Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Isa Sandra przykre 😞

Ja mam takiego stracha, że lepiej nie mówić, mieszkam w domu na końcu drogi, blisko lasu, sąsiedzi tylko z jednej strony i za domem, ale tam odgrodziliśmy się murem 🥴 Ciemno jak w d.... Brak rolet, żaluzji antywłamaniowych a ja dzisiaj i jutro sama z Mają w domu 🤢 Dużo okien do ziemi 😮 Nie wiem, czy zasnę ze strachu 😮 nie ukrywam, że bardzo się boję 😮
Znowu narzekam na mieszkanie w domu 🤢

Maja śpi od godziny a ja chodzę po domu i wyglądam przez okna, czy oby tam ktoś nie chodzi, jakiejś obsesji się nabawię 🤔

A my tu jeszcze temat śmierci poruszamy 😮

Mixi ja w poniedziałek dwa lata temu piłam wieczorem z tatą kawę, bo wstąpiłam po drodze jadąc na konferencję pod Warszawę a w środę już nie żył 😞 Do dzisiaj nie mogę się z tym pogodzić 😞

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂

Dopiero was nadrobiłam bo nie miałam kiedy 😞

Buffy, Marylu życzę chłopakom zdrówka oby wszystko już było dobrze
Doti wszystkiego naj dla Twojej laleczki 😘 5 miesięcy ale ten czas leci 🤪
Natalia cieszę się ze już jesteście w domu z Majeczką 🙂 napewno u siebie szybciej dojdzie do siebie 🙂 a Ty jesteś naprawdę dzielną mamą 🙂 jeśli chodzi o te badanie to moim zdaniem powinnaś je zrobić. Mojej kuzynce też w ciąży nic nie wychodziło a później dopiero miała wpis na wypisie ze szpitala że podejrzenie zespołu. A tak będziesz wiedziała i będziecie mogli jak najszybciej zacząć rehabilitację małej w razie czego żeby mogła się rozwijać tak samo jak rówieśnicy 🙂 oczywiście życzę żeby testy nic nie wykazały bo Majeczka jak na swoje krótkie życie i tak już bardzo dużo przeszła...

A moja Ola wczoraj coś marudziłą i zasnąć nie mogła padła przed północą a w ciągu dnia spała może z niecałą godzinkę 😮 i w ogóle od 3 dni ma 37 do 37,2 stopni ale tak poza tym nic jej nie jest. i nie wiem we wtorek byłyśmy na szczepieniu ale chyba tak długo by jej nie trzymało ( a na rączce ma cały czas czerwony ślad 😞) nie wiem czy mam jechać do lekarza bo boję się że nic jej nie jest a jak z nią pojadę to coś załapie 🥴

Isa smutna historia 😞 ja ostatnio wkółko słyszę że ktoś młody choruje albo umiera i staram się o tym nie myśleć bo płakać mi się chce od razu 😞

A mam pytanie jak czyścicie uszka swoim dzieciom? I czy w ogóle czyścicie bo w różnych książkach różnie piszą i sama nie wiem 🤢

• Mamusie
Boże co za straszne historie 🤨 choc u mnie z dziadkami bylo podobnie - dziadek chorowal dlugie lata, jak umarl, to babcia ciagle mowila, ze niedlugo bedzie razem z nim, nie minely nawet 3 miesiace i nie zyla, na nic nie chorowala - moj tata zawiozl ja rano do lekarza, bo sie slabiej poczula a w nocy juz nie zyla - nagle serce jej stanelo 🤨

Agn tez mam schizy jak jestem sama w mieszkaniu, a co dopiero masz Ty powiedziec w takim domu - nie zazdroszcze 😮

Od rana mam mega guzy w piersi i strasznie mnie ona boli - jeden wielki zator. Mleko leci a jak Ule przystawiam to nie chce pic, wyrywa sie i wrzeszczy...czy mozliwe, zeby smak tego mleka jej nie odpowiadal? z drugiego cyca pije normalnie. jestem zalamana ,bo laktator w ogole ulgi nie przynosi, oklady tez nie...

• Mamusie
Kasiu, taka temperatura jest normalna u maluchow... nie masz powodow do niepokoju, jesli nic jej nie jest to nie idzicie ,bo cos przyniesiesz...

Karolka, nie ma opcji, zeby z jednej piersi mleko smakowalo, a z drugiej nie...

Tez,nie lubie byc sama w chacie...;// Tymbardziej, ze u nas sasiedzi nieciekawi...

Jutro poniedzialkowe sprawdzenie stanu wagi 😉 Trzymajcie ksiuki!!!

• Mamusie
Kurcze zaczęłam sobie wkrecac ze moje mleko nie jest wystarczająco sycacee dla małego 😞 mam pełne piersi, ale wczoraj w tym szpitalu zasiali takie ziarenko niepokoju. Ostatni miesiąc mały słabo przybrał ale jednak był chory i ciągły katar :/ + wyjazd i tak sobie mysle ze to mogło wpłynąć na jego brak apetytu. No nie wspominając o refluksie. Sama już nie wiem co robic.
Latka jest tak godzinę od nas ale laboratorium ani kardiologa nie mają, a ostatnio jak dzwonilam pediatra na urlopie.
Initram udanego szusowania
Isa sandra mixi agn smutne 😞

• Mamusie
Karolka, jak masz zator, to mała musi mocniej ciągnąć, żeby mleko płynęło i pewnie dlatego jej ta pierś nie pasuje... Może zrób okład tuż przed przystawieniem dziecka? Mi też na wszelkie zatory najlepiej pomaga jak mały porządnie mleko ściągnie, ulga wielka 😁

Ale was tematy smutne naszły 😞
Ja też nie lubię być wieczorami w domu sama, a mieszkam w bloku w mieście 😮 W takim domu na odludziu to brrr 😞

Idę spać, mam nadzieję, że jutro Wojtek będzie miał lepszy humor 🙂 Chyba rzeczywiście zęby mu idą... Ile to moze trwać zanim sie przebiją? Jeszcze w czwartek mamy szczepienie... Bidula moja 😞

• Mamusie
Hej .
Coś ostatnio jako pierwsza pisze ,a Wy pewnie śpicie. 🙂albo zalatane od rana.
Moja Wiki szaleje w nocy, zasnęła o 20 i cyc o 21,22,23,2,4,7 wstała pogadała i zasnęła ,a ja już na nogach .
Nie wiem o co jej chodzi z tym nocnym jedzeniem ,a w dzień to potrafi z 5 godzin nie jeść 😮
Wczoraj byłam na cmentarzu i powiem Wam ,że było -0,5 a odczuwało się jakby z - 15 było.
Nie wiem o co chodziło bo nawet i słonce było. 🤔zmarzłam jak cholera.

• Mamusie
Witam sie 🙂 a mi ktos dziecko podmienil 😮 jak zasnela sama przed 20 toja sama przystawialam ja na spiocha o 23 do chorej piersi, pozniej sama budzilam ja o 4 na chorego cyca, bo mnie bolal na maksa i troche zdrowego pociagnela i ostatecznie obudzila sie o 7.30 😁 😁 jak ja polozylam na moim łózku rano, to zaczela sie przekrecac z pleckow na brzuszek 🤪 ale robila to ekspresowo 😁 energii ma 100 razy wiecej niz ja sama 😆

Moj cyc nadal caly twardy i obolaly,jeden wielki guz, na szczescie na spiocha mala go ciagnela, no ale nawet stanika nie moge dopiac, bo bol niesamowity.. dzis co godzine bede ja do niego przystawiala, oczywisciwe przed zaserwowaniem go Uli robie na niego cieple oklady.

U nas +2 na dworze, ale mgla i szaro buro, tylko sie walnac na wyrko i spac...

• Mamusie
Witam,)

Najlepszego dla Marcinka;*

Tymon zasnal po kapieli i mleczku o 18 i o 3 mleczko i do 7 🙂 teraz fika na macie a ja zajadam sniadanie 🙂 dzis w koncu M ma wolne, to spedzimy troche czasu razem.bo juz nawet nie wiem kiedy tak bylo bo praca a jak nie praca to mnostwo ostatnio spraw;/.

• Mamusie
Hej 🙂
U nas nocka przyzwoita, choć bywały lepsze. Od rana Wojtek niespokojny, nawet na chwilę nie zostanie sam, trzeba go zabawiać, nosić, a jak zostaje sam to łapkami głowkę, buzie trze i płacze... Nic mi do głowy nie przychodzi poza tym, że zęby mu idą... Nawet wyczytałam, że rumieńce na buźce mogą być od ząbków 😮 A on właśnie ma czasem takie place czerwone... Ciekawe ile to potrwa 😞
Pogoda okropna 😞 +1, mgła i wszystko się topi 😞 A ja głupia narzekałam jak śnieg był, że wózkiem nie da się jeździć - teraz to bym jakąś łódkę musiała skombinować jak cały ten śnieg puści 🤢 Echhhh... Dół mnie łapie :/ Byle do wiosny 😁
Karolka zastoju współczuję 😞 Nie znoszę jak mi się robią, ból okropny 😞
Sandra, wydaj mi się, czy postępy na suwaku dzisiaj? 🙂

Acha, pamiętacie jak kiedyś pisałam, ze mam pękniętą brodawkę, którą lecze i która się bardzo wolno goi? No to alleluja - zagoiła się całkiem... Od połowy listopada z nią walczyłam! Ale wygrałam :p Jakby ktoś pytał - Maltan, Maltan i jeszcze raz Maltan 🙂

• Mamusie
nooo Sandra, widac na suwaczku postepy 🙂 a ja siedze i zajadam ciasto marchewkowe 🤨 zero motywacji...choc chyba musze sie wziac za siebie ostro, zeby ladnie w marcu na slubie wygladac 😁 😁 😁 ooo od dzis to bedzie moja motywacja 😁 a czy sie uda to juz inna sprawa 😜

Ja tez z jednej strony juz bym chciala wiosne, chociaz na wiosne to juz do pracy bede chodzic 🤔 bllleeeee

• Mamusie
Hej kochane 🙂
U nas nocka ok, Kuba zasnął o 20:30, pobudka na mleko o 2:30 i wstaliśmy o 6:00, mógłby trochę później wstać,ale cóż wszystkiego mieć nie można... 🙂
U nas +1 st.C,więc na spacerek jak najbardziej można iść, bo jakoś bardzo wszystko nie topnieje.
Mały właśnie jęczy w łóżeczku, bo mu się spać chce,a zasnąć nie może... 😞
Też by mi się chciało wiosny, bo do pracy wracam chyba od jesieni... zobaczy się jeszcze 🙂

• Mamusie
Mixi, Twoja Wiki strasznie się wyrywa do produ 😁 Ząbki, chce siedzieć, kaszkę wcina 😁 Myślę, że kleik ryżowy albo kukurydziany mogłabyś podać 🙂 W końcu Twoja mała ma juz 4,5 miesiąca, a w 5 miesiącu można kleik wprowadzić, więc powinno być ok 🙂 Bo jednak z tą manną to ja bym oszcządnie podawała :/

• Mamusie
Dziewczyny, mam problem... Chodzi o chrzciny Kubusia, planujemy je w II dzień Świąt Wielkanocnych, Ojca Chrzestnego mamy już dawno wybranego , jest to brat mojego M.
Ja nie mam kogo wziąć z mojej rodziny, Chrzestną miała być moja przyjaciółka, ale niestety nasz kontakt się zerwał, i teraz co zrobić, czy wziąć M. siostrę czy szukać jakiejś osoby z "mojej" strony?? Sama nie wiem co robić, już mi się wszystkiego odechciewa 😞

• Mamusie
Hej kobity 🙂 Moja mała śpi,mąż do pracy pojechał i jesteśmy same w domu...No ja swoją Maję podziwiam ile ona przeszła,a w sobote dopiero konczy 5 miesiecy 😁 wow jak to leci i tyle się zdarzyło!!! 2 operacje,na początku 3 tygodnie w szpitalu w Śremie,potem 6 tygodni w Poznaniu...masakra...Ja mojej cały czas dosypuję kaszki ryżowej bananowej tylko dla smaku,Maja już piła malinową i też jej bardzo smakowała ale tą mleczno ryżową na wodzie. Dzisiaj nocka świetna bo Majka 2 razy Nas obudziła swoim gaduleniem do firany 🙂 😁 😁 a jednak moje dziecko w domu dochodzi lepiej do siebie niz w szpitalu 🙂

• Mamusie
100 latek dla Gabrysia 😘

Madzia ja bym wziela osobe Wam bliska, nieważne czy z Twojej "strony" czy z męza.

Maja silna dziewczynka, tyle przeszla, a wiadomo, ze w domku najlepiej tak wiec szybciej dochodzi do siebie 🙂
ja Uli daje 2 lyzeczki dziennie kaszki ryzowej bezglutenowej, ale na razie je ja niechetnie, za to jabluszko wcina jak szalona 😁

• Mamusie
Madzia jak nie masz nikogo ze ‘swojej’ strony to jak najbardziej możesz wziąć kogoś ze strony swojego M… i wcale głupio to nie będzie wyglądać…
Wanilka powodzenia na szczepieniu … i najlepszego dla Gabrysia!! 😉
Mixi wydaje mi się że możesz podać np. jakąś smakową, np. waniliową, jablkową albo bananową, mój najbardziej upodobał sobie waniliową z bobovity.
Karolka uwielbiam ciasto marchewkowe, tylko ostatnio je jadłam dawno dawno temu, a od 2 tygodni nie mam dostępu do słodkiego… bo razem z M ćwiczymy i mam dietę 😁 powodzenia w motywowaniu ! :P i współczuję tego zastoju, jak sobie przypomnę ile ja się z tym wymęczyłam to do dzisiaj mam ciary…
Efek ja też leczyłam brodawki Maltanem… i powodzenia w ząbkowaniu o ile to faktycznie to 😉 a jeśli chodzi o przebijanie się ząbków to słyszałam że nawet te białe kreseczki które są widoczne mogą być nawet miesiąc… więc ząbkowanie to nie jest taka łatwa sprawa :/
Latka udanego dnia z M… ja wczoraj cały dzień się wybyczyłam z moim, aż na koniec z tego wszystkiego pokłóciliśmy się z nudów i poszliśmy spać 😁
Natalia wiadomo nie ma to jak w domu… 😉
Sandra chyba są postępy w diecie?! 😉

Co do babci tej koleżanki co wczoraj byliśmy na pogrzebie, to z tego wszystkiego nie wytrzymało jej serce i umarła… ;( więc jak tragedia to już na całej lini…

Dobry,
U nas tak sobie, mały raz grzeczny a raz daje nam popalić (na szczęście nie tak strasznie) a wczoraj wyczailiśmy białe kreseczki na dziąsełkach… boziu dopiero co się uporaliśmy z kolkami to teraz zębiska?! No nie… oby to nie było to 😁
dzisiaj kolejny dzień mata czaruje Szymona i na niej zasypia...
Noc dziwna bo Szymek często się budził, to na jedzenie to na smoka to na przytulanie i tak w kółko… a wczoraj przez cały dzień zjadł około 150ml … bardzo, bardzo mało… 😮
W dodatku wczoraj się pokłóciłam z M… działa mi na nerwy ;/ ;/ ;/
Aaa i Szymon upodobał sobie kaszkę waniliową z bobovity… wcina jak najęty, oczywiście z łyżeczki, coś mu ostatnio butla nie podchodzi…
I zaczynam się zastanawiać czemu Szymon się nie przewraca z pleców na brzuszek?! Bardzo bardzo często kładę go na brzuszek i to lubi, trzyma mocno głowę… ale z obrotami coś mu ciężko.

Jestem przygnębiona i zmulona, czas na kawe...