Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Efek u nas też 20 stopni i tym ma przeważnie body z krótkim i bluzkę z długim, a na nogach rajtki lub spodnie, do kąpieli podgrzewam trochę farelem... Rozbieramy się u moich rodziców, bo u nich 24 i więcej 🙂 i ja i młody się rozplywamy, a mojej mamie zimno 😜

Dzień dobry 😉

• Mamusie
Dzień dobry. Nocka dziś kiepska nie wiem czemu. Mała całą noc z nami bo za cholerę nie dała się odłożyć do łóżeczka. Dobrze że duże łóżko to we 4 jakoś się zmieściliśmy...
U nas na termometrze teraz wg niani jakieś 21 stopni, wg zwykłego termometra ok 18. Mała zwykle w bodziaku z kr. rękawem i bluzce z długim, spodnie i skarpetki albo same rajstopki. Z tym że my mamy najzimniejszy pokój w domu nie licząc klatki schodowej. Jak zaczną palić to się rozbieramy zwykle z jednej warswy 😉

Isa Szymi i kuzyneczka śliczni 🙂 Nie dziwię się że mu się spodobało klepanie młodej pupci 😁

• Mamusie
u nas zimno, pochmurno i pada deszcz... nici ze spaceru.

Wczoraj wysprzątałam dom i dzisiaj nie mam co robić (jedyne co dziś zrobiłam to nastawiłam pranie) ;/

a Szymon robi sobie drugą drzemkę 🙂

mixi ładnie Wiki goni z ząbkami ! 🤪 gratulacje!!
u nas ząbków jeszcze nie ma ( widać tylko dwie białe kreseczki ale to już od dłuższego czasu... )

• Mamusie
A ja się musze Starszym pochwalić - wreszcie opanowaliśmy nocnikowanie. Mój syn uparcie nie wołał że ma potrzebę. Dalej nie woła. Po prostu idzie na nocnik, załatwia się i woła tylko kiedy zrobi kupkę żeby go wytrzeć. Jestem tak bardzo dumna. Zwłaszcza że uczyliśmy od zeszłej wiosny...

• Mamusie
Super, gratki dla mlodego 🙂 W koncu duzy chlop to az wstyd, zeby przy kobiecie w gacie robic 🙂

Isa, 27C 😮 bym umarla 😁 a wy pewnie u nas 😁
W pokoju mam tak 18-19, a w sypialni za dnia 14, a na noc dziewczykom wlaczam piecyk i maja tak zazwyczaj 17-18.
No, ale my wolimy chlodek 😁D

Nadia dzisiaj do kumpla na imprezke idzie, wiec uciekam robic obiadek , spacer i karmienie kaczek, a poziej a te urodziny 😁

Titi chyba 4-5 dni kupy nie robila.. Jak zrobi to chyba uszami wyjdzie..

• Mamusie
Witam. Nadrobiłam 😉 ale niestety nie dam rady na wszystko odpisać.

Ulżyło mi że więcej jest wyrodnych matek bo myślałam że jestem sama 😜 ale powiem wam że odkąd wróciłam do pracy to już nie jestem taka sfrustrowana tym domem i dzieckiem wręcz przeciwnie z przyjemnością wracam do domu z pracy 🙂 tylko czasu mi na wszystko brakuje...

Ja jestem w szoku jak wasze dzieci się szybko rozwijają 🤪 chociaż moja Ola też robi ciągle jakieś postępy to w porównaniu do waszych jest gdzieś 2 miesiące w tyle... 🤔 ale ja też wyznaję zasadę że każdy ma swoje tempo rozwoju. Po co mam jej coś przyspieszać 🙂

Ja mam w domu cały czas 22 stopnie Ola w długim bodziaku i spodenkach i skarpetkach na gołe nóżki i jest jej akurat 🙂

Isa u was to chyba genetycznie już wszystkie dzieci w rodzinie takie słodkie 🤪 ale włoski kuzynka ma zabójcze 🙃

A ja dostałam okres i od czasu porodu to albo przed albo w trakcie tak mnie kręgosłup napieprza że nie mogę się schylić ani wyprostować 🤢
I wtedy dziękuję że Ola jest takie chucherko 😜

• Mamusie
Kasiu to dałaś mi nadzieję, że po powrocie do pracy będzie ok 🙂 współczuję miesiączki 😞 u mnie nie ma nadal... 😮 Nie tęsknię 😎

A mój się właśnie pluje i nóżki chwyta i zaraz się gibnie z leżaka 😁
W domu posprzątane, pogoda się poprawia, na jutro mam plan zrobić swoją pizzę 🙂 Super jest 😁

• Mamusie
Jak tak czytam o Waszych rozbrykanych i rozgadanych maluchach, to sobie myślę,że rośnie mi w domu drugi leniuch 😜 co prawda siedzi ładnie, wstaje i stoi coraz lepiej, ale do raczkowania mu daleko, choć próby podejmował już z miesiąc temu.. Pupa za ciężka i oderwać od podłogi nie może, hehe 😉 a o chodzenia to nawet jeszcze nie slyszal 🙂 śpiewa, owszem ładnie, ale bez konkretnych glosek, z konkretów najlepiej wychodzi mu "titi" "dije" "niee" 😉 mama nie bardzo, prędzej amam 😜

Jutro chrzest, trzymajcie kciuki 🙂

• Mamusie
Nawet dużo nie musiałam nadrabiać... :P
Kubuś śpi od 20.
Kupiliśmy mu dzisiaj jeansy rurki i polo szare w kolorowe paseczki z H&m i beżowe chinosy w C&A, nigdy nie wchodzę do tego sklepu,a dzisiaj coś mnie natknęło i znalazłam te spodnie i na dodatek w promocji za 25 zł 🙂 Chciałam jeszcze kilka innych rzeczy pokupić, ale oczywiście w sklepach nic odpowiedniego nie było...

No nic, nie będę się więcej rozpisywać, miłego wieczorku i przespanej nocki wam życzę kochane! :*

Trzymam kciuki inirtam, będzie dobrze na pewno, wstaw jakąś foteczkę jak już będzie po, to zobaczymy twojego przystojniaka w akcji :P

• Mamusie
Efek ja mialam o tyle dobrze ze mij M siedzial 3 miesiace z Ola i tak stopniowo sie oswajalam z nowa sytuacja praca+dziecko bo bardzo mi pomagal i jeszcze chetnie ugotowal czy posprzatal wiec po pracy mialam wiecej czasu dla Oli teraz jest ciezko bo musze sie znowu przyzwyczaic ze nie mam go 24h w domu hehe no ale jakos sie zorganizujemy?) Za to jesli chodzi o relacje z Ola to jak siedzialam z nia caly czas w domu to czesto juz ryczalam z bezsilnisci a teraz nie moge sie doczekac jak wroce i Ola piszczy na noj widok i wyciaga raczki 🙂 i w ogole stwierdzilismy ze jak Ola rzadziej mnie widzi to bardziej docenia i sie cieszy z mojej obecnosci hihi... A ty kiedy wracasz?

Inritam powodzenia:* pozniej pochwal sie przystojniakiem 🙂

Deira jak tam Natalka?

• Mamusie
Inirtam powodzenia jutro 🙂

Moje dzieciaczki też już śpią.
Mi po 6 dniach wreszcie kończy się okres. Okropność!!!
M w pracy do 6 rano, a jak wróci to pewnie pojedziemy do moich rodziców.
Mała dziś znów kilka razy uderzyła sie w główkę. Wiem że to niestety element nauki przemieszczania się, ale mimo wszystko chciałabym ją jakoś uchronić. Da się?

• Mamusie
dorby wieczór.
Marcinek zasnął, M. na piwie z kolegami, a ja na necie siedzę :P (chociaż powinnam popracować, ale jakoś tak mi się nie chce i wykorzystuje czas błogiej "samotności" 😉)
poza tym byłam dziś w pracy, jestem po prawie nieprzespanej nocce (marcinek się budził ze 100razy), więc mi się należy 😉 hehe

zastanawiam sie nad praezentem dla synka mojego kuzyna na roczek-pomóżcie proszę! chodzi mi o coś małego, bo nie idziemy do niego na urodziny ale będziemy się z nimi widzieć tydzień przed, no to chciałabym mu coś dać...tylko nie wiem co? książeczkę i bluzkę kupiliśmy na miłokaja, więc chciałabym teraz coś innego-help!

Inirtam trzymam kciuki!
Doti właśnie tez sie zastanawiam czy można jakoś uchrodnić dzieciaczki przed guzami itp :? mój Marcinek to co prawda do Lusi ma jeszcze bardzo daleko...ale już się martwię :/
Isa śliczne dzieciaczki 🙂

• Mamusie
Buffy z zabawek to trochę zależy od stopnia rozwoju dziecka.
Kilka pomysłów:
http://allegro.pl/ukladanka-z-uchwytami-dla-najmlodszych-solidna-i3126063616.html
http://allegro.pl/gumowy-pompowany-skoczek-konik-osiolek-6-kolorow-i3139495509.html
http://allegro.pl/kolorowe-cymbalki-mloteczek-kuleczki856-krakow-i3130153228.html