Dzien dobry 🙂 U nas tez srednio dzisiaj 🤢 Teraz maly zasna po godzinie bujana i co chwila otwiera oczy, zeby go bujac. Dzisiaj w nocy juz nie dalam rady, polozylam sie obok niego i wlaczylam relaksacyjne dzwieki. Na chwile nawet pomoglo, wiec pospalam chwile do poki komorka mi sie nie wyladowala 😉 Kurcze jakos mam problemy z nakarmieniem go i juz sama nie wiem w czym problem 😞 4nula wspolczuje, ze sama jestes z tym wszystkim. Z tym ginekologiem to kiepsko wyszlo, ze nie moglas pojechac 😞 Gaja to dobrze, ze Espumisan chociaz troche pomaga. Z tym ok potem to moze i ja sprobuje 🙂 Strzauka to zycze wam obojgu zdrowka 😘 Suuperbabo to oby dzisiaj Ci sie udalo na tych zakupach 😉 No i nici z odpczynku, bo jednak bujanie nie pomoglo 😠 To do pozniej 🙂
Nam Helenka strasznie placze od rana..chyba brzuszek ja boli..cholerny por duszony;( Nie wiem jak jej pomoc..espumisan dalam rano..a teraz i tak biedulka krzyczy, placze..a ja z nia 😞
Czesc kobietki 🙂 Jak sie okazalo Michasia ma zapelenie spojowek od zatkanego kanalika lzowego i prawdopodobnie bedzie sie to powtarzac dopoki ta blonka w kanaliku nie peknie i sie nie udrozni. Dostala antybiotyk w kropelkach i w tydzien powinno jej przejsc na jakis czas. I mam jej robic 2 rodzaje masazu, moze pomoga. Jak nie (tfu tfu) to musi miec zabieg na znieczuleniu ok. 5-6 miesiaca 😞 Superbabeczko biedna Helenka. A herbatke koperkowa pila? Albo chociaz Ty zeby z mleczkiem do niej trafila? Moze cos pomoze...
Strzauka zdrowka dla Was :* Bidulek musial sie zarazic 😞 Anula i Gaja ja Was podziwiam dziewczyny, tak same dajecie rade. Ja bym chyba padla...
To juz sie nie przejmuje tym krwawieniem jak kilka z Was tez ma takie historie. Naprawde sie ciesze ze Was mam i mam sie z kim podzielic zmartwieniami i radosciami a Wy wszystko zrozumiecie bo jestesmy na takim samym etapie z wychowaniem dzieciaczkow :*
U nas odpukac o niebo lepiej mała wczoraj przespala cały dzień i noc te kropelki chyba nie są dla niej dalej się prezy ale bez płaczu
Im mniej kombinuje tym lepiej mówię wam dostaje jeszcze te bakterie raz dziennie i tyle
Superbava szkoda małej ona to tez ma z tym brzuszkiem a kladziesz ja na brzuszku? Mojej było lepiej
Anyaz a co myślisz ze gdzie problem w karmiebiu?
Z ytakim dzieckiem jak nie płacze to jest dużo przyjemniej odrazu
Jak was tak czytam to mam wrażenie ze ja w ogóle małej nie noszę prawie tylko z pokoju do pokoju :/ mam ja na rękach albo na brzuszku leży na mnie ale rzadko ja Bujam czy lulam :/ sama nie wiem może powinnam częściej ?!
U mnie noc całkiem dobrze tylko nad ranem mały się męczył z kupką 🥴 i piszczał, krzyczał przy tym i bujałam na bujaczku i zasypiał i się budził i znowu pisk aż w końcu poszło 🤔 aż musiał być kąpany o 6 😁 ale aż nie ten chłopak 🙂 nawet pogadał z mamą 😉
Co do noszenia to u mnie nosi tylko moja siostra i szwagierka. Teście nawet się nie łapią 😜 i tyyyylko 18 dni do powrotu do mojej mamci 😁 i już sobie wyobrażam jakie będzie całowanie Filipa po każdej części ciała 😁 noszenie, tulenie 🙂 ale to wiadomo moja mama to pozwolę i w końcu pierwszy wnuczek to wiadomo 🙂 gorzej jak pojadę z nimi na mazury tam to będę się darła żeby mi dziecka nie udusili 😠
Nirmala - tak jak mówiłam Michasia ma dokładnie to samo co mój mały i powiem Ci, że te kropelki bardzo pomogły bo od razu inne oczko się robi.. wszystko będzie dobrze 🙂
A jeżeli chodzi o wychodzenie do ludzi to nie wiem ja chodzę na spacery, do sklepu ale to już muszę na biegu bo mój mały nie lubi centrum handlowego ani nawet małego sklepiku 😠 i od razu ryk jakbym go ze skóry obdzierała 😁 chociaż ostatnio w smyku dał mi poszukać ciuszków pewnie wiedział, że to dla niego 😠
No moj maluszek chyba w koncu jednak padl, bo nic nie slysze od 10 minut 😆 Ciekawe na jak dlugo? Szybko cos zjem I zmykam na spacer, bo fajne slonce dzisiaj, a do czwartku ma padac. Nirmala to dobrze, ze Michasia dostala kopelki I oby obylo sie bez tej operacji 🙂 Agadka w sumie nie wiem juz sama w czym problem, bo rozmawialam z hv i doradca laktacyjnym. Obie mowily, ze maly ladnie chwyta piers i super ssie, a moze tylko jest troche leniwy w ssaniu 😮 Tylko, ze on publicznie to w miare grzecznie jadl, a w domu to czasem trzeba sie niezle pomeczyc, zeby go nakarmic. Sama nie wiem moze ma a brzuszkiem problemy, albo ten refluks mu dokucza. W nastepny piatek mamy bilans 6tygodniowy, wiec zobaczymy jak z waga u niego. Generalnie to jest slodziak z niego, bo rzadko placze I raczej marudzi, chyba, ze jest znieciepliwiony, ale karmienie go jest meczace.
Ja tez sie ciesze, ze was mam, bo przynajmniej jest sie komu wyzalc 😘
Czarnylok ja to tylko na lezaco karmie ani razu jej jeszcze nie karmiłam innaxEj ale powinnam wkoncu zacząć
Wkoncu karmie bez kapturkow wiec będzie mi teraz łatwiej
Anyaz a widzisz nie wiedziałam ze jakiś bilans na 6ty tydzień się robi ale hv w środę przychodzi to pewnie już powie a jaki masz problem łapać Sutka nie chce czy zasypia czy jak?
Czesc dziewczyny!!
bisia: kochana ciesze sie ze Franusia badania ok!!! I starsznei Ci wspolczuje tych przezyc 😞 Trzymaj sie i juz spokojnie ciesz sie malym!!
babeczko: ja dokarmiam przed snem bebilonem comfortem i maly elegancko spi 5-6 h na nim i jest gitara 🙂 a na laktacje to pije tez i karmi i kurcze jest ciut lepiej 🙂 strzauka: kurcze co za wredna baba 😞 chamstwo sie szerzy 😞 aj mialam sie juz kiedys pytac, czy zmnienialas witaminki dla malego jak dokarmiasz?
4nula: bidulko kochana naprawde Ci wspolczuje bo widze po sobie ze kocham malego nad zycie ale jak ma ciezki dzien to wariuje i samotna chwila podnosi mnei na nogi
loczku: masz racje ze tak robisz!! Ja dalam sobie wejsc na glowe i wogole 😞 Mam wrazenie ze ani tesciowa ani siotra meza nie sznuja mojego zdania 😞 i jak mam sie z nimi widziec to jestm w strasznych nerwach 😞 Bo dla nich dziecko to zabawka 😞 i prosze zeby dac mu spokoj i ie brac na rece bo spi sobie to jak sie obroce to juz ktoras ma na rekach i wiecznie slysze ze za grubo ubierami tak dalej 😞 Nio a swojej mamie to ufam i zstawiam malego na te 3 godzinki bez problemow, nio dzwonie kilka razy ale to juz z ciekawosci i tesknoty 🙂 madzia: normalnie podziwiam!!! jak nmay caly czas plakal to nie wyorazalam sobie miec dwojeczke takze naprawde podziwiam a z tym chrupkiem to Ella zaszalala, nio ale nic jej nie bylo nie?
nirmala: trzymam kciuki zeby tak jak u Pampinki kropelki pomogly!!
agadka: ja tez uzywalam boboticu i tez sie nie sprawdzily 😞
Normalnie wreszcie moge na neta wskoczyc 🙂 Laski my juz po przeprowadce i teraz zyejmy na kartonach 🤢 Nio a przy malym to duzo swobody nei ma zreszta same wiecie 🙂 Nio i oczywiscie tuuu zimnooooooo i kupilam elektryczny grzejnik a maly po pierwszym dniu charczy piszczy 😞 Przestraszylam sie ze zapalenie krtani ale lekarka powiedziala ze oki. Nio i dzis nabylam nawilzacz powietrz to moze pomoze 🙂 Nie chcialabym zapeszac ale maly juz jest calkiem inny 🤪 Duzo sie usmiecha, gada, nio i w ogoel mniej placze 🙂 A daje mu jednak tylko espumisanek do kazdego jedzenie bo ss nie podszedl mu niestety 😞 Kazdy dziaciaczek inny 🥴 Nio i ogolnie u nas szalenstwo, dwa samochody i pech chcial ze dwa sie zepsuly 🥴 I musze pozyczac bryke. Ale dzi maz zostal z malym a ja pozalatwialam troche spraw, bo i krzesla i stol zamowilam 🙂 a za tydzien chrzciny i menu tez juz umowilam 🙂😜
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
anyaz_m
U nas tez srednio dzisiaj 🤢 Teraz maly zasna po godzinie bujana i co chwila otwiera oczy, zeby go bujac. Dzisiaj w nocy juz nie dalam rady, polozylam sie obok niego i wlaczylam relaksacyjne dzwieki. Na chwile nawet pomoglo, wiec pospalam chwile do poki komorka mi sie nie wyladowala 😉 Kurcze jakos mam problemy z nakarmieniem go i juz sama nie wiem w czym problem 😞
4nula wspolczuje, ze sama jestes z tym wszystkim. Z tym ginekologiem to kiepsko wyszlo, ze nie moglas pojechac 😞
Gaja to dobrze, ze Espumisan chociaz troche pomaga. Z tym ok potem to moze i ja sprobuje 🙂
Strzauka to zycze wam obojgu zdrowka 😘
Suuperbabo to oby dzisiaj Ci sie udalo na tych zakupach 😉
No i nici z odpczynku, bo jednak bujanie nie pomoglo 😠 To do pozniej 🙂
Suuperbaba_m
Nirmala_m
Jak sie okazalo Michasia ma zapelenie spojowek od zatkanego kanalika lzowego i prawdopodobnie bedzie sie to powtarzac dopoki ta blonka w kanaliku nie peknie i sie nie udrozni. Dostala antybiotyk w kropelkach i w tydzien powinno jej przejsc na jakis czas. I mam jej robic 2 rodzaje masazu, moze pomoga. Jak nie (tfu tfu) to musi miec zabieg na znieczuleniu ok. 5-6 miesiaca 😞
Superbabeczko biedna Helenka. A herbatke koperkowa pila? Albo chociaz Ty zeby z mleczkiem do niej trafila? Moze cos pomoze...
Strzauka zdrowka dla Was :* Bidulek musial sie zarazic 😞
Anula i Gaja ja Was podziwiam dziewczyny, tak same dajecie rade. Ja bym chyba padla...
To juz sie nie przejmuje tym krwawieniem jak kilka z Was tez ma takie historie. Naprawde sie ciesze ze Was mam i mam sie z kim podzielic zmartwieniami i radosciami a Wy wszystko zrozumiecie bo jestesmy na takim samym etapie z wychowaniem dzieciaczkow :*
agadka_m
U nas odpukac o niebo lepiej mała wczoraj przespala cały dzień i noc te kropelki chyba nie są dla niej dalej się prezy ale bez płaczu
Im mniej kombinuje tym lepiej mówię wam dostaje jeszcze te bakterie raz dziennie i tyle
Superbava szkoda małej ona to tez ma z tym brzuszkiem a kladziesz ja na brzuszku? Mojej było lepiej
Anyaz a co myślisz ze gdzie problem w karmiebiu?
Z ytakim dzieckiem jak nie płacze to jest dużo przyjemniej odrazu
Jak was tak czytam to mam wrażenie ze ja w ogóle małej nie noszę prawie tylko z pokoju do pokoju :/ mam ja na rękach albo na brzuszku leży na mnie ale rzadko ja Bujam czy lulam :/ sama nie wiem może powinnam częściej ?!
pampinka_m
U mnie noc całkiem dobrze tylko nad ranem mały się męczył z kupką 🥴 i piszczał, krzyczał przy tym i bujałam na bujaczku i zasypiał i się budził i znowu pisk aż w końcu poszło 🤔 aż musiał być kąpany o 6 😁 ale aż nie ten chłopak 🙂 nawet pogadał z mamą 😉
Co do noszenia to u mnie nosi tylko moja siostra i szwagierka. Teście nawet się nie łapią 😜 i tyyyylko 18 dni do powrotu do mojej mamci 😁 i już sobie wyobrażam jakie będzie całowanie Filipa po każdej części ciała 😁 noszenie, tulenie 🙂 ale to wiadomo moja mama to pozwolę i w końcu pierwszy wnuczek to wiadomo 🙂 gorzej jak pojadę z nimi na mazury tam to będę się darła żeby mi dziecka nie udusili 😠
pampinka_m
A jeżeli chodzi o wychodzenie do ludzi to nie wiem ja chodzę na spacery, do sklepu ale to już muszę na biegu bo mój mały nie lubi centrum handlowego ani nawet małego sklepiku 😠 i od razu ryk jakbym go ze skóry obdzierała 😁 chociaż ostatnio w smyku dał mi poszukać ciuszków pewnie wiedział, że to dla niego 😠
anyaz_m
Agadka w sumie nie wiem juz sama w czym problem, bo rozmawialam z hv i doradca laktacyjnym. Obie mowily, ze maly ladnie chwyta piers i super ssie, a moze tylko jest troche leniwy w ssaniu 😮 Tylko, ze on publicznie to w miare grzecznie jadl, a w domu to czasem trzeba sie niezle pomeczyc, zeby go nakarmic. Sama nie wiem moze ma a brzuszkiem problemy, albo ten refluks mu dokucza. W nastepny piatek mamy bilans 6tygodniowy, wiec zobaczymy jak z waga u niego. Generalnie to jest slodziak z niego, bo rzadko placze I raczej marudzi, chyba, ze jest znieciepliwiony, ale karmienie go jest meczace.
Ja tez sie ciesze, ze was mam, bo przynajmniej jest sie komu wyzalc 😘
czarnylok_m
Mój właśnie zrobił trzecią kupę w ciągu pół godziny 😮 i pfu pfu grzeczny od rana i teraz ogląda tv w leżaczku. Tzn disco z pola 🙃
A próbowałyście karmić maluchy na leżąco jak się denerwują? Bo ja z moim tak robię i pomaga, na leżąco ładnie je i zasypia po zjedzeniu.
Nirmala oby kropelki pomogły tak jak u Filipka 😘
I nic już nie pamiętam 🥴
agadka_m
Wkoncu karmie bez kapturkow wiec będzie mi teraz łatwiej
Anyaz a widzisz nie wiedziałam ze jakiś bilans na 6ty tydzień się robi ale hv w środę przychodzi to pewnie już powie a jaki masz problem łapać Sutka nie chce czy zasypia czy jak?
magdad_m
bisia: kochana ciesze sie ze Franusia badania ok!!! I starsznei Ci wspolczuje tych przezyc 😞 Trzymaj sie i juz spokojnie ciesz sie malym!!
babeczko: ja dokarmiam przed snem bebilonem comfortem i maly elegancko spi 5-6 h na nim i jest gitara 🙂 a na laktacje to pije tez i karmi i kurcze jest ciut lepiej 🙂
strzauka: kurcze co za wredna baba 😞 chamstwo sie szerzy 😞 aj mialam sie juz kiedys pytac, czy zmnienialas witaminki dla malego jak dokarmiasz?
4nula: bidulko kochana naprawde Ci wspolczuje bo widze po sobie ze kocham malego nad zycie ale jak ma ciezki dzien to wariuje i samotna chwila podnosi mnei na nogi
loczku: masz racje ze tak robisz!! Ja dalam sobie wejsc na glowe i wogole 😞 Mam wrazenie ze ani tesciowa ani siotra meza nie sznuja mojego zdania 😞 i jak mam sie z nimi widziec to jestm w strasznych nerwach 😞 Bo dla nich dziecko to zabawka 😞 i prosze zeby dac mu spokoj i ie brac na rece bo spi sobie to jak sie obroce to juz ktoras ma na rekach i wiecznie slysze ze za grubo ubierami tak dalej 😞 Nio a swojej mamie to ufam i zstawiam malego na te 3 godzinki bez problemow, nio dzwonie kilka razy ale to juz z ciekawosci i tesknoty 🙂
madzia: normalnie podziwiam!!! jak nmay caly czas plakal to nie wyorazalam sobie miec dwojeczke takze naprawde podziwiam a z tym chrupkiem to Ella zaszalala, nio ale nic jej nie bylo nie?
nirmala: trzymam kciuki zeby tak jak u Pampinki kropelki pomogly!!
agadka: ja tez uzywalam boboticu i tez sie nie sprawdzily 😞
Normalnie wreszcie moge na neta wskoczyc 🙂 Laski my juz po przeprowadce i teraz zyejmy na kartonach 🤢 Nio a przy malym to duzo swobody nei ma zreszta same wiecie 🙂 Nio i oczywiscie tuuu zimnooooooo i kupilam elektryczny grzejnik a maly po pierwszym dniu charczy piszczy 😞 Przestraszylam sie ze zapalenie krtani ale lekarka powiedziala ze oki. Nio i dzis nabylam nawilzacz powietrz to moze pomoze 🙂
Nie chcialabym zapeszac ale maly juz jest calkiem inny 🤪 Duzo sie usmiecha, gada, nio i w ogoel mniej placze 🙂 A daje mu jednak tylko espumisanek do kazdego jedzenie bo ss nie podszedl mu niestety 😞 Kazdy dziaciaczek inny 🥴
Nio i ogolnie u nas szalenstwo, dwa samochody i pech chcial ze dwa sie zepsuly 🥴 I musze pozyczac bryke. Ale dzi maz zostal z malym a ja pozalatwialam troche spraw, bo i krzesla i stol zamowilam 🙂 a za tydzien chrzciny i menu tez juz umowilam 🙂 😜