Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Natalia oczywiscie, ze isc i zrobic te badania. Bedziecie pewniejsi!!! i bedziecie mogli malutkiej wddrozyc rehabilitacje w razie czego. Czesto maluszki z tym zespolem maja tez wady serduszka...
Nie musza miec wszystkich cech, a tylko niektore..
Z tego co pamietam robili badania, ale kariotyp nie wyszedl, bo malutka byla na antybiotku.
😞
Hmmm...a laseczki fenotypowe, to nie znaczy, ze sladowe. Cechy fenotypowe, znaczy, ze wizualne.. nie potwierdzone, pewnosc moze dac tylko badanie krwi i oznaczenie kariotypu.
Czesto rodza sie maluszki, co maja fenotypowe cechy, a np. jak ie spojrzy na mame czy tate to po prosru taka ich uroda, ze np. maja szeroki nosek , czy zmarszczki nakatne.

Natalia, mowie, Ci idzcie sprawdzic na wszelki wypadek, ale nie martw sie na zapas.. Mam nadzieje, ze Majunia okaze sie zdrowa dziewczyneczka. a obojetnie co bedzie to przeciez kochacie swoja kruszynke NAJBARDZIEJ NA SWIECIE!!!!!!!!!

Karolka, my tez wrocilismy od tesciowki i nawet mnie nie denerwowala za bardzo 🙂)
Obkupilam Titulca w pieluszki i chusteczki do pupska 😁 Tesciowka tez swoje dolozyla 😁
Racze sie teraz lampeczka naszego winka 🙂 a , co raz na jakis czas dziecku tez trzeba dac zaszalec ;D

Pierwszy raz od 2 tyg pozwolilam sobie na kawalek slodkiego i tlusty obiad. W sensie kotlecika na tluszczu robionego.
Tesciowa kupila w Biedronie, ciekawa ksiazeczke przepisow.. nawet takie w miare 😁 do zjedzonka 😁 Bede probowac od poniedzialku 😁

Marylu, szkoda slow na to wszystko. Co do sinienia, to jest rzeczywiscie tak jak pisala Buffymoze byc to objaw zaburzen krazeenia ALE moga to byc tez przeswitujace naczynia krwionosne. Tituszka tez jak bylo jej chlodniej ma taki trojkat siniczy i w naszym przypadku wszystko ok. Pod wplywem spadku temperatury skora robi sie marmurkowa i naczynia sie uwidaczniaja 😉)

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂
Ja też dziś wyszłam na zakupy, ale nie kupowałam ubrań 🙂 Kupiłam talerzyk, łyżeczkę dla Wojtka i kaszkę... Kto stosuje tą mleczną mannę Nestle? Trzeba wziąć łyżkę kaszki, ale na ile wody? Jak 5 łyżek na 150 ml, to 1 łyżka na 30 ml wody??? Chyba dość gęste to wyjdzie...

Współczuje tych niepokojących objawów, straszna jest niemoc gdy dziecko choruje 😞 Trzeba trzymać kciuki żeby się wszystko ułożyło...

• Mamusie
Mixi ja miałam za chrzestna siostrę M, rozwiedziona i mieszka z innym w belgii, ksiadz wzial tylko zaswiadczenie ze jest wierzaca. I nic wiecej nie chciał.... Najlepiej to idź i sie proboszcza zapytaj jakie papiery sa potrzebne bo widze co kosciol to inaczej...

Szymus w gosciach byl grzeczny , i teraz po kąpieli usnal 🙂

Dobranoc.

• Mamusie
MAMUSIE Z POZNANIA i NIE TYLKO maly APEL 🙂
Sprobuje to zorganizowac, moze wyjdzie 😁

Wraz z kolezanka zaangazowalysmy się w pomoc „PACZKA DLA SENIORA” , której celem, tym razem, jest zbiorka żywności dla starszego, schorowanego mężczyzny.
Zyją obok nas ludzie, którzy nie są w stanie poradzić sobie z niektórymi problemami sami, a wstydzą się wielokrotnie poprosić o pomoc.
Wszyscy wiemy, jak ważny zima jest ciepły posiłek, a niektórzy z nas są tego pozbawieni, dlatego prosimy choć o najdrobniejszą pomoc. Jeśli każdy z nas podaruje, choć mały drobiazg, to zbierze się pokażna paczuszka, która choć na jakiś czas odmieni życie tej samotnej osoby!!!
Zbiórka planowana jest w przyszły weekend, czyli w dniach 2 i 3 luty.
Wszystkie osoby chcące się w nią zaangazowac proszone są o kontakt mailowy [email protected]
bądź prywatnie przez facebooka.
W dniach 2 i 3 luty jesteśmy w stanie podjechać po każdą nawet najmniejsza ilość produktów!!! W Poznaniu i na jego obrzeżach.
Prosimy bardzo o udostępnianie wśród swoich znajomych. Mamy nadzieję , że uda nam się z tej akcji zrobić coś pięknego
PAMIĘTAJMY, ŻE KIEDYŚ I MY MOŻEMY POTRZEBOWAĆ POMOCY!!!!

• Mamusie
pati1984 napisał(a):
Dzień dobry 🙂

Czy jest coś co poprawia kobiecie nastrój bardziej niż udane zakupy???
Dziś wybrałam się na małe szaleństwo zakupowe, upolowałam na przecenach camelowy płaszczyk, który widziałam już w listopadzie i strasznie mi się spodobał, ale szkoda mi było wtedy wydać na niego 359 zł, a dziś kupiłam go za 179! 🤪 🤪 🤪
A do tego jeszcze torebkę też za ½ ceny (79zł) i kobaltową spódnicę za 39 zł przecenioną z 99 🙂 🤪

No i zakupiłam sobie jeszcze nowy stanik do karmienia 🙂 bo ten, który mam noszę od 4 m-cy w sumie codziennie i po pierwsze mi się znudził, a po drugie już troszkę się wyciągnął, albo nie tyle co wyciągnął, co mnie się zmniejszył obwód pod biustem i po prostu już tak dobrze nie trzyma piersi jak na początku, teraz kupiłam ten model cafe latte firmy alles
juppi! 🤪 🙃 ale się cieszę, z tego płaszcza najbardziej!

Mixidixi, nie chce Cie załamywać, ale u nas bynajmniej chrzestni muszą mieć zaświadczenia ze swoich parafii, że nie ma przeciwwskazań do bycia chrzestnymi, czyli są wierzący, ale bierzmowanie też musi być obowiązkowo, no i oczywiście kartki od spowiedzi

Marylu, trzymam kciuki, żeby okazało się, że Krzyś zdrowy, ale tak jak piszą dziewczyny lepiej iść do tego kardiologa sprawdzić czy jest ok wszystko

Natalia, kiedy s już chyba też pisałaś, że na jakimś wypisie lekarze wpisali podejrzenie zespołu Downa i nawet chyba robiliście jakieś badanie genetyczne w tym kierunku, tylko o ile dobrze pamiętam coś źle pobrali czy źle zbadali, że wyników nie dostaliście, tak? I chyba mieliście te badania powtarzać? Nie robiliście ich?

ten wynik nie wyszedl mielismy powtarzac na poczatku stycznia ale Maja byla w szpitalu wiec niestety nam przepadla wizyta

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Natalia oczywiscie, ze isc i zrobic te badania. Bedziecie pewniejsi!!! i bedziecie mogli malutkiej wddrozyc rehabilitacje w razie czego. Czesto maluszki z tym zespolem maja tez wady serduszka...
Nie musza miec wszystkich cech, a tylko niektore..
Z tego co pamietam robili badania, ale kariotyp nie wyszedl, bo malutka byla na antybiotku.
😞
Hmmm...a laseczki fenotypowe, to nie znaczy, ze sladowe. Cechy fenotypowe, znaczy, ze wizualne.. nie potwierdzone, pewnosc moze dac tylko badanie krwi i oznaczenie kariotypu.
Czesto rodza sie maluszki, co maja fenotypowe cechy, a np. jak ie spojrzy na mame czy tate to po prosru taka ich uroda, ze np. maja szeroki nosek , czy zmarszczki nakatne.

Natalia, mowie, Ci idzcie sprawdzic na wszelki wypadek, ale nie martw sie na zapas.. Mam nadzieje, ze Majunia okaze sie zdrowa dziewczyneczka. a obojetnie co bedzie to przeciez kochacie swoja kruszynke NAJBARDZIEJ NA SWIECIE!!!!!!!!!

Karolka, my tez wrocilismy od tesciowki i nawet mnie nie denerwowala za bardzo 🙂)
Obkupilam Titulca w pieluszki i chusteczki do pupska 😁 Tesciowka tez swoje dolozyla 😁
Racze sie teraz lampeczka naszego winka 🙂 a , co raz na jakis czas dziecku tez trzeba dac zaszalec ;D

Pierwszy raz od 2 tyg pozwolilam sobie na kawalek slodkiego i tlusty obiad. W sensie kotlecika na tluszczu robionego.
Tesciowa kupila w Biedronie, ciekawa ksiazeczke przepisow.. nawet takie w miare 😁 do zjedzonka 😁 Bede probowac od poniedzialku 😁

Marylu, szkoda slow na to wszystko. Co do sinienia, to jest rzeczywiscie tak jak pisala Buffymoze byc to objaw zaburzen krazeenia ALE moga to byc tez przeswitujace naczynia krwionosne. Tituszka tez jak bylo jej chlodniej ma taki trojkat siniczy i w naszym przypadku wszystko ok. Pod wplywem spadku temperatury skora robi sie marmurkowa i naczynia sie uwidaczniaja 😉)

Tej no Sandra przeciez wiadomo że Naj Naj kochamy tą Maję czasami wredną ale i tak Kochaną zart oczywiscie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 NIE NO JEST NAJKOCHANSZA NA ŚWIECIE I NIC TEGO NIE ZMIENI NAWET NAJGORSZY WYNIK DODATNI ŻE MA TEN ZESPÓŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
sandroos napisał(a):
MAMUSIE Z POZNANIA i NIE TYLKO maly APEL 🙂
Sprobuje to zorganizowac, moze wyjdzie 😁

Wraz z kolezanka zaangazowalysmy się w pomoc „PACZKA DLA SENIORA” , której celem, tym razem, jest zbiorka żywności dla starszego, schorowanego mężczyzny.
Zyją obok nas ludzie, którzy nie są w stanie poradzić sobie z niektórymi problemami sami, a wstydzą się wielokrotnie poprosić o pomoc.
Wszyscy wiemy, jak ważny zima jest ciepły posiłek, a niektórzy z nas są tego pozbawieni, dlatego prosimy choć o najdrobniejszą pomoc. Jeśli każdy z nas podaruje, choć mały drobiazg, to zbierze się pokażna paczuszka, która choć na jakiś czas odmieni życie tej samotnej osoby!!!
Zbiórka planowana jest w przyszły weekend, czyli w dniach 2 i 3 luty.
Wszystkie osoby chcące się w nią zaangazowac proszone są o kontakt mailowy [email protected]
bądź prywatnie przez facebooka.
W dniach 2 i 3 luty jesteśmy w stanie podjechać po każdą nawet najmniejsza ilość produktów!!! W Poznaniu i na jego obrzeżach.
Prosimy bardzo o udostępnianie wśród swoich znajomych. Mamy nadzieję , że uda nam się z tej akcji zrobić coś pięknego
PAMIĘTAJMY, ŻE KIEDYŚ I MY MOŻEMY POTRZEBOWAĆ POMOCY!!!!

zaraz udostępnie tylko daj Sandra jakiegos linka na facebooku 🙂

• Mamusie
Znow byliśmy w szpitalu. Wczoraj kazali nam przyjechać jak coś sie nowego pojawi. I jak na zlosc małego dziś wysypalo na całym cialku. Nie wiem co to jest... W każdym razie w szpitalu była inna pediatra niż wczoraj. Trzymała nas 4godziny, nie zrobiła żadnych badań i tylko powiedziała ze moje mleko na pewno nie wystarcza małemu i mam mu sztuczne dawac po każdym karmieniu. Wiem ze mały głodny, ale on nie chce ani cyca ani butli ani kubeczka -po prostu nic. Dopiero jak spiacy to cyca wezmie.,.
Mały teraz ciągle ma taka niska temp.35,7. A spi w spiworze i pod dwoma kocami. Jak mu sie powtórzy taka niska temp jak wczoraj kazali ogrzewać i sie nie zjawiac więcej :0 dziwne to dla mnie bo mały na codzień ma inna temp ciała. Zresztą myślałam ze jak dłużej ma sie tak niska temp to niebezpieczne. Cieszę sie teraz ze man ten monitor oddechu, bo przynajmniej mogę zmruzyc oko.
Dobranoc

• Mamusie
Hej ja już popijam kawkę.
Marylu nie wiem co Ci napisać 😞
Ja wiem ,że przyjazd do Polski to jest wyprawa ,ale może warto się nad tym zastanowić?
U nas nocka śmieszna Wiki poszła spać o 20 potem cyc o 21,22,23,3 i dopiero o 8 . 🤪
My dzisiaj idziemy prosić kuzyna M na chrzestnego ,mam tylko obawy co do tego bierzmowania 😁 😁 uczepiłam się tego jak rzep psiego ogona 😁 😁
Widze ,że wczoraj mamuśki miałyście relaksujące wieczorki ja chciałam sobie zrobić grzańca ,ale garnuszek był brudny w zmywarce ,a że jestem leniuszkiem to zrezygnowałam i poszłam lulu. 😁 😁
U nas miało być dzisiaj troszeczkę cieplej to mam zamiar jechać na cmentarz śmieje się ,że jadę odśnieżyć mamę 😁 😁