Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka,
Gabrysio spi a ja jakaś przemęczona 0ostatnio jestem.
Nic mi sie nie chce i czuje się jakaś słaba 🤨 Jutro ide do gina bo mam upławy i takie swędzenia że szok..;.najlepsze że jak mi się to zaczeło to miałam skurcze tak jakby na poród ale lżejsze...ale naszczęscie ustało...ale nigdy nie miałam aż tak dużych upławów że podpaske musze nosić 🤢 🤢 zobaczymy co mi gin powie...
Ja jakoś dołączyłam do was poźno na brzuszek ...ale i tak miło wspominam 🙂

Dziś Gabryś próbował sówj pierwszy deserek jabłko z bananem oczywiście wszytko było na śliniaku więc nie wiem czy cokolwiek przełknał 😁 😁 😁
No i ma butelko wstret nic a nic nie tknie ani mleka ani herbatki a czuje że mam coraz mniej pokarmu cycyki mam jak flaki 😠 😠 😠

Isa tak szczepiłam 5 w 1 🙂 przeczytałam wczoraj że byłaś na pogrzebie 24 letkiej koleżanki...jakie to przykre że takie młode osoby umierają... 😞

Doti spóźnione życzenia dla Laurki 🙂

No i dla wszytkich dzieciaczków wszytkiego naj które niedawno obchodziły swoją miesięcznice 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Wanilka to, ze masz cycki jak flaki oznacza, ze laktacja Ci sie unormowala, a nie to, ze masz malo pokarmu 🙂

czekam na kumpele, ma zaraz wpasc na pogaduchy 🙂 najlepsze jest to, ze mialam jej zaserwowac moje ciasto marchewkowe, ale cale zjadlam 🤔 😜 dobrze, ze m kupil mi zapas moich ulubionych ciasteczek 😁 😁

• Mamusie
Witam się i ja 😁

Wszystkiego naj dla Gabrysia
😁

No i oczywiście gratulacje dla Szymonka 😁

Moja córcia coś dzisiaj inna jest 😁 Śpi o innych porach niż zawsze, potrzebuje więcej uwagi, najlepiej jakby była cały czas na rękach 😮 Nauczyła się machać grzechotkami i ciągle muszę pilnować, żeby sobie w główkę nie przyfasoliła 🤢
No i dzisiaj zapewne pójdzie póżniej spać niż zazwyczaj, bo właśnie śpi od dwóchi pół godziny 😮

• Mamusie
Sandra ale Cię wzielo na wspomnienia 😁 hehe a tu Maja za chwile 5miesiecy i 2 operacje za sobą 😞 Mai sie chce spac ale chyba czeka na tatusia...Spała dzisiaj tylko moze z 1,5godzinki...Czy Wasze dzieciaczki śmieją sie już w głos? Ja z Mają sie tak wygłupiałam ze tak sie śmiała,ze ja nie moglam z jej smiechu 😁 😁 😁

• Mamusie
Witam 🙂

Wszystkiego najlepszego dla Gabrysia 😘
Isa gratulacje dla Szymka za pierwszą samodzielną kupkę 😉
Agn widzę że Twoja Majeczka ma tak samo bujną czuprynę jak moja Ola 😁

Ja na brzuszku nie byłam 😞 bo na początku to jakaś przewrażliwiona byłam że coś się może stać i żeby "nie zapeszyć" a później to już mi tak głupio jakoś było dołączać bo sobie pomyślałam że wy już zżyte a ja tu się będę wcinać ☺️ ale okropnie żałuję i cieszę się że tu się zalogowałam 🙂 bo z wami tak jakoś raźniej w tym macierzyństwie 😜 no i chyba już się uzależniłam od tego forum bo nawet teraz po powrocie do pracy staram się chociaż chwilkę znaleźć żeby tu do was zajrzeć 🙂 🙂

A moja Ola zaczęłą rączki wyciągać po wszystko co widzi i uwielbia łapać nas za twarz tylko strasznie drapie 😁 no i taka przylepka się zrobiłą że jak wrócę z pracy to koniec musi mnie widzieć i to z bliska bo jak wychodzę na chwilę i do niej mówię to zaczyna płakać ale tak wymuszająco i tylko patrzy w drzwi jak się pojawię to ma banana na twarzy 🙃 a mój M z tego polewa że taka mała cwaniara bo jemu tak nie robi bo on ma znieczulicę i się nie daje na to nabrać 😁

A ja też dzisiaj wspominałam początki ciąży, bo piłam colę i mi się przypomniało jak w zeszłym roku piłam ją na czczo litrami żeby nie wymiotować 🤪

• Mamusie
Ulka tez chichocze jak opetana, codziennie wydaje to nowe odglosy 🙂 najlepsze jest, to, ze jak juz ma zachwyt przy czyms maksymalny to sklada rece jak do modlitwy i sie cala trzesie z tej radosci 🙂 Ladnie lapie w raczki zabawki, a nawet obczaila, ze u lwa jak sie lape nacisnie to on gra 🙂 no wiec meczy i mietosi tego lwa z kazdej strony az w koncu czasem uda jej sie na ten przycisk natrafic i uruchomic melodyjke 😁
Ulce tez sie cos pozamienialo ale ma lepsze, bo jak zawsze musiala przy mnie na kanapie zasypiac w duzym pokoju, to juz drugi wieczor z rzedu, klade ja po kapieli i cycu u nas na lozku, ona sie obraca na boczek, wtula noska w moja poduche, trzyma pieluszke tetrowa w raczce i zasypia momentalnie 🙂 mam nadzieje, ze juz tak zostanie 😉

Agn Maja jest przesliczna, taki maly babelek 😘

• Mamusie
U nas ostatnio troszkę gorzej z zasypianiem, bo mały pomija wieczorną drzemkę i jest strasznie zmęczony, więc musi 10 minut pomarudzić i popłakać, wtedy wtula się w pieluszkę i zasypia.
Na szczęście nadal w łóżeczku 🙂
Zasnął dzisiaj wcześniej bo o 20:00, zobaczymy jak nocka minie, po tej zmianie cyklu...
Dzisiaj byłam na zakupach dla małego, kupiłam kaszkę glutenową z nestle, kilka słoiczków warzywnych i owocowych i obiadek indyk z warzywami od 5.miesiąca, bo pediatra mówiła,żeby po mału wprowadzać, więc tak za tydzień zaczniemy...

• Mamusie
ale nam dzieciaczki rosną... eh...
agn, doti córeczki jak modeleczki już dzióbki robią 😁

a ja na brzuszek dołączyłam w lutym... 😉

Kasia ważne że teraz dołączyłaś... fajnie że się pojawiłaś na mamuśkach... 🙂

mały spał 2h i dopiero teraz się obudził... zapowiada się szalony wieczór bo już fika i śmieje w głos a my padnięci... zakwasy po ćwiczeniach dają po sobie znać ;/ a M jeszcze wymyślił żeby robić dodatkowo 50 brzuszków po każdej serii ćwiczeń... zaraz padne tak mnie brzuchol nawala ;/

a ćwicząc mobilizowaliśmy się kłótnią...

uciekam na kąpiel, póki M zajmuje się Szymolem...

• Mamusie
Dziewczyny Maja dziękuje za komplementy 😁

Haha 😁 Kasia no tak 😁 W ciąży kupiłam szczoteczki do włosów a tu nie ma co czesać 😁 I nie zapowiada się, żeby przez najbliższy czas było, bo włosów jak i zębów na razie nie widać 😁
A ja Maję zawsze w czapkach pokazywałam 😁 😁 😁 A z niej mały łysolek 😁
Ja na początku ciąży byłam pepsiholiczką 😁 Pomagała mi w moich nudnościach 🙃

Isa 50 brzuszków 🤪 Ja już bym nie wstała 😁

Dziecko na szczęście nie wojowało długo, zasnęło o 20:30 😁
A zapomniałam napisać, Maja od kilku dni wygłupia się przy obiadku i jak ją coś najdzie to z buzią pełną zupki (z dodatkiem marchewki) robi "bbbbbyyyyy" Tak więc do karmienia muszę narzucać na siebie pieluchę (bo nie mam fartuszka) i po karmieniu to ja jestem w zupie, nie Maja 😁

• Mamusie
Madzia Kubuś rośnie, to i poważnieje :P potrzebuje towarzysza do rozmów na swoim poziomie hihihi po prostu "nie chce mu się z Wami gadać" 😜 😜 😜 😉 😉
Patrzcie co dziś wygrzebałam na allegro:
http://allegro.pl/momma-rozwojowy-zestaw-do-napojow-4m-kolory-i2971296076.html
http://allegro.pl/momma-rozwojowy-zestaw-do-cieplch-posilkow-4m-i2971295956.html

• Mamusie
Doti, no w koncu pokazalas nam jak sie Laurka zmienila 😉 i wyrosla 😉
Fajne wydziwiane naczynka 😁

Tymek zrobil dzis lekka niespodziankę, zasnak o 5, my z M wyszlismy do restauracji, wrocilismy po 20 a on dalej spi, wiec chciałam go przebrać i ulozyc do spania a ten sie rozbudzil i nie wiem kiedy zaśnie;/ bo jak narazie to wydaje mu sie, ze jest południe chyba....

• Mamusie
Jeej a mój to jeszcze sam nie zasypia 🤔 dziś 2,5godziny jęczenie, marudzenie, przytulanie, cyc- wszystko na zmianę i w końcu łaskawie Pan zasnął. 😠
agn Doti śliczne córeczki wam rosną 😉
Doti fajny design ma ta firma, ja osobiście nic z ich kolekcji jeszcze nie testowałam

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂)
Wszystkiego Najlepszego dla Poli 🙂 bo jak pamietam Tusia urodziła dzień po mnie 🙂

Tak czytając was wspominam swoją ciąże to na sama myśl robi mi się nie dobrze 🤢 ja miałam mdłości do 5 miesiąca i to była masakra...jak mi się ciąża prztypomina to odrazu mnie ciągnie na wymioty 😁

• Mamusie
Witam sie i ja.
Kawa wypita ,Wiki skacze po łóżku .
Zasnęła o 21 ,ale pobudek nie pamiętam tak padłam ,ale na pewno były i to sporo 🤪 🤪
Dzisiaj przychodzi do nas siostra M wiec biorę się za ogarniecie mieszkania i siebie 🙂
Może dzisiaj pójdziemy na spacerek bo chyba ciepło ,o ile nie będzie padać.

Buziaki dla dzisiejszych solenizantów 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
wanilka, to miałaś przekichane 🙂 Ja na szczęście w ciąży czułam się lepiej,niż na co dzień, oczywiście oprócz samej końcówki, bo już ciężko było...
My dzisiaj mieliśmy dziwną nockę, inną niż zwykle, mały zasnął o 20, później karmienie o 23,3 i 5 nigdy nie je tyle razy, tylko o 2 i o 6. Na szczęście spaliśmy do 7, ale i tak jestem dzisiaj nieprzytomna 😞
Doti, może masz rację, widocznie "nie chce mu się z nami gadać", jestem zbyt nudną partnerką do rozmowy... :P