Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzonatalie super sie prezentuje spacerowka, ciekawe jak sie prowadzi. a co z twoim starym wózkiem?
latlka też mamy te skarpetki z lamaze ale na nóżkach to może 30sek zostaja 😁
Biedna Wiki! oby katarek szybko minął. 😘
karolka Ulcia jak zwykle rewalacyjnie pozuje 😉

w ogole to dzien dobry
Cala niedziele znow na sklepach... ble... jedyny plus ze w koncu i dla siebie cos kupilam. Ale szukalam sukienki na chrzciny i wszystko na mnie wisi 😞 teraz jak maly juz malo cyca je, to naet cyckow nie ma żeby czyms sukienki wypchac 😉

• Mamusie
Sandra kiedy z maluchem iść do lekarza ?
Od soboty katar ,a dziś kaszel ,ale gorączki nie ma 😞
A tak to dzień dobry .
U nas chorobsko panuje niestety .
Wiki już ślicznie je piree z ziemniaczkiem ,marchewką i jagnięciną i nic jej nie jest wiec się cieszę .
Jeszcze tydzień to poje ,a od następnego tygodnia inne mięsko sprobojemy . 🙂
Poki co musimy pozbyć się chorobska .

• Mamusie
Mixi, ja mam luz jesli chodzi o chorobska, tak wiec chyba nie jestem odpowiednia osoba do odpowiedzi na to pytanie.
Ja ide albo jak temp. utrzymuje sie okolo 3 dni i nie widze wiekszej poprawy w stanie zdrowia, albo jak ewidentnie kaszel mi sie nie podoba, utrudnia spanie itp. Jesli jest to kaszel tylko po spaniu zazwyczaj sie nie spiesze, bo najczesciej wydzielina z nosa schodzi...
Aczkolwiek zawsze powtaram, ze lepiej osluchac maluszka!!!

Z Tatiana gorzej,u Nadii juz wszystko wiem, jak zaczyna kaszlec i w jaki sposob to zazwyczaj wiem czy sobie sama poradze czy do lekarza. I zazwyczaj wyprowadzam ja inhalacjami w 2 -3 dni..
A przychodni z reguly unikam bo tam SYF, SYFEM pogania 😞((

• Mamusie
Dzięki no po spaniu zaczeła kaszleć więc może to żecywiście jej tam spływa .
Boję się tylko tego zapalenia płuc bo któreś dzidziuś miał te bezobjawowe.
My byłyśmy na szczepieniu w czwartek i pewnie z tąd ten katar się przypałętał ,ale teraz do 13 miesiąca spokój ze szczepieniami .No chyba ,że zdecydujemy się na te pneumokoki 🙂

• Mamusie
Wiadomo, ze u maluchow cienka granica i szybko sie rozwijaja takie zarazy..:/
Wiec czasem mozna przedobrzyc, ale to juz kazda mamusia indywidualnie musi decyzje podjac, bo najlepiej zna swojego malucha.. 🙂)

Moje dziecko taks ie objadlo dzisiaj, ze dwa razy chlusnela mlekiem, a teraz kula sie i ulewa oczywiscie po moim wyrze 😠 Przynajmniej mnie zmobilizuje do zmiany poscieli, bo nie bede spac w jej zygolach 😁

My ostatnie szczepienie po 10.04. i uszka przebijemy 😉
Czyli przed powrotem do pracki, mam nadzieje, ze sie ze wszystkimi tego typu rzeczami uwine.. a jeszcze sie okaze, ze przeprowadzka dojdzie do tego to juz wogole zwariuje ;//

• Mamusie
Dzieki Laski, za pomoc odnosnie tego mieszkania. Teraz jestem nastawiona mega pozytywnie i bylabym zawiedziona gdyby sie nie udalo 🙂 Juz sobie wyobrazam jak zrobie laskom pokoj i ile beda mialy miejsca 🙂 A co najsmieszniejsze, wszytskie nasze ciuchy wejda w senatora w sypialnie, wiec nasze obecne meble stana sie zbedne 🙂) Ale wepchne je jak co do dziewczynek, bo one by mialy jedynie lozka 😉) A na kupno nowych nas stac nie bedzie jakis czas.. czekam i czekam!!! 🙂 Mam nadzieje, ze wszystko rozwiaze sie pozytywnie

• Mamusie
Witam po weekendzie 🙂
U nas nocki nadal masakryczne, a do tego wczoraj doszła histeria od 18 do 21:30 bo wtedy mały zasnął na dobre. postanowiłam kupić dzisiaj czopki homeopatyczne Viburcol, podobno niektóre dzieci uspokajają, zobaczę co to u nas da, bo w nocy nie śpi, w dzień marudzi i też słabo sypia, więc jakieś lekarstwo muszę na to znaleźć, skoro to nie zęby, to co??? No ale nic tym was zamęczać nie będę, bo niektóre z was pewnie też mają takie problemy i się nie żalą 🙂

My szczepienie mamy odłożone na przyszły tydzień, bo mały był przeziębiony i trzeba odczekać.

Mixi, u nas tez był katar i kaszel bezgorączkowo, byłam z małym u lekarza po 5 dniach, bo się martwiłam żeby na oskrzela nie zeszło. Na szczęście osłuchowo nic nie było. Podawałam sama Sinecod na kaszel 10 kropli/4xna dobę i wodę morską do noska, pediatra dopisała Flegaminę 2xdziennie po 8 kropli, rano po przebudzeniu i o 13 a na noc Sinecod, a krople do nosa dodatkowo Nasivin 3/4xdziennie. Kup sobie te lekarstwa i zobaczysz czy będzie poprawa 🙂

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

Ale napadało... 😮 Nie wiem czy dam radę się dziś na spacer wykulać 😞

U nas temat spania w dzień powraca - znów awantury... Leżaczek już Wojtkowi niewygodny, teraz uwidział sobie zasypianie w łóżeczku na brzuszku, główka w bok i smok w buzi... Niech mu będzie, w sumie zasypia prawie sam, trzeba tylko wyczuć moment kiedy go położyć, bo inaczej łóżeczko demoluje 😁

Kurde, nie pisałam Wam, ale zamówiłam krzesełko do karmienia z allegro i przyjechało kompletnie inne niż w opisie, brzydkie i zniszczone 😞 Oddaliśmy, czekamy na zwrot kaski, teraz myślę jakie kupić, bo używanego już nie chcę ryzykować, a nowe takie droooogie 😞
Koleżanka polecała takie, ale nie wiem 🥴 http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-kinderkraft-planet-new-i3066387054.html Bez regulacji wysokości, za to rozkłada się na krzesełko i stolik. Ta regulacja wysokości w krzesełkach przydaje się???? Karmienie małego w leżaczku już męczy, a i on chciałby z wysokości popatrzeć na świat 😉

• Mamusie
Witam się
Impreza w piątek MEGA UDANA- a tak się bałam, że nie będę umiałą się bawić 😉 Tylko Tymuś nie dostał kolacji bo M mnie nie zrozumiał jak mówiłam mu, że do 120 ml mleka ma dodać 4 łyżki stołowe kaszki- dodał 4 łyżeczki od herbaty 😁 a synuś tak nie lubi 😜.
Coś Tymek wogóle nie chce pić mleka z butelki- nie wiem co mu się odwidziało ale trwa to już ok tygodnia. Muszę kombinować z kaszkami, czasmi rozmaczam mu te ciasteczka dla dzieci w mleku bo inaczej nie piłby mleczka wogóle 🤢

• Mamusie
dobry,

padam z bólu... nie ma to jak dni kobiece... jade na ketonalu ;/ nie mam sił na nic, nawet zajmować się małym... takie mam boleści jakbym miała kolejny poród ;/ ani siedziec nie moge bo wszystko we mnie pulsuje aż mnie na wymioty bierze... boziu 😞 😞