylko na chodzonego-tego jeszcze nie słyszałam 😁 😁

Ciekawe co u Kini, dawno jej nie było....

No dobra, czas wsiąść na swojego rumaka 🤢 🤢 🤢 (czyt.orbitrek). Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
aaaa miałam się pochwalić, że mama mi kupiła w niedzielę bluzeczkę w C&A rozmiar 36 i WESZŁA NA MNIE!! 🤪

• Mamusie
Hej ja pospalam do 10 🙂 amelia jeszcze spi wiec moze jakies sniadanie zrobie 🙂

Tosia, ale laska z ciebie. Jak ty dalas rade karmic na chodzonego? hehe ja tylko raz na chodzpnego dawal Ameli hetbatke bo tak sie meczyla z kupka, ze masakra i myslalam. ze mi reke urwie bo ciezko bylo. super, ze Jasiu dal Ci tyle pospac.

Kasia ladne zdjecia z chrzin super lask z ciebie, a Kajcia sliczniutka 🙂 a Ty podejzewalas plesniawki to gdzir Kajcia je miala na podniebieniu czy po bokach? bo ja wczoraj zauwazylam u mojejj ze ma pobokach takie biale kropeczki i to nieschodzi ;/

Rosi udanego wyjazdu nad morze 🙂

Kasia Ty masz fajna gromadke dzieci 🙂

Ania.Monkado ja juz sama niewiem co z ta moja piersia boli mnie jeszcze i jak mala przystawiam do tej piersi to boli, ja to wczoraj juz zaczelam szukac na internecie co mi jest i znalazlam.. ze moze zapalenie piersi mam, zobacze jak mi przez weekend nie przejdzie to pojde w poniedzialek do lekarza

Karola to Ci starszy syn niedal pospac ,wspolczoje nocki

• Mamusie
Zaliczyłyśmy spacerek ale tylko godzinny, bo w słońcu ciepło a wiatr zimny wieje,
no i zaraz mnie gardło boli i z nosa nadal leci, no ale dziecko na spacer musi iśc 😁
Morskooka witaj ponownie, ale Cię choróbska dopadają 😘
Agatka spróbuj tak jak pisałam, przed karmieniem gorąca kąpiel i pod prysznicem masuj tą pierś tak od góry w stronę sutka, jakbyś chciała przepchac pokarm 🙂, później małą dostawiaj boli wtedy jak pieron ale pomaga,
ja to wyłam z bólu pod prysznicem aż mi się słabo robiło jak raz bardzo się poblokowało,
na szczęście było tak tylko raz, a tak to robią się zastoje ale ból jest do zniesienia, albo ja zrobiłam się bardziej wytrzymała 🙂
No i nie wiem co jeszcze miałam pisac bo koleżanka zadzwoniła 🙂

• Mamusie
Już wiem 🙂
Monkado ja karmię z jednej, a ostatnie 3 dni to mała chce więcej i z drugiej też daję, ale już nie całą zjada 🙂
Co do kupek to Kamilka cały czas robi takie same, ale i żelazo dostaje od początku
robi taką jajeczniczkę 🙂 i kiedyś była bledsza teraz ten kolor jest taki ciemniejszy, intensywniejszy
Ja też muszę się zmusic do cwiczeń bo cóż z tego że ważę 5 kg mniej niż przed ciążą, jak jakaś taka jestem zwiotczała 🙂 no i też jak więcej zjem to brzuszek z przodu wisi 😞
Szkoda tylko że ja i cwiczenia to jakoś nigdy do mnie nie pasowało 🙂

• Mamusie
Agatka Kajcia miała te skórkę na dolnej wardze tuż zaraz przy ustach... a jak po bokach kropeczki to faktycznie może być pleśniawka bo pleśniawki przy śluzówkach się zbn ierają i po bokach i na języku... ja bym pokazała lekarzowi... współćzuję bólu piersi... ja nie wiem co to znaczy bo nie dopadł mnie ani razu zastój... za to nawał mam co noc 😁 😁 😁

Morskooka witaj u Nas!!! w końcu się ujawniłaś 🙂

Rosi zazdroszczę wyjazdu... sama chętnie bym wybyła gdzieś... a morze...

Karola ale miałaś nockę... synek poprostu się juz wyspał i chciał zacząć dzień z mamą... 😁

Tosia ale Jasiu miał piękną nockę... zazdroszczę bo mojej pannicy się coś odwidziało spanie długie i jak spała po 6-8h tak teraz śpi max 4 🤢 😞 i się budzi a na cycu to i 8 moze spać 😠

ale mnie mąż wczoraj wpierniczył 😠 miał wrócić o 23 a wrócił o 1 w nocy w dodatku nabżdryngolony 😠 😠 😠

• Mamusie
Ania dzięki 😘
Ania Morskooka ja mam tak samo- niby bardzo wypadałoby mi poćwiczyć i w ogóle to fajnie byłoby sobie tak codziennie robić brzuszki ale jakoś takoś nie po drodze mi z tymi brzuszkami 😜 😁
w zamian za to obżeram sie drożdżówką i popijam kawką bo też byłyśmy na spacerku- Mała zasnęła a ja postanowiłam troche spacer skrócić bo u nas też niby ładnie, słonecznie ale wiatr taki zimny wiucha.. 😮

• Mamusie
Eh..A my dziś zamiast spacerku zaliczyliśmy z małym Urząd Skarbowy 🙂 dzis jedziemy z mężem żłobek prywatny oglądać. jest jeszcze troche czasu bo planujemy w styczniu małego oddać, ale jak sie okazuje nawet w prywatnych jest krucho z miejscówkami bo wiekszość przekształciła sie w przedszkola z powodu jakichś dotacji...
Agatka współczuje bólu piersi. Ja nawału nie miałam jeszcze i juz chyba nie bede miec..wiec ni mam sprawdzonych rad ale ciepły prysznic ponoć odblokouje kanaliki.
Tosia ale z małego jest pieszczoch 🙂 🙂
Wy też tak często karmicie? Sebciu w dzień je co 1,5h...

• Mamusie
morskooka napisał(a):
Eh..A my dziś zamiast spacerku zaliczyliśmy z małym Urząd Skarbowy 🙂 dzis jedziemy z mężem żłobek prywatny oglądać. jest jeszcze troche czasu bo planujemy w styczniu małego oddać, ale jak sie okazuje nawet w prywatnych jest krucho z miejscówkami bo wiekszość przekształciła sie w przedszkola z powodu jakichś dotacji...
Agatka współczuje bólu piersi. Ja nawału nie miałam jeszcze i juz chyba nie bede miec..wiec ni mam sprawdzonych rad ale ciepły prysznic ponoć odblokouje kanaliki.
Tosia ale z małego jest pieszczoch 🙂 🙂
Wy też tak często karmicie? Sebciu w dzień je co 1,5h...
ja też często karmię 🙂

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Wybaczcie że tak mnie mało ale ostatnio ledwo ogarniam Nikosia, jest na prawdę mega absorbujący.. nie to że nie grzeczny, ale ciągle potrzebuje nowych atrakcji a niestety sam sobie ich nie zapewni 😉 Padam na twarz! Chrzest już na 100% w przyszłą niedzielę i powoli łapie mnie stres :P Kupiłam super ubranko za super cenę, co prawda używane ale tylko przez ok. 2h i wygląda jak nówka 🙂 http://allegro.pl/piekne-cieple-ubranko-do-chrztu-komplet-6-cz-i2684326270.html

Karola dzięki za pamieć 😘

Morskooka witaj!!!! Fajnie że jesteś 🙂

Tosia 😘 😘 Nic więcej nie będę pisać w temacie Twojego ex..
A wyglądasz pięknie, Jasiu Przystojniak!! 😘

Kasiala fajne fotki z chrzcin, wszyscy super wyglądaliście i jaka pogoda.. 🙂

I wybaczcie ale więcej nie pamiętam mimo że przeczytałam wszystko ☺️

• Mamusie
kinia napisał(a):
Cześć Dziewczynki 🙂

Wybaczcie że tak mnie mało ale ostatnio ledwo ogarniam Nikosia, jest na prawdę mega absorbujący.. nie to że nie grzeczny, ale ciągle potrzebuje nowych atrakcji a niestety sam sobie ich nie zapewni 😉 Padam na twarz! Chrzest już na 100% w przyszłą niedzielę i powoli łapie mnie stres :P Kupiłam super ubranko za super cenę, co prawda używane ale tylko przez ok. 2h i wygląda jak nówka 🙂 http://allegro.pl/piekne-cieple-ubranko-do-chrztu-komplet-6-cz-i2684326270.html

Karola dzięki za pamieć 😘

Morskooka witaj!!!! Fajnie że jesteś 🙂

Tosia 😘 😘 Nic więcej nie będę pisać w temacie Twojego ex..
A wyglądasz pięknie, Jasiu Przystojniak!! 😘

Kasiala fajne fotki z chrzcin, wszyscy super wyglądaliście i jaka pogoda.. 🙂

I wybaczcie ale więcej nie pamiętam mimo że przeczytałam wszystko ☺️
Jasiu napewno pięknie będzie w nim wyglądał 🙂

• Mamusie
Tosienka cos tam nieco przeczytalam ale wiesz co Ci powiem, ja jestem z moim K 🙂 ale caly czas i tak sama z malym a od poniedzialku to tylko sie poklocic przychodzi i tyle tego tacierzynstwa 😉 Trzymaj sie cieplutko i pamietaj ze przynajmniej masz sama zawsze racje 😘 a tak przy okazji to mam siostre w plocku w mazowii pracuje. a moj maluszek spi i jest grzeczny jak aniolek- chociaz co komus powiem ze jest grzeczny to wtedy poplakuje, 10.10 mam drugie szczepienie a maly tydz temu wazyl 6700g 😜 chyba jest drugi po Jasiu:-) pozdrawiam was, a i jeszcz moja x-landerowa gondola tez juz ciasna sie robi ale maly sie dopiero zaczyna dzwigac jak go pociagne za raczki to nie bede go w spacerowke wrzucac zeby nie oslabiac kregoslupa. papapapa musze sie wziac zeby przygotowac te chrzciny i wogole dom posprzatac ale na drugie to mam Leń 🤢

• Mamusie
Kinia super że sie w końcu odezwałaś bo też już sie zaczynałam martwić 🙂 a ubranko rewelacja!

Kasia mi Kornelka taki numer wycięła o 6 rano 😮 kupa po samą szyje 😁

ja staram sie karmić co 2godz i tak jest najczęściej ale jak np idę na większe zakupy to schodzi mi czasem i 3godz i wtedy sie modle żeby sie nie obudziła 😁 wogóle ostatnio ładnie śpi na spacerkach ale jednak staram sie wrócić po tych 2godz i ją budzę do jedzonka dlatego że przesypia całe noce więc chcę żeby za dnia to nadrobiła 🙂
wczoraj tego nie przypilnowałam o ona sama sie nie domagała i jadła co 3godz tak że wyszło mi tylko 5 posiłków na dobę 🤢

• Mamusie
a! i któraś jeszcze pytała- ja jestem szaleńczo zakochana w Kornelii 🤪 mogę na nią patrzeć godzinami, całować jej główkę, stópki, rączusie, gadać z nią, grzechocić, tulić, masować, tarmosić, nawet jak spi to co chwilę do niej podchodzę i ją całuję, po prostu mam mega hopla na jej punkcie 😁 😁

• Mamusie
Monkado witaj w klubie mam to samo z Olim nawet jak spi 😁D

a moj
Oli spi super w nocy od 20 do2/3 potrafi pospac wiec rewelacja i j a tez go nigdy nie usypialam odkladam do lozeczka i oczka sie same zajmykaja potem karmienie kolejne i znow do lozeczka troszke powariuje i zasypia 😁
a wdzien roznie czasem am na lezaczku kimnie czasem w wozku jak go woze.
dzis zaliczylismy mega dluugi spacer ale bylo super>
KAsia wygladasz super!!! macierzynstwo sluzy a pogode mieliscie piekna a Malutka wygladala jak mala krolewna na chrzcinach!! :*

ciekawe jaka my bedziemy mieli pogode 21 pazdziernika , 7 sie nie dalo niestety 😞