Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam mamusie; )
Ja jak zwykle odzywam się zadko, ale Wy to już takie zrzyte jesteście, że mi to aż głupio coś napisać 😉. Czytam co u Was w miarę na bierzaco 😉 i też widzę że nie tylko u nas problem podnoszenia główki i leczenia na brzuszku...więc mam.nadzieję że też w swoim czasie Tymon polubili i nauczy się ją mocno dźwigać. Też wydaje mi się że chyba pojawia się u nas problem z zabkami ale kiedy one wyjdą to zobaczymy 😉.

Takie słodkie i śliczne te Wasze bobaski 😉

Pozdrawiam 😉

• Mamusie
a ja jakoś nawet mojej gwiazdeczki nie układałam na brzuszku za dnia, jedynie śpi na brzuchu, no i zaciekawiona dziś położyłam ją na brzuszku, żeby zobaczyć czy potrafi sama unieść głowę czy nie i ku mojemu zdziwieniu córka świetnie sobie radzi 🤪
oto dowód
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/692/img0473ce.jpg/][IMG]http://img692.imageshack.us/img692/6461/img0473ce.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Pati układanie dziecka na brzuszku podobno jest bardzo ważne w dla rozwoju fizycznego. Ćwiczą się mięśnie brzucha, szyi, przykręgosłupowe, ręce, nogi - całe ciało.
Mnie się ciągle lekarka czepia że Mała ma "rozlany" brzuszek i małą przepuklinę i że mam z nią ćwiczyć podciągając ją za ręce. Jakoś syn też tak miał i nikt nie mówił mi że mam z nim ćwiczyć....

• Mamusie
no to teraz wyciągamy matę i będziemy ćwiczyć leżenie na brzuszku,
a do tej pory pewnie noszenie pionowe wzmocniło tak jej mięśnie bo ona już w drugim tygodniu wolała być trzymana w pionie niż w poziomie na rękach 😮 teściowa prawie mnie zabiła wzrokiem jak to zobaczyła, ale co ja na to mogę, że ona jak była w poziomie to marudziła a jak tylko oparło się ją pionowo z główką na ramieniu to zadowolona i bardzo szybko zresztą trzymała głowę sztywno sama..

• Mamusie
madzia dziekuje za zaproszenie 😉
pati jaka śliczna niunia... no i faktycznie silna 🙂 ps. układaj ją częściej na brzuszku niech sobie ćwiczy... tak jak Doti napisała to bardzo ważne dla rozwoju fizycznego.
latka jaki Twój maluszek jest śliczny... taki malutki 😉 odzywaj się częściej 🙂

a my sobie podrzemaliśmy całe popołudnie 😉 mieliśmy iść na spacer ale pogoda niezaciekawa no i nie miałam nastroju wychodzić... za to przewietrzyłam całe mieszkanko aż się zimno zrobiło... no ale już rozpalone i termometr wskazuje 25 stopni 🤪 chyba się rozpłynę!
odciągałam 150 ml mleczka no i dzisiaj mam zamiar wypić lampkę może dwie 😉 ...winka

• Mamusie
Pati moja też woli być w pionie. Ale staram się ją więcej układać bokiem - brzuchem na moim przedramieniu żeby mogła oglądać wszystko a nie tylko sufit. Dzieci lubią pozycję pionową ale od tego bardzo bardzo szybko krzywi sie kręgosłup. Ja też popełniam ten błąd i zamiast na leżąco nosze Małą w pionie ale ona większość dnia spędza na macie albo w łóżeczku więc jakoś sobie pozwalam...

• Mamusie
No moja mala tez uwielbia pozycje w pionie i niestety bardzo czesto ja tak nosze, bo inaczej nie chce 🤨 albo tuli sie do mojej klatki piersiowej, albo jest pleckami do niej i sobie oglada wszystko co jest przed nami... oczywiscie dupke jej podtrzymuje, a plecki trzyma ladnie prosto, glowke tez...

Dzis odnioslam sukces - Ula ladnie lezy na brzuszku i podnosi glowke i kreci nia w kazda strone 🤪 jednak nasze cwiczenia przyniosly szybko rezultaty 😁

• Mamusie
karolka gratulacje szybkich postępów w ćwiczeniach ! 😉

doszłam do wniosku że muszę sobie ograniczyć komputer i tv bo coś mi wzrok leci ;/
...tak sobie myślę że przez ciążę uzależniłam się od kompa, wcześniej rzadko kiedy siedziałam a teraz to praktycznie mogłabym siedzieć i siedzieć 😮
no i to uzależniające forum! 😁

• Mamusie
Moja dzisiaj od 16 rozdrażniona jest strasznie.Nawet jedzenie cyca jej nie pomogło tylko wypluwała i płakała. 😞
Wiki to nawet smoka to nie chce widzieć tylko te palce w buzi i stad ten ryk bo ręce nie mogą trafić do celu 🤪
Ale zrobiła się cisza w łóżeczku to śpi ufff w końcu.

• Mamusie
moja marudna od dluzszego czasu albo mialczy albo placze w dzien nie pospi dluzej niz 15 minut i non stop nerwowo chapie piastki smyram ja po dziaslach to sie cieszy wysiadam z sil a jutro mnie zapewne czeka kolejny taki dzien 😞 niech te dziasla juz dadza nam spokoj bo mi to od placzu i pisku az w uszach zaleglo 😞

• Mamusie
Dobry wieczór 😁

Natala super 🤪 Pierwszy ząbek u wrześnióweczek 🤪

Tusia wszystkiego najlepszego dla Królewny!!!

Doti moja Maja urodziła się z ciemno brązowymi oczami i takie ma do tej pory, mam nadzieję, że się nie zmienią bo mi się strasznie podobają 🤪

Pati śliczna ta Twoja Gabrysia i jaka silna i spokojna przy podnoszeniu główki 🤪

Latka miło cię widzieć a Tymon jaki przystojniacha 😁

Dzisiaj wyjątkowo moje maleństwo też było marudne ale oczywiście nie płakała tylko biadoliła coś do siebie 🤨 I tak prawie przez cały dzień żaliła się na głos 🤔 O 19:30 po kąpieli mleczko i śpi jak laleczka.
A ja kupiłam sukienkę do ślubu, kolor ecru a buty na allegro białe 🤔 i niestety gryzie mi się takie połączenie 🤨 Będę musiała sprawić jeszcze jakieś białe dodatki, żeby wszystko do siebie pasowało, jakaś różyczka biała przypięta do sukienki, coś we włosy białego i może torebka 🤔 Jak myślicie? 🤨

• Mamusie
Witam z wieczora
Miałam straszną noc. mały prawie wcale nie spał i ciągle się darł. I jestem już przekonana że to przez pełnię księżyca. Drugi raz nam się taka sytuacja przytrafiła. 😮 Nigdy nie myślałam że księżyć może mieć jakiś wpływ. a teraz jestem pewna! mam małego wilkołaka w domu 😠
Zaraz was nadrobię bo coś dużo naskrobałyście 😉

uff więc nadgoniłam
Buffy buziaczek dla Marcinka 🙂
isa8 ale Szymuś silny!
Tussiia najlepszego dla Lenki!
Latka zaglądaj częściej 😉
Pati śliczna córeczkA!
Deira hehe właśnie kto zrobi za nas prace domowe? mamy w syfie mieszkać ? 😞 a najgorsze że my mamy ciągle gości i to zobowiązuje do trzymania większego pożadku...
Natalia gratuluje ząbka!
mixi my też mamy białe kropki na dziąsełach. Była jedna kropka chyba od urodzenia a teraz sa dwie...

Mój mały urodził się z niebieskimi oczkami. Podobno to bardzo rzadko się zdarza żeby dziecko urpdziło się z brązowymi, ale niektóre maluszki tak mają jak u agn 😉 a jak się ostatnio przyglądałam mojemu Krzysiowi to dokoła źrenic widać brązowe zabarwienie i w ogole całe oczka zrobiły się ciemniejsze. tak jakby granatowe. więc myśle że będzie miał brązowe... zresztzą i ja i m mamy brązowe 😉

• Mamusie
Otwieram 🙂
Dzień dobry dziewczynki!
Myślałam,że wczorajsza noc to szansa,że mały będzie lepiej spał, ale wrócił do swojego cyklu czyli 20,1,3,4,5 o 6 wstał a teraz zasnął z powrotem, tylko ja już nie mogę... Karmienie o 1 i 4, reszta to tylko chwilowe pobudki,ale wstać na równe nogi trzeba :/
Pisałyście,że maluchy wczoraj nerwowe były, Kuba też od 16:30 cały czas stękał, później go wykąpałam i cisza,zasnął bez problemu.

• Mamusie
Witam.
My na nogach od 7. Mały wstał i matkę obudził a teraz sobie śpi na rękach 🤢
Zasnął wczoraj o 22 sam w łóżeczku 🤪 pierwszy raz od urodzenia. Jak go znam to za wześnie się cieszę 🤔 ale i tak jestem z niego dumna bo do tej pory spał głównie w wózku. 🙂 I wstawał standardowo 1,4 i 7.
A za oknem biało - pada od rana. 🙂