Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej.
My wczoraj pojechaliśmy nad to jezioro i co w nocy 39,6 i czopki poszły w ruch ,dopiero drugi zbił temperaturę .
Od rana już nie ma gorączki ,wesoła ,lata bawi się i żadnych objawów ani kaszlu ,kataru nic nie wiem co to może być.
Ale na zęby taka gorączka 😮niby 4 sztuki idą równo ,ale nie da sobie zajrzeć do buzi.
Także, dziś nie jedziemy nad jezioro odpoczywamy od tego słońca
,spacerek może po lesie sobie zrobimy .
Doti ja dzieci to bym mogła mieć gromadkę ,jakbym miała duży dom i finanse na utrzymanie i ich późniejsza edukacje . Puki co nie mam nic wiec więcej nie planuje. 😜
Ap-ropo ciąż to dostałam okres ,nienawidzę mieć go latem w taki upał , a w następny poniedziałek do gina po antykoncepcje ,będzie to moja pierwsza wizyta od porodu 😁 😁

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja co do okresu jeszcze nie dodałam i jakoś mi się nie spieszy 😁 .
ale niedługo chyba dostanę .

My może nad wodę pojedziemy .. Ale się okażę czy Mojemu M sie zachce czasem Mnie denerwuje ..

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂
My cały dzień na plaży żeśmy spędzili. Wczoraj też na świeżym powietrzu, ale ze względu na silny wiatr i niespodziewanych gości zrezygnowaliśmy z plaży, poszliśmy tylko na długi spacer.

U nas na szczęście była szczepionka euvax w 3 dawkach, ale numery 11008, 11011 i 12009. A tę skojarzoną mieliśmy infanrix na szczęście.
Nie zazdroszczę nerwów i stresu mamom, których dzieci zostały zaszczepione tą wycofaną 🤢 Oby nic się dzieciaczkom nie stało.

Karolka, współczuję rozpoczynającego się ząbkowania. Oby u Was było łagodniej niż u nas. A co do tej szczepionki, to ja bym nie panikowała. Nie wiem co oznacza "niehomogeniczny", ale to chyba nie oznacza skażenia... 🥴 Może zgłoście się do pediatry, niech Wam wyjaśni, czemu dokładnie wycofano szczepionkę i czy jest jakiś powód do niepokoju, skoro Ulci nic nie dolega.

A my mamy na dzień dzisiejszy 7 zębów 🙂

A tu fotki z pierwszego prawdziwego plażowania w trójkę. I różne "oblicza" mojej niuni 😉

• Mamusie
Deira śliczna Natusia 🙂 zwłaszcza ten tyłeczek 😜

Mateuszowi prawdopodobnie przyplątało się zapalenie pęcherza. Wrzasku i płaczu na koniec sikania tak że cała wieś słyszy, a do tego 2-3 ostatnie krople są czerwone...chciałam mu zrobić nasiadówkę z rumianku to nie siądzie na nocnik. Jutro do lekarza.

U nas szczepionki z innymi numerami.

Hej Dziewczyny .

Co teraz trzeba zrobić jeżeli dziecko było szczepione na jedną z tych szczepionek które wycofano Kubuś miał ta w 7 miesiącu EUVAX UFA 12001 ... ;/ yhh

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
My juz od 7 nie spimy.
jedynm slowem M i ja sie spalilismy na sloncu,wczoraj jeszcze farbowalam wlosy 🙂 fajny kolorek bo nie mam juz blondu 🙂
Maja coraz częściej chce wstawać a o chodzeniu to juz w ogole mowy nie ma no caly czas za rączki jak się ją posadzi to ryczy 🙂
takze dzisiaj butki kupujemy do chodzenia 🙂

• Mamusie
Tak moze byc ze wszystkim, z lekiem, jedzeniem, zabawkami!!!
Zdecydowanie wieksze sa powiklania nie szczepionych dzieci, u ktorych wystepuje choroba anizeli powiklam poszczepiennych.. Ale wiadomo, ze czlowiek nerwowoy, bo jakby nie partrzec chodzi tutaj o zycie i zdrowie naszych dziec.

• Mamusie
i teraz najlepiej powiedziec, ze nalezy dziecko obserwowac... 😮 tylko pod jakim kątem?? co ja mam niby po tych 4 miesiacach od szczepionki obserwowac?
a oczywiscie, ze jestem nerwowa, bo takie rzeczy jak szczepionki i leki sto razy bardziej powinny byc kontrolowane, tu nie powinno byc miejsca na jakies zaniedbania...

• Mamusie
Powinno,powinno i jest bardzo kontrolowane. Ale wszedzie tam gdzie pracuja ludzie, moze dojscdo zaniedbania czy tez pomylki..
Wiadomo, ze czyms innym jest pomylka w urzedzie przy wpisaniu daty, a czym innym blad przyprodukcji,badz usuniecie zdrowej nerki. ale niestety takie sie dzieja.. ;// i dziac sie beda raz po raz.

My jak Nada byla mala mielismy akcje z wycofywaniemVigantolu, bo tez byl zanieczyszczony. Jakas czesc oderwala sie od maszyny czy cosik, czy jakas substancja sie tam wydzielala.. i wycofywali ogromna partie..

• Mamusie
Dzień dobry.
Jesteśmy po wizycie u lekarki. Mały dostał Furagine i czekamy do jutra na wyniki badań moczu. Jak coś będzie źle to wracamy po antybiotyk.

Karolcia najlepszego dla Uleńki 🙂

Mam nadzieję że to zanieczyszczenie szczepionek nie będzie niczym groźnym i to że nie było do tej pory objawów oznacza że już nic dziać się nie będzie.

• Mamusie
Hej.
Buziaczki dla Ulci i Titi 😘 😘 😘

U nas gorączki ciąg dalszy druga noc i 39,5 ,w dzień ok ,żadnych innych objawów kurcze co to może być?
Poczekam jeszcze do środy jak to 3 dniówka to powinno przejść ,a jak nie to do lekarza .
Na razie póki co nad wodę wyjazdy odwołane ,tylko ewentualnie spacerki bo cieplutko to na pewno nie zaszkodzą 😉

• Mamusie
Karolka, moja rada - skonsultujcie sytuację z pediatrą. Bo może naprawdę nie ma powodów do obaw, skoro Ulci nic nie było i nic nie jest 🙂 Będziesz spokojniejsza jak pogadacie z lekarzem. A może zadzwoń do wojewódzkiego inspektoratu. Może udałoby Ci się pogadać z kimś kompetentnym na ten temat.
Nawet znalazłam dla Ciebie namiary:
Wielkopolski Wojewódzki Inspektor Farmaceutyczny w Poznaniu:
dr n. farm. Kazimierz Jakubiec
ul. Szwajcarska 5
61-285 Poznań
tel.: (61) 875 95 75
fax.: (61) 875 95 87
mail [email protected]
www.wif.poznan.bip-i.pl
Laboratorium Kontroli Jakości Leków w Poznaniu
ul. Nowogrodzka 36
61-048 Poznań
tel. (61) 870 80 83
fax.: (61) 870 80 89
e-mail: [email protected]

Mixi, oby Wiki jak najszybciej przeszła gorączka. Prawdopodobnie ząbki albo trzydniówka 🙂

Doti, buziaki dla synka. Mogę sobie tylko wyobrazić jak cierpi, bo moja jak miała zapalenie układu moczowego to aż wyła z bólu, nie wspominając już o koszmarnej gorączce... 😞 Dużo zdrówka i cierpliwości 😘

Buziaczki dla Titi i Ulci 😘 😘 😘

• Mamusie
Mixi, wlasnie z temp. szczegolnie w taki cieply dzien, nie powinno sie wychodzic. Moze dojsc do przegrzania i wszystkich nieszczesliwych nastepstw.. ja bym sie wstrzymala zdecydowanie!

Ja juz nawet nie sledze 🙂 tych miesiecy, dlatego tez nie skladam Waszym maluchom zyczen,bo po prostu nie pamietam o swojej mlodej 🙂)
Ale dzieki bardzo 🙂
Dla Ulci najlepszego 🙂